• 2017-04-10, 13:24
  • 59

Att se fin ut är att må bra. Jag vet, det låter ytligt, men så är det för mig. Och så är det för allas vår kära Annica, som nu passar på att berätta lite om hur hon har det för er alla. Hon är mitt i cellgiftsbehandlingen, som naturligtvis tar hårt på henne. Samtidigt är den ju hennes bästa hopp att äntligen få bukt med den förhatliga cancern som har plågat henne i över tre år nu. Skönhet ger tröst. Den gör att man kan känna sig nöjd med sig själv även när allt går emot.

Skicka nu lite kärlek till Annica och glöm inte att berätta hur fin hon ser ut!

Jag sitter här i den svarta massagestolen på Sahlgrenska och får min cellgiftsbehandling. Jag hinner tänka så mycket när jag sitter här. Hinner tänka på om cellgifterna verkligen kommer att fungera. Det vet vi inte förrän nästa röntgenomgång som är om några månader. Men jag väljer att tro att det faktiskt ska fungera eftersom magen har minskat i storlek och äntligen börjar se normal ut.

Jag har inte ont längre och då har vi samtidigt dragit ned på morfinet. Jag hinner tänka på alla andra som sitter här. Jag knyter nya band och försöker peppa dem, samtidigt som det är ett inre kaos i mig då jag tycker så förfärligt synd om de andra som måste gå igenom detta. Tänker på min älskade mamma som precis genomgått en operation för sin cancer.

Jag tänker på min älskade resa som faktiskt närmar sig med stormsteg och jag har så oerhört mycket att fixa och planera. Så roligt att få planera en resa mitt i allt och i alla tankar. Tänker såklart på mina barn. Undrar hur de har de just i detta nu. De har kämpat så länge med mig i detta och är mina allra största hjältar. För att inte tala om min älskade man som alltid är min medkämpe. Han sitter just nu mitt emot mig på en hård trästol. Och så tänker jag såklart på hår, på hälsa och skönhet. Det går lite hand i hand. I alla fall för min del.

Sist mådde jag galet dåligt efter cellgifterna. Men jag ville så gärna bli fin. Så när jag mådde lite bättre, passade jag på fixa håret med nya ljusa slingor hos älskade Johanna. Hjälp, vilken annorlunda frisörbehandling! Jag somnade och somnade och somnade, men lilla Johanna gjorde det mest akuta så jag skulle bli fin. Tack, Johanna, för ditt tålamod med mig!

Och jag blev fin, trots att jag inte själv helt var med när jag satt där. Jag vet att många har starka åsikter om detta, men för mig är skönhet oerhört viktigt. Jag mår så mycket bättre om jag känner mig fin. Det får mig känna mig så mycket friskare, som när min bästis hjälper mig ge mig fina kläder. Eller när jag fixar fransarna hos min vän Kimberli. Allt sånt får mig må bättre. Snart är det dags igen, fast denna gång förhoppningsvis när jag är mer med i matchen och jag och Johanna tjötar på som vi brukar göra. Inte att jag sitter och sover i frisörstolen eller sover som en stock på behandlingssängen när jag gör fransarna.

Jag kommer ihåg när jag tappade håret fläckvis, då jag fick en fin peruk. Aldrig att jag skulle ha gått utan, knappt ens hemma. När jag ser mig i spegeln vill jag se Annica. Samtidigt beundrar jag dem som går utan peruk, som visar med sitt kanske helt kala huvud vilken kamp de går igenom. Det är vackert att kunna gå utan peruk. Vi är alla olika. Vad vi vill, hur vi mår. Det viktigaste är att vi gör det för oss själva så att vi mår bra.

Nu längtar jag mig bort till Rhodos och innan dess ska jag fixa både håret hos min vän Johanna och fixa fransarna hos mitt andra proffs. Allt för att jag ska känna mig som mig, som Annica. Då behöver jag inte bry mig om fransar eller håret när jag hoppar i havet, för det är ju redan fixat.

