• 2017-04-11, 12:00
  • 22

Härlig start på dagen! Morgonpasset på gymmet är klart före frukost. Jag vet att många av er börjar jobba tidigt och det kan bli svårt att få in träningen före arbetet. Testa på helgen då! Det går inte att beskriva känslan och du är redo för en lång dag med endorfiner och mer energi. Det gäller bara att komma förbi alla ursäkter man har för att inte träna just idag.

Vad har du för ursäkt för att inte träna? Och vad gör du för att komma förbi dem? Berätta här på bloggen!

Jag älskar styrketräning, löpning och de flesta gruppassen och jag tror det som är knepet för ett behålla gnistan för din träning. Gör något du tycker är kul! Krångla inte till det. Och framför allt, sluta hitta på ursäkter för att inte träna. Det är en ond cirkel där det alltid blir i morgon som man ska börja träna. Jag gör det också, och blir lika irriterad på mig själv varje gång.

Gör inte hälsenan lite ont? Oj då jag nös, bäst att jag väntar tills i morgon. Det är lite kallt. Jag har så mycket att göra i dag. Jag har kört dem allihop och alla är lika dåliga ursäkter. Naturligtvis ska man inte träna när man är sjuk eller anstränga en kroppsdel som man precis har skadat, Men jag ska vara väldigt sjuk för att övertyga mig själv om att jag inte ens kan ta en rask promenad för att komma igång. Det gör både kropp och själ gott och om inte läkaren sagt att man måste vila fullständigt så är det också en bra gissning att man blir frisk snabbare av att röra sig lite i stället för att gnälla och tycka synd om sig själv.

En rask powerwalk före frukost på helgen ger både kondition och styrka om du går uppför backar men det ger dessutom mycket endorfiner. Att varje morgon börja med en snabb powerwalk var det som gjorde att jag gick ner i vikt och kom i form igen. De kan vara beroendeframkallande på bästa sätt, till skillnad från ursäkterna som är beroendeframkallande på sämsta sätt.

Det finns några få läsare som gärna skriver spydiga kommentarer om mitt utseende, om hur jag väljer att träna, om att jag till exempel skriver om botox och skönhet eller egentligen vad som helst som de bara stör sig på. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om dem.

Det är väldigt jobbigt att alltid vara negativ. Den klagande, bittra negativa inställningen äter upp dig inifrån. Du utstrålar ingen energi eller glädje, tänk vad trist att vara sådan jämt. Kanske är det just en ursäkt för att själv inte träna och ett dåligt samvete för att inte ta hand om sig själv som måste projiceras utåt.

Mitt tips för att bli gladare och gnälla mindre: Träna mer! Ut och spring! Rör på dig! Du släpper ut mycket stress, bitterhet och den trötta energin som gör dig arg och bitter. Lägg fokus på hur just du vill må. Du kommer att bli gladare, jag lovar. 

2017-04-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Helena 3 år sen

Mitt tips är att bara göra det. Just do it är ingen dum slogan. Inte tänka för mycket utan bestämma sig för att träna. Börjar man fundera på om man ska träna hittar man hur många ursäkter som helst. Ha inte för höga krav på dig själv är ett annat tips. All träning är bra träning. Kram Helena

katja 3 år sen

Tränat sedan barnsben och tävlat i gymnastik. Fick en reumatisk sjukdom för 10 år sedan, glömmer aldrig sista joggingrundan. Stelhet och smärtor i ca 30 leder men varje dag gör jag muskelövningar och promenad när det går. Träning frisätter endorfiner och fungerar lite som smärtlindring för mig. Men har jag ett skov och aktiva inflammationer ska man inte träna, vila leden då. Tänker på mitt aktiva förra liv varje dag. Glad påsk!

Marita 3 år sen

Började träna för tre år sedan och det har förbättrat mitt liv på så många olika plan. Ibland har jag som ensam mammaegen företagare med skröpliga föräldrar svårt att få ihop det. Det är bara att acceptera. Men sen när kaoset lagt sig är jag på det igen. Så glad över att ha hittat glädjen i att röra på mig!

Madde 3 år sen

Det ända jag längtar efter är styrketräning, att hitta tillbaka dit jag var 2014, men oj vad lätt det är att hitta svepskäl att inte åka dit. Älskar ju att träna, och älskar känslan efteråt. Så dags att skärpa till mig? ;-)

Sussie 3 år sen

ÄLSKAR PW:n!!!! Speciellt mycket på morgonen, vilken frihet, det är inte så mycket folk, man ser när mycket vaknar till liv, friskluft, energi på morgonen och endorfiner som ger en kick! Så härligt!
Har reumatism i bla fötter, knä, händer, så det är lite svårt med vissa saker, men det gämler att hitta sin egen form av träning. En reumatiker bör träna för att må så bra som möjligt, deg stärker musklerna runt om, smörjer den ledvätska som finns i lederna samt man blir piggare trots trötthet som vi oftast har.
Även om man inte är reumatiker så påvärkar träning en jätte mycket nu och sedan i livet!.
Upp och hoppa, se inte livet som ett måste utan se livet som ett ägo, du ägr dig själv, vårdar dig själv, ta vara på dig själv!
Träning av alla former mår vi bra av!

Eva 3 år sen

Baaam sååå bra och klokt skrivet Johanna! Helt sjukt hur vissa bara gnäller och klagar här och letar fel och blir nöjd om hen hittar något hen kan anmärka på och klaga på. Såg att Mia-människan börjat på instagram nu också, herregud så stört, så sjukt. Som “Eva med olika nicks” påpekar här nedan, alla kan inte träna pga sjukdomar, skador mm. men alla mår bättre och blir gladare och piggare av motion, men tyvärr tar det inte bort avundsjuka i vissa fall, vissa borde springa lite mer och få lite mer endorfiner och mer vett och sans.

