• 2017-04-24, 15:55
  • 88

Vi mår alla bra av att träna och ha ett aktivt liv. Det gäller även Annica, som äntligen orkar med att skriva till oss igen. Mellan cellgifter och vardagsbekymmer är det svårt att hinna med att röra på sig, men hon klarar det och mår bättre av det. Som så ofta är Annica ett föredöme. Hinner hon så hinner jag! Och du med, för den delen…

Glöm nu inte att hälsa så mycket till Annica och önska allt gott, varje tanke hjälper, det kan jag lova er.

Hej på er. Hoppas att ni alla mår bra och ni som var med Johanna på resan, hoppas ni alla hade en kanonresa som skapat många nya minnen. 

Jag kämpar på som vanligt. Jag är oerhört trött just nu, men det är väldigt vanligt när man är cancersjuk. Det kallas för fatigue. Alla mediciner jag får mot illamåendet och mot smärtan klubbar ner mig totalt. Även cellgifterna sliter på mig och gör mig så trött. Den tröttheten går inte att beskriva och den ska inte behövas upplevas. 

Jag kämpar på så länge behandlingen ger resultat. Även om det är jobbigt, så är det värt att kämpa om behandlingen fungerar. Det är just det många undrar om: hur jag orkar. Det gjorde jag faktiskt inte i början.

När jag fick mitt cancerbesked, den där oktoberdagen 2013, tog det bort hela mitt jag. Det blev kaos. Aldrig förr varit med om något liknande. Hela det som var Annica försvann. Mitt skratt, min humor, min roll som mamma, min roll som fru. Hela mitt inre blev ett kaos. Jag låste in mig i badrummet och tänkte “här stannar jag, tills de säger att jag är frisk”.

Ut från badrummet kom jag, men det tog månader innan jag bestämde mig och gick från att ha legat stilla och tittat upp i taket till att bestämma mig att nu ska vi kämpa, vi ger aldrig upp oavsett vad de säger. När jag hade sagt det till Krille kunde han andas ut och det var hans tur att få ett inre kaos, hans tur att släppa taget en stund.

Hans värsta kaos tog någon vecka innan vi tillsammans kunde kriga vidare. Jag begriper inte än idag hur min man orkade. I flera månader fick han ta hand om hela hushållet och hämtningar och skjutsningar av barn. Han fick en del hjälp från våra föräldrar, men ändå, ansvaret var hans. Dessutom hade han en fru med en väldigt allvarlig och farlig obotlig cancersjukdom. Jag var nästintill apatisk, jag var borta. Han trodde aldrig han skulle få tillbaka mig som Annica igen efter allt detta.

 

Då var jag inte stark, nu vågar jag säga att det har vänt. Jag vågar tro på en framtid. Jag vågar lita på mina läkare som har en plan för mig, men vägen till en framtid är långtifrån rak. 

Jag var dagar från att dö förra året i september då cancern hade spridit sig även till magen. Det räckte inte med metastaserna i levern eller de i lungorna, nu skulle cancern även bo i magen på mig. Där i magen bildades en megastor fotbollstumör. Hur klarar man kämpa vidare? 

 

En stor bit är min tro, att jag knäpper mina händer och på allvar tror att det finns en Gud och en himmel. Om jag inte hade min tro hade jag aldrig orkat. Samtidigt har jag inget val. Jag kan ju inte lägga mig ner och dö. Tro mig, jag har nästan gett upp många gånger när det varit som värst. Men jag kämpar för mina älskade barn och min alldeles underbaraste man. Kämpar för resten av min familj och för mina vänner. 

När jag kan så försöker jag röra på mig, ta promenader eller en zumba. Ibland är det motigt, men det brukar det även vara när man är frisk. Att träna ger mig så mycket tillbaka. Att vara dagar från döden gav mig en helt annan syn på livet. Livet är inte bara min framtid, livet är idag och i morgon. Att få vakna till en ny dag är fantastiskt. Att ta sig tiden att se vilka grymma filmer mina barn skapar och sen lägger ut på Youtube, att sitta med och kolla läxor, eller sitta med en stund och bygga Lego med minstingen. Den tiden har jag nu. Jag hinner med tvätten sen. Livet är nu! Att få hålla en hand om livet när jag kan.