Nu efteråt kan jag skratta åt bilderna som Johanna visat mig. När vi pratade om hur trött jag var efter alla mediciner så valde jag ändå att gå dit till salongen, för så viktigt är det för mig.

Vad är viktigt för dig? Mina barn, min familj är ju såklart viktigast i mitt liv. De är alltid nummer ett. Men även att de får se en piggare mamma, som fortfarande bryr sig. Trots att hon nu har haft cancer i 3,5år.

Kram från Annica som längtar att få håret och fransarna fixade

//

Jag lovar, jag ska göra mitt allra bästa hårfix för Annica så att hon kan känna sig riktigt fin på semestern. Det kan låta ytligt i sammanhanget, men jag förstår henne så väl. Den lilla värdigheten att göra sig snygg ska ingen få ta ifrån henne. Att hjälpa henne med det är verkligen det minsta jag kan göra.

Ni kan göra något genom att skicka en hjärtlig hälsning!

2017-04-10 Gästblogg, Johanna Toftby

Kommentarer

Anette 3 år sen

Helt rätt! Det gör att man mår lite bättre psykiskt tror jag. Så fin du är!

Marie Breskic i Kroatien 3 år sen

Hej, Annica! Jag tycker alltid att du ser fin och fräsch ut på bilderna. Jag förstår att det inte känns så, men så är det. Så gott att smärtan minskat och att magen gjort detsamma. Önskar dig en fin resa och stoppar in din mamma bland bönerna.

Lisa 3 år sen

Du är så fin. Förstår att det är viktigt för dig. Fattar verkligen inte hur andra kan ha en åsikt om det. Sjukt! Kram på dig fina Annica ❤️

Pia Persson 3 år sen

Tycker du ska göra precis som du känner för och det som du mår bra av, utan att nästan be om ursäkt för att du vill se fräsch ut. Jag har tänkt många gånger när du lägger ut bilder att du inte ser sjuk ut och det tycker jag är härligt att se. Varför ska man inte få känna sig fin bara för att man är sjuk. Jag tror absolut att detta även kan hjälpa dig att kämpa mot denna hemska sjukdom. Jag hoppas och tror av hela mitt hjärta att cellgiftet tar död på din cancer. All kärlek till dig och din familj som kämpar varje dag. Så härligt att ni har resa/resor att se framemot i allt elände. Kramar i massor <3<3<3<3<3

Jenny 3 år sen

❤️ Kära Annica ❤️ Ser så fin ut!!!!! STOR kram till dig och din familj

Mia Hysén 3 år sen

Stor eloge till dig ( och din familj) som så öppenhjärtigt delar allt du/ni går igenom! Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste vara.. Man får sig en tankeställare när man gnäller om småsaker när man läser om hur du/ni har det. Hoppas av hela mitt hjärta att det går vägen och att den hemska cancern ger med sig tillslut. Hoppas du och din familj får en så bra påsk det bara går!
//Mia

Eva 3 år sen

Du är jättefin Annica! Hoppas ni får det underbart på Rhodos! Kramar <3

Jenny 3 år sen

Heja du, vackra Annika! Jag tror att i de tuffa perioderna i livet kan det lilla till synes obetydliga bli ännu viktigare att få odla i sitt liv! Jag har aldrig mött dig, men jag ber för dig och följer dig via denna blogg. Stor kram

Alexandra 3 år sen

Du är jättefin. Klart du ska få fixa till dig. Det är viktigt att få känna sig fin så man orkar att kämpa på vidare.

Cemilia 3 år sen

Det viktigaste är att du gör vad som känns bra för dig! Jag har aldrig förstått mig på människor som tycker att de har den enda sanningen som dom bara måste dela med sig till alla andra. För mig är det jättekonstigt varför någon ska lägga ner tid på att störa sig på att skönhet är viktigt för dig. Vi behöver inte alltid förstå men alltid respektera! Jag älskar smink och mår bättre när jag är sminkad! Jag blir glad när jag ser mina färgglada naglar och känner mig snygg med spraytan! Mitt liv mina val ☺ Önskar dig och din familj en toppensemester! ?

