Kycklinggryta med champinjoner och curry
Här kommer tips på en jättegod kycklinggryta vi åt när Jannes föräldrar var här på middag. Den är busenkel men väldigt god! Det är bland annat champinjoner, lök, curry, grädde och apelsin. Makalöst gott, ni måste testa.
Servera ris eller blomkålsris till med en fräsch sallad, vi hade även jordnötter och annansbitar i småskålar på bordet som gästerna kan strössla över.
Recept Kycklinggryta med curry 4 port
3 stora kycklingfiléer
250 gram färska Champinjoner
1 msk Curry
1 gul lök
5 dl grädde
1 msk tomatpure
rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft
Salt, svartpeppar
Kokosolja
Gör så här:
1. Stek kycklingen i kokosolja eller olja. Salta och peppra, ta upp kycklingen och låt den vila några minuter.
2. Skär den i mindre bitar.
3. Fräs hackad lök ihop med curryn.
4. Stek champinjonerna i bitar och lägg i kycklingen.
5. Häll på grädde och sänk plattan. Lägg i tomatpure, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
Smaklig måltid!
Grytan kan du göra i god tid innan middagen, jag lovar att ni kommer bli förvånade över smaken.
Ni anar inte vad gott med tillbehören till.
Recept på franska chokladtårtan kommer inför helgen om ni vill ha den. Idag har jobbat på salongen på förmiddagen och med allt kring bloggen, fotat en del som ska ut i helgen och förberett recept. Janne var här sedan igår då han varit på mässa i Örebro, mysigt när vi kan ses mitt i veckan här uppe. Saknar honom redan men fördelar och nackdelar med särbolivet.
Nu blir det middag och svenska mästerkocken!