 

Framtiden har jag ingen aning om. Klart jag drömmer om att få se mina söner få skägg, komma i målbrottet, se när de hittar sina livs kärlekar, ta studenten, få bli farmor. Så många drömmar. Men nu får jag vara med dem, så jag njuter nu. 

Att ha mål tillsammans är oerhört bra. Nu kämpar vi med cellgifterna en vecka, sen kommer mamma och pappa att vara hemma hela tre veckor.  Det är tungt, det är förfärligt tungt, men allt går. Vi har hittat en väg att gå under cellgifterna. Tack vare hotellet har de löst att vi får sova där någon eller några nätter så vi slipper åka så mycket.

Vi åker såklart en del, men vi har löst så vi får träffa våra barn en liten stund varje dag. Att få cellgifter funkar. Det är tiden efteråt som är hemsk. Jag mår så illa, lederna gör ont, jag fryser, jag svettas floder, allt detta den närmaste tiden efter cellgifterna. Många i min omgivning tror att det är värst när jag får giftet, men, nej det kommer faktiskt efteråt. Klart att jag är trött under tiden cellgifterna rinner genom mitt blod och emellanåt mår jag faktiskt illa. 

När jag är på Sahlgrenska och får min behandling får jag även massor mot illamåendet, bra preparat som de ger rätt ut i blodet. Hemma får jag klara mig själv med mediciner, de är även en bad guy mot magen. Då blir man förstoppad, och då ska jag ha preparat mot det också. Jag lär mig varje gång hur min kropp fungerar, börjar nästan bli expert på det. 

Många tycker det är så konstigt att jag inte tappar håret, nästan som att de inte tror på att jag får cellgifter. Det finns hundratals cellgifter. Just dessa tappar man inte håret på. Om, dessa cellgifter inte fungerar på mig, vilket vi först ser när jag gör röntgen, då måste de ändra till tyngre cellgifter. De kommer göra så jag tappar både håret, ögonbryn och fransar. 

Nu hoppas jag innerligt att min cancerresa kan lugna sig lite. Det vore så skönt om dessa cellgifter kan fungera och ge mig lite lugn. Barnen behöver lite lugn. Min man behöver lite lugn. Våra familjer behöver lite lugn. Vi alla skulle behöva ett break från alla cancertankar, om bara för ett tag. Snart, om allt går som planerat, så åker vi till Rhodos hela familjen. Tack vare er, tack vare Johanna, så får vi en resa som skapar minnen för hela livet. Å vad jag längtar dit! Längtar till havet, till vågorna. Till sanden som silas mellan tårna. Aldrig förr har jag längtat så mycket efter nåt. Ännu en gång TACK! Det ska bli alldeles underbart. 

Jag försöker peppa andra som är i samma båt som jag, men ibland kan jag inte svara alla, det går bara inte, och det gör så ont. Men jag försöker så gott jag kan.

Mitt råd till dig som är i liknande sits, oavsett sjukdom, är att aldrig ge upp. Jag har fått grymt många bakslag på min cancerresa. Det är inte lätt. Min man har då dragit upp mig och peppar mig att i stället tänka fighter-tankar. Det är det som är jobbigast: alla tankar, all rädsla, all oro, alla bakslag.

Så länge det finns hopp så finns det en chans. Våra bakslag kan vi inte göra nåt åt, men det vi kan påverka måste vi försöka göra nåt åt. Glöm aldrig att tro på dig själv. Låt aldrig någon få dig att tro något annat. Det finns så många ups and downs och när du väl har en ner-period, vila och snart så vänder det igen. Bra dagar kommer. Njut då! 

