• 2017-03-29, 12:47
  • 40

Innehåller adlinks 

Jag får ofta frågor vad man kan göra med sitt vintertorra hår och hur man får håret att växa snabbare. Mitt bästa tips: Vårda ditt hår som om det vore ett ovärderligt arvegods och Antikrundan kommer till stan.

De flesta tänker på vad man har i ansiktet och att huden behöver mer fukt under vinterhalvåret. Men de flesta struntar i att ta hand om sitt hår. Mitt hår är både frissigt och torrt, skulle jag inte använda bra produkter som vårdar håret skulle det varit katastrof.

 Är det något du vill veta om hårvård? Fråga mig här på bloggen så lovar jag att svara så mycket jag kan.

Produkterna nedan är halva priset, missa inte!

 

Var rädda om era hår, vill ni att håret blir längre och fylligare behöver ni vårda både det yttre och det inre. Stress, dålig mat och att inte motionera påverkar håret också.

Jag lovar er att det spelar stor roll vilka produkter man använder. Ni kan inte övertala mig om att skräpschampo som bara innehåller vatten och dåliga kemikalier är bra för håret. Även om man kanske tycker att håret blir tjockt och fint så blir man lurad.

Håret kan nämligen visa sitt rätta jag om ni skulle göra en kemisk behandling. Har ni använt ett dåligt schampo (vill inte göra reklam för det märket här men ni är nog många som vet vilket märke jag menar) så kan alltså håret gå rakt av vid en blekning. Enbart för att ni använt ett riktigt dåligt schampo. Håret kan börja koka och det ryker om det om det vill sig illa.

En kund jag hjälpte för några år sedan, håret hade gått rakt av nästan ända från botten hemma i badrummet.

Kunden kom till mig och såg ut så här. Hon hade långt innan. 

Det vill du inte vara med om, kan jag lova. 

Ni sparar pengar om ni köper produkter som är skonsamma för håret i stället för billigt skräp. Även om det blir några kronor dyrare vid inköpet så skadar det inte håret och då sparar ni desto mer på att slippa akuta räddningar av hår som mår riktigt dåligt. Det allra viktigaste är ett bra schampo, balsam och en bra inpackning.

Håret skriker efter fukt, fukt, fukt nu. Joicos K-Pak är grymma! De innehåller även keratin och protein som håret är uppbyggt av. Du märker snabbt stora resultat på din hårkvalitet och håret växer dessutom snabbare. 

 

Tvätta inte håret för ofta, tränar du varje dag räcker det med att spola runt om. Du kanske ska träna direkt på morgonen nästa dag igen, håret blir inte smutsigt så fort som du tror. Att tvätta för ofta sliter enormt mycket. 

 

Vårda håret med varsam hand brukar jag säga. Slit inte i det, gnugga inte. Red ut med fingrarna, föna med låg värme och glöm aldrig värmeskydd. 

Jag gillar Redken värmeskydd som du kan spraya både i vått och torrt hår, detta är superbra. Dessutom gör sprayen det blankt och mindre frissigt. HÄR.

 

Schampo HÄR  Finns både stora och mindre. Balsam HÄR  Riktigt bra inpackning i samma märke  HÄR 

Så här ser mitt hår ut om jag inte tar i några produkter eller om jag fönar det. Inte roligt.

Nu är jag sugen på att bli ljusare, men först får det bli mycket inpackning så jag bygger upp håret. Ett smart sätt inför vårens uppljusningar, använd bra produkter innan så kommer ni bli snygga i sommar.

 

 

Kommentarer

Paula 3 år sen

Hej Johanna
Jag gjorde en keratin behandling hos frisören och skall använda Goldwell kerasilk men jag tycker håret känns smutsigt, jag fick stränga order att använda detta för behandlingen skulle hålla längre. Nu undrar jag om du tror att behandlingen blir förstörd om jag köper Joico istället?
Tacksam för svar
Paula

Emma 3 år sen

Hej Johanna!

Tack för dina underbara tips! Det är riktigt snällt av dig att du delar med dig av dina fantastiska tips!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla! Vad glad jag blir :)

Lotta 3 år sen

Hej Johanna, först vill jag tacka för din fina blogg och alla tips.
Jag undrar också vad för schampo jag skall använda som har supertorr hårbotten och hittar inget som hjälper.

Kram Lotta

Charlotte 3 år sen

Kan du inte bara säga i din blogg att du inte orkar svara alla?

Svar på kommentaren:
Anette 3 år sen

Haha varför skulle hon inte det? Jag har alltid fått svar på mina frågor här. Måste hon sitta och svara alla på en gång?

