• 2017-05-29, 19:25
  • 68

Jag är den mest sjukhusrädda människa jag känner. Jag klarar av ta hand om andra och hjälpa skadade eller att se blod. Men känner jag det minsta lilla konstigt i min kropp är det som att hela jag exploderar. Därför kan jag inte förstå hur Annica och ni andra som är svårt sjuka klarar av att hantera så svåra besked, men vad har man för val?

Man måste ju. Jag får mig alltid en tankeställare när Annica hör av sig. Jag skärper mig och får perspektiv på saker. Nu får Annica berätta om sin skräckfyllda väntan på besked efter röntgen hon fick idag. 

Upp och ned, hit och dit, fram och tillbaka. Än en gång tänker jag på min barnlåt som vi sjunger tillsammans med barnen på jobbet. Den frasen är väldigt likt hur mitt liv ser ut. Jag tror inte någon riktigt kan förstå hur livet ser ut för en cancersjuk om man inte själv blivit drabbad av sjukdomen.

För någon vecka sen var vi i Grekland och njöt till fullo av resan ni alla hade fixat. Det var äkta, underbar lycka. Sen kom vi hem och på någon dag fick jag göra röntgen, ta blodprover och allt gick än en gång väldigt snabbt. Jag hinner knappt med på cancertåget jag måste resa med. Känslorna är det enda som hinner med, för tårarna och skräcken finns där väl förberedda. Det är jobbigt. Men vem har sagt att livet ska vara lätt?

När vi kom hem vände mina värden direkt från bra till dåliga. Mina trombocyter, som gör att blodet koagulerar, var jättedåliga. Läs JÄTTE-dåliga. De låg på 13 och ska ligga över 100. Om man har så lågt värde kan det bli farligt om man skadar sig. Bara att slå i någonting kan ge inre blödningar. Så jag lades in på sjukhuset omedelbart och fick trombocyter och blod.

Blod är vanligt att få, jag har fått det flera gånger sen jag blivit sjuk, men trombocyter är inte lika vanligt. Efter denna cirkus skulle jag få cellgifter om mina värden gått upp, om min röntgen såg bra ut, om mina cancervärden var stabila. Många om…

Jag satt hela fredagen och väntade på bra besked, men när doktorn på seneftermiddagen levererade det tråkiga svaret att varken röntgen eller cancervärden kommit så blev jag lite knäckt. Som lyckligt var blev jag bjuden på en hemlig resa av min man eftersom jag fyllt år. Allt som hette cancer försvann konstigt nog än en gång. Vi hade det så mysigt på det spa som blev min present med min älskling.

Idag ringde telefonen. Hundra tankar dyker upp i hjärnan när “Inget uppringnings-ID” står på displayen på telefonen. Då vet jag att det är sjukhuset som ringer.

Hjärtat pulserar och handsvetten kommer som på beställning, så himla rädd blir jag trots snart fyra år som ständigt cancersjuk. Jag borde ha lärt mig. Jag borde ha vant mig. 

Äntligen lite glädjande besked! Mina metastaser i levern har krympt och även hemskingen i buken. Lungan vet jag inget om än. Inga nytillkomna metastaser förutom de i brösten. Men dem känner jag, dem ser jag med blotta ögat. De skrämmer mig, men de i buken och levern är mer farliga för mitt liv. De får inte växa. De i bröstet ska jag kolla på i morgon tillsammans med min kirurg. 

Vi måste hitta en lösning även för dem, de svarar inte på cellgifterna jag får. De gör så nedrans ont och nu putar de ut och har växt, de gör det varje dag nu så det går inte skita i dem och båda brösten är fyllda av metastaser. Till och med Krille ser att det buktar ut, nu syns de utanpå kroppen. 

Men förutom skiten i brösten så är jag jättelycklig. Boom, där satt den! Cellgifterna fräser bort den farliga skiten som förra året höll på ta mitt liv. Idag gick det lite uppåt och framåt. Halleluja! Gud är god.

Kram Annica

 

Tack Annica för att du delar med dig av din tuffa resa med oss, du hjälper så många andra! Andra som är sjuka, men också oss som är friska och lär oss att uppskatta det mer.

Vi är med dig nu, Annica, vi är tusentals som kämpar med dig!

