• 2017-03-19, 19:16
  • 80

Dags för Botox igen. Jag kör var tredje månad som på ett schema, eftersom om man som jag tar Botox mot migrän så behövs det så ofta. En del tror att det är min undanflykt för att jag inte vill erkänna att det är av estetiska skäl, men sanningen är båda delarna. Det tycker jag inte är något att skämmas för alls.

Vad tycker du om att använda Botox? Berätta i kommentarsfältet!

Jag älskar att jag känner mig snyggare efter behandlingen, eller rättare sagt när svullnaden gått ned. Direkt efteråt känner jag mig väl inte så jättesnygg, det ser mer ut som om jag varit i slagsmål. Men sedan blir det desto bättre. Den stora rynkan jag haft mellan ögonbrynen behöver jag knappt fylla i längre för att jag kan använda Botox för att möta Olle i grind.

Jag hatar verkligen den rynkan. När den var framme fick den mig att alltid se arg ut, utom när den fick mig att snarare se förvånad ut. Vilket som var mest irriterande vet jag inte. I stället kan jag lyfta upp huden och göra ansiktet mer lugnt. Men det gäller att använda Botox med finess så det ser naturligt ut. Jag vill inte vara blank som ett smörpaket i pannan, eller få ögon som tyngs ned och så kan det gå om man lägger för mycket. Det blir stelt, tungt och ser helt enkelt inte bra ut alls. Tricket är att lägga precis lagom så man känner sig nöjd och prova sig fram till den perfekta behandlingen.

Musklerna börjar slappna av ganska snabbt, jag älskar att känna av det redan dag två medan det mer kosmetiska resultatet, hur det kommer att se ut, kan ta två veckor innan det går att avgöra helt.

Nu vet jag att några läsare kommer att bli irriterade. Av någon anledning ska man inte prata högt om att man använder Botox, än mindre rekommendera andra att göra det. Jag kan inte förstå varför jag skulle smyga med något som jag valt att göra själv. Jag mår bra för att det hjälper mot migränen och för att det får mig att se bättre ut, åtminstone i mina egna ögon. Och det är vad som räknas. Vem skulle annars bestämma vad jag får och inte får göra, så länge det inte skadar någon annan?

Jag vet inte om jag skulle använda Botox om jag inte hade problem med migrän, men ärligt talat så tror jag att jag skulle det ändå. Utseendet är viktigt. Det är viktigt för mig för att jag själv bestämmer att det är viktigt för mig. Ingen tvingar mig till det och då ska ingen tvinga mig att låta bli heller.

 

För alla som är nyfikna och överväger att prova Botox kan jag bara säga: Gör gärna det, våga att gå emot strömmen och inte lyssna på gnället. Men gå till en godkänd klinik, det är jätteviktigt. Själv går jag på Lövningkliniken, som har två läkare. Neurologen Håkan och narkosläkaren Louise gör att jag känner mig trygg under tiden och nöjd efteråt. De är inte bara superduktiga på den medicinska delen utan även på den estetiska. Båda behövs för att det ska bli bra.

I tisdags tog vi hand om mungiporna. Senast gjorde jag det i juli, så det höll i sig länge. Jag älskar hur snyggt det bli efteråt, vem vill se ut som en gammalgädda i munnen? Men just mungiporna är svåra, det är ett riktigt test av hur duktig kliniken är. Blir det fel så kan det se snett ut eller att man ser ut som en clown. Om det är bättre eller värre än en gädda får var och en bestämma själva, men helst väljer jag ingetdera.

Bilden till höger är tre dagar efter, mungipan har redan blivit bättre.

 

Har du själva testat Botox eller funderar på det? Berätta och fråga här på bloggen!

