• 2017-05-18, 08:00
  • 32

Jag har alltid trott att vinnarna i Postkodlotteriet är förberedda när tv-kamerorna slås på. Det är de inte. Tvärtom gör produktionsbolaget allt det kan för att det verkligen ska bli en överraskning. Det vet jag efter telefonsamtalet jag fick i fredags när jag var i Palma.

Brukar du vara med i lotterier eller kanske tippa? Har du vunnit något? Berätta gärna här på bloggen!

– Janne Fors, känner du honom? undrade rösten i luren.

– Haha, ja lite grann faktiskt, svarade jag förvirrat.

 – Han har vunnit i postkodlotteriet. 

Jag visste inte ens han hade en lott och blev alldeles skakis. Sedan började fyra dagar av bus, lögner och planering. Ett möte i Stockholm ställdes in och jag övertalade Janne att ställa in sin lunchhockey för att i stället luncha med mig en helt vanlig tisdag i Göteborg. Klockan tolv skulle tv-teamet dyka upp utanför Beebar och överraska honom.

Tyvärr blev han hungrig och ville gå och äta redan halv tolv. Alltså fick jag slösa bort en halvtimma på en kort promenad. Jag fick låtsas gå på toa i sådär en kvart, fota allting som passerade, svara på sms som inte fanns, knyta skorna trots att de inte hade skosnören, snyta mig… allt för att ta kål på några sekunder här och några där. Helst utan att driva honom till vansinne så att han skulle gå före mig. Hade jag gått långsammare så hade jag gått baklänges.

När vi till sist närmade oss Beebar och klockan närmade sig tolv så fick han syn på tv-teamet och ville gå en annan väg för att inte störa dem. Vi hade en improviserad fribrottning där han försökte knuffa bort mig från tv-kamerorna och jag försökte slita mig loss och gå rakt emot dem.

Jag brukar ju ändå springa så fort jag ser en kamera. Mot kameran, förstås.

När vi kom fram till tv-teamet så fick han en hawaiikrans runt halsen och ett stort grattis. Jag trodde han skulle svimma. Han hade hakan ner i marken och kunde inte sluta skratta.

Äntligen kan jag andas ut! Det har varit en pärs att hålla tyst!

Han vann 15 000 kronor i resecheckar så nu blir det ett bra bidrag till New York, tror vi. Men hans min var ovärderlig.

Kommentarer

Mysan 3 år sen

Så kul!! Grattis!! ?

Ullis 3 år sen

Vilken hunk du har Johanna!
Grattis Janne till vinsten!

Magnus H 3 år sen

Härligt Johanna med den luringen och Grattis Janne :-)

Johanna 3 år sen

Grattis Janne! Vad kul

Johanna 3 år sen

Grattis Janne!

Johanna 3 år sen

Grattis Janne!

Mia 3 år sen

Wow.. märkligt att Åza Brennader vann på exakt samma dag. Inte alls uppgjort, känns oseriöst att lura folk att man vunnit när man istället får betalt.

Svar på kommentaren:
Nilla 3 år sen

Vem fan är Åza Brennander?

Eva 3 år sen

Men gud haha och du tror inte att det är många som vinner på exakt samma dag!? Uppgjort haha Mia GE DIG!

Anna.J 3 år sen

Hahaha Åza B googlade jag upp nu, hade inte många följare men såg hon hade vunnit 2000 kr på postkodlotteriet men inga TVkameror.

Mia 3 år sen

Kanske därför hon fick en betydligt mindre summa pengar… OCH Eva vi vet att du är Johanna så GE DIG själv. Du skriver precis som henne. Två bloggare kanske fler på samma dag hur ofta händer det?

Mikkan 3 år sen

Till Mia:

Du är sjuk.

Camilla 3 år sen

Visst är det så MiaSandra, det är bara du o Johanna på hela bloggen. Ingen annan finns. Inte i hela världen. Jag är oxå Johanna. Det är du o jag 4ever, MiaSandra! Puss pårej!

Eva 3 år sen

Men hahaha Mia/Sandra/Lindyhop/Sara m.fl. skriver Jag som Johanna??! Och vilka är Vi, Du och alla dina olika nicks?? Och varför skulle Johanna behöva kalla sig för Eva för att skriva det jag skrev haha gud va sjuk du är, paranoid. Du behöver vård! Stackars Johanna som har en galen psykostalker.

Mia 3 år sen

Eva, men OJ det tog fyr i helsike..undra varför? Undra vem som är paranoid och undra vem DU ÄR som drar alla nicks över en kant. Det är inte jag som behöver vård. Antar att du har ekonomiska intressen på denna bloggen varför annars reagera så enormt???

Ulrika 3 år sen

Camillas kommentar, haha! Den var bra.

