• 2017-05-09, 10:15
  • 76

Jag blir alltid lika glad över att höra från Annica. Särskilt nu när cellgifterna tar så mycket av hennes tid och energi, att hon orkar höra av sig alls är rena miraklet. Nu närmar sig ändå något fantastiskt: resan till Rhodos som ni, alla bloggläsare, har varit så underbara och bjudit henne och hennes fina familj på. Tyvärr kämpar hon med svåra biverkningar just nu,  den hemska sjukdomen lägger sig ju i hennes planering.

Jag låter Annica berätta själv, men glöm inte att hälsa till henne! Och att vara stolta över hur mycket ni hjälpt henne!

 

Att sitta och få en annan människas blod, det går inte förklara hur det verkligen känns. Jag känner en enorm tacksamhet samtidigt som själva momentet är ganska läskigt de första gångerna. Nu har jag vant mig. Mina blodvärden ligger som vanligt lite för lågt och jag behöver tankas upp inför resan, tycker min goa läkare. De vill mig verkligen väl och jag märker hur glada de är för min skull att denna efterlängtade älskade underbara resa kan bli av.

Denna veckas cellgifter har gått bra. Trots att jag är så himla trött så har vi fixat ytterligare en vecka. En vecka med planering och tid från barnen har ändå fungerat tack vare en massa hjälp hemifrån av bästa barnvakten, min svärmor Rakel.

Det blev lite annorlunda denna gång eftersom mina fem dagar komprimerades till fyra på grund av en röd dag i början på veckan. Jag har gjort så förut en gång för länge sedan och jag mådde fy skam efteråt, eftersom man varje dag får ta en lite högre dos cellgifter. Jag har börjat inse att jag måste gå igenom de där dagarna efter. Det finns de som har det mycket värre än mig och varje gång jag klarar dessa dagar är målet, att bli frisk, lite närmare. Det tror jag fortfarande att jag kommer bli, trots att min väg är väääldigt krokig och lång.

Vi vet inte ännu om behandlingen funkar och sanningen är att jag har hittat fler och fler metastaser som ploppat upp ytligt på mig. Läskigt, och samtidigt har jag vant mig. Det är sannerligen som ett krig mellan cancern och mig. Men jag ger mig inte. Denna gång får det inte gå så långt som när cancern höll på ta mitt liv den där tisdagen i september. Jag vägrar släppa taget så igen.

Nu är förväntningarna höga ,för snart snart SNART ska vi ut och flyga mot Rhodos! Att veta det är som en injektion av lycka och glädje i hela mig. Som sprudlar och tar över alla mina tankar. Underbar känsla. Barnen är minst lika taggade. De har haft nedräkning länge nu. Tack tack TACK alla Johannas fina underbara bloggläsare för att vi får chansen att göra något tillsammans som en vanlig familj och inte som Familjen Cancer!

Cancern börjar mitt i allt ta lite semester från mig, den där resan ger mig ett sånt obeskrivligt hopp. En riktig familjeresa som kommer ge oss alla nya minnen för hela livet, tack vare er alla. Och dessutom åker vi på min födelsedag. Vilken födelsedagspresent!  Vi har fina husvakter samtidigt hemma så det känns lättare att åka ifrån hemmet.

Innan resan så ska jag må jättedåligt. Nu när jag kommer hem kommer det värsta illamåendet och mattheten ikapp mig, det går inte att beskriva om man själv aldrig fått cellgifter. Det går heller inte att tänka bort för så har det varit varje gång efter mina cellgifter, ett moment som måste gås igenom. Ett kvitto att cellgifterna  biter på min kropp.

Sen ska jag hinna fixa mig fin innan resan. Johanna ska göra fina sommarslingor i mitt långa hår, mitt hår växer trots gifterna. Och jag ska även fixa mina fransar. Allt för att få bli fin och känna mig fin på mitt livs resa med familjen. Jag ska även hinna jobba och avsluta alla mina fina barnmusikgrupper för denna terminen. Och så ska jag hinna packa. Men jag har tjuvstartat med packningen då jag vet hur blandad min vecka kommer se ut. Det känns som en bra plan allting. Hoppas det går som jag tänkt.

 Kram från Annica 

 Jättekram tillbaka, älskade Annica! Jag hoppas så innerligt att er resa ska bli precis så underbar som ni förtjänar.

 

2017-05-09 Gästblogg, Johanna Toftby

Kommentarer

Eva 3 år sen

Åh som du kämpar fina Annica! Du är fantastisk. Önskar dig o din familj en underbar resa
Grattis på födelsedagen o njuuuuuut av sol o värme❤️❤️❤️

Lisa 3 år sen

Underbart att höra att resan närmar sig. Du är en fantastisk kämpe ❤️ önskar dig och familjen allt gott.