 

 

Kommentarer

Lisa 3 år sen

❤️

Mia schatz 3 år sen

Massor av kärlek till er ❤❤❤

Maria 3 år sen

Jag tror på positivitet… Det är därför du är med oss än i dag.. Att tänka positivt hjälper dig i din sjukdom… Den kan hålla dig vid liv och kanske en dag besegra din cancer ..alla styrka till dig. Annica

Eva 3 år sen

Styrkekramar, tänker så på dig?❤️

Sandra 3 år sen

Vilken kämpe du är Annica ❤️
Nä man kan nog inte förstår om man inte själv går/gått igenom “cancerresan”.
Som blodgivare vet jag att det är oerhört viktigt att lämna blod. Kanske kan man på så sätt hjälpa till och rädda liv.
Med hela mitt hjärta önskar jag att du ska få mår bättre. Du finns i mina tankar.
Kärlek och Styrkekramar till dig
Kram Sandra ❤️❤️❤️

Sara 3 år sen

Styrkekramar genom cybervärlden. Sara ❤❤❤

En annan Nina 3 år sen

Annika du är så stark i din skörhet vilket är så vackert och beundransvärt och Johanna är så stöttande och full av empati för dig och din familj. Vilken fin vänskap ni har.
All styrka till er alla önskar jag er.

Svar på kommentaren:
Gina 3 år sen

Håller med dig, så fint av Johanna att låta Annica skriva här, det känns bra i hjärtat att Johanna drog igång stora insamlingen till deras resor.
Blev det pengar till en till resa? Blev det inte över 100.00 kronor?

Nettan 3 år sen

Håller med alla här, svåra besked med allt som växer som inte cellgifter biter på.
Men fantastiskt det som minskat.
Hemsk resa du är med om men du är stark!

Carina 3 år sen

Jenny 3 år sen

En varm kram till dig och din familj ❤️

Anne 3 år sen

Vilken kämpe du är Annica! Är så glad att du fick positiva provsvar. Kram.

Malin 3 år sen

Vill bara skicka en stor kram till dig finaste Annica. Blir glad för din skull att du haft en fin resa! Positivt med besked om magen iaf, men ledsamt med brösten.. kram

Maria 3 år sen

Ser dig på Malou nu Johanna! Föräldrapanelen i TV. Så snygg!

Linda 3 år sen

Härligt att det iaf går lite framåt Annica underbart du är en kämpe❤kram

Johanna 3 år sen

❤️❤️❤️???

Maria 3 år sen

Förstår du är både glad men rädd, du är en kämpe!
Kan inte förstå känslan att ha något som bara växer i kroppen, kan de inte ge dig andra cellgifter som tar allting?

Cissi 3 år sen

Annica, du år en sann krigarprinsessa! Heja dig! ❤️

Agneta? 3 år sen

Bamsekramar??

Pia 3 år sen

JA, underbart att läsa att de har krympt? Fortsätt kämpa! Du är fantastisk! Styrka i mängder!

Jenni 3 år sen

Du är en Kämpe!

// Kram

Petra 3 år sen

Jag vill bara sända massa kärlek och styrka till dig<3 Vilken jäkla kämpe du är…
Det går inte att föreställa sig vad ni går igenom… Men fortsätt kämpa!
Massa styrke kramar till dig och din familj<3<3
Petra

Ingrid 3 år sen

Du är fantastisk. Tänker dagligen på dig. Kram till dig och din fina familj. ?

Malin 3 år sen

<3

Annica Berndt 3 år sen

❤️❤️

Cecilia Johansson 3 år sen

Annica du är min absoluta förebild ❤️ Tack för att du orkar dela med dig som du gör, det är så värdefullt! Kram ?

Carina L 3 år sen

Åh Annica härligt att du får lite bra nyheter, vill att det ska fortsätta så!
Du är fantastisk❤❤❤

Monika 3 år sen

Men lilla gumman så dåliga värden, skönt du ändå kan ta det coolt och inte deppa ihop totalt.

Förstår din oro över allt annat som växer. :( Men det gör det säkert längre fram.

Michaela 3 år sen

Åh kämpande fina du! Så härligt du ändå skriver vissa saker!
Håller tummar o tår att cellgifter och resten av behandlingarna fräser bort resten av cancern oxå! Kram

Marie 3 år sen

Vad härligt av din man att överraska dej så när du som bäst behöver det. Håller alla tummar nu för dej att du får fortsatta positiva besked. Tänker på dej, er. Kram

Linda 3 år sen

Jaaa Där kom det äntligen lite goda nyheter ju! Du mår pyton av behandlingen men den biter på cancern i magen och levern så den krympt! Så himla bra kämpat av er, du är så himla bra Annica ? Här kommer en stor styrkekram från mig ?❤️?

Katarina 3 år sen

Vi är alla med dig, fina, fina, Annica. Du berör och sätter ord på känslorna . Tack för att vi får vara med och stötta dig❤️

Christina 3 år sen

Är med dig Annica???

Eva 3 år sen

Tänker på dig Annica, du är en kämpe. Många kramar <3

Paula 3 år sen

Vilken kämpe du är Annica. Önskar att jag kommer vara lika stark som dig inför den resa jag kommer gå igenom nu. Har precis fått veta att jag också har Malign Melanom. Fick en fläck på bröstet som växte fort.Den är nu borttagen , men den satt djupt och de ska därmed ta bort en lymfa i armhålan för att inte riskera spridning. Ber för både dig och mig att det ska gå bra. Sänder över ett hav med styrkekramar till dig Annica. ❤??

