• 2017-05-07, 19:19
  • 89

Tänk så intressant jag blivit som medicinsk rådgivare! Jag har bokstavligen fått hundratals frågor de senaste dagarna i kommentarsfältet och på Instagram för att jag skrev att det inte är bra att vräka i barnen socker och göra dem överviktiga.

Förlåt att jag inte kan svara på alla vart och ett, dygnet har inte så många timmar och jag har inte så många hjärnceller att jag kan hålla igång flera dussin debatter samtidigt. Det måste vara för att jag super så mycket, åtminstone enligt några som har lite spetsiga frågor till mig.

Är det nåt jag missat? Ja säkert! Så fråga eller tyck igen, jag ska försöka svara om jag kan hålla mig nykter länge nog.

Varför tittar jag i andras varukorgar?

Det är inte som jag går runt i timmar på Ica och stoppar näsan i varenda korg jag ser, men det är jättetråkigt att stå i kö till kassan. En del fipplar med mobilen. En del spontanköper massor av godis som praktiskt nog är precis vid kassan. Jag står ofta och ser mig omkring och då ser jag vad andra har i varukorgen också. Svårt att undgå om man inte blundar. Kanske har jag missat något som jag borde köpa själv också.

Varför uttalar jag mig om olika typer av diabetes?

Det gör jag inte över huvud taget. Jag har skrivit om att förgifta sina barn med socker.

Vad vet jag om hur farligt det är med socker?

Ungefär lika mycket eller lite som alla andra vuxna i Sverige. Det är liksom svårt att undvika att lära sig att vi proppar i oss alldeles för mycket socker. och att socker är en av många saker som skapar övervikt och att övervikt i sig är farligt är inte direkt något okänt.

Vad vet jag om orsaken till att en viss människa är överviktig?

Inte ett dugg om inte människan berättat det för mig. Men i allmänhet äter vi för mycket socker och övervikt är ett allt större problem i landet. Det betyder inte att alla överviktiga äter för mycket socker eller att alla som äter för mycket socker är överviktiga.

Vad kan jag egentligen om diabetes?

Inte mycket. Det här är inte en diabetesblogg. Vill man veta något om olika sjukdomar så är det nog smart att prata med läkare i stället för med bloggare.

Hur kan jag skriva att jag får diabetes bara av att se sockerhögarna, det stämmer ju inte?

Nej, det är klart att det inte stämmer. Det är vad jag brukar kalla ett skämt. Du behöver inte tycka att det är roligt, men prova gärna själv att skämta eller skratta någon gång. Det är så mycket roligare än att alltid vara arg, både för dig och omgivningen.

Vad är jag för föredöme som dricker alkohol på bilder?

En ganska normal människa antar jag. Jag är inte nykterist och jag är inte alkoholexpert heller. Jag tycker om att ta ett glas då och då. Att jämföra det med föräldrar som bara har saker med massor av socker att mata sina barn med tycker jag är jättekonstigt. Jag har aldrig tvingat tjejerna att dricka, snarare tvärt om. Det är inte heller som att jag är stupfull varenda kväll som några påstår. Då hade jag gått i personlig konkurs för länge sedan och nog inte mått särskilt bra heller.

Äter jag godis själv och lottar jag inte ut choklad ibland?

Visst gör jag det! Båda delarna! Jag älskar lite sött. Men som med allt annat i livet måste man ha balans i kosten, motionen och allt annat som påverkar hälsan.

Vill jag ha trafik på min blogg?

Ja det är klart. Det vore lite meningslöst att sitta och bara skriva för mig själv, då hade jag fört dagbok i stället.

Tjänar jag pengar på trafiken?

Nja… indirekt gör jag ju det. Ju mer trafik, desto fler annonsörer. Fast riktigt så enkelt är det inte, vissa typer av inlägg skrämmer bort annonsörer i stället.

Vill jag tjäna mer pengar?

Jajemen! Så mycket som möjligt! 