Guuud vad negativ man kan va ?

Eva 3 år sen

Verkligen negativ! Jag e alltid positiv och jobbar extra som väktare här på bloggen! Undrar ni nått kan ni fråga mej, jag läser allt här 100 gånger ungefär. Med vänliga hälsningar Eva

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Du heter inte Eva och du behöver lite kärlek tror jag.
Kom här nu mina trollungar så får du en go kram.

Eva 3 år sen

Haha så nu kallar sig Lindie för Eva. Hon gnällde över att jag svarade på en kommentar häromdagen så jag frågade vad jag kan hjälpa henne med, för Lindie verkar behöva en hel del hjälp. Nej du Lindie/mia jag jobbar inte extra, gillar bara att kunna hjälpa till och jag läser bloggen för att det får mig att må bra, för att det är trevligt att läsa denna blogg, men inte hundra ggr dock. Du verkar läsa ofta Lindie..och störa dig och gnälla ofta. Stackars sate.

Sofia 3 år sen

Tack för tips! Jag förstår att du som frisör inte kan rekommendera schampoo och balsam som man typ köper på ICA, men för mig finns det inte på kartan just nu att köpa en flaska schampoo som kostar mer än så. Finns det bättre eller sämre budget-alternativ?

Bv2 3 år sen

Har du några tips vad man bör tänka på om man vill försöka färga den gråa utväxten själv?
Vad är egentligen skillnaden på toning och intensivtoning och färgning? För mig verkar de två sista vara nästan samma sak.

katja 3 år sen

Har en annan fråga som du kanske kan hjälpa mig med. Mitt syskonbarn hade självlockigt lite längre hår till 3 årsåldern men sedan klipptes håret kort. Lockarna försvann helt! Spikrakt hår fortfarande efter tre år. Vi var så glada över lockarna hon ärvt av väran pappa som dog när jag var 21 år. Kommer det någonsin tillbaka?

Anna 3 år sen

K-Pak är bäst❤

Hanna 3 år sen

Hej!
Är drygt 30 och börjat få grå hårstrån. Brukar dra med pincett men snart går det ju inte mer. Är brunett så det syns tydligt. Finns det nån bra färg att färga själv med hemma eller rekommenderar du färgning på salong? Tacksam för svar, tror fler än jag har detta “problem”. En del säger att grått är fint men jag vill absolut ha kvar min egen färg, brun!

Hälsningar Hanna

anette 3 år sen

Jag älskar hårtips. Mitt hår är jätte viktigt. Jag har fint och tunt hår och är rädd om det jag har. Funderar på om en kort frisyr hade passat min kvalité bättre men vågar inte riktigt. Hmmm
Kram Anette

Ann 3 år sen

Hej Johanna!
Först och främst vill jag säga Tack för att du delar med dig av dina tips. Du är fantastiskt generös med det ? Jag undrar om du har något bra tips på Silverschampo? Jag behöver använda det mellan varven för att fräscha upp det blonda så det håller sig i en kall blond färg och nu när jag lärt mig hur viktigt det är med bra produkter så vill jag självklart också ha ett bra Silverschampo.
Tack på förhand! //Ann

Jenny 3 år sen

Hej Johanna!
Jag har en väldigt känslig hårbotten. Har testat många märken. Men har inte hittat något som funkar över tid. Som sagt, väldigt känslig och får ofta att det kliar och flagnar på vissa punkter i hårbotten. Hur ska jag göra? Har köpt allt för många produkter som jag har blivit rekommenderad. Börjar bli trött på att inte hitta rätt!

Therese 3 år sen

Hej! Åh, mitt hår är katastrof! Går av på ena sidan och är otroligt skört. Är tyvärr en sån som köper billiga schampon men är noga med mina ansiktskrämer. Har beställt det du rekommenderar. Nu ska mitt hår få kärlek! En fråga: Vad sliter minst på håret på natten? Utsläppt/uppsatt, blött(nytvättat)torrt/fönat? Du är grymt fin i håret! Tack för schampo tips, blir spännande att testa! Kram Therese.

Jurgita 3 år sen

Jag behöver parabenfri och sulfatfri schampoo och balsam.vad kan du rekomendera?

Challe 3 år sen

Hej Johanna! Har du något förslag på ekologiskt schampo o balsam utan parabener?