NinaH 3 år sen

Njut med massor av positiva känslor, mys och kärlek. Ladda upp med energi och ork så att du orkar ge cancern en omgång och visar “vart skåpet ska stå” . Kram till dig och familjen. Johanna, även du förtjänar en kram!

Anonym 3 år sen

Känner inte dig men måste ändå skriva. Du är helt fantastisk med din kämpaglöd. Önskar dig o familjen en underbar semester❤

Ullis 3 år sen

Fina, fina Annica! Du är enastående med ditt positiva tänkande! Vet precis hur du har det med cellgifterna, har själv gått igenom den helvetes medicinen. Du kommer gå vinnande ur det här, det vet jag!! Ha nu en underbar resa. Kram

Anonym 3 år sen

Hoppas ni får en helt underbar semester❤️
Massa kramar❤️❤️

Susanna 3 år sen

Håller tummarna varje gång jag öppnar bloggen och ler med hela ansiktet men tårarna kommer…DU är amazing ?. Ha det jätte bra på Er resa, ta hand om varandra. Kram ?

Maria 3 år sen

Det känns så roligt att ni äntligen får komma iväg nu!
Många vänliga hälsningar från mig Maria?

Sandra 3 år sen

Så du kämpar fina Annica, bra att du inte låter cancern vinna kriget. Så glad för din resa med familjen. Hoppas verkligen du mår lite bättre och få lite kraft tills resan. Du är så värd den.
Jag tänker på dig ofta och sänder massa med kärlek och styrka till dig.
Stor varm kram Sandra ❤️❤️❤️

Carin 3 år sen

Önskar dig och familjen en underbar resa på Rhodos. Njut av sol och bad, god mat och dryck och av att få umgås tillsammans hela familjen. Kram!

Gunnel Engelin 3 år sen

Annica❣️
Jag önskar av hela mitt hjärta att du snart skall känna dig starkare och kunna genomföra resan till Rhodos med din underbara familj. Vilka hjältar ni är som kämpar på tillsammans.
Första gången jag åkte till Rhodos hade jag genomgått en bröstcancer med efterföljande strålbehandling. Jag var trött och sliten men resan tillsammans med familjen blev så fantastisk. Sol och svalkande bad blev som rehab för mig.
Det är så vackert på Rhodos och jag kan lova att det blir underbart för dig och din familj, det kommer bli som balsam för själen. Trevlig resa❣️
Med kärlek
Gunnel ???☀️?

Viliana 3 år sen

Finaste Annica! Så roligt att du får din livsresa med din familj! Jag går också igenom denna resa fast som anhörig. Min mor kämpar också för sin kanske sista resa och cellgifrer. Det är verkligen tur att inte alla tappar håret med de tuffa behandlingarna som ni går igenom. Det gör inte min mamma heller.
Önskar dig verkligen från ❤️ en oförglömlig och bra resa!

Birgit Elmquist Pålsson 3 år sen

Kära Annica, jag känner inte dig men jag önskar dig allt gott och hoppas att resan blir så underbar som du drömt. Kram ?

Carina 3 år sen

Hoppas att din resa till Rhodos med familjen blir en av många fler resor du ska göra i ditt liv. ????

Carolina 3 år sen

Önskar dig och familjen en fantastisk resa! ❤️ Tänker på er och ber för er! Kram!

Sara 3 år sen

Önskar dig en härlig resa☀️?Värme, sol, bad, god mat och kärlek. Hoppas att du känner dig bra och får njuta av allt.❤️

Linda 3 år sen

Ha En underbar resa❤️☀️ Hoppas du kan njuta ordentligt !!! All lycka o styrke kramar till dej och din familj !!!

Malin 3 år sen

Fina Annica, jag önskar er en härlig resa för ni är så värda det.
KramMalin

Ann 3 år sen

Grattis till dig Annica, vilken fantastisk resa!

Tack också till dig Johanna. Du drog igång insamlingen, utan dig hade det inte samlats in några pengar!
Hoppas Annica vill blogga under resan så vi får följa med =)

Hoppas du får må bra under din efterlängtade semester och att du slipper all smärta.

Nathalie hallberg 3 år sen

såååå glad att resan blev av❤❤❤❤ Ha det så underbart ❤❤många kramar ❤ /Nathalie

Maria 3 år sen

Önskar dig och din fam en helt underbar resa.. Njut av havet, solen, vindarna, maten varandra , barnen, NJUT SOM BARA DEN.???⛱☀️

Susanne 3 år sen

Finaste Annica❤️ jag önskar dig och familjen en underbar drömsemester ✈️☀️?Kramar i massor❤️

Annelie 3 år sen

Ha det nu riktigt gott, tänk bort cellgifter och lev livet. Bad, sol och god mat. All lycka hela familjen

Jenny wåhlin 3 år sen

Trevlig resa.. njut. Det förtjänar ni.