Susanne 3 år sen

Vad fin du blev Annica!

Tänkte på din försäkring inför resan, fick du något som gäller? Vi är i liknande sits och man får ju inte någon försäkring alls. Fick du den som kan täcka för ev hemstransport? Det fick inte jag.
Vi vågar nog inte åka. :( Hur gör ni? Vågar du åka utan någon som helst försäkring?

Kram från mig

Madde 3 år sen

Så viktigt att få känna sig fin, och jag tror att det kan hjälpa ifall man inte mår hundra bra. Sen önskar jag er en fantastisk resa till Rhodos. Det behöver du, din man och era barn. Massa kramar till er.

Karina 3 år sen

Finaste du❤❤❤

Pia Malmroos 3 år sen

Tänk om alla fick ha en Johanna i sitt liv?
Kämpa på Annica, klart man vill vara snygg trots sin sjukdom.
Va nu den snyggaste “bruden” på Rodos och njut av senestern med familjen.
Sänder en varm kram trots jag inte känner dig❤??

Annika 3 år sen

? Du har sådan positiv och go inställning! Klart att du och ingen annan vet vad du mår gott av, fortsätt gör vad DU vill och behöver ???! Beundransvärd kämpe ???, allt gott önskas dig och din familj!

Brittis 3 år sen

Kämpa på fina Annica! Du är alltid så fin, både “utan och innan”. Älskar Dig min fina vän, det vet Du. <3 <3 <3

Johanna 3 år sen

Du passar verkligen i att vara riktigt blond Annica, så fin i det! Jag förstår dig till fullo, att känna sig fin och fräsch ger både energi och glädje, jag hade gjort precis som du.
Så underbart att ni snart ska få åka iväg på er resa, det värmer i hjärtat ❤️.
Grymme dig Johanna som fixar Annica så fin!

Kram till er ?

Maria 3 år sen

Vacker både på insidan och utsidan ❤

Rakel 3 år sen

Du är jätte fin. Jag jobbar som djurskötare och dom i min närvaro (djuren) struntar i om jag är fixat. Men jag tycket det är viktigt för mig själv ?

Kristina Hägglund 3 år sen

Massor med styrkekramar och ha en underbar semester ??? Kramar Kristina från Uppsala ?

Sandra 3 år sen

Energi och styrka.
Kram snygging ?❤

Clary-Ann Glandberger 3 år sen

Självklart Annica skall du få känna dig vacker! Jag förstår dig till fullo! Även vi som är friska vill ju se bra ut, och man mår ju bra av det och känner sig säker. En kvinna vill ju känna sig vacker. Det kan ingen neka för då ljuger vi för oss själva. Fortsätt med det Annica för du är verkligen riktigt söt och vacker! Kram/ Clary-Ann

Annette 3 år sen

Klart man mår bättre om man känner sig vacker! Psyket ska oxå ha sitt! Kram till dig Annica och din mamma!

Annelie 3 år sen

Visst mår man bättre om man får pyssla om sig lite, jag tycker det är så fantastiskt att man kan behålla håret när man får cellgifter. Jag fick cellgifter 1994 och då ramlade allt hår, men jag hade två snygga peruker och en sten tuff keps med brosch i. Men jag förstår dig verkligen, ju bättre man ser ut ju bättre mår man. Hoppas ni får en underbar semester det är ni verkligen värda hela familjen. Kram fast jag inte känner dig.

