ANNONS

Jättegod Västerbottenpaj

/


Finns det något på påskbuffén jag inte vill vara utan är det min västerbottenpaj. Den här måste ni göra. Pajskalet är knaprigt med sesamfrön och mandelmjöl istället för mjöl, både gott och nyttigt.
Vi gjorde den igår och tjuvsmakade, den blev så god. Toppa med en klick Creme fraiche, stenbitsrom och gräslök. Kanske laga något smaskigt idag när det är lill-lördag? Den är busenenkel att svänga ihop.




Jag tycker den passar perfekt till påsk.
Västerbottenpaj med gräslök 
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Gör så här: 
Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna.
Låt vila i kylskåp en stund.


Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)
Fyllning:
3 dl grädde
3 ägg
3 dl västerbottenost
salt, peppar
2 msk hackad gräslök
Gör så här:
Vispa äggen lätt, blanda ner grädde, riven västerbottenost, gräslök och smaka av med salt och peppar.
Grädde nederst 200 grader ca 25 min tills äggststanningen stelnat och den fått färg. Låt den vila en stund före servering.
Servera med en klick crème fraîche och stenbitsrom.





10
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00