 

2017-03-19 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Anna 8 månader sen

Har en fråga ang. hängande mungipor.
Tar man fillers eller botox för det? Har själv problem med detta men är rädd för att se svullen ut med fillers, som en hamster.
Har alltid tyckt detta med botox är skit men nu är jag också där. Hahahaha, man ska inte kasta sten i glashus….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Hej! Man tar inte filler för sånt, man tar botox tex längre nedanför mungipan, men fråga en läkare eller injektionssköterska som jobbar med detta.

Nej det ska man inte, man kan ändra sig ;-) Haha!

Anette 1 år sen

Hej.
Jag är 46 år och gjorde en Botox behandling med 3 områden och fillers i mungiporna. Så nöjd:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad kul!

Jenny 2 år sen

Jag får också botox mot migrän och för att jag bitter och gnisslar tänder. Detta får jag hos en neurolog, inte på en skönhetsklinik. Dessutom så får du botox mot rynkorna runt ögonen, jag får det i tinningen där bitmuskler sitter. Sen får jag botox ävenuppe på huvudet och i nacke och axlar. Inte runt ögonen som du får vilket är enbart mot skönhet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha det är lite bittersmak i din kommentar.

Jag går hos Håkan Löfving som är neurolog. Men man kan förstås få botox för migrän hos skönhetsklinker också.
Man måste inte lägga enligt migränschemat. Man kan ändra och läkaren ska pröva sig fram.

Sedan behöver man heller inte lägga lika mycket varje gång. Man kan oftast minska dosen och antal stick ju längre man fått behandling.

Jag får i tiningar, käke och pannan och huvudet. Men har minskat varje gång för migränen blir bättre och bättre.
Fantastiskt.

Jag lägger ÄVEN för skönhet. Jag gör både och. Men minimalt i pannan för jag får lätt tunga ögonlock.

Bästa är att man gör vad man vill :)

Maria 12 månader sen

Hej Jenny!
Läste att du har migrän och får hjälp hos en neurolog? Var går du och har du tips på ngt ställe i sthlm? Jag har haft migrän i 12 år (är idag 26)…
Vad kostar det för dig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Maria! Kontakta din vårdcentral eller smärtmottagning där du kan få botox på recept mot din migrän.
Migrän är helvetet på jorden så jag vet precis hur du har det.

Jag vet inte hur jag hade överlevt om min migrän inte hade hjälpt med botox.

Högkostandsskyddet täcker detta så du betalar den stora summan (är det 1500 eller jag minns inte) första gången.

Sophia 3 år sen

Hej! Hur länge håller det när man gör sura mungipor?

Susanne 4 år sen

Jag brukar spruta botox då o då. Sista gången testade jag även botox mot “sura mungipor”, men fick bara ett stick på vardera sida under respektive mungipa. Brukar du få flera stick på varje sida? Tycker inte mina mungipor har lyft sig så fint som på dig! ?

Anneli 4 år sen

Hej. Du ser naturligt fräsch ut. Så behandlingarna har ju verkligen blivit bra. Har du provat Åsa på Skövdekliniken någon gång? Tycker att de varit bra där också. / Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack! Jag är supernöjd på Löfvingkliniken så vågar aldrig byta, haha. Jag tror det är viktigt att man får ett förtroende, att läkaren som lägger botox lär sig hur mitt ansikte fungerar mm.
Det kan nämligen ta ett par gånger för alla ser helt olika ut.

Men de är säkert jätteduktiga på den kliniken du går till!

Kram Johanna

Jessica 4 år sen

Saknar dina tränings- och kostinlägg-inte så mycket sånt längre : -(

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag känner att jag hittat en balans som funkar bra här på bloggen, jag skrev väldigt mycket om träning förut, nästan för mycket.
Det blir kanske inte roligt i längden. Men jag håller med, det ska in lite mer.
Ska bli bättre på lägga upp lite träningstips, behöver ju inte vara så mycket som innan. :)

Katja 4 år sen

Ja, våga prova eller våga stå emot!

Svar på kommentaren:
Anne 4 år sen

Bra svar!