Linda 3 år sen

Du har så rätt Annica, det är klart att du ska göra alla de saker som får sig att må bra. Helt rätt att känna in vad som “behövs” och sen att dina fina vänner gör det åt dig, du är så värd det och va fin du blir! Men gladast blir jag när du skriver att dina mage krympt, jaaa visst väljer vi att tänka att behandlingen fungerar! Nu snart får du sol och vatten och värme med. Stor kram ifrån mig! Ha det så skönt!☀?☀

Soraya 3 år sen

Vem har rätt att döma ?? Skulle man inte när man har det som värst få tänka på sig själv och unna sig lite fint ?? Fixa sitt hår osv ???
Skam de som tycker annorlunda
Du ser jättefin ut och heja dig !!
Kram
Soraya

Malin 3 år sen

Fina härliga Annica, vilken kämpe och inspiration du är! Du gör det som känns bäst för dig, det är det som räknas och är viktigast,strunta i allt annat! Lev i nuet. All styrka och kärlek till dig. KRAM ♡

Maja 3 år sen

Självklart är du värd att få känna dig fin, även på utsidan! Så härligt att du får bli ompysslad och så snyggt det blir. Jag hoppas verkligen att ni får en fantastisk resa till Rhodos ❤. Härligt att få längta och planera. Massor av kramar till er allihop ?

Therese Nilsson 3 år sen

Finns inget rätt och fel – gör det som känns bäst för dig och de som står dig närmast
Varma kramar!

Marie 3 år sen

Klart det är viktigt att få känna sig fin i allt det jobbiga med allt vad den hemska cancer för med sig❣️ Tänker ofta på er, trots att jag inte känner er❣️Kramis?

Magdalena 3 år sen

Du är så vacker Annica ❤️ Inifrån och ut! Självklart är det viktigt att få känna sig fin tror man alltid känner sig piggare då också,i ditt fall med en svår sjukdom som du krigar mot är det nog om ännu viktigare för välbefinnandets skull! Jag själv anser inte det är ytligt alls tvärtom så bryr man sig om sig själv och tar hand om sig för sin skull men även andras skull. Din man och dina pojkar älskar ju dig precis som du är med eller utan hår med eller utan ögonfransar med eller utan smink nagellack mm självklart är det så, men det gör ju knappast saken sämre om man nu vill ha fint hår smink snygga kläder naglar fransar mm, det är ju valfritt och jag förstår dig precis och håller med dig!
Tänk vilken tur du har Annica som har en sån fin vän i Johanna som pysslar om dig fixar och bryr sig om! Härligt ni är grymma bägge två❤️?
När min mamma genomgick en cancerbehandling våren 2014 så var jag med henne varje dag när hon strålades, 5 dagar i 6 veckor , varje gång efter strålningen gick min mamma och jag ut antingen åt lunch fikade gick på spa till frisören gjorde pedikyr manikyr gick och badade och tog Långan promenader det var vårt sätt att orka att få känna sig snygg pigg glad tänka på något annat en stund , min största dotter var då bara 2 år och hon var också med mig och mormor , dem har nu ett alldeles speciellt band pga av det. Min mamma är frisk nu går på kontroller var 3 månad ännu men pigg stark och frisk och har orken att vara mormor till 4 barnbarn !! Så absolut att insidan hör ihop med utsidan ingen snack om saken.
Jag önskar så att du får bli pigg stark och att eran resa blir kanon det är du så värd , din krigare ?
Vill även skicka en stor kram till din mamma också!
Livet är här och nu vi vet inget om framtiden men vi kan iaf påverka hur vi vill må och leva i detta nu! Ta hand om er!

Marita 3 år sen

Så klart ska du göra dig fin i håret och fixa fransar det är du så värd Annica , så himla gulligt av Johanna och hjälpa dig så du får känna dig fin , allas vår fina goa omtänksamma kämpe ❤️

Gourmettjejenblogg 3 år sen

Otroliga vackra kvinna. Kämpa på ♡♡♡

Susanne 3 år sen

Massa goa styrkekramar fina Annica ❤

Carina L 3 år sen

Jag tycker du är sååå fantastisk som orkar fixa dig o du ser fantastiskt fräsch o fin ut❤❤❤Jag önskar dig allt gott o är så glad att du har Johanna både som vän o frisör❤❤❤Kram

Malin 3 år sen

All styrka till dig och familjen som kämpar så!?Du är fin på insidan o utsidan? Hoppas ni får en underbar resa!☀️?