Suzanne 3 år sen

Så glad för eran skull att resan blir av❤️❤️❤️ Suzanne

Lilla jag 3 år sen

Hej Annica! Vad du kämpar på , det är imponerande vilken positiv anda du har trots den tunga behandlingen. Jag gläds med dig och din familj att ni snart åker iväg på den välförtjänta resan. Jag måste fråga: de jeansen du har på dig, det är GRYMT snygga: var har du köpt dem? kram på dig söta fina du <3

Jenny 3 år sen

Önskar er en fantastisk resa???‍♀️
Massa styrke kramar❤❤

Annette 3 år sen

Önskar dig Annica och familjen en härlig resa som blir precis som ni önskar!

Ulrika 3 år sen

Önskar er en underbar resa !! ☀️☀️?⛱?

Åsa 3 år sen

Önskar er en trevlig semester. ☀️ Skickar med ett fång med styrkekramar ?

LottaF71 3 år sen

Njut av solen, värmen, havet och palmerna ? Önskar dig och familjen en underbart fin semester ❤️

Helene 3 år sen

Hoppas ni får en superhärlig resa.
Stor kram

Satu Tuoma 3 år sen

Lycka till med resan, hoppas att ni får en riktigt härlig tid tillsammans. Du är en fantastisk människa Annica,styrkekramar ?

Marita 3 år sen

Jag önskar dig och din familj en fantastisk underbar resa till Rhodos, den är ni så värda , så fin Johanna gjorde dig i håret. Du kommer bli den snyggaste bruden på beachen ❤️

Kristin Segerström 3 år sen

Ni har havet, solen och en underbar vecka som väntar! :) så fantastiskt och du är så värd detta <3

Kram från Kristin

Maria 3 år sen

Önskar er en fantastisk, härlig och underbar resa tillsammans ! ❤️☀️??

Vickan 3 år sen

Önskar er en underbar resa med mkt bad och många fina minnen. Kram

Annika 3 år sen

Önskar dig o familjen en helt underbar resa❤️☀️?

Michaela 3 år sen

Åh fina Annica! Du är en sån kämpe! Skönt att ni snart får semester från allt! Hoppas resan blir toppen och att det blir ett fint minne för alla!

Nathalie 3 år sen

Så glad för dig och din familjs skull att ni får komma bort och bara koppla av. Ha nu en underbar resa ❤❤❤ kram i massor

Carina L 3 år sen

Skickar en stor styrkekram, som jag hoppas ger dig kraft i denna jobbiga vecka. Önskar er alla en underbar resa❤☀️

Jenny 3 år sen

Önskar er en alldeles fantastisk resa! Så härligt ni kommer få det; solen, havet, maten… kramar ❤️

Johanna 3 år sen

Njut njut njut! Ni är så värda denna resa!
Varma kramar till hela familjen! ❤️

Lisa 3 år sen

Hoppas att ni får det kanonfint! Verkligen från hela mitt hjärta.

Ni blir kanske irriterade nu men bli inte det för jag menar ingenting elakt.

Har vänner i ungefär samma sits som du Annika och dom vågar inte resa på grund av försäkringsproblem. Hur ordnade du din eller är du så pass frisk så att inget kommer att hända under resan?

Jag avböjer också gärna arga påhopp från Johanna i detta för jag vill ärligt bara veta och det kan hjälpa andra som är i din sits.

Catarina 3 år sen

Underbart! Det kommer att bli en toppenresa som stärker både kropp och själ! All kärlek till dig och familjen!

Sara 3 år sen

Många kramar till dig Annica! Hoppas du hinner piggna till och att ni får en underbar resa! Kramar!

Annica 3 år sen

Ha en underbar resa och njut varenda minut! kram!

Anna 3 år sen

Du och din familj är såå värda denna resan .Tänk när du o din Krille är gamla och sitter på altanen i kvällssolen o myser och pratar gamla minnen ,bla annat om denna resan ,som kom när du behövde den som bäst och hur resan gjorde att du återfick dina krafter och blev frisk?så ber vi att det blir .må väl ?kram

Svar på kommentaren:
Jenny 3 år sen

Så fint skrivet. Så mycket hopp du ger i dessa meningar…

Ingrid Röndahl 3 år sen

Håller tummarna att allt blir bra för er alla. Ha en toppen resa✈️??