Anna 3 år sen

Hej!
Jag undrar om du kan tipsa om hur jag ska sköta mitt hår. Har ganska bra kvalité förutom att det är torrt.
Har ingen färg i och vill inte färga håret mer så allt färgat har växt ut och är bortklippt sedan en tid tillbaks.
Det jag gör med håret någon gång per år är en Keratin behandling (brazilian blowout) för att håret inte ska vara frissigt och ska hålla sig rakt.
Tvättar håret två gånger i veckan, en av gångerna använder jag inpackning. Sen måste jag föna det men sen gör jag inget mer med det för jag gillar det så.
Produkterna jag använder får inte innehålla några sulfater p.g.a behandlingen jag gör. Så jag använder Maria Nila. Har du tips på några andra bra produkter istället? Jag är sugen på att byta. Har provat Kevin Murphy men gillade det inte.
Får många komplimanger för mitt hår men vill ändå ha några andra produkter som ger mig mer fukt.

Malin 3 år sen

Hej !
Närmare mig 50 och gör färg i hårbotten hos salong för att slippa det “trista” . Mitt hår är tunt medellångt och jag använder Maria nilla för färgat hår. Är det här schampoot bättre eller likvärdigt ?
Stor kram

Nathalie 3 år sen

Har haft en väldigt stressig period nu och känner att mitt hår är väldigt väldigt torrt.
Har lite fet hårbotten och torr i längderna. Jag tycker det är jättesvårt att hitta rätt produkter, kan du rekommendera några? Typ schampo och balsam :)
Kram

Helen Wisenbeck 3 år sen

Hej och tack för ett superbra inlägg. Jag änvänder “skräpschampoo” (ska tänka om där) men annars bättre produkter för styling. Kan du rekommendera en hårspray som inte gör håret så torrt? Jag har en bob frisyr m kortare bak. Vill att håret ska vara blankt utan att bli “fettigt”. Kram Helen

Jennu 3 år sen

Hej
Tack för inpirerande inlägg, följer dig både här och på insta.
Rekommenderar du samma schampoo för mig som aldrig behandlar håret? Kanske fönar någon enstaka gång och då alltid med värmeskydd

Jessika 3 år sen

Tack för lite tips <3
Synd att bra hårvårdsprodukter är dyra, men man får spara ett tag o tänka att det hjälper håret.
Ha en fin dag!

MIA 3 år sen

Vill berömma dig för dina snygga inlägg. Skriver så bra!
Smart av dig att ha tema varje inlägg och inte bara kastat in allt möjligt med olika saker, det blir svårt att läsa om det är för mycket av allt tror jag.

Heja dig! Ser så fräsch och hälsosam ut.

Lotta 3 år sen

Hej, jag har en fråga gällande elektriskt hår och torrschampo, kan håret bli elektriskt om man använder det? Jag använder bra produkter som min frisör säljer men gillar Lernberger Stafsings torrschampo för brunt hår. Försöker att inte tvätta håret så ofta och då är ju torrschampo en räddare i nöden! Men håret har blivit mer elektriskt än förut, hur motverkar man det? Jag använder arganolja i topparna oxå./kram Lotta

Maria 3 år sen

Hej. Vid över 40 har min hårbotten blivit torrare. Är det bra o ha balsam i botten med. Köper annars typ gelé från apoteket som man masserar in o låter vara kvar. Vet du någon produkt som är bra vid torr hårbotten. Kram.

Isabelle 3 år sen

Hej Johanna,
Finns det något värmeskydd att använda på extensions? Jag kör med tejpextensions och använder både hårtork och plattång för att styla det efter tvätt. Jag kör även Lanzas shampo och balsam och likaså deras hårolja. Räcker det med att använda håroljan innan jag stylar det eller finns det andra alternativ som inte förstör löshåret?

Kram

Cecilia 3 år sen

Hej!
Har du några tips för att få fart på återväxt av håret efter att ha tappat/rakat av allt i en cellgiftsbehandling.
Håret kommer så smått (ca 2 cm långt) men det är tunt och ojämnt med kalare partier. Förstår att det kan ta tid men man blir ju alldeles otålig. Bör man klippa det ofta under återväxten? :D

Camilla 3 år sen

Jag använder Lanzas shampo och balsam, det var ett dyrt inköp, men det är otroligt drygt och 750 ml flaskorna har räckt i över 1 år, och då tvättar jag håret 2 ggr/ vecka. Man får oftast det man betalar för.

Marianne Ahlin 3 år sen

Hej
Följer din blogg sedan en tid. Var hemma sjukskriven och råkade hamna här när jag sökte på reflexer.
Det är roligt att gå in och se vad du gör, och rekommenderar!