Elina 3 år sen

Förstår dig väl Annica ? Självklart ska du göra dig fin och känna glädje i det ? Hoppas innerligt den elaka cancern ger upp!! Du blev jätte fin ?? Varm Kram

Malin 3 år sen

Du är jättefin Annica!! Din vän Johanna så duktig.
Åh, så skönt att läsa att du inte har ont i din mage längre, att morfinet är minskat och att magen börjar se normal ut.
Mina tankar går till dig och din familj och till din mamma.
???? Hårt knäppta händer för er.
Går inte en dag utan att jag tänker på er. Och jag vet att jag är inte ensam om det.
Varma kramar till er alla ?

Evelina i Norrland 3 år sen

Ville först säga, Wow va fin du är å vilken härligt ljus ton i håret! :)
Därefter ville jag säga att jag förstår ditt tänk med utseendet. När jag känner mig allt annat än pigg (tex pga mina små vildingar hemma) tar jag lite mascara å direkt får jag mer energi.
Dessutom vill jag berätta om mitt sätt att se på sin mamma som inte mår bra. Min mamma hade andra problem än cancer när jag växte upp, alkoholen, och för mig gjorde det så mycket när mamma brydde sig om sig själv, det betydde en bättre dag. Du har ju helt andra problem men jag kan tänka mig att dina barn säkert skulle börja tänka mer om du slutade bry dig om ditt utseende, som dom vid det här laget vet är viktigt för dig! Dessutom är det viktigt att få göra sånt du mår bra av, det ger energi o det hjälper dig att orka med din tuffa vardag! Du om någon förtjänar att få göra sånt du mår bra av, och då spelar det ingen roll vad det är, allra minst för alla andra. Det viktiga är att du får energi! Du är ju det värdefullaste i ditt liv, och givetvis väldigt värdefull i fler människors liv!!
Kram på re!!

Susanne A 3 år sen

Självklart ska du fixa ditt hår, du är så fin! Njut av det som du mår bra av!
Kramar Susanne ??

Petra 3 år sen

Finns inget ytligt alls att vilja vara och känna sig fin. Du är den starkaste och modigaste människa jag vet. Önskar så att du ska få bli frisk. Önskar dig och din familj en härlig semester och du är värd det bästa i livet. Kram och du är jättefin i håret ❤

Malin 3 år sen

Vackraste du! Klart du ska fortsätta se snygg ut! Det är du!!
Styrkekramar till de!! ❤

Cecilia Johansson 3 år sen

Annica du är jättefin ? Håret är kanonsnyggt ?Johanna kan sin sak det är då ett som är säkert ? Härligt att eran Rhodosresa närmar sig, kan tänka mig att du har tre små killar hemma som längtar nu ??☀️???Stor varm kram fina tjej ??? // Cecilia

Annica 3 år sen

Du om någon är verkligen värd att göra sånt som får dig att må lite bättre, sen vad andra tycker och tänker, spelar ingen roll, härligt med resa att se fram emot,kram!

Carolina 3 år sen

Det gör du rätt i Annika. Förstår din känsla, klart du ska känna dig fin. Du behöver se lite ljusglimtar när du går igenom de här, inget konstigt alls. Skönt att höra att magen sjunker och att du ser att de troligtvis sker något positivt. Har hängt med i din kamp i flera år och tänker på dig dagligen. Heja dig!! Ha en fantastisk semester. Kramar Carolina

Maria 3 år sen

Fast jag är sådan att jag stöttar i bloggar o ute i livet. Ser det som en gåva jag fått. Jag ser andra människor o djur. O ställer upp o tackar gud att jag fått den gåvan o att andra blir glada av att jag stöttar. För mej är det en viktig del i mitt liv. Kramisar.

Susanne 3 år sen

Absolut inte ytligt att vilja vara fin och se bra ut. Alla vill väl det….. Och med att ha fixat håret och lite smink mm
gör ju att man känner sig lite `som alla andra`utan sjukdom.
Du är så fin Annica, håret ser supersnyggt ut.
Att vara på sjukhus så ofta tär på krafterna bara det, skönt att bli omhuldad av Johanna.
Hoppas ni får en härlig semester där ni kan rå om varandra.
Kram till dej Annica och till Johanna som ställer upp till 100%

Maria 3 år sen

Vad vackert du o Annica skriver. Känner man sej finare mår man ju bättre. O du behöver ta till allt du gillar för o må bättre. Så njut av att få håret fixat. Det blir jättefint. Stor kram o kämpa söta.