Om en vecka börjar det igen för mig med mina femdagars cellgifter. Men nu ska jag ta en power walk i regnet, just bara för att jag kan. Jag LEVER idag! 

Stora kramar från er

Annica

Det är så bra råd! Det gäller inte bara sjuka, det gäller oss alla när något är motigt. Vi lever idag, här och nu, så det är här och nu vi måste tro på oss själva och göra det bästa av situationen.

Visa nu Annica hur mycket vi tänker på henne!

 

Kommentarer

Helena 3 år sen

Jag tänker på dig och din familj!! Varenda dag, fast vi aldrig setts. Jag känner så med dig ???

Helena 3 år sen

Jag tänker ofta på dig och din familj Annica! Kram❤❤❤❤

C 3 år sen

<3

Michaela Lejonberg 3 år sen

Blir både tacksam och ledsen att läsa om dig Annica!

Tacksam för din pepp som du ger men otroligt ledsen att du måste kämpa mot den elaka cancern. Att den har det grepp den har. Men du är en äkta, fighter.

Människor tar medaljer i olika sporter och vill mer. Är det någon som borde ha medalj är det du.

Jag har inte cancer, men kämpar mot ångest och depression. Men jag tar åt mig av dina ord att leva i nuet. Att ta vara på tiden. Tack för dina ord!

Kämpa och vinn guldmedaljen mot cancern.

Helen 3 år sen

? kram på dig Annica ?

Pernilla 3 år sen

Hej Annica! Jag träffade dig på
Barnmusiken med min första dotter och blev helt tagen av din bakgrund och vilket driv och kraft du har som reser sig igen efter alla bakslag. Jag har själv kronisk migrän vilket innebär konstant smärta i varierande styrka men det är något jag försöker dölja så gott det går. Men det är ofta jag känner att man är så trött på att kämpa mot smärtan. Men då brukar jag tänka på dig och din situation (som är så mycket allvarligare). Du inspirerar mig, orkar du kämpa så ska banne med jag också orka kämpa. Du är en fantastisk människa och inspiration till många, låt ingen annan få dig att tro något annat. Hoppas verkligen ni får en härlig semester!! ☀️?

Helena 3 år sen

Finaste du! Tårarna rinner nu. Du ger mig hopp i min livssituation just nu när jag läser det du skriver. Jag har nästan gett upp men min gudstro hjälper mig också. Jag har inte cancer men andra omständigheter som gör att jag ibland tappar fotfäste och blir livrädd.
Ni kämpar så! Jag vill också kämpa! Tack för att du delar med dig så öppet och ärligt. Jag ska tänka på mitt liv nu. Det tar jag med mig idag. Kram ❤

Annica T 3 år sen

TACK alla fina för jättefina hälsningar och pepp. Ni är underbara❤️

Jessica 3 år sen

Många styrkekramar ?

Lisa 3 år sen

Så kloka tankar. Många kramar och pepp till dig Annica ❤️

Kristina Hägglund 3 år sen

Du är fantastisk ? Styrkekramar till dig ❤ från Kristina i Uppsala

Jenny 3 år sen

Du är en riktig fighter?
Massa styrke kramar till dig och din familj❤️❤️
Hoppad att ni får en underbar resa?❤️

Jenny 3 år sen

Du är så stark Annika.!
Förstår hur du känner dig.
Jag har med cancer, började med bröstcancer som spred sig till levern.
Idag börjar jag med nya cellgifter, fast hemma. Tabletter.
Tänker på dig mycket, även om jag inte har träffat dig.
Nu kämpar vi, vinna ska vi!!
Kram

Monica 4 år sen

Du ger mig styrka och kämpa för min lilla syster som har malingt melanom. Och går på behandling på sahlgrenska. Du ger mig så mycket bra tankar . Seda e min syster envis som synden. Kämpa på heja heja