Nu till min fråga, jag börjar bli gråhårig, ganska snyggt tycker jag men, vilka produkter rekommenderar du till grått hår?
Vänliga hälsningar
Marianne

Lollo 3 år sen

Älskar dina hårinlägg! Tack Johanna, du är så duktig.

Kram Lollo

S 3 år sen

Hej! Kan man använda denna inpackningen istället för balsam eller måste man använda båda?

Ann-Sofie 3 år sen

Hej Johanna! Jag följer din blogg och den är väldigt bra på alla sätt! Jag skulle egentligen skriva i den tråden där du tar upp “lata föräldrar, lata barn”, men du kanske inte läser min kommentar då, eftersom det är andra trådar emellan (vet inte hur det fungerar, tekniskt sätt).
Jag skulle vilja ge min syn på detta. Jag är frånskild sedan 13 år och har haft mina barn halvtid. Har tre döttrar. Två är utflugna och har egna hem. Den yngsta blir 18 år i år och bor 3 veckor i taget hos mig och sin pappa. Jag har alltid tränat regelbundet olika träningsformer och gör så fortfarande. Mina döttrar har alltid varit aktiva och hållt igång och de två äldsta gör så fortfarande. Däremot inte den yngsta. Hon slutade min sin fotboll för 2 år sedan när hon började gymnasiet och har inte fortsatt med annan träning. Är i mitt tycke faktiskt väldigt lat, tyvärr. Men det går alltså inte hand i hand i alla fall. Man kan inte generalisera. Jag är som sagt inte lat, inte hennes pappa heller. Vi har som sagt alltid tränat. Hon är också helt raka motsatsen till de två äldsta. Häftigare temperament! Envis som synden. Det tar oerhört på krafterna att ibland ta strider med henne. Speciellt som ensam förälder. Man är ensam i de stunder som barnen bor hos en halvtid. Jag menar att trots att jag uppfostrat mina barn på samma sätt med tydliga regler, en sund inställning osv, så är den yngsta väldigt väldigt “svår” att få fason på i en del avseenden. Däremot är hon väldigt restrektiv med alkohol. Röker inte osv. Festar men tar det lugnt. Det vet jag eftersom jag är vaken jämt tills hon kommit hem tryggt.
Så det är inte så lätt alltid, trots att man gjort och gör sitt yttersta för att min dotter inte ska vara så lat (gör knappt en fena när hon kommit hem från skolan). Hon är heller ingen som gillar skolan och plugg. De två äldsta pluggar på universitetet. Så trots samma uppfostran och samma livsstil så kan det ändå skilja sig mellan barnen.

Hälsningar Ann-Sofie

Charlotte 3 år sen

Hej Johanna! Jag har en undran och hoppas du kan svara på det. Jag är 45 år gammal, kanske ålder spelar roll därför jag nämner ;) hur som helst så har jag alltid fått komplimanger för mitt hår. Ända sen jag var liten.

Jag är mörk och har aldrig blekt utan bara färgat i den mörka tonen då. Blir ju lite ” dassigt” med åldern så man får ju fräscha upp det emellanåt. Mitt hår är i botten självlockigt, lagom lockigt då.

Har trivts med det för vill jag va lockig så fixar jag de, o vill jag har rakt så åker platttången fram, perfekt! MEN för typ 3 år sedan så köpte jag en rolls Royce plattång hos frisören o blev helt frälst. Fick så glansigt hår o alla bara häpnade.

Helt plötsligt så började jag märka att mina lockar började försvinna:-( mer o mer. Jag lät då bli tången men håret vart livlöst, torrt, och så fult att jag var tvungen o ta till plattången för att inte se ut som ett svinto i huvudet. Känner mig mycket ledsen över detta.

Har frågat en frisör men fick inga ordentliga svar känner jag. Så min fråga till dig är: har jag förstört mitt hår för alltid? Vad kan jag göra? Blev långt de här, men ville du skulle veta min historia från början för att lättare ge ett svar. Tack o hej!

Svar på kommentaren:
Charlotte 3 år sen

Charlotte här igen. Kanske ska säga att mitt hår är Skandinaviskt så du vet de med..

A 3 år sen

Hej din snygga tjej!
Tänkt prova det schampot länge men inte blivit av. Vilken ska man välja om jag har slingat/blekt hår? Är det även denna som du använder?

Ha de bäst//Kram A

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

K-Pak är bra för hår som är behandlat, trasigt och behöver näring.

Denna är superbra!

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är det inte långt kvar till mellofinalen! Ska ni hitta på något kul? På middag eller fest? Eller bara hemma och mysa? Snygga lockar som håller hela mellokvällen är…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…