• 2017-04-05, 19:28
  • 23

Här kommer tips på en jättegod kycklinggryta vi åt när Jannes föräldrar var här på middag. Den är busenkel men väldigt god! Det är bland annat champinjoner, lök, curry, grädde och apelsin. Makalöst gott, ni måste testa.

Servera ris eller blomkålsris till med en fräsch sallad, vi hade även jordnötter och annansbitar i småskålar på bordet som gästerna kan strössla över.

Recept Kycklinggryta med curry 4 port 

3 stora kycklingfiléer

250 gram färska Champinjoner

1 msk Curry

1 gul lök

5 dl grädde

1 msk tomatpure

rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft

Salt, svartpeppar

Kokosolja

Gör så här:

1. Stek kycklingen i kokosolja eller olja. Salta och peppra, ta upp kycklingen och låt den vila några minuter.

2. Skär den i mindre bitar.

3. Fräs hackad lök ihop med curryn.

4. Stek champinjonerna i bitar och lägg i kycklingen.

5. Häll på grädde och sänk plattan. Lägg i tomatpure, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Späd med mer vätska om det behövs.

Smaklig måltid!

Grytan kan du göra i god tid innan middagen, jag lovar att ni kommer bli förvånade över smaken.

Ni anar inte vad gott med tillbehören till.

Recept på franska chokladtårtan kommer inför helgen om ni vill ha den. Idag har jobbat på salongen på förmiddagen och med allt kring bloggen, fotat en del som ska ut i helgen och förberett recept. Janne var här sedan igår då han varit på mässa i Örebro, mysigt när vi kan ses mitt i veckan här uppe. Saknar honom redan men fördelar och nackdelar med särbolivet.

Nu blir det middag och svenska mästerkocken!

 

 

 

2017-04-05 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Barbro 2 år sen

Då matipset fixat till på lördag när vi ska ha gäster-tusen tack.
Ha nu en bra kväll o kram på dej.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad kul! Hoppas du gillar det!
kram Johanna

Barbro 2 år sen

Hälsar från mej o gästerna vilken god mat-kommer allt att göras fler gånger.
Ha en fortsatt bra lördagskväll.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad roligt Barbro! Kram Johanna

Ulrika 2 år sen

Yammie!
Tack för goda recept!

Brukar dina familjemedlemmar “klaga” över att du fotar maten så att den kanske hinner bli kall?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack! Jag är snabb ;)
Eftersom jag jobbar med detta måste jag första hand fota middagar dagtid när jag lagar maten, alltså ingen middag med familjen då.
När jag har middag med dem och ska fota gör jag det för har jag väl gjort en god middag så vill jag gärna smälla av någon bild, men då jobbar jag inte så då är det blixsnabbt, absolut inte massa bilder eller jobba. Då äter vi.

Men jag har varit jobbig, det är ett högt pris familjen får ta när man lever med en bloggare, därför är det skönt att ha äntligen strukturerat allt, jag arbetar med detta men då måste man också skilja på jobb och privat.

Kram Johanna

Moa 2 år sen

Fina och inspirerande bilder!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Moa!

Eva 2 år sen

Hej finis! Lagade denna gryta igår och blev missnöjd! Såg ut som en stor brun spya! Måste göra igen! Önska mig lycka till! Kram Eva

kristina 2 år sen

Ser jättegott ut, dina bilder är fantastiska :) tack snälla fina Johanna som delar med dig av dina recept. Men en liten undran, på bordet med tillbehör ser jag några pinnar som sticker upp i en skål bakom skålen med jordnötter, nyfiken som jag är, vad är det? Kram Kristina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack! Vad roligt att du tycker det!
Älskar laga mat, det är livet med god mat :) Gott att dippa också, sedan ser det trevligt ut på bordet tycker jag.

Kram Johanna

kristina 2 år sen

hej igen :) tack snälla för att du tar dig tid att svara, undrar fortfarande vad det var för pinnar i skålen på bordet ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha men shit, den meningen försvann!
Skrev- det är Grisinnipinnar med sesamfrön- gott att ha som tillbehör, även dippa men det ser trevligt ut på bordet.

Den meningen måste försvunnit. Men då vet du :)

Gourmettjejenblogg 2 år sen

Låter fantastiskt gott. Testa gärna denna kycklinggrytan med äppelmust. Jättegod!
http://nouw.com/gourmettjejen/sott-moter-salt-kycklinggryta-med-appelm-28161200
Kram

Svar på kommentaren:
Eva 2 år sen

Fult att länka andra sidor här! Detta
Är Johannas blogg!

Christina Lindqvist 2 år sen

Tack för receptet, har väntat på det :-) Tänkte laga det till min mans födelsedagskalas. Ser såå gott ut. Jag vill gärna ha receptet på chokladtårtan också. Men det kommer till helgen ser jag du skriver. Ha en underbar dag.
Kram från ett soligt Helsingborg

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad kul!

Chokladtårtan kommer inför helgen, det är en riktig chokladbomb. God och läcker att ställa fram.
Ha en fin dag du också! kramar Johanna

Marita 2 år sen

Du är ju grymt duktig på mat Johanna ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, jag försöker ;)
Älskar laga mat. kram!

Anne 2 år sen

Låter och ser underbart gott ut. Ska testa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Åh detta är så gott!

Gud va gott det såg ut

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, det är roligt att ni uppskattar recept och ni skriver så ofta här inne, det är jättekul ska ni veta.

Kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilket vinterväder! -10 och strålande sol i Skövde, ska ut på en runda snart och njuta av ljuset. Körde Janne och hans bror Mats till Landvetter igår, de är på Teneriffa i…

Nu är vi hemma i Sverige efter en fantastisk weekend i Italien, tack darling för en grym födelsedagspresent! Ska tipsa er om hur vi bodde, reste och tips på utflykter. Men först…

Älskar Italien! Får inte nog av det här landet. Hoppas ni haft en bra helg! Vi har haft det magiskt. Ni kan se mycket från resan på min instastory. Sitter med en…