Lise 3 år sen

Kära Annica
Rhodos i våren er helt fantastisk! – det blir en drömresa!! Styrkekramar till dig och din familj! Kram från Danmark!

Camilla 3 år sen

Jättesnyggt o så klart är du jättefin <3 önskar dig o din familj en toppensemester <3

Linda 3 år sen

Fina Annica, du gör det som känns bäst för dig! Du är fin på utsidan och insidan, ha en fantastisk resa framöver ,Rhodos är en sådan mysig ö.Gör ett besök i Lindos om du orkar! Jag har ett restaurang tips där med fantastisk utsikt. Kram från Linda

Anette 3 år sen

Alla har vi våra olika saker som vi har för att må bra.
För mig är det likadant. Tycker om mode, inredning. Bli ompysslad med massage, frisören, naglar m.m.
Det är en del av en själv så jag förstår så väl Annica vad det är innebär för dig. Man måste njuta av det som man mår bra av. Sjukdomen ska inte ta över allt.
Ser det som en kreativitet. Ett sätt att uttrycka sig på, avkoppling. Som det är för en del när de målar m.m.
Själva resan är inte bara när man är på plats denna bit ingår oxå med planering av vilka kläder man ska ha med sig, fixa iordning sig själv. Precis som du säger ” bara att dyka i”?.
Vi är nog många som känner igen oss där.
Kramar fina Annica❤️?

Christina 3 år sen

Hej fina Annica!
Jag förstår dig absolut o det viktigaste är att göra det DU tycker är viktigt o det DU mår bra av! För mig är det viktigt att vara snäll mot mina nära o kära men lika viktigt att va snäll mot mig själv. Fortsätt precis som du är för jag tycker du är fantastiskt fin både på insidan o utsidan???Stor varm KRAM?

Ekenäsliv 3 år sen

Jag förstår dig verkligen Annica, kände så med.
Så viktigt att bara ta på lite ögonskugga för att känna sig piggare.
När jag var sjuk fanns inte fransförlängning så jag hade lösögonfransar.
Men jag hade ingen peruk, så de tyckte att jag såg ut som en docka med mina fransar :)
Du är fin, verkligen jättefin. fortsätt ta hand om dig och va rädd om dig!
Varma kramar Anna

Barbro 3 år sen

Att du har en fin vän som gör dej så fin i håret är allt lycka.
Många kramar till dej o familj o en till din mamma också.Samt att Johanna ska en också.
Ha nu en fortsatt bra dag.

Catarina 3 år sen

Så vacker och så stark, bästa utsidan och insidan! Kram på dig Annica?

Helena 3 år sen

Det är klart Annica är fin! Det behövs väl kanske inte uppmanas att säga.

Svar på kommentaren:
Susanne 3 år sen

Fast jag förstår Johanna. Vi läsare är ganska dåliga på att kommentera när något är bra.
Så är det nog generellt i alla bloggar. Läser en del matbloggar och det är tomma kommentarfält allt som oftast.

Men ryter Johanna ifrån eller skriver om barnuppfostran, bloggbevakning blir det alltid ett sju herrans liv.
Inte konstigt hon säger att vi ska säga hon är fin. Ingen som skriver annars på sånna trevliga inlägg.

Jessika 3 år sen

All styrka till dig fina Annica <3
Hoppas ni får en semester med minnen ni kan ta med er hem och spara. Det bästa jag vet är att se på foton ifrån resor jag o min familj gjort <3

Kram till dig Annica och Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar Solen skiner! Nu är nog värmen på väg, tror ni inte det? Vi ska ha 17 grader på måndag, tror ju nästan inte det är sant. Man måste njuta och…