Marie 4 år sen

Du är SÅ fantastisk Annica! ❤️ Vilken fighter! En förebild man ser upp till. Du kommer att fixa detta, det kommer du. Oavsett alla motgångar så känner jag att du är en person som tar dig upp igen och slår tillbaka med ännu hårdare slag. Jag tror på dig, jag tror att du tar dig igenom det här. Jag skickar miljoner kramar till dig och ALL styrka i världen. Fina, starka människa ❤️

Serenity 4 år sen

Du är helt fantastisk ❤️

Gunilla N 4 år sen

Du ar en riktig fighter Annica! Jag hoppas och tror att du tar dig igenom det har!
Med hjalp av fantastiska lakare och med stod av din fina familj.
Skickar tusen millioner positiva tankar till er.
Stor kram
Gunilla N

Sarah Sjödin 4 år sen

Allra finaste du??
Känner dig inte men beundrar dig oändligt. Fantastisk människa som verkar så fin inifrån och ut. Önskar jag kunde göra något för dig. Men skickar iallafall miljoners kramar å tankar å önskar er en fantastisk resa till värmen. Sköt om dig å var rädd om dig ??????
Kram Sarah

Carina 4 år sen

❤️

Pia 4 år sen

Har börjat följa din resa då jag själv varit i samma sits, du verkar vara en fighter och det är underbart att se hur mycket du orkar trots allt du går igenom! Jag tycker du är fantastisk!! Ge inte upp , fortsätt slåss?? Kram Pia

Sofia 4 år sen

Tack igen Annica för dina fina ord! Lever själv med ett jobbigt illamående just nu och känner att negativa tankar så lätt tar vid. All beröm till dig som orkar och kämpar så oerhört! Du är en riktig förebild! Kämpa vidare ❤ Ber att du blir av med den jobbiga sjukdomen ? kram!

Linda 4 år sen

Kram!!! Ni inspirerar oss.
Jag åkte till gymmet idag tack vare detta inlägg. Vi måste leva nu!
Tack

Yvonne 4 år sen

Varma kramar till dig o din familj ❤❤

Ami Stenkvist 4 år sen

Annica! Det är så fantastiskt att läsa det du skriver!!! Varför kan vi inte alla uppskatta en regnig powerpromenad likaväl som en solig vårdag med vitsippor som mattor i skogarna? Du tar verkligen vara på Livet varje sekund. Jag beundrar dig så oerhört för detta! Fortsätter tända ljus för dig i min kyrka. Varmaste kramar <3 från Ami

Therese 4 år sen

Åhhh lider med dig?
Många styrkekramar❤?

Anette 4 år sen

Jag blev tårögd av att läsa detta.Du verkar vara en kämpe. Så fin familj du har! Styrkekramar till dig och din familj!

Helene 4 år sen

Vilken kämpe du är Annica. Hoppas verkligen du får ett hoppfullt besked vid nästa röntgen.
Stor kram

Birgitta 4 år sen

varma kramar till Dig och din familj! hoppas ni får njuta riktigt på er resa!tryggt med en stark Gudstro! kram!

Marita 4 år sen

❤️

Annika med K - kram! 4 år sen

Många kramar Annica – vilken fighter du är!

Barbro 4 år sen

Varma kramar till dej o dina nära o kära.
Ni finns i mina tankar dagligen.
Önskar er all lycka.

Pia 4 år sen

Varma kramar till dig och din familj <3

Eva 4 år sen

Tappra Annica ! Tycker att du är fantastisk som du kämpar på. Så glad för din skull att du har en sådan fin familj. Hoppas ni kommer iväg på en härlig resa, ni är värda det bästa! Skickar en styrkekram till din mamma också. Vill bara tala om att du har så vackra uttrycksfulla ögon också!

Anna.H 4 år sen

Känns så härligt att kunnat bidra till er resa. Du är verkligen värd detta.
Hur gick det med försäkringarna? Vilket bolag blev det?

Therese 4 år sen

Vilken otrolig kämpe du är. Tårarna rinner när jag läser dina ord. Jag hoppas för dig och din familj att du snart ska få vara frisk och utan oro.