2017-05-07 Johanna Toftby

Kommentarer

Dj 3 år sen

Alkohol är en laglig drog. Vad tycker du om det?

Anneli 3 år sen

Ja bittra tjockisar finns överallt och dom vill inte höra sanningen så e det bara! Råkade kommentera en tjockis på FB en gång och jävlar i min låda, de blev hetare en trump! Gå till gymmet vill dom inte heller utan käfta i mot sanningen de är något dom gärna lägger kraft och tid på förutom när dom faktiskt drabbas av diabetes och måste läggas in då blir det lite kraft och tid där förstås! Kanske når man någon, man får väll hoppas det och avundsjuka kan föda det mesta!

Linda Dahlqvist 3 år sen

:) haha jag dör va kul!!
Man blir på riktigt chockad över att folk ens orkar.

Fia 3 år sen

Hahaha skön humor Johanna! Bra svarat, rakt o ärligt…Underbart!
En sån tur för torrkärringarna att du har öppet kommentarsfält så att de kan skriva av sig, gnälla av sig och klaga på än det ena än det andra. Kanske mår de lite bättre av att få skriva av sig frustrationer och få komma till tals, ganska underhållande att läsa faktiskt. Du är cool Johanna, klok, ärlig, modig och stark. Keep up the good work!

Svar på kommentaren:
Ullis 3 år sen

Kunde inte sagt det bättre själv, vilken tur ni kan gnälla av er här. Kasta massa skit och klaga på Johanna, för det kan ni inte i andra kommentarsfält. Där är det granskning före varenda kommentar.

Så njut vetja.

Go go go Johanna, vi älskar din blogg!

Lottaf71 3 år sen

Tänkte faktiskt inte kommentera någonting om varken godis eller annat ;) … tänkte bara säga att jag mötte dig och tjejerna på avenyn när ni var på väg till Rubys :), gick därifrån för det var för lång kö vid hissen … hihihi … hamnade i Linné istället :D.
Hoppas du får en härlig kväll :))
Kram och tack för att du är så härligt ärlig och personlig i din blogg

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Haha du skulle sagt hej :)
Ja hjälp vad folk! Men det var faktiskt ett stort gäng som var i sällskap så vi fick gå före dem, du skulle stannat kvar :)
Vi ville visa mina tjejer den underbara utsikten, älskar Ruby bar!
Men Linné är också mysigt.

Tack för din kommentar.

Kramar

Sara 3 år sen

Jag förstår inte denna besatthet av överviktiga till den milda grad att du övervakar deras buffemat och kundvagnar. Jag har aldrig förstått det där “hatet” och negativiteten mot överviktiga du har. Och även vissa andra. Dom skadar ju ingen annan med sin övervikt. Dom begår inget brott med sin övervikt, dom skadar ingen med sin övervikt. Dom skadar ju inte dig. Så jag har aldrig förstått varför folk retar sig så på dom. Jättemärkligt. Jag är själv smal men tänker ingenting alls när jag ser en överviktig människa. Man ser ju olika kroppar varje dag, små, stora, långa, korta, tjocka, smala. Jag har aldrig gjort skillnad på dom. Och alla människor väljer ju själva hur dom vill leva och vad dom vill väga. Jättemärkligt att du är så negativ mot överviktiga. Det här är ju inte första gången du attackerar dom. Det har du gjort mängder med gånger. Det gör du ju då och då. Jag har aldrig varit med om att nån är så besatt av att trycka ner överviktiga. Det skulle väl vara Katrin Z då. Det börjar kanske bli dags för terapi eller liknande för att få svar på varför du beter dig så?

Svar på kommentaren:
Anni 3 år sen

Mitt i prick!

Anneli 3 år sen

… och jag har aldrig någonsin läst någon som är så besatt av Johanna som du Sara verkar va.
Hur orkar du? Du skriver längre och längre inlägg.
Hon skrev om farlig fetma för barn.
Herregud människa ge dig.