Camilla 3 år sen

Hej fina Johanna!Jag blir alltid så peppad av dina träningsbilder,tack!
Idag har jag äntligen börjat med träningen igen,efter nästan 7 månaders uppehåll pga sjukdom.
Även fast jag i början inte kommer att köra lika hårt som jag brukar utan kommer att mjukstarta,så kommer jag att må så mycket bättre.Har under träningsuppehållet gått upp ca 4 kg,men det kommer jag gå ner,det vet jag.
Vill gärna ha tips på hemmagjord nyttigt godis,vet att jag har läst det på din blogg så är mycket tacksam för svar från dig.
Glöm aldrig att vi är såå många fler som gillar din blogg
Kram

Anette 3 år sen

Det finns ett så klockrent uttryck- Det tyngsta att lyfta är sitt eget arsle ?…..ja varför är det såå tungt att lyfta rumpan ur soffan?

Maria 3 år sen

Ingen har rätt o klaga på andras utseende eller hur man är klädd. O acceptera inte elaka kommentarer. Du gör mycket för andra o sprider glädje. O så mycket du har varit där för Annica så fint. Vi behöver varandra. Träning med friskisosvettis är så roligt. Positiva ledare man träffar vänner o får bra kondition. Toppen kul. Kramisar.

Agda den förste 3 år sen

Jag är alltid vaken och uppe tidigt,
så före halv sju har jag gått en timmes Power walk, med eller utan stavar.
Är det sen skapligt väder på eftermiddagen så cyklar jag en lång runda.
Jag är nybliven pensionär och ser fram emot sommaren och att kunna
bada och simma i havet också.

Anne 3 år sen

Jag är ingen styrketränings-eller gym-människa. Jag har hittat min motionsform i dagliga powerwalks i tuff terräng. Brukar vara ute mellan 1-2 timmar om dagen, varje dag, året runt, oavsett väder. (Undantaget om jag är sjuk förstås) Tror det är viktigt att hitta “sin grej”. Då blir träningen av.

Carolina 3 år sen

Håller med dig helt. Finns inga ursäkter till att inte träna, eller att man inte har tid. Hur mycket tid spenderas framför tv och andra digitala medel. Träning behöver inte ta mycket tid och man behöver inte ens ett gym. Jag har tränat hemma i många år, har aldrig fastnat för gym. Jag vill träna när jag vill på dagen eller på kvällen eller tidigt på morgonen. Det handlar om att planera och prioritera sin tid. Alla har 30 min-en timme att avvara till träning under en dag.

Frida 3 år sen

Hallå!! Faktiskt på väg till gymmet nu!! Hann inte träna igår (jobbade hela dygnet) och längtar verkligen dit nu!!
Så geymt skönt att träna. Både för kroppen och knoppen!
Gör kalipermätning 1 gång i månaden! Alltid lika roligt att få ett bra resultat! Lika peppad varje gång att fortsätta!!
Tror att folk bara e avundsjuka som håller på att gnälla! Inget att bry sig om! Ha en fin dag!!

Eva 3 år sen

Tack för att du skriver så fint! Som jag brukar säga, tom rullstolsbundna kan jogga om dom vill! Handlar om inställning! Kramis

Svar på kommentaren:
Ulrika 3 år sen

Usch så dum kommentar!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ulrika denna “Eva” heter förstås inte Eva. Hon gör narr på en utav mina fina läsare som alltid sprider glädje här inne.
Helt förjävligt. Så korkade kommentarer så du kan inte ana. Är det någon som behöver hjälp så är det just detta troll.

Susanne 3 år sen

Du verkar psyksjuk Eva! Sök hjälp. Ingen frisk människa skriver som du.

Agneta? 3 år sen

Du!!! Eva? Ta en spade o gräv ner dig! riktigt djupt!!!!

Sunny 3 år sen

Hoppas du tappar dina ben, och så försöker du springa, go go go!!!

Eva 3 år sen

Störd denna Eva el Linda el vad hon nu heter. Skriver sjuka grejer och stör sig, gnäller och klagar på allt Johanna gör o skriver, försöker förstöra för Johanna och smutskastar, och gnäller om vi läsare svarar på kommentarer el ger beröm…stackars människa! Jag läser denna blogg för att den gör mig glad, jag är tacksam att denna blogg finns och jag ger gärna beröm o komplimanger förstår inte att det kan störa denna människa så mycket. Jag är själv deprimerad, utmattad och fattig men inte fan går jag in och gnäller och sprider skit på bloggar för det. Sjukt! Tycker synd om människan…

Susanne 3 år sen

Hej! Jag har alltid tränat, men när jag fick mina barn och med en man som jobbade mycket och reste mycket i jobbet var det svårt att få tid till träning. Jag har alltid gillat att gå på gym och tränade mycket spinning och cirkelpass, svårt att hinna med detta med tre barn och en frånvarande make. Till slut hittade jag en utmaning via World of Shape där jag kunde göra all träning hemma. Det var både styrka och kondition. Jag delade upp träningen så jag tränade 20 min i taget, det kunde vara 20 min på förmiddagen/morgonen och 20 min på kvällen. Vilka resultat och hur pigg blev jag inte. Jag har gjort detta i drygt 4 år nu, hittat olika utmaningar, satt ihop egna träningsprogram och alltid med möjlighet att träna ca 20-30 min. Just nu kör jag Kayla Itsines 12-veckors BBG, helt grym träning! Det är så jag får till min träning och blir mycket lyckligare – och snyggare… ;)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…