Annette Gunnesson 4 år sen

Kramar i massor till dig Annica. ???.

Malin 4 år sen

Du är så fin Annica, både in och utsidan. Skriver så klokt, att man tänker till om att ta vara på nuet. Kramar.

Majsan 4 år sen

❤❤❤❤

Sassa 4 år sen

Stor stor kram Annica ???

AnnaE 4 år sen

Kram Annica! ❤

Maria 4 år sen

Tack för dina fina ord?

Anne 4 år sen

Skickar en stor varm kram till dig fantastiska Annica ❤

Maria 4 år sen

Du skriver så otroligt bra och fint? Ärligt, uppmuntrande och berörande? Kram på dig!

Lena 4 år sen

Du är helt fantastisk, vilken kämpe du är❤️ Jättevacker är du oxå! Önskar dig o din familj en underbar resa! Kramar

Britt-Marie 4 år sen

Jag är så imponerad av din styrka och kämparglöd trots allt du får genomlida! Jag hoppas verkligen att resan för dig och din familj ska bli underbar!❤?❤

Helena 4 år sen

Underbara, vackra och starka du! Du är en fantastik kämpe❤️❤️❤️ Och du kommer ta dig igenom detta? Kraaaam

Christina 4 år sen

Jag tycker att du är alldeles Underbar Annica o dina rader gör mig så rörd o berörd långt in i hjärtat❤️
Vi är så många som är med dig på din grymma orättvisa resa! ❤️Kraft & Kärlek❤️

Lotta 4 år sen

All kärlek och styrka till dig Annica ❤️ Keep fighting, keep smiling!

Annika 4 år sen

Vilken skön inställning du har att ge sig ut i regnet bara för att du kan och LEVER idag! Underbart! Allt gott önskas dig positiva människa?!!

Anna 4 år sen

Jag hejar på dig! Så fin, klok och mogen inställning. Må du vinna denna kamp!! Tacka Gud för din fina man.

Kram

Gittan 4 år sen

Du är en riktig krigare, tänker ofta på dig o din familj❤️Hoppas er resa kommer att ge dig massa ny energi, Styrkekramar till dig o familjen❤️

Maria 4 år sen

Marita 4 år sen

Kära Annica! Tack för all positiv energi, som du förmedlar! Du är fantastisk, som trots sjukdom och olika behandlingar orkar kämpa och inte ger upp! Gud har en plan med varje människas liv och jag tror att det gäller för oss alla att försöka släppa taget och lita på att Gud vet bäst! Det är absolut inte lätt att vara människa när man drabbas av allvarlig sjukdom, men Gud hör våra böner och allt kommer att ordnas till det bästa möjliga.
Kramar!!!

helle 4 år sen

många varma hälsningar och önskar dig och familjen en fin resa till rhodos!

Jenny 4 år sen

Allt gott till dig och de dina, fortsätt kämpa! Många Kramar! /Jenny

Anonym 4 år sen

Sara 4 år sen

Underbara du! Så mycket hopp och styrka du ger till oss alla, vare sig vi är sjuka eller ej:)
Ber för dig❤️

Frida Gustavsson 4 år sen

Jag blir så imponerad av dina inlägg, Annica. Har kommit till bloggen av en slump och jag är så fascinerad av det du delar med dig. Vilken resa du genomgår och ändå sprider du så mycket energi och glädje, mer än vad många friska någonsin gör. Du är så stark och du kommer klara det här.
Fint av dig, Johanna, att ge Annica utrymme i din blogg.
Tack till er båda för givande läsning.?
/ Frida

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack frida!

Kram Johanna

Sandra 4 år sen

Du är grym! Massa styrkekramar till dig och dina nära & kära!❤️ Hoppas att ni får en heeelt fantastisk resa ?☀️?