Anna 3 år sen

Hahahaha “Sara” du ger dig visst inte.. snarare DU som verkar besatt av att tjata om övervikt, olika kroppar o val och besatt av att försöka sänka Johanna. NÄR har Johanna uttryckt hat mot överviktiga eller påstått att de skadar andra, om inte möjligtvis sig själva?? Jättemärkligt att Du är så besatt och fortsätter tjata, är ju inte första gången, har du gjort mängder med gånger. Kanske börjar bli dags för terapi för att få svar på varför Du beter dig så? ;)

Anna-Karin. S 3 år sen

Håller med, det börjar bli scary nu.
Sara jag tror du får jobba hårt för att försöka sänka Johanna.

Lägg energi på något annat, du är besatt om nån som de flesta skriver till dig nu.

CarinaC 3 år sen

Klart man kollar in vad andra köper.

K L M 3 år sen

Ja är också nyfis på om någon resa blir för Annica med familj?

Mikkan 3 år sen

Älskar dina svar! Du är smart, rolig och galet bildskön. Snygg kvinna i sina bästa år!

Ulrika 3 år sen

Tänk om jag skriver jag dör av skratt …..det brukar jag göra men för den skull vill jag inte dö eller någon tar det ordagrant. Likaså om att få diabetes av att se sockerhögarna….. Tar ett glas vin tar en öl ja utan att vara suput eller något annat utan en glad skit med motion och härlig inställning till livet. Ok jag är ingen skit hög heller om man skulle det ordagrant. ;))))

anonym 3 år sen

Och så hyenaskrattet från visa haha haha inte klokt.

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Ja vi som är visa o kloka precis som Johanna, vi skrattar gott åt vissa hyenor här hahahaha…

anonym 3 år sen

Fult o kalla andra människor med andra åsikter troll. Du är långsint och måste ha rätt. Det måste vara jobbigt!!

Svar på kommentaren:
Ulrika 3 år sen

Bra skrivet Johanna! Du är bland den största bloggen i Sverige, älskar dina inlägg!

Läser många kommentarer från just “anonym” här.

Varför vågar du anonym inte skriva ditt namn för? Läser Johannas blogg säkert flera gånger om dagen och kan inte låta bli att skriva. Det är ganska skrattretande för oss som skriver med våra riktiga namn.

Anna 3 år sen

anonym/Maria; Det är fulare att vara ett troll, och att vara troll har inget med att ha olika åsikter att göra! Det måste vara jobbigt att vara så känslig som du är anonym/Maria. Hon är känd på andra bloggar bl a. B.B.

Annelie 3 år sen

Anna! Är det det där hemska äcklet Maria, mörkbrunt hår som hade en egen blogg en gång för längesen? Som skrev sjuka saker till Johanna, Pernilla W, Charlotte och många stora bloggar.

Hon är inte klok!!!! Fy fan hoppas de större bloggarna blockar människan.

Anna 3 år sen

anonym/Maria är känd hos bl a Dessie och BB. Hon verkade gilla JT tills i påskas, hon blev missförstådd och fick mothugg här i bloggen då, så verkar numera hata JT och kallar sig anonym. Mycket speciell person.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja nu har jag fått fram alla kommentarer från människan vid namn “anonym”
Ska inte ge hen den uppmärksamheten men tror ni skulle svimma om jag lade ut allt.

Hon heter Maria och blev galen på mig i påskas när jag inte önskade er läsare Glad Påsk i rätt tid. Alltså på skärtorsdagen.

Så Maria- du behöver inte smyga omkring och skriva alla dina skitkommentarer i “Anonym”.
Kaffe en dag? På ett fik alltså.
Så kan du vräka ur dig vad du vill ha sagt in real life.

Anna 3 år sen

Skulle inte förvåna mig om anonym/Maria var trollet P också, lite samma reaktioner och sätt att skriva som hon. Tror dock inte hon menade något illa på skärtorsdagen men hon är känslig och uttrycker sig ibland lite klumpigt, och sen elakt när hon missförstås och får mothugg. Speciell person och som sagt känd på andra bloggar.