Serenity 3 år sen

Heja dej tjejen ❤️önskar er en riktigt härlig semester

Linda 3 år sen

Så underbart ni kommer att få det! Rhodos är fantastiskt, åk till Lindos om orken finns, ett minne för livet att besöka den lilla byn. Ha det så gott. Kram

Maria 3 år sen

Styrekramar till dig! Önskar dig allt gott?

Karina 3 år sen

Självklart är du värd denna resa! Jag hoppas och tror att den blir underbar ❤❤fina du som delar med dej av din cancerresa. Du har lärt mej så mycket och fått mej inse att ta vara på sitt liv! Kram från Karina

AnnaE 3 år sen

Kram på dej ! Och njut av resan nu med din familj! ❤

Anna 3 år sen

Heja fina Annika! Vilken hjälte och kämpe du är!!! Du kommer att fixa det här, ge aldrig någonsin upp! Du har en enorm kämparglöd och vilja, fortsätt ge dig själva f…n på att vinna detta krig så kommer det att gå vägen! Du är fantastisk och jag vill ge dig och din familj massor med Styrkekramar samt hoppas att eran välbehövda resa blir helt underbar! Ni är sååå värda det! ❤️❤️❤️
Kramar från Anna Eriksson

anna 3 år sen

tips, kolla upp reseförsäkring på eran drömsemester och om den gäller när du är sjuk redan..
det kanske inte täcker allting
trevlig resa

katja 3 år sen

Härligt att läsa trots tyngden det måste vara. Hoppas ni får nån avkoppling och att ni blir stärkta av sol och värme samt miljöombyte!

Louise 3 år sen

Ha en underbar semester på härliga Rhodos!! ☀️☀️Hoppas ni får en vecka med många goa minnen att ta med hem.??

Barbro 3 år sen

All min kärlek till dej Annica och styrka.
Ha nu en underbar vecka på Rhodos med dina nära o kära.
Kramar i massor till dej.
Ps tack för ditt fina mail också Ds
Du Johanna får ju en extra kram du också.

Christina 3 år sen

Önskar dig en riktigt skön o stärkande semester!! Du är en kämpe o en förebild för många???Varm Kram

Anne 3 år sen

Ha en helt fantastisk resa hela familjen ?☀?Njut av sol och bad ⛱??‍♀️Stor Kram

Pirkko 3 år sen

Njut av resan och familjen ❤??⚘⚘⚘

Carolina 3 år sen

Jag känner inte dig men har följt din tuffa tuffa resa med cancern. Du är verkligen stark och du ger nog många mod och styrka.
Jag är så glad för dig och din familj att ni kan komma iväg på denna resa. Önskar dig och familjen en härlig semester ❤

Rosanna 3 år sen

Heja fantastiska du! Snart får du njuta med familjen i solen! <3 <3 <3

Jenny 3 år sen

Njut ordentligt med familjen ❤️ Det är ni alla så värda. Du är helt enastående & kommer vinna kampen ❤️ Kram ❤️

Nilla 3 år sen

Önskar er en fantastisk semesterresa med sol, bad, lek och vila!

Ingrid 3 år sen

Fina Annika, jag önskar er en underbar semester. Njut av veckan, ni är så värda den. Jag är så glad att mitt lilla bidrag tillsammans med många andras gör detta möjligt för er. Kram

Nathalie 3 år sen

Ha en underbart trevlig resa! Njut av att få rå om varandra och mysa med familjen.
All kärlek till er ❤️

En annan Nina 3 år sen

Du är en riktig krigare Annika och det är bra.
Önskar dig och hela familjen en fantastisk och underbar resa framöver och njut allt vad du kan
Allt gott till er.

Jessica Hellqvist Skoog 3 år sen

Hoppas ni får en underbar resa ?
Njut av livet och familjen!!!!
Fortsatta Styrkekramar vill jag skänka dig/er ?

helen 3 år sen

Hoppas ni får en jättehärlig semester det är ni så värda, alltid extra kul att få piffa till sig oxå då man ska iväg.

Cissi 3 år sen

Håller både tummar och tår för att resan blir fantastisk. Ni är såå värda detta.
Tack snälla Annica för att du delar med dig i er kamp. Ni, hela familen, är helt
fantastiska som bjuder på er själva på detta viset. Tack!
Ha en underbar resa när det blir dax ????❤️

Anna 3 år sen

Lycka till och ha en UNDERBAR resa <3

Susanne 3 år sen

Du är helt fantastiskt Annica <3 Så beundransvärd fin och vacker tjej. Ha en underbar resa tillsammans med familjen. Kramar <3

Marika 3 år sen

Tack underbara Johanna för du hjälpte Annica att samla in pengar till en resa, det är ju fantastiskt! Du använder bloggen så rätt. <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…