• 2017-05-26, 17:00
  • 6

Jag läser inte bara Aftonbladet för att hitta artiklar om mig själv och bloggen om ni nu trodde det. Allt som oftast hittar jag något som intresserar mig. Som en riktigt bra debattartikel om vad vi egentligen gör mot våra stackars barn. Som DEN HÄR

Har ni några bra tips för att få barnen att träna? Tipsa gärna här!

Terese Alvén är en duktig träningsbloggare som jag gärna läser själv, man kan aldrig får nog av tips och inspiration när det gäller träning. När jag läser hennes artikel i Aftonbladet kommer jag på mig själv att sitta och nicka. Hon har ju så rätt! Att bara 22 procent av flickorna rör sig tillräckligt mycket på dagarna, en enda ynka timma, är skrämmande.

Och det går inte att skyllda ifrån sig på skolan, datorn eller något annat, det är vi föräldrar som måste ta tag i det.

 

Hur mycket än vardagen tränger på så får vi aldrig glömma att ge våra barn en bra start på livet. Om motion och träning är något naturligt från början så är det väldigt mycket lättare att fortsätta att ha det som en god vana i vuxen ålder. Precis som med allt annat de ska lära sig, jag vet. Men de har ju bara oss som ska visa dem hur de ska få ett bra liv, det går inte att påstå att det är skolan som ska lära ut tandborstning, hygien eller för den delen bra vanor när det gäller motion. Det är vi.

Hoppas nu att inte Terese blir dränkt i lättkränkta kommentarer som vissa andra brukar bli…

Läs hennes jättebra inlägg och klappa om henne lite i kommentarsfältet!

2017-05-26 Johanna Toftby

Kommentarer

Ann-Charlotte 3 år sen

Igår tillbringade jag några härliga timmar i solstolen på stranden, jag blev bestört när jag såg så många överviktiga barn, vad har hänt??
Har själv 2 vuxna barn, som fått fika med saft och bullar, sockrad yoghurt, flingor, oboy osv.
Det var inte samma prat om hur skadligt det var med socker som det är idag , nu pratas , skrivs och uppmärksammas det mer .
Hursomhelst , det jag vill komma till är att visst har det i alla tider funnits lite kraftigare barn, men JAG tycker det känns värre idag än för bara ca 10 år tillbaka i tiden.
Kan bara prata för mig, men mina barn var mer aktiva än barn är idag, cyklade till o från skolan, hade idrotter , lekte ute , idag är det mer stillasittande, med iPad, dator , tv-spel mm
Så jag tycker artikeln var jättebra och visst behöver barn röra mer på sig.
Sedan så finns det självklart undantag för varför vissa är kraftigare än andra, men lite motion har ingen dött av.

Monica 3 år sen

Vad ,vem exploderar? ??

Ullis 3 år sen

Vad roligt att du lyfter fram andra krönikor och artiklar Johanna!

Sara S 3 år sen

Bor i ett villaområde och har “öppen trädgård” så det är alltid barn hemma hos oss, på studsmattan, på cyklar, klättrandes på stenar osv. På höst och vintern krävs ibland lite igångsättning men annars samma princip. På med kläder bara. Sen är föreningskulturen underbar tycker jag. Mina två går på fotboll och det är en härlig gemenskap!

NinaH 3 år sen

Tjo! Huka er, snart exploderar det väl för någon igen ???

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Haha! ?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…