• 2017-04-11, 12:00
  • 22

Härlig start på dagen! Morgonpasset på gymmet är klart före frukost. Jag vet att många av er börjar jobba tidigt och det kan bli svårt att få in träningen före arbetet. Testa på helgen då! Det går inte att beskriva känslan och du är redo för en lång dag med endorfiner och mer energi. Det gäller bara att komma förbi alla ursäkter man har för att inte träna just idag.

Vad har du för ursäkt för att inte träna? Och vad gör du för att komma förbi dem? Berätta här på bloggen!

Jag älskar styrketräning, löpning och de flesta gruppassen och jag tror det som är knepet för ett behålla gnistan för din träning. Gör något du tycker är kul! Krångla inte till det. Och framför allt, sluta hitta på ursäkter för att inte träna. Det är en ond cirkel där det alltid blir i morgon som man ska börja träna. Jag gör det också, och blir lika irriterad på mig själv varje gång.

Gör inte hälsenan lite ont? Oj då jag nös, bäst att jag väntar tills i morgon. Det är lite kallt. Jag har så mycket att göra i dag. Jag har kört dem allihop och alla är lika dåliga ursäkter. Naturligtvis ska man inte träna när man är sjuk eller anstränga en kroppsdel som man precis har skadat, Men jag ska vara väldigt sjuk för att övertyga mig själv om att jag inte ens kan ta en rask promenad för att komma igång. Det gör både kropp och själ gott och om inte läkaren sagt att man måste vila fullständigt så är det också en bra gissning att man blir frisk snabbare av att röra sig lite i stället för att gnälla och tycka synd om sig själv.

En rask powerwalk före frukost på helgen ger både kondition och styrka om du går uppför backar men det ger dessutom mycket endorfiner. Att varje morgon börja med en snabb powerwalk var det som gjorde att jag gick ner i vikt och kom i form igen. De kan vara beroendeframkallande på bästa sätt, till skillnad från ursäkterna som är beroendeframkallande på sämsta sätt.

Det finns några få läsare som gärna skriver spydiga kommentarer om mitt utseende, om hur jag väljer att träna, om att jag till exempel skriver om botox och skönhet eller egentligen vad som helst som de bara stör sig på. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om dem.

Det är väldigt jobbigt att alltid vara negativ. Den klagande, bittra negativa inställningen äter upp dig inifrån. Du utstrålar ingen energi eller glädje, tänk vad trist att vara sådan jämt. Kanske är det just en ursäkt för att själv inte träna och ett dåligt samvete för att inte ta hand om sig själv som måste projiceras utåt.

Mitt tips för att bli gladare och gnälla mindre: Träna mer! Ut och spring! Rör på dig! Du släpper ut mycket stress, bitterhet och den trötta energin som gör dig arg och bitter. Lägg fokus på hur just du vill må. Du kommer att bli gladare, jag lovar. 

2017-04-11 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Ellos sport  Idag har vi kört ett rygg och bicepspass på Nordic Wellness här i Skövde. Jag och Janne gillar att träna ihop, så skönt att ha intresset tillsammans. Vi…

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…