• 2017-04-17, 15:10
  • 10

Här kommer några bilder från vandringen igår och idag här på Gran Canaria. Jag är så taggad för att vandra mer! Vi ska ju vandra och cykla nere i alperna i sommar och här får vi en mjukstart och framförallt- så mycket inspiration från Christer Skog som är en utav våra duktiga elitidrottränare i bland annat skidåkning i Sverige, som nu är en utav ledarna på Topphälsas träningsresa.

Både jag och Janne älskar honom redan. Han kör all vandring uppe i bergen här och gör fystester om man vill men även en inspirerande föreläsning: Träna för att orka träna. Som han gjorde med Måns Möller igår. Wow säger jag. (Ska berätta mer om det)

Vilken sann inspiratör som är kunnig, har ett stort hjärta och skapar en trygghet och inger respekt under våra pass. På bara två dagar har jag lärt mig massor. Han har ju även forskat i detta, vad händer med kroppen när du tränar? Det berättar han bland annat under våra vandringar, så vi får både motion, frisk luft och en slående utsikt när vi är uppe på toppen.

Åk med på en träningsresa någon gång om ni har möjlighet.

Jag har aldrig gått med stavar innan, erkänner att det kan kännas töntigt men det är både en säkerhet när du är högt uppe och ska ner, men också en bra träning för din core.

Så kul att göra detta tillsammans.

Glad för mina stabila kängor och ullstrumpor.

Idag är det helt vindstilla och över 30 grader så det blir flera vattenstopp.

Kolla vad mäktigt.

Härligt gäng!

Det är så mycket coola växter, allt är torrt som i en öknen, massa enorma kaktusar högt uppe på bergen.

Den här frukten heter kaktusfikon som kan man äta, det är jättemycket näring fast massor med små taggar man får akta sig för. Perfekt om man är uppe på berget och springer och behöver få i sig energi.

Christer och Janne långt ut vid ett stup, här ska man inte vara höjdrädd.

I morgon kör vi några timmar vandring på morgonen igen, det är de passen vi inte vill missa denna vecka. Sedan finns det massor med träning, jag har även kört löpning och löparteknik, ska även testa några nya pass jag aldrig prövat.

Men självklart njuter vi av kalla öl vid poolen också. Idag är det nog värmerekord den här tiden, vi ska åka ner till stranden och havet strax, blir nog skönt med lite salta bad i värmen.

Så här sitter en bloggare vid poolen när man måste jobba. Följer ni mig på intsagram? johannatoftby heter jag där. Det var Janne som lade upp den bilden på mitt konto där, haha. Där får ni ofta och snabba uppdateringar, även mycket film.

Stor kram på er, hoppas jag inte tjatar ut er om resan.

Puss och kram

 

 

Relaterade inlägg

Är ni på Gran Canaria eller ska åka dit? Vi var där två gånger förra året, det var toppen! Inte så lång flygresa, det tar bara runt 6 timmar och ska man…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Nu är vi hemma i Sverige! Vilket underbart väder vi har kommit hem till. Förra veckan såg vi det var -8, alla gick i vinterjackor och mössa. Och nu är våren här!…