Ingefärskyckling med jordnötsdressing
Jag älskar ingefära och jag älskar jordnötssås. Slå ihop det med granatäppelkärnor och lime så har du en fräsch och god festmåltid. Enkel rätt som går snabbt att svänga ihop.
Detta lagade jag igår efter fått inspiration i Elle mat & vin. Det är en smakrik rätt som passar både fest och vardag, kanske något till helgen? Granatäppelkärnor försöker jag ofta ha i matlagning, det är supernyttigt och innehåller massor med antioxidanter. Gott att strössla över sallader som mättar.
Jordnötsdressing är inte lika mastig som den vanliga jordnötssåsen, ni måste bara göra detta!
Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing
4 port
500 gram kycklingfilé
3 msk finriven färsk ingefära
1 msk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
2krm salt
1 granatäpple
140 gram babyspenat
(soja, olja och honung till marinaden)
Jordnötsdressing
4 msk olivolja
1-2 msk jordnötssmör
1/2 pressad lime
1 krm salt
Gör så här:
Blanda ingefära, paprika, peppar och salt i en skål. Häll på en skvätt soja, olja och lite honung och rör om. Lägg i kycklingfilen och rör noga så fileérna gnids in och låt gärna marinera minst en timma i kyl.
Värm ugnen till 175 grader. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20-25 minuter eller stek kycklingen i en panna ca 8 minuter per sida. Kycklingen blir mycket saftigare i ugnen tycker jag.
Blanda olivolja, jornötssmör, pressad lime, salt och vispa om ordentligt till en dressing.
Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda spenat, granatäpplekärnor med dressingen och servera med kycklingen.
Servera med fullkornsris eller grönsaker, jag fräste goda vaxbönor i pannan med lite salt och olja. Supergott!
Här