• 2017-03-20, 17:49
  • 12

Nej, alla mina gamla kläder hamnar inte på bloppisen. Men det blir många fina saker där. Det jag inte riktigt känner att det funkar att sälja lämnar jag till Frälsningsarmén. Mitt senaste besök där blev väldigt speciellt, så det har tagit tid för mig att berätta om det. Det var nämligen samma dag som fina Annica fick sitt jobbiga besked.

Brukar ni ge saker till Frälsis? Eller har ni någon annan favoritvälgörenhet som tar emot sånt ni inte använder längre? Tipsa gärna i kommentarfältet!

Eftersom Annica jobbar på Frälsningsarmén, när hon orkar jobba, så blir det väldigt lätt att jag väljer att åka dit när jag har kläder och andra saker som jag inte har användning för. En människas sopor kan vara någon annans skatt och jag vet att allting går till en god sak. Jag hade sorterat ut saker som visserligen var fina, men som jag inte skulle använda mer. De låg prydligt i en massa kassar, det känns alltid bra att kunna städa ut och kunna hjälpa samtidigt.

Just den här dagen fick jag ta med mig en sak till: en stor bukett rosa rosor. De var inte planerade, men jag hade inte hunnit ta mig till Frälsis än när Annica gav mig beskedet att immunterapin som hon hoppats så mycket på inte hjälpte och att det var dags för cellgifter igen. Den behandlingen pågår fortfarande och jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att gå så bra för henne.

Under tiden kan jag återuppleva den dagen, som jag nog har förträngt också. Jag hoppas mina avlagda kläder också kommer till nytta. 

2017-03-20 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva 4 år sen

Fint gjort! Att du skänkte de fina rosa Ldir-skorna wow, förstår att Damen blev glad, snällt gjort! Visst känns det bra att kunna hjälpa till och glädja. Kram

Hedda Söderberg 4 år sen

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! :D <3
http://nouw.com/heddasöderberg

AnnaE 4 år sen

Jag skänker en hel del . Känns bra i hjärtat. ❤?

Mia 4 år sen

Heja dig! Fantastiskt <3

Olga 4 år sen

Jag skänker väldigt mycket kläder till olika secondhandbutiker som Röda Korset, Filadelfiaförsamlingen och Myrorna. Har alltid varit mycket intresserad av kläder och har haft mycket fina kläder av bra kvalitet. Sedan jag blev tvungen att sluta arbeta på grund av en allvarlig kronisk sjukdom, har jag ingen användning för dessa kläder. Så tycker det är jättebra att få skänka bort och att pengarna går till välgörenhet. De vänliga damerna som tar emot kläderna brukar tycka att de är alldeles för fina för att skänka bort, de tycker att jag ska sälja på loppis istället! Men känns bra att jag kan dra mitt strå till stacken och hjälpa till där man kan. Skänker även porslin, inredningsprodukter och annat till hemmet. Skänker mycket till Kvinnojouren, de tar tacksamt emot allt. Känns gott och jag blir varm i hjärtat!

Svar på kommentaren:
Katja 4 år sen

Bra gjort medmänniska!
Jag köper Situation Stockholm bl.å
Hade jag vart frisk hade jag nog jobbat i Afrika ,där svälten är som värst nu. Är sjuksköterska.
Hjälp behövs här med….

Mikaela 4 år sen

Du har ett stort och vackert hjärta ❤ men vilka charmiga bilder du fick på min lilla mamma ??❤

Jennie 4 år sen

Känns bra för själen att kunna ge. Gör oxå det så ofta jag bara kan. ??❤

Mikkan 4 år sen

Helt rätt! Boom liksom =)) hahahahaha

Anna 4 år sen

Underbart!

Mår Annica bättre nu? Hon skriver ingenting alls på sin instagram så jag förstår det är tufft för henne.
Krama om henne, hoppas hon mår bättre snart.

Mona 4 år sen

Skänker du de fina svindyra LDIR stövlarna till Frälsis??

Barbro 4 år sen

Alltid kul att överraska nån man tycker om med blommor eller något som man vet att hon eller han tycker om.
Men du Johanna har ju ett hjärta för många o det är ju det att din blogg är så bra.
Ha nu en bra kväll med dina tjejer samt Lucy o Annica med sin familj..

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag fyller vår fina vän Hélen 50 år! Stort grattis älskade vän på din dag! Hon skulle haft en fest med middag och allt med sina vänner, men fick ju ställa in……

Idag fyller vår fina vän Hélen 50 år! Stort grattis älskade vän på din dag! Hon skulle haft en fest med middag och allt med sina vänner, men fick ju ställa in……

Idag fyller hon år! Älskade Lisa-Marie! Grattis på din 23-årsdag. Hon föddes en vacker vinterdag 3 december 1997, så efterlängtad! Tiden ser ni på pepparkakorna ;) Grattis vår målmedvetna, envisa härliga tjej…