Mia: Att postkodlotteriet skulle filma Janne när han vinner men att det sedan inte skulle vara sant?

Är du en riktig varelse?

Eva 3 år sen

Men herrejösses alltså MiaSandra haha Jag är nog inte ensam om att ha lagt märke till alla nicks och inte ensam om att dra alla nicks över samma kam hehe.. Är väl snarare på DIG det brukar ta fyr i helsike så fort Johanna gör reklam, och nu för att Janne vann. Är väl snarare DU som har ekonomiska intressen på denna blogg hahaha..

Mia 3 år sen

Jasså Evajohanna… då vet jag att du har ekonomiska intressen i denna bloggen. Ulrika.. allt är inte sant bara för det står på en blogg (förmodligen är inget sant utan en fasad, speciellt från bloggerskor 40+ där allt handlar om pengar)…antar att du också är delaktig i detta. Over and out och tack för mig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej hej Mia
Vi ses snart igen, typ redan i morgon.
Du är så välkommen tillbaka.

Anna 3 år sen

Mia; Ja Eva får säkert betalt för att kommentera här det får jag också och säkert Mikkan,Camilla och Ulrika också (Obs! Ironi) Nej allt är inte sant som står på alla bloggar, kanske ska du ta en titt på andra bloggar istället, på bloggare runt 29 30 och inte bara 40+. Du är inte så skarpsynt som du tror tyvärr… Antar att du inte såg på Veckovinsten på tv4 idag, eller? Skäms.

Marita 3 år sen

Underbart grattis till Janne ✈️

Eva 3 år sen

Wow så kul… GRATTIS Janne! Så då får vi se er på tv på fredag el lördag eller? Härligt med New York!

Janne 3 år sen

Tackar för grattisar! Och grattis till alla andra vinnare också :)
Anledningen till att jag är med på just postkoden är ju att överskottet går till så många bra organisationer, i mitt fall var det Sjöräddningen som jag ville stötta :)
Just i dag vill jag dock inte resa någonstans, solen skiner som vanligt i Göteborg!

Svar på kommentaren:
Busan 3 år sen

KUL! Grattis till dig

Jeanette 3 år sen

Grattis Janne?? jag är också med och väntar på guldkuvert, snart kanske hmmm??

AnnaE 3 år sen

Grattis Janne! ?

Katja 3 år sen

Grattis!! :-)
Jag är med då det gynnar idrottsrörelser och reumatikerförbundet tex fick stort bidrag från Postkodlotteriet.
Vunnit 1000 kr en gång.
Kram och trevlig helg!

anna 3 år sen

har haft lyckan att vinna alla rätt på lotto och några år senare igen på eurojackpot
trodde aldrig att man kunde vinna 2 ggr på raken, spelar för småsummor och fortsatt med det, man vet aldrig om det händer igen…

Ann-Sofie 3 år sen

Härligt, stort grattis till vinsten!

Själv har jag inte vunnit men min mamma ringde dagen innan min 34-årsdag i juli förra året, lät lite nervös men fick till slut fram att hon hade en födelsedagspresent till mig som hon ville jag skulle veta med en gång.
I hennes brevlåda hade det den här dagen legat ett paket och i en “guldcheck” där det stod att hon vunnit 30.000kr i resecheck med Ving.
Hon var lite osäker på om detta verkligen kunde stämma men hoppades verkligen att det här var helt sant.
Hon hade inget intresse av att själv åka ut och resa (tro mig, jag försökte verkligen få henne med mig) och i September landade jag och min dåvarande pojkvän på ett all inclusive hotell på Rhodos där vi tillbringade två veckor.
Kärleken höll inte men resan var helt fantastisk såklart.

Lena 3 år sen

Så kul! Grattis till vinsten!

Mia 3 år sen

Grattis!!!! Vill också vinna! :)

Madde 3 år sen

Helt ok att “ljuga” för sina nära ?? sist jag gjorde det var för min dotter på hennes baby shower. Och inte bara jag utan hennes svärmor och nära vän oxå. Hon var jätteledsen fram till hon öppnade dörren här ? älskar sådant.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och…

Innehåller annonslänkar för Ellos  Om man älskar skaldjur, Göteborgs skärgård och livemusik, vad gör man då? Jo man åker med M/S trubaduren i vackra skärgården i Göteborg och samtidigt frossar loss i…

Innehåller annonslänkar Nu är det inte långt kvar till årets FINAL i Robinson! Så kul det ska bli, hoppas ni har en mysig kväll och kanske äter något gott till. Här blir…

Idag är det Robinsonfinal! Kanske laga något gott att äta till vid Tv-soffan? Jag gjorde en tacogratäng till mig och Janne igår kväll, fick se den här vackra gamla gjutjärnspannan i skåpet…