Susanne 3 år sen

Du är så helt otrolig Annica ❤
Kram på dig ❤

Jennie 3 år sen

Härligt Annika!och du Johanna vad snygg du är i håret! Gillar kontrasten med den mörkare hårbotten mot ljusa längder. Super snyggt!

Pia Persson 3 år sen

Vilken otrolig fighter du är bästa Annica. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du kommer bli frisk och slippa leva i ständig oro. Med din kämparglöd så har du goda förutsättningar. Sänder styrkekramar till dig och din familj.
Massor av kram
Pia

Annelie 3 år sen

Kämpa på Annica, du gör det så bra. Tänker på dig många kramar

Ami 3 år sen

Mitt hjärta bultade för dig Annica medan jag läste ditt senaste inlägg. Sen kom tårar av lättnad över att du fått ett positivt besked. Du finns så ofta i mina tankar och min beundran för dig är enorm ska du veta. Din kärlek till dina fyra Älsklingar hjälper till att bära dig. TACK för att du orkar dela med dig av din resa, det får oss härute att få ett litet annat,bättre perspektiv på livet. <3

Maria 3 år sen

Styrkekram!

Eva 3 år sen

Du är bara så underbar o stark som får genom allt detta ber för dig o din familj bamse kram ❤❤❤

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Som orkar gå genom skall det stå ❤

pernilla holmen 3 år sen

tycker så otroligt synd om dig, att du ska behöva gå igenom allt hemskt o jobbigt,,, att du inte kan få bli frisk igen, du är så stark o så modig, som orkar gå igenom allt, även fast du tyvärr inte har något val. tänker på dig många styrke kramar

Maria Meijer 3 år sen

Tänker på dig och ber för dig . Ofta. .❤❤❤

Anna-karin 3 år sen

Men åh vad jag lider med dig.
Kan inte föreställa mig känslan att känna hur det växer och växer.
Kan de inte ge andra cellgifter nu?

Sofia Harnesk 3 år sen

Men fortsättningen på sången som jag tror du tänker på är STOPP. Hit och dit och STOPP, upp och ner och STOPP. Nu får det vara STOPP för allt elände. Styrkekramar till dig❤️

Maria 3 år sen

Du är en fantastisk människa & mamma! Kram från Boden!

Maria 3 år sen

Åh mina tårar rinner för att du äntligen fått glädjande besked. Så skönt. ? jag hoppas av hela mitt hjärta att de i bröstet försvinner också.

Jessica 3 år sen

Kram till dej Annica

Ann Bengtson 3 år sen

Helt galen resa ni får genomgå. Får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg men blir samtidigt glad över det positiva beskedet du får.
Kämpa på Annica!!
Kram!!

Sarah Sjödin 3 år sen

Du är en fantastisk människa??
Gläds med dig för dessa besked å håller tummarna så mycket de går???

Carina Svahn 3 år sen

❤️

AnnaE 3 år sen

Kram Annica! ?

Nilla 3 år sen

Ber för dig och din familj. Ber för ett stort forskningsgenombrott så vi kan utrota cancer för alltid ❤️

Susanne 3 år sen

Finaste Annica❤️Du är den störste kämpe i detta universum❤️ Varma goa styrkekramar ❤️

Barbro 3 år sen

Styrkekramar till dej min kämpe.
Tänker på dej o din fam var dag.

Malin S Lorentzson 3 år sen

Många varma kramar till dig din kämpe?❤️

Suzanne 3 år sen

Å va glad jag blir för eran skull❤️❤️❤️

Marita 3 år sen

All styrka till dig Annica och till din fina familj , tänker på dig ❤️

Ellenor 3 år sen

Stor stor varm kram till dig Annika och även till din fina fina familj.
Jag bad högt för dig idag, det tillhör inte till vanligheterna precis. Så som många andra hoppas jag att vår Gud har lyssnat.
Jag hoppas och tror att du en dag ska kunna tänka på denna tid som oerhört tuff men något som du klarat av ❤?
Kram från Ellenor

Sara 3 år sen

???

Malin 3 år sen

Hej Annica, vad glad jag blir att du fått lite glädja besked! Tänker på dig varje dag, flera gånger om dagen och ber änglarna att vara med dig och skydda dig, samt att de ska putta bort cancern från din kropp.
Känner dig inte, men jag känner för dig ❤

Linda 3 år sen

❤❤❤

Catarina 3 år sen

Tusen kramar till dig! Jag fortsätter att be för dig varje kväll, du är stark och kommer att klara detta!

Gunilla 3 år sen

❤️

Kent 3 år sen

Annica…min fina vapendragare.Vi skall kämpa emot den här skitsjukdomen!Vi måste tro på att VI skall fixa det här..fattas bara????

Desiree 3 år sen

All styrka till dig fina starka annica! ????

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…