Camilla johansson 4 år sen

Hej Johanna tack för en jättebra blogg, jag är 47 år och har haft migrän sedan jag var ganska ung, har bestämt mig för att testa botox mot migränen.Jag undrar bara lite över tillvägagångssättet, vårdcentralen eller klinik? Vet du ungefär vad det kostar? För man brukar behöva gå var tredje månad eller?bra att veta , vill slippa dessa jobbiga attacker, värt att prova :) /Camilla

Anette Söderlund 4 år sen

Tycker bara det är tragiskt att en ung kvinna som du på 43 år ska behöva använda botox. Vet att det också är ännu yngre som använder botox. Vad ska du använda när du blir 53? Du har säkert läst att den dag man slutar med botox kan man bli ännu rynkigare än man skulle ha varit om man inte hade börjat med botox. Musklerna blir slappare och slappare i ansiktet när man sprutar in botox i ansiktet regelbundet. Självklart är det ditt val men tycker bara att det är synd. Har nu sett att många som använder sig av botox för mycket börjar få “hamsterkinder”. Kanske har dom hamnat hos dåliga kliniker. Det ska ju inte synas att man använder olika typer av injektioner i ansiktet och det gäller även bröstförstoring.
Allt som är för mycket och som syns tydligt att det inte är äkta är misslyckat i mina ögon.
Bara en åsikt precis som din och många andras. Man gör som man vill och som känns bäst just för dig så klart.

Svar på kommentaren:
Agneta? 4 år sen

Bra skrivet.

Maria 4 år sen

Mycket bra skrivet!

Håkan Löfving 4 år sen

Jag ska inte framföra några åsikter utan bara klargöra en del i Anettes inlägg. Jag har varit s.k. medical advisor åt Allergan som tillverkar Botox i många år. Det innebär att jag fått alla de knepiga frågor som uppstår ibland och kan svara baserat på det faktiska vetenskapliga underlag som finns – inte rykten och “vad man har hört”.
Musklerna förslappas inte mer och mer. En avslappning sker under tiden Botox verkar – det är ju själva vitsen med behandlingen – men släpper sedan helt. Skulle en fortlöpande förslappning ske skulle du ju snarast slippa behandla dig efter ett tag?
Du behöver inte lita på mig – du kan själv kontakta företaget och få det vetenskapliga underlaget.
Jag har behandlat estetiska patienter i över 20 år nu och det fungerar lika bra då som nu. De som slutar behandla sig efter t ex 10-15 år börjar rynkas i huden från när de slutar behandla. Huden har ju inget minne och tänker följaktligen inte att “javisst ja, där hade jag ju en rynka för 10 år den.. Den måste jag återbilda”. Huden bildar inga “retroaktiva straffrynkor”. Det behövs bara bondförnuft för att inse det.
Hamsterkinder får man pga att fettkuddarna i kinden med åldern vandrar “söderut”. Om det vore kindens muskulatur som trillade ner så skulle du gå och bita dig i kinden och lida av att det samlas mat mellan undre tandraden och kinden när du äter. Det är nämligen vad som händer de stackars patienter med neurologiska muskelsjukdomar som gör att muskler faktiskt gradvis förslappas.
Du har en åsikt som jag tycker är fantastiskt klok även om du formulerade en aning fel, men jag förstår exakt vad du menar och håller med 100% – Både Botox och fillers får gärna SYNAS men det får aldrig MÄRKAS. Så fort det märks så är det en usel behandling och i mina, precis som i dina ögon en misslyckad behandling.
Unga tjejer som gör Botoxbehandling söker sällan eller aldrig för rynkor utan för att konturera ögonbryn, lyfta mungipor, rätta till olikheter i ögonens form eller göra näsan smalare. Det är, som du också skriver, upp till dem. Det kan för dem vara ytterst störande och det är i mitt tycke inte tragiskt att hjälpa till med sådant.