Lilla jag 4 år sen

Biggest fighter , det är DU Annica <3

Carolina 4 år sen

Du är helt fantastisk och jag är helt övertygad om att du är en otrolig inspiration för så många människor, sjuka eller inte. Gud har en särskild plan för dig, även om den är dold för oss och vi inte förstår hans vägar. Men jag vet att din tro är stark och vi får vila i att han har kontrollen. Ber för dig, kram <3. Du sprider ljus och värme.

Anne 4 år sen

Du är beundransvärd på så många sätt Annica. Kram. <3

Åsa 4 år sen

Tänker ofta på dej Annica och din fina familj. Vilka kämpar ni är! Stor kram, all kärlek till er!

Pia 4 år sen

Styrkekramar till dig & familjen❤️ Vilken kämpe du är Annica❤️

Pia 4 år sen

Styrkekrama

Susanne 4 år sen

Tänker på dig Annica och sänder en stor varm cyberkram ❤

Gunilla 4 år sen

Tänker på dig o din familj!❤️

Anette 4 år sen

❤️ Du är underbar och vilken fighter du är. Glöm aldrig det ❤️

Sara 4 år sen

Styrkekramar genom cybervärlden Sara

Pirkko 4 år sen

Du är stark⚘⚘??

Agneta? 4 år sen

❤️Styrkekramar❤️????

Viv 4 år sen

Kram till dig och familjen?

Linda 4 år sen

Underbaraste du som du/ni kämpar ni är så så grymma allihop känner dig inte Annica men kämpar ja med och blir så berörd av hur du orkar hittar all styrka. Du och din familj är underbara krama om varandra va rädda om varandra???

Iréne 4 år sen

Tack för allt du ger – du är underbar! ??? Sänder allt gott till dig! Varm kram ❤

Ingrid 4 år sen

Tänker ofta på dig och din fina familj. Du är fantastisk. Hoppas ni får en härlig semester. Det är ni så värda.
Kram

Ingrid 4 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

malin 4 år sen

<3

Lotta 4 år sen

Du och din familj är helt fantastiska❤️ Kämpa på?

Carina L 4 år sen

Du är helt fantastisk Annica, du har sådan kämparglöd. Jag tänker mycket på dig o ber o önskar att du ska bli bra. ❤❤❤

Lena Melin 4 år sen

Du är grym Annica!?
kram?

Tina JS 4 år sen

Bästa Annica; Du är helt unik – finns bara en som Du – kramar om <3 <3 <3 <3

Anna 4 år sen

Annica ?
Vi har aldrig träffats men jag läser om dig ibland och känner systerkärlek till dig du starka, fantastiska kvinna, mamma och den härliga person du verkar vara. Har en tro på Gud, precis som du. Tror att både läkarnas goda behandling och mirakel kan ske i din kropp. Ber för dig om ny hälsa och att cancern ska släppa taget om dig. Önskar er en fantastisk resa med mycket kärlek och fina stunder. Du är inte ensam???!
Kram /Anna

Ewa 4 år sen

???

Nilla 4 år sen

Tänker ofta på dig och din familj. Kramar!

Sandra 4 år sen

Styrkekramar och kärlek till dig Annica ???
Tänker på dig och ber för att din cancerresa ska ge med sig så ni får lugn och ro hela familjen.
Tack för du tänker på oss läsare och orkar uppdatera om läget.
Du är fantastisk som kämpar på och jag förstår att du gör det när du har så fina människor omkring dig. Helt rätt att du lever här och nu. Längre fram kan man inte tänka. Man måste ju njuta av nuet.
Hoppas innerligt att ni kommer iväg på resan till Rhodos och ni får det underbart skönt där.

Du finns i mina tankar
Kramar Sandra ????

Sara 4 år sen

Många kramar till dig Annica ?

Cissi 4 år sen

Annica, du är helt makalöst fantastisk!
Tack för att du delar med dig ❤️
Snart, snart är det dax för er att känna sanden mellan tårna och jag vet inga
jag unnar det mer än dig och din familj. KRAM ❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…