Eva 3 år sen

Nej hon som hade blogg och även härjade hos PW och Laila och som klagat här år efter år och försöker sänka Johanna heter Linda A. och är/var någon form av fotograf. Tror inte anonym/Maria är samma person, ganska säker på att det är en annan. Men LA har på sistone kallat sig bl.a Lindy och Eva här och även olika löjliga nicks tror jag, troligtvis hon som är rampljus längre ner om nu inte det är Mia/Sandra-personen (som troligen även är Sara). Så det är två eller tre olika pers tror jag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! Nu vet jag precis hur det ligger till. Den Linda ja.. åh herregud.

Försöka sänka kan de ju försöka med. Ingenting biter. De får jobba hårt kan jag lova. =)

Susann Olhage 3 år sen

Ha ha ett av dina bättre inlägg :-D älskar att läsa då du sticker ut.

Katja 3 år sen

Hej!
Hur mår Annica och hur går det med resan?
Med förhoppning att dom snart kommer iväg :-)

Anne 3 år sen

Angående kläder och ålder. För ett gäng år sedan när jag var runt 32-33 år och provade ett par jeans i en butik. En yngre tjej som jobbade där kom och frågade hur det gick. Jag sa att jag gillade jeansen, men frågade om jag kanske ändå inte var för gammal för den modellen. Hon grabbar tag i jeansen av samma modell fast i annan storlek jag har med i provrummet och börjar läsa på lapparna och etiketterna. Efter en stund så tittar hon upp på mig med glimten i ögat och säger att hon inte kunde hitta någon “information om åldersbegränsning” på jeansen. ;-)

Svar på kommentaren:
Susanne 3 år sen

Den var bra ?

Britta 3 år sen

Att folk bara orkar hänga upp sig! Nä stå på Dig för annars gör ju uppenbarligen någon annan det! Fortsätt att skriva som Du gör och jag kollar också i varukorgarna och blir förvånad över hur det ser ut med litervis med läsk och annat skit!

AnnaE 3 år sen

Men snälla! Var nånstans har Johanna skämtat om diabetes??!

Svar på kommentaren:
AnnaE 3 år sen

Frågan är till Lena

Lena 3 år sen

Hon skriver det själv under frågan här ovan, “hur kan jag skriva att jag får diabetes bara av att se sockerhögarna, det stämmer ju inte”, så ett tips läs där :)

Eva 3 år sen

Men Lena – Hon har ju fortfarande inte skämtat om diabetes, som jag skrev längre ner! Inte skämtat om diabetes som att man ska skratta åt diabetes! Hon varken skämtar, skojar om, skrattar åt eller förminskar diabetes!!

AnnaE 3 år sen

Precis Eva!

Eva 3 år sen

Go girl! Strunta i alla elaka kommentarer och kör ditt race, du verkar vara en väldigt fin vän och människa.

Ann-Helene 3 år sen

Svenska jante säger jag, haha!
Du är snygg Johanna, det sticker rejält hos en del damer.
Det är så uppenbart…

Marie 3 år sen

Bästa Johanna!
Så klockrena “salta” svar du skrivit :) Tänk om fler kunde förstå vad socker gör med kroppen. Jag har själv lagt om kosten, börjat träna(med PT) och tänka mer hälsosamt i vardagen. Göra medvetna val helt enkelt. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu! Du som person och med din blogg är en inspirationskälla!
Tack än en gång Johanna, stå på dig!
MVH Marie

Jenny 3 år sen

Så kan man ju välja att svara, eller så kan man välja en något mer ödmjuk framtoning och fundera på varför det var så många som tyckte att det du skrev faktiskt var ganska osympatiskt. Lite självrannsakan har aldrig skadat någon.

Svar på kommentaren:
Mia 3 år sen

Du har inte läst hur många som håller med Johanna?
Läs vad de skriver så förstår du nog lite vad allt handlar om.