Hälsar,

// Håkan Löfving

Alexandra 4 år sen

Hej fina Johanna. Jag är bara 25år men funderar på om botox kan lindra min whiplash. Får även fruktansvärd huvudvärk av nackskadad så att jag spyr :( vad tror du? Kan det lindra både smärtan och huvudvärken? Blir sååå glad för svar?

Eliza 4 år sen

Nää usch jag skulle då inte våga att spruta in nervgift!!! Inte när man dessutom inte vet vad det kan ge för”osmakliga” långsiktiga biverkningar NEJ skulle jag bestämt säga. Känner mej naturligt vacker som jag är :) Hitta grundtryggheten i sej själv,tycka att man e vacker som man är – De e något väldigt fint,ändå. Men självklart e det upp till var o en – men åsikter om det ,ja det har nog alla på både GOTT o ONT!!

Sofia Björkman 4 år sen

Vem går du hos?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej!

Jag går hos Louise nu men har alltid gått hos Håkan. De är fantastiskt duktiga, både estetiska biten som är oerhört viktigt men det är en stor trygghet för mig att de är narkosläkare och neurolog.

Kram Johanna

Sofia Björkman 4 år sen

Hej!
Vem rekommenderar du på löwing kliniken ?

Agneta 4 år sen

Du gör helt rätt.
Jag har gjort botox i 5 år och jag är stolt och hymlar inte med det. Så länge det ser naturligt ut och man trivs så ska man göra det. Rekommenderar alla att göra botox.

Annica 4 år sen

Hej, är nyfiken och vill testa, undrar om det kommer något erbjudande från dig och Löfvingkliniken?

Lotta 4 år sen

Hej Johanna
Jag måste fråga av ren nyfikenhet, hur kan Botox hjälpa mot migrän? Sen är jag så imponerad av dig av att du står rakt vad du gör och känner. ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack :-) Tycker bara det är töntigt att man ska smyga för “någon har sagt det är ytligt och att man får absolut inte stå för att man vill göra sig fin”. Var och en bestämmer själv.

Bättre jag tipsar om seriösa kliniker istället så man får rätt hjälp.

Läkemedlet gör att musklerna slappnar av. Hörde du på läkaren på Malou efter 10 förra veckan när de pratade om huvudvärk tog hon upp att botox är ett bra läkemedel som många blir hjälpta av. Bästa jag gjort. Istället för att få hormonattacker från helvetet där jag ligger utslagen av svår migrän så slipper jag det helt nu.
Kram Johanna

Annika 4 år sen

Du har två döttrar, hur tänker du om de skulle vilja ta botox eller göra något annat skönhetsingrepp? Skulle gärna vilja höra dina funderingar kring det.

Annika 4 år sen

Du har två döttrar, jag funderar på hur du tänker om de skulle vilja ta botox eller göra något annat skönhetsingrepp? Skulle gärna vilja höra hur du resonerar kring det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ingen utav dem har ens funderat, för de behöver inte det. Är man över 18 år kan ingen säga till att man inte får göra något. Då är man myndig och få bestämma vad man vill själv.

Det allra viktigaste är att de har en trygg uppväxt, självkänslan kommer från barndomen och uppväxten.
Idag finns det skönhet överallt. Vart går gränsen när en tonåring vill tatuera sig, förlänga håret, ta bort pigmentförändringar, kanske operera näsan som de mått dåligt över hela uppväxten, kanske förminska eller förstora brösten?
Det är oerhört viktigt att vi lyssnar. Ofta handlar det om kanske något annat om man vill förändra i just den åldern.

Jag har inte varit med om detta med mina tonåringar som nu fyller 18 och 20 år, det enda de tjatade om var att få tatuera sig. Det blir inget med det förrän de är myndiga har jag alltid sagt och efter var det heller inget tjafs och ingen har heller inte velat göra det längre.

