• 2017-04-26, 23:00
  • 8

När jag var klar med alla mina kunder idag  gick jag bort till Sällskapet, en mysig krog som ligger nära centralen här i Skövde. Helene smsade mig igår och frågade om vi skulle ses, spontant en vardag är det bästa! Jag och Helene har känt varandra i över 20 år och fick våra äldsta barn samtidigt och våra äldsta lekte ofta. Nu klipper Lisa-Marie Axel och det är så mysigt att se, jag blir nästan tårögd.

Om bara två månader är det skolavslutning och studenten. Vi känner många som går ut skolan i år, min systers dotter tar studenten som vi förstås ska vara med på och min kompis Helens son Axel som vi ska uppvakta helgen efter.

Många hör av sig om tips, jag skrev massor inför Lisa-Maries student förra året. HÄR tex. Skriv även student i sökfunktionen längst upp så hittar ni massor.

Det är något alldeles speciellt med just studenten. Jag ryser när jag tänker på det, för man har ju sina egna minnen. Vilken fin dag! För inte tala om sina egna barn, har nog aldrig gråtit så mycket som den dagen.

Det är ju den största dagen i sitt liv man får fira med sina bästa kompisar, som en bekräftelse på att man klarat skolan och de sista åren i gymnasiet.

Jag och min bästa vän Helene satt länge och pratade om detta ikväll. Hon var rörd till tårar när hon berättade om sin kille som hade provat ut en fin kostym och smoking till balen. Man stöttar sina barn hela vägen fram, de kämpar och sliter och tänk när det bara är några veckor kvar till dagen D.

Jag ser fram emot alla studentfester, det är så mycket glädje och kärlek i luften, om ett år är det Marilyns tur att ta studenten. Jag kan säga att jag har redan bockat av vad jag ska göra , men vad jag också INTE ska göra. Hjälp vad mycket jag hade att fixa med, men nästa år ska jag städa mindre och inte göra lika mycket mat själv.

Om tre veckor åker jag och Helene med fyra goa tjejer till Barcelona, ikväll har vi planerat resan, vi är så taggade! Planera är ju halva grejen.

Den här resan ska jag inte jobba, jag ska njuta av cava, alla mysiga restauranger, sol och bad med mina bästa vänner.

Natti natti

 

2017-04-26 Johanna Toftby

Kommentarer

Pia 3 år sen

Här är en till som har student i år. Tack för alla dina tips!
Härligt med lyckliga ungdomar, vilken stor dag!

Åsa 3 år sen

Studenten närmar sig för vår dotter och jag vill bara tala om att jag har fått många tips från dina inlägg du gjorde om er student förra året:)
Hoppas på bra väder, underlättar så mycket.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

ÅH vad glad jag blir!

Stort lycka till, det kommer bli en underbar dag!
Kram Johanna

Lena 3 år sen

Jag och min man kommer resa till Barcelona på en weekend i maj, vi har precis som du varit där många gånger. Det är den perfekta staden för en weekendresa! Vi har många favorit restauranger själva, men jag tycker mig minnas att du skrev någon gång om något “hål i väggen” som ska vara toppen? Som ligger någonstans vid kyrkan? Tacksam om du kan skriva namnet, alltid kul att prova något nytt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad kul! Visst är det en underbar stad man kan åka till om och om igen. Jag älskar Barcelona!

Det lilla mysiga stället heter Can Paxiano, spanjorernas lilla cavabar man inte får missa. Ett pyttelitet ställe som alltid är knökfullt, sök Can Paxiano här uppe på sökfunktionen så hittar du fler inlägg. Man dricker deras egna goda cava, beställer plock från charken och bara njuter av den härliga miljön.

Maria B 3 år sen

Åh de tipset ska jag också kolla vi ska t Barcelona för 1.a gången i slutet av maj ska bli sååå spännande….

Maria 3 år sen

Vad fina ni är.
Jag håller med, att se sin barn gå ut gymnasiet, ta studenten är otroligt fint. Längtar till min nummer 2 som tar studenten om 2 år!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! Ja det är alldeles underbart!
Längtar också, ett år kvar till min yngsta. Så häftigt att få vara med om.

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…