Sara 3 år sen

Jag håller med dig Jenny. ( Vill bara betona att jag inte är den sura Sara som skrivit här inne tidigare.) Ödmjukhet vinner i längden, tänk på det Johanna. Tycker självklart att du har rätt om övervikt och ohälsa.

Gourmettjejenblogg 3 år sen

You go girl!

Anna 3 år sen

Underbara svar på frågorna! Fick mig ett gott skratt här på morgonen innan jobbet. Tack för din blogg den ger mig massor med pepp med min viktnedgång jag jobbar med!

Aliasförossomintesökerrampljus 3 år sen

Ni är så roliga ni som skriver om avundsjuka – blir helt imponerad! Vem vid sina fulla sinnens bruk i medelåldern vill leva utan sin partner – inte jag i alla fall. Sen så att man kan vara så kallat snygg på ytan om man tycker om lösnaglar, löshår, botox och sånt. Men människan därinne? Hur fin är den? Nej – och stackars hennes döttrar!

Over and out! I morgon är det måndag och hårfrisörskorna börjar väl tidigt i Sverige om jag inte minns fel.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Jag förstår att rampljuset verkar skrämmande när man trivs bäst under en mörk bro med andra troll.

Anna 3 år sen

Hahahahahahah Alltså Johanna du svarar idioter så jäkla bra!!

Happy 3 år sen

Hahaha, roligaste jag läst på länge.
Fattar man inte ironi och humor får man läsa det en gång till. Eller be någon förklara ;-)

Michaela 3 år sen

Bra skrivet Johanna! Tack för din humor i det hela!
Kram

Eva 3 år sen

Haha så skön du är Johanna! Så bra svarat och rubriken är klockren haha.. Heja dig!!

Marie Eriksson 3 år sen

Tycker det är då härligt med din lite bitska (ibland ironiska) ton du haft i bloggen de senaste dagarna. Fattar inte att du orkar m alla gnällisar, men det klart att det handlar om avundsjuka från den som måste klaga, anmärka och påpeka. Hejja dig!

Svar på kommentaren:
Fd sockerråtta 3 år sen

Håller med dig Marie, Johanna har några som vill sänka henne, som vill göra allt för att hon ska må dåligt, som stör sig nåt så fruktansvärt på att hon är för snygg, lever ett härligt liv och det roligaste- säger vad hon tycker och dessutom peppar tusentals till ett bättre liv.

Heja dig!

Lena karlsson 3 år sen

Tjenix på dig Johanna. Jag tycker de e bra att du tar upp detta me socker. Själv kämpar jag för att få bort mitt sötsug. Jag är inte överviktig men om jag äter för mycket socker så blir jag så trött också helt ur balans,det är också ett stort problem. Hälsningar från ett soligt Strömstad. Lena karlsson

Lotta 3 år sen

Johanna fortsätt som du är och stå på dig!! Vi är många som läser din blogg just på grund av sådana här inlägg. Folk i Sverige ska alltid vara så politiskt korrekta, känsliga eller kränkta hela tiden. Tröttsamt! Din blogg är rolig, vettig och väldigt inspirerande! Heja dig!

Sara 3 år sen

Har ni smakat bröstmjölk någon gång? Det smakar väldigt väldigt sött! Varför det? Jo för att det är meningen att vi se ska gilla sött och kolhydrater för att överleva. Sen kanske kombinationen av sött,fett, transfett mm inte är så hälsosam. Men dagens trender med att man ska skippa kolhydrater, träna som elitidrottare och leva på proteinpulver och div piller inte är så nyttig heller? Den som lever får se!

Katarina 3 år sen

Fattar inte hur folk kan bli provocerade av att någon påstår att socker är onyttigt. Vilken vettig människa med mer än en hjärncell påstår motsatsen? Förmodligen för att de själva är sockerjunkies och lever på mjöl, socker och anna skitmat. Själv kollar jag alltid i andras matkorgar i kön i affären och blir på riktigt äcklad av folks matvanor. Bara en massa bröd, läsk,pasta, snask, kakor och halvfabrikat. Urk säger jag bara. Sjukt att människor som misshandlar sina kroppar på det viset hela livet ska ha rätt till samma sjukvård som alla för att behandla sina självorsakade sjukdomar. Inför sockerskatt nu så alla sockerjunkies själva får betala för vad de kostar staten!