Hälsningar Johanna

camilla 4 år sen

Vackra Johanna <3 Jag bara älskar din blogg , den har allt . Blir bara så trött på folk som gnäller och kritiserar känner att ni som är så avundsjuka sluta och läs . En stor kram till dig från Camilla i Dalarna<3

Veronica 4 år sen

Jag tar Botox var tredje månad, men enbart pga min kroniska migrän. Innan jag började med behandlingarna hade jag anfall mer än 20 dagar per månad. Nu kommer jag aldrig upp i mer än 10 dagar per månad, vilket innebär en enorm förbättring i livskvalitet. Vårdcentralen rekommenderade det då vi provat allt innan (betablockerare, akupunktur, särskilda p-piller, NSAID osv) och enda alternativet till Botox var antidepressiva som ju har en hel del tråkiga biverkningar och inte säkert att det skulle fungera heller. Jag ångrar det INTE!! Däremot öser min smärtläkare på ganska rejält utan att ta hänsyn till om det blir snyggt eller inte, vilket inte gör mig något. Jag blir stel och blank i pannan först, och efter ett tag så ramlar det ner lite mellan ögonen. Men det ger jag fasen i, prio ett för mig är att slippa migränen, så jag vågar inte testa annat :-)

Sussie 4 år sen

Är där oxå, i botox världen!
Hjälp så bra det är, ångrar bara att jag inte gjort det tidigare!
Bra att du stolt visar vad du gör istället för att hymla som många gör!

Annika 4 år sen

Stor eloge till dig Johanna för att du skriver öppet och ärligt. Ser på varenda bloggare som gör både botox och filler, sen får dom frågor från läsarna vad det gjort med ansiktet, men aldrig svar.
Det syns långa vägar vilka som lägger botox.
Men valet är upp till var och en.
Jag gillar att du tipsar oss om seriösa kliniker.
Fortsätt skriva dina peppande, alltid inspirerande inlägg.
Din blogg har allt!

MiaPet59 4 år sen

Det är upp till var och en tycker jag. Om t ex du Johanna sprutar in Botox i ditt ansikte då är ju inte det något som drabbar mig ? kan däremot tycka att en del går till överdrift med det och dom ser bara plastiga och “döda” ut i ansiktet. Sen är det inte snyggt när munnen ser snörpig ut…man ler med stängd mun och ser bara…snörpig ut.
Men samma där…vill man ser ut så är det ju upp till den personen…

Ulrika 4 år sen

Hej! Jo jag använder Botox var lite skeptisk i början. Första gången blev det faktiskt sämsta resultatet men jag prövade igen och då var det som att musklerna accepterade att vilja vila sedan blev det snyggt och jag fick piggare och gladare ögon samt mindre rynkor runtom ögonen. Jag tog arg rynkan och skrattrynkorna. Blev även bonus då ögonbrynen åker lite upp så man ser piggare ut. Gillar det jag ser i spegeln så jag har gjort det i 3 år regelbundet kommer att fortsätta. Jag är fyllda 50 år ;)

Maria 4 år sen

Med rubriken “Våga prova botox” vill du uppmana alla att prova spruta in nervgift som ingen forskare i nuläget vet vilka negativa konsekvenser det kan ge ur ett långsiktigt perspektiv. Jag tycker det syftar på total okunskap och att du vill möjliggöra ett “rynkfritt” samhälle. Kan bara konstatera ett ord “tragiskt”.

Svar på kommentaren:
Sanna 4 år sen

Du bör nog läsa på lite bättre själv innan du anklagar. Hade det varit farligt så hade man sett det på biverkningsrapporterna vilket inte ses så börja med stt läsa på lite fakta innan du anklagar. Det är många år det används nu så det finns en hel del vetenskapliga fakta på det. Valet är fritt och jag kan bara själv säga att tack vare ett tips om just denna kliniken så är jag i dag en mycket glad ägare till ett mkt mindre rynkigt ansikte och det gör mig mkt bättre till mods. Valet är som sagt fritt och det är upp till var och en att göra eller avstå. Men lika fel att uppmuntra som du tycker är det att avråda i så fall så tack Johanna för att du skrev om Botox från första början. Det enda jag ångrar är att jag inte började tidigare ;)

