• 2017-05-03, 09:38
  • 18

Vilket underbart väder! Nu får vi passa på att njuta av sol och värme. Jag går varje morgon med Lucy, sedan brukar jag ge mig ut på kvällen för en löprunda. Igår sprang jag efter åtta på kvällen, det är det bästa jag vet att få känna luften, att känna hur kroppen orkar springa och den härliga känslan att kroppen orkar.

Har du någon favoritlöprunda att tipsa mig om? Berätta gärna!

Man kan ju börja med att gå för att inte chocka kroppen, vill du öka din kondis ska du gå i backar, kuperat är jättebra. Öka farten, du ska få upp pulsen, nästa runda känner du att kroppen orkar lite till. 

Börja jogga, men sätt inte upp att du ska jogga fem kilometer direkt. Du kommer må dåligt över att du bara orkade springa 500 meter och då kommer du inte vilja springa mer. 

Testa istället att springa fem kilometer totalt, eller en kilometer till att börja med, och dela upp det istället för att springa allt på en gång.

Jogga, gå, jogga, gå, jogga, gå. Redan efter ett par veckor har du nått stora resultat och märker att du både blir starkare och piggare. 

Jag älskar känslan av att känna att min kropp orkar, jag älskar känslan av att känna mig glad! Jag älskar känslan av att känna mig stark. Att orka nästa runda blir bara lättare med tiden, snart kommer dina endorfiner att tvinga ut dig och du kommer må ännu bättre. 

Nu ska jag packa ihop och göra i ordning mig, idag blir det jobb utomhus, fina klänningar ska plåtas!

 

2017-05-03 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Susanne 3 år sen

Till Katja… Jag har ungefär samma problem som du har med kroppen. Små skogspromenader har hjälpt mej. Kuperad terräng och mjukt. Att sen ha med sig hundarna ger en mycket styrka. Hoppas du snart mår bättre och kan lägga ned all negativ energi. Kram

Agneta 3 år sen

Hej då Katja?Ha en bra dag i solen.

Sara 3 år sen

Jag kämpar på med löpningen och ska försöka springa vårruset på måndag. Det är tufft att ligga rätt i blodsocker och träna när man har diabetes. Obs, jag inte fått diabetes typ 1 av att äta socker eftersom det är en autoimmun sjukdom!!!

Johanna 3 år sen

Gillar också att springa och olika former av konditionsidrotter. Varvar löpning, simning, cykling, vandring och längdskidor när det är säsong för det. Har det senaste halvåret lyckats förlänga distansen rejält och om ett par veckor är det dags för Göteborgsvarvet. Ska bli så kul! Har bara ett mål, att klara hela loppet och njuta längs vägen. Säger precis som du, är så härligt att känna att kroppen orkar. Ett tips när man börjar springa kan också vara att tillåta sig springa sakta men faktiskt klara en viss distans. Inga krav på fart men försöka orka längre och längre.

Anna 3 år sen

Visst är det härligt att springa, underbart med frisk luft och endorfiner!

Linda 3 år sen

Jag gillar att promenera runt karstorpsjön i Skövde, underbart vackert är det där.

Katja 3 år sen

Hon vill ju provocera…..

Svar på kommentaren:
Ann 3 år sen

Å vad vill du göra Katja? Skriver du något trevligt positivt här inne? Om du nu är samma Katja jag ofta läser vill säga.

Katja 3 år sen

Hej!
Det kan jag ju inte veta om det är….

Katja 3 år sen

Och vad vill du då Ann? Önskar dig en trevlig kväll. Om du nu heter Ann?

Anna 3 år sen

På vilket sätt provocerar hon Katja? Vad är provocerande?? Det som står på tröjan? Eller att springa sig glad? Knappast provocerande, det är fakta och allmänt känt att vi blir gladare av att löpa eller av motion överhuvudtaget, det ger endorfiner som gör oss piggare och gladare. Prova får du se.

Katja 3 år sen

Åh,nej inte med detta inlägg! Haha
Förra inlägget tycks det som att syftet är att skapa debatt.
Ska jag prova att springa, tack men det kan jag inte pga reumatisk sjukdom och smärtor. Hat tränat och tävlat sedan jag var liten. Gymnastik, fotboll och friidrott. Nu kör jag basängträning.
Själv då?
Fridens liljor.

Anna 3 år sen

Tycker inte alls att det inlägget var provocerande, men många verkar ha blivit provocerade, upprörda, arga o kränkta..varför undrar jag, det var ju sanning och bra det hon skrev. Skapa debatt kan väl vara bra. Många verkar ha problem med läsförståelse, många verkar ha missuppfattat vad hon skrev och innebörden och vrider till det.. och börjar skriva om annat orelevant i sammanhanget hmm.. Varför skulle Ann inte heta Ann hmm.. Nej att springa kan vara svårt vid smärtor men motion kan man prova, det ger endorfiner, får du väl lite genom bassängträningen då, härligt.

katja 3 år sen

Jag har inte bara smärtor, kontrakturer i knäna om du vet vad det är. Kan inte ens sitta på huk eller göra benböj. Om din läsförståelse vet jag inget om men om min vet jag. Att få diabetes bara man tittar i andras varukorg är fel att skriva. Näe, nu lämnar jag detta.

Anna 3 år sen

Tråkigt, beklagar. Min läsförståelse är bra och kanske även din men många andra verkar ha problem med det eller att de inte läser så noga. Ja håller med just det var fel att skriva men i övrigt bra skrivet tycker jag. Hej ha en fin dag.

Maria 3 år sen

Hej. Vet att du bodde på något fint hotell i Palma för ngt år sen. Både med nån tjejresa och även med Janne. Vet du vilket jag menar å vad heter det isåfall? Kram

Mia 3 år sen

Hallå alla gnällkärringar som klagar så på Johanna, ni lyser med er frånvaro i detta inlägg om motion ?
Var är ni??

Tack Johanna för all inspration, du är grym.

Lisa 3 år sen

Hej Johanna!
Jag håller precis på att lyssna på Hjärnstark av Anders Hansen. Jätteintressant om hur hjärnan påverkas av motion. Tips?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Fallskärmshoppet blev precis inställt, typiskt. Men vädret ställer till det så här på hösten,  det måste vara bättre sikt för att de ska kunna hoppa så de ser marken från…