Sara 3 år sen

Har du utnämnt dig själv till matpolis? Det är ju inte första gången du jagar någon annans kundvagn. Det har du ju skrivit flera gånger att du gjort. Och det är inte bara i matbutiken du jagar folk med vad dom äter du gör likadant vid bufféborden på te x Finlandsfärjor har du skrivit. Vad är det du håller på med? Varför får inte folk äta som dom vill? Och du lever ju lika ohälsosamt som nån som är väldigt överviktig. Fast åt andra hållet. Att äta 1 ägg under en halv arbetsdag och efter 1,5 timmes träning är inte friskt, att äta portioner mindre än vad en 7-åring skulle äta är inte friskt och sunt det heller, att träna flera timmar per dag är inte normalt det heller om man inte är elitidrottare osv. Du lever ju precis lika extremt och ohälsosamt som nån som väger kanske 180 kg. Fast åt andra hållet. Slår dig aldrig tanken när du står där och kritiserar andras kundvagnar “Tänk om inte alla människor på den här planeten vill leva som Johanna Toftby lever. Och tänk om en av dom är hon med kundvagnen?”. Tänk om inte alla vill leva som dig Johanna? Tänk om inte alla vill gå upp mitt i natten, träna tre gånger per dag, leva på ägg och proteindryck och jaga en trådsmal tonårskropp i 45-årsåldern? Hon med kundvagnen kanske inte vill leva så? Hon kanske vill väga mer och äta en limpa bröd istället? Har hon då inte rätt till det? Utan att du ska stå dom en hök över hennes kundvagn, kritisera vad hon äter och styra hennes val? Det ingår väl i hennes rättigheter att inte behöva leva som dig? Hon kanske inte vill väga 48 kg och leva på 1 ägg till frukost och under halva dagen, hon kanske istället vill äta bröd och väga 70 kg eller 80 kg eller vilken jävla vikt hon än vill väga?

Svar på kommentaren:
Maria 3 år sen

bra skrivet!

Therese 3 år sen

Håller med, fattar inte hennes besatthet av socker????

Vera 3 år sen

Bra skrivet

Anna 3 år sen

Men jösses alltså “Sara” haha herregud vad du tjatar, du skrev nästan samma i föregående inlägg som jag just svarade på, hakat upp dig!? Har du missat hur mycket mat Johanna lagar och visar upp !? Nej Johanna lever inte ohälsosamt alls, hon lever väldigt hälsosamt och sunt, inte fanatiskt utan ganska normalt faktiskt. Dessutom springer hon nog inte och jagar kundvagnar eller står som en hök och kritiserar och styr okändas val i matbutiker…lite skillnad mot att skriva ett generellt blogginlägg va. Dessutom handlade det om barn, socker och fetma ! Du verkar inte ha full koll och du verkar tagit åt dig väldigt, varför undrar man, väldigt mkt överdriv o ilska. Märkligt att du läser bloggen om inte Johanna och hennes liv, ord, bilder o text tilltalar dig.

Eva 3 år sen

Oj jösses hehe.. har ni ens läst vad hon skrivit i sina inlägg och vad hon skriver i sina svar? Bra skrivet Anna!

Madde 3 år sen

Sara du är besatt av Johanna. Läser alla dina inlägg och blir mörkrädd.
Besatt.

Millan 3 år sen

Sara: Johanna lagar massor med god mat, visar upp härliga recept och njuter av livet.

Jag råkar träna på samma gym, har du sett henne i verkligheten? Eller smyger du kanske tom. utanför hennes hus?

Johanna är snygg, vältränad och ser stark ut.
Du däremot kan inte må så bra.

anonym 3 år sen

Bra skrivet. Tror inte Johanna mår så bra.