Susanne 4 år sen

Ja Maria, nu uppmanar ju inte Johanna att alla ska använda detta medel…. Den som vill gör det, den som inte vill avstår. Så himla enkelt. Och samtidigt kan man även avstå att skriva negativt. Samma där… Har jag något positivt att skriva? Eller så kanske man låter bli…. Eller helt enkelt slutar läsa blogg man inte gillar.
För mej ett lätt svar på detta. Gillar Johannas blogg, hade jag inte gjort det så hade jag inte varit inne här överhuvudtaget.
Kram

Christina 4 år sen

Kommer du med något erbjudande på kliniken för oss som är nyfikna att prova?

Svar på kommentaren:
Linda 4 år sen

Ja! Jag vill också :-)

Eva 4 år sen

Såg lite på Malou efter tio, ska du vara med där imorgon, kul! :)

Cilla 4 år sen

Håller helt med, upp till var och en att bestämma. Så bra att det dessutom hjälper mot migränen.
Jag tycker dock det är charmigare och snyggare utan botox! Det finaste Utseendet för mig är när det strålande inre syns på utsidan! ?

Marie 4 år sen

“våga att gå emot strömmen och inte lyssna på gnället”
Du skriver som du har förstånd till…
Botox är och förblir ett dödligt nervgift.
Det är i dagsläget för tidigt att säga vad konsekvenserna av ditt användande blir.
Det undersöks på råttor och där har man sett att giftet även går vidare in i hjärnan…
Den som lever får se…
med eller utan rynkor ; )

Svar på kommentaren:
Linda 4 år sen

Alla de som lider av hemsk migrän då?
Varför skriver läkarna ut recept och remisser på vanliga svenska Vårdcentraler för?

Varför botas barn som har sjukdomar med botox?
Jo, för det är ett läkemedel som är godkänt i Sverige.
Johanna har mer förstånd än du har.

Susanne 4 år sen

Gammelgädda i munnen

Margareta 4 år sen

HEj söta du. Bra att du tar upp sådana ämnen. Själv tycker Jag att vi är vuxna människor O bestämmer själva vad O hur vi mår. Följer din blogg O tycker bra om att du blandar allt som smink mat O hälsa. Margareta. Sköt om dig.

Ulrica 4 år sen

Älska botox :) gjorde det första gången i början av året och tog bort argrynka och andra linjer i pannan! Hon gjorde ett lätt ögonbrynslyft m resultat att jag ser piggare ut!
Hon som jag går hos är mycket skicklig och jag känner mig mycket trygg hos henne! Hon gör i två omgångar och man kommer tillbaks efter 2 veckor och då ser hon hur det blivit och om hon behöver fylla på. Det är viktigt m lagom mycket så att det blir så naturligt som möjligt.
Jag tror det handlar mycket om avundsjuka om man stör sig på andra som väljer att använda botox. Sköt dig själv och gör som du själv vill!

lena-maria 4 år sen

Lagom är bäst, vet andra som har en slätstruken panna och ett utseende som ser såå fejk ut..då är det inte vackert när man ska se ut som ett babyface vid 50 ;) Kram

jennie 4 år sen

Hej. Jag har en fråga. Jag får migrän då och då.. huvudet bara spränger och blir illamående.. Har du haft det så när du fått din migrän. ?
Hjälper botox mot detta? Jag är lite rädd för sprutor.
Hur ofta måste man göra det och vad kostar det?

Tacksam för svar/jennie

Annette 4 år sen

Lider av hyperhydros, svettas omåttligt i hela huvudet och hela ryggen. Har fått hjälp av botox och Svettmottagningen, men nu har Försäkringskassan beslutat att vi inte får hjälp längre, händer och fötter får stöd och hjälp,. men att svettas i ansiktet och huvudet räknas inte som så psykiskt påfrestande så vi behöver hjälp, vi får betala allt själva. Önskar jag vore rik så jag kunde betala det själv, 10 000 3 ggr om året….. är värdelöst att försöka lägga en snygg makeup när jag ska ut på något, är genomsvettig innan jag målat färdigt…. för att inte tala om frisyr……..

