• 2017-04-06, 16:14
  • 19

Där kom det jag väntat på. Nej, inte påsken utan att få kritik från Reklamombudsmannen. Jag visste ju att det skulle komma eftersom jag klantade mig, men lite sur blir jag ändå. På mig själv.

För det lilla men högljudda gäng som hoppades att fängelsestraffet jag skrev om den 1 april skulle bli verklighet, eller som hoppades på böter eller eftertaxering eller något annan snällt så måste jag tyvärr göra er besvikna. Reklamombudsmannen är inte någon domstol eller myndighet som kan dela ut straff.

Det är en frivillig sammanslutning för reklambranschen som kan kritisera den som gör något fel. Till exempel mig. Straffet är att få skämmas. Och tro mig, det gör jag.

Ifall ni missat det så skrev jag först om tjejresan och märkte det så fint i rött med att det var ett samarbete. Sedan tabbade jag mig när det bara fanns några få platser kvar och lät fingrarna vara snabbare än hjärnan. Glad som jag var glömde jag helt bort reklammarkeringen, la ut inlägget och fattade först nästa dag att jag gjort bort mig.

Då var det både en glad anmälare och Bloggbevakning som påpekade det för mig. Attans. Bara att göra vad jag kunde och rätta så gott jag kunde rätta.

Det räckte inte förstås så nu får jag ta mitt straff: att skämmas en stund och tänka efter lite nästa gång. Hårdare blir det inte, men jag lovar, det är skämmigt nog.

2017-04-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Fnulan 4 år sen

Visst är det mysigt med alla reklampoliser som dyker upp från en viss sida! Det är en djungel det här och det är på senare tiden man har fattat vad som är rätt och fel och ibland blir det så att man skriver för glatta livet och upptäcker efteråt att det blev tokigt. Du gjorde vad du kunde att ändra så fort du kom på det, kan inte det räcka? Nej nej nej inte för reklampoliserna inte.. Löjligt!!
Jag tycker absolut att reglerna ska följas men det får inte gå till överdrift och ibland så sägs inlägg vara reklaminlägg, men det är inte alltid det.
När hela branschen går under luddiga regler och oklara rekommendationer hur ska vi då kunna veta?

Jisses!
Jag förstår att du skäms, det hade jag också gjort för vare sig du eller jag vill lura våra läsare! Du har dock erkänt och ändrat, heja dig!
Puss på dig och hoppas vi kramas snart.

Camilla 4 år sen

Fast finns det regler så är det bara att följa. Är väl inte ok att bara göra det när man känner för det

Svar på kommentaren:
Anna 4 år sen

Öh? Vadå bara när man känner för det? Så hon kände för det i första inlägget men inte i det andra? Hon glömde ju att märka ut i det andra inlägget. Hon har ju dessutom skrivit flera ggr att hon tycker att man självklart ska följa regler. Märks att du inte läser härinne så ofta Camilla.

Michaela 4 år sen

Folk finns te allt! Hmmm…
Kram på dig!

Pia 4 år sen

Oj, jösses att folk orkar! Mitt hår saknar dig Johanna! Kram från Pia i Nyköping

Pernilla Eklund 4 år sen

Hej.
Helt otroligt att folk orkar. Suck. Finns så mycket konstiga människor utan vett och utan empati! Alla människor gör fel och detta var av så lindrig art att det blir löjligt och pinsamt!!! Ägna dig/er åt annat viktigt runtomkring istället. Skapa posivitet. Hoppas du/ni är minst lika duktiga på att ge beröm och feedback.
Och du Johanna gör så mycket bra och jag älskar verkligen din blogg med alla tips och din positiva anda. Du inspirerar mig otroligt mycket och jag blir glad när jag läser din blogg.
Stor Kram. Hälsningar Pernilla fd Skövdebo nu bosatt i Täby

Anna L 4 år sen

Jag skäms också!!!! Men INTE för att du glömde skriva i att det var reklam, för det bryr mej inte ett dugg, ( jag kan tänka själv ) utan jag SKÄMS över alla pinsamma troll och över alla viktigpettrar som är så fruktansvärt dumma i huvudet att klockorna stannar. Suck!!!
Du behöver verkligen inte skämmas ett dugg men förstår att inlägget måste göras för husfridens skull.

Eva 4 år sen

Äsch inget att skämmas för, många som blivit anmälda och fått kritik från RO ju och Du hade ju markerat att det var samarbete innan, töntigt att anmäla det, hur orkar folk.. Såg att någon blev besviken att “straffet” var ett skämt så var noggrann fortsättningsvis för någon lär inte ge sig, någon försöker ju allt med att sätta käppar i hjulet för dig och få dig på fall, det har vi ju sett härinne på sistone, sjukt. Du är grym Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hahahaha, ja jag är verkligen ledsen att behöva göra den människan besviken. Verkligen tråkigt.
Tänk att det kan ge så mycket glädje att springa inne hos en blogg man bara hatar och stör sig på.

Är och förblir ett fenomen.

Nu blir det hockey i Scandinavium, heja Frölunda!
Kram!

Eva 4 år sen

Ja det där är väldigt märkligt, så sjukt, obehaglig människa men det är snällt att du låter henne hållas. Trist att hon numera oftast kallar sig för Eva haha men du vet att det inte är jag hoppas jag. Hoppas ni får en bra kväll. Kram

Mia 4 år sen

Håller med ovanstående.
Jag älskar din blogg, tänk om folk som gnäller kunde sluta bry sig om sånt dom inte gillar.

Henrik Olsson 4 år sen

Jag tycker inte att du borde skämmas bara för att någon annan inte har viktigare saker för sig än att sätta käppar i hjulen för andra. :/

Ingela Persson 4 år sen

Hej Johanna
Det kan väl inte vara hela världen,du fixar och ordnar så mycket. Är helt ok det märks ju att många tycker om dig och de som stör sig ,får nog igen nån gång.Jag tycker iallafall att du är kanon tjej. Ha det gott till Påsken nu ???fast den är ju inte riktigt än?

Lollo 4 år sen

Helt otroligt.

Mikkan 4 år sen

Det förstår inte jag heller. Hur orkar folk?
Men alltså get a life.
Stör man sig så in i helsike på att du lever på bloggen?
Ofattbart.

Monica 4 år sen

En sak jag, inte fattar? Är att folk orkar ta kontakt ,med Reklamombudsmannen/kvinnan… har dom inget eget jobb att sköta ;) galet…. tur att, du inte fick fängelse ;)))

Svar på kommentaren:
Fnulan 4 år sen

Du skulle bara vetat hur långt vissa går…
Tar kontakt med företag, arbetsgivare, åklagare, polis och F*n och hans mormor..
Helt galet!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Galet!!
Fy fan ….kram på dig!

Linda 4 år sen

Haha men du skriver så bra Johanna, måste kännas trist för trollet som smyger här inne att du inte fick de där 5 åren bakom galler.

Du är grym! Din blogg är så bra!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…

Innehåller annonslänkar Tre dagar kvar till första advent. Underbart! Här skiner solen precis så jag ska stänga datorn efter jobb sedan före åtta, tar alltid ett par timmas paus mitt på dagen,…