Charlotte 3 år sen

Men herregud!!! Hon har tagit upp ämne om att BARN i Sverige lever ohälsosamt! Inte vuxna småfeta som vill äta ” en limpa” fatta nån gång o LÄS själva syftet som spårat ur rejält här….

Annelie 3 år sen

Godis framkallar inte diabetes, det är nog mer en infektion som framkallar det. Själv har jag en dotter som varit diabetiker i 34 år, som mår utmärkt. Hon äter godis trots sin diabetes.
Man kan inte alltid se allvaret i inläggen, själv har jag känning utan att vara diabetes.
Dina svar Johanna är jätte bra, tycker man inte om din blogg varför läser dom den då. Jag tycker det är mycket bra inlägg, läser den varje dag. Sötast är Lucy, jag älskar hundar, jag har tre pudlar underbart med hund.
Lycka till med din blogg Johanna.

Lena 3 år sen

Tycker inte det är så värst roligt skämt att skämta om diabetes. Skämtar du om cancer oxå ? Och ja jag skrattar ofta, men vi har tydligen olika humor.

Svar på kommentaren:
Maria Johansson 3 år sen

Håller faktiskt med här, diabetes är ingenting att skämta om , har två döttrar som har diabetes o det är en sjukdom som jag inte önskar min värsta fiende

M.M 3 år sen

Får man Inte skriva – Jag får diabetes av att se på allt socker?

Vilka bittra kärringar ni är, allvarligt. Gör något vettigt istället. Znark

Eva 3 år sen

Fast hon har ju Inte skämtat om diabetes!!! Klart det är inget att skämta om och det är ju det hon menar – att diabetes är inget kul, att det är allvarligt och att man tyvärr kan få det av för mycket sockerkonsumtion, eller rättare sagt av övervikt/fetma som socker och skräpmat ofta orsakar. Klart hon inte menade att Det skulle vara något att skratta åt, inget skämt i Den bemärkelsen. Men många har svårt att förstå typ ironi och liknande. Hon menade ju såklart prova att skämta och skratta fast om annat, självklart. Men vill man hitta fel och klaga så kan man ju klaga på det. Suck.

Rosa 3 år sen

Du äger! Vet ingen bloggare som är lika rolig, smart och dessutom sjukt snygg!

Gittan 3 år sen

Lysande inlägg ??ljuvliga svar?

Anna 3 år sen

Hahahaha klockrent! Tyvärr kommer nog en del fortsätta vara arga, ledsna och kränkta och fortsätta gnälla och tjafsa, man häpnar, många verkar ha problem med läsförståelse. Du äger Johanna!

Lis 3 år sen

Håller inte med alls. Tycker du är barnslig nu.

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Håller inte med om vad??? Om man får fråga? ;)

Maria 3 år sen

Orka…..

BJ 3 år sen

Ha ha ha, så bra svarat. Heja dig och din blogg, inspireras och blir glad och peppad av dig, tack så mycket!

Babsan 3 år sen

Kloka svar från en inspirerande kvinna som har lyckats bra med hur man vill leva. Njuta av det när man kan.

Jessica B 3 år sen

Words ?? Och tack ??
Du skulle egentligen inte behöva skriva ett sådan här inlägg men tydligen så har inte alla samma syn på sunt förnuft och tyvärr alldeles för många som letar saker att vara negativa mot.

Eva 3 år sen

Rak & ärlig precis som det bör kram

Ann-Helén Nyberg 3 år sen

Shit så bra svar på frågorna Johanna, du är otroligt duktig i allt du tar dig för, massa kramar från mig?❤️

Monica 3 år sen

Klockrena svar ? Du inspirerar verkligen ?

Lena 3 år sen

Underbart inlägg Johanna =)

Pirkko 3 år sen

Kanoners ❤❤?

Maggan 3 år sen

Hahahaha!!!

Carina 3 år sen

Äskar din sista kommentar. Bra där Johanna, det vill vi ju alla ?

Malin B 3 år sen

Love U. Så jäkla bra!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…