Nora 4 år sen

Jag är så nojig och rädd för allergiska reaktioner. Vet att det är ovanligt men det förekommer. Fick nästan panikångest när jag skulle testa en gång så vi avbröt. Inbillade mej att det plötsligt blev svårare att andas. Men då hade inget sprutats in ännu haha. Japp nojig var ordet!

Anna K 4 år sen

Hej
Jag har använt mig utav botox o fillers,men la ner det eftersom det var snordyrt och dessutom så var hon som utförde det på mig inte så skicklig. Fick gå tillbaka flera gånger för påfyllning och kände mig mest nedtyngd i ansiktet tillslut. Hade önskat gå till en riktigt bra behandlare och med bra priser, men sådana finns ju inte tyvärr. Att lägga 7000-8000 var fjärde månad är rätt saftigt tycker jag.

Anna 4 år sen

Får man fråga vad en sådan behandling kostar? Som den du gjort ovan.

Johanna 4 år sen

Gör botox var 3:e månad, mungipor & vid ögonen ??har inte vågat mig på pannan än ? Kram

Marika 4 år sen

Håller helt med dig Johanna, man gör det för sitt eget välbefinnande och som sagt varför ska man hymla med att man vill se pigg och fräsch ut.
Jag hittade faktiskt en klinik vars läkare tänkte som jag, vi gör lite här och lite där, punktvis, under ögonen med volymfillers, för där har det börjat synas att man blir äldre, nasolabialvecken och liite botox nere vid veckets slut där rynkan var som djupast. Det gav resultat så muskeln fick slappna av lite. Jag ska testa att ta över ögonbrynen med botox nästa gång.
Har funderat att lägga i en aning fillers i läpparna oxå för de blir tyvärr inte större ju äldre man blir, snarare tvärtom. Jag tycker verkligen det här med injektioner är toppen, slipper man göra kirurgiskt ingrepp och tar bara minutrar än att lägga sig under kniven. Visst blir en kostnadsfråga då fillers kostar också per gng och håller kke inte lika länge som ett lyft men då finns det ju trådar man kan sätta in i huden som ett lyft, skulle jag helt klart testa framöver, håller upp till 2 år. Men som sagt lagom är bra och naturligt vill man ju ändå att det ska vara. Bara en liten putsning som gör att man slipper se så trött arg och grinig ut.

Man lever bara en gng sägs det så då ska man göra precis vad man känner för, för sin egen skull.

Tack för en inspirerande blogg än en gng.
?❤??

Jurgita 4 år sen

Vart ligger kliniken?

Charlotte svensson 4 år sen

Hej !! Jag lider oxå av migrän och skulle vilja prova botox har även arga rynkan.Behöver du aldrig ta migrän medicin längre?Mvh Charlotte

Anna 4 år sen

En liten rabatt till dina läsare vore välkommet för den fina reklam du ger denna klinik! :-) Du kan ju ev bara posta den i kommentarerna här, så når det bara målgruppen. Tack på förhand, Håkan!!

Masale 4 år sen

Jag tar också Botox mot min argrynka, fillers i linjerna från näsan och ner mot munnen och även lite fillers i kinderna. Tränar 3 ggr i veckan, färgar håret och lägger massor av pengar på både produkter till håret och på kläder….Är 42 år, 1 dotter, 1 man. Tjänar mina egna pengar…ingen som vet, ingen som har ont av detta…Känner mig snygg och har ingen huvudvärk längre… Ytlig – tja kanske…men vem bryr sig? Jag mår bra av det, och jag gör det enbart för min egen skull. Inte för någon annan. Dömmer dock ingen annan efter utseende, men jag vill vara fin så länge jag har möjlighet till det…

Har du fillers i dina kinder också? Ser ut så…väldigt snyggt faktiskt!!

Svar på kommentaren:
Susanne 4 år sen

Hej Masale
Tycker inte det är minsta konstigt att man vill vara fin ? Jag hade mer än gärna gjort det du gör ??
Kram på dig

Masale 4 år sen

Susanne – Just do It! Du kommer inte ångra dig. Du har ju fått kloka råd :-)

Susanne 4 år sen

???

Mariana 4 år sen

Som andra undrar jag om det är filler du lagt vid mungipan. Aldrig hört att man kan använda Botox. Intressant. Tar själv Botox i pannan and love it

Malin 4 år sen

Hej ‘
Jag har ms och min migrän har blivit värre , jag funderar på att testa botox och jag vet att man kan få genom landstinget men det kan vara svårt. Jag undrar vilken kostnad det är och hur många injektioner får du ?
Kram och tack för din öppenhet❤️

Svar på kommentaren:
Mariana 4 år sen

Kostar typ 4000 för en panna och glabella

anette 4 år sen

Jag hade gärna provat men är så himla feg för att det gör ont. Vad andra tycker sliter jag oftast i, folk tycker ändå det kvittar vad man gör. Kram Anette

Emma 4 år sen

I löve fillers and botox ;) kan du inte fixa nån rabatt? ;)

Marie Louise 4 år sen

Har precis bokat tid på Löfvingkliniken för konsultation av nevrolog , hoppas kunna få hjälp med min kroniska spänningshuvudvärk plus migrän som jag har ibland .

Malin 4 år sen

Skitsnyggt!!! Jag undrar oxå om det är Botox eller fillers du lagt i vecken vid munnen??

Monia 4 år sen

Hur länge sitter svullnaden i efter behandling?
Skulle kunna tänka mig prova på smårynkorna jag har, fåfänga, ja skulle tro det ? Men jag jobbbar ju 100% på att mina hundar alltid skall se tipp topp ut så

Liselotte 4 år sen

En fråga, har också en “sur” mun – är det botox eller filmers du lägger i där?
Supersnyggt blir det iaf ?

Cecilia 4 år sen

Skriver jag först här ?. Jag ska göra skinbooster till att börja med. Har problem med sköldkörteln och äter ganska hög dos levaxin. Min hud är så himla torr pga denna lilla sköldis så hur mycket vatten jag än dricker och hur mycket fukt och fett jag tillsätter så blir det inte bra. Kör med riktigt bra hudprodukter men inget hjälper, så nu jäklar ska det bli fukt under huden ?. Är absolut inte främmande för botox, allt som görs med måtta blir bra tror jag ?✌️?

Karin 4 år sen

Skulle också vilja prova botox , rynkan mellan ögonbrynen , mungiporna ., men spruträdd !

Sofia 4 år sen

Har aldrig provat Botox men jag är inte emot det och med tanke på hur snygg du är så finns det kanske hopp om oss gammelgäddor också ?
Varför hymla om något- mår du bra av det så är det det viktigaste ❤

Pernilla 4 år sen

Har inte testat botox (ännu), men laserbehandlat ansikte och hals i många omgångar. Rynkar, ärr och framför allt pigmentförändringar försvinner. Gör slingor och bleker tänderna. Tränar massa och äter sunt.
Är strax över 40 år och har tre barn. Ytligt och fåfängt?
Tja kanske, men varför inte göra det bästa av sitt liv, det handlar vars om vad man prioriterar.

Johanna 4 år sen

Hej!!!
Jag lider oxå av migrän o skulle vilja prova botox. Min fråga är om du har gått till nån vårdcentral o fått det på remiss eller bekostar du det själv. Tack på förhand
Ha en bra dag kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Samarbete med Löfvingkliniken  Ansiktet ser ut som om något gett mig ordentligt med stryk, svullet och missfärgat. Vill man bli fin så får man lida pin. Och vad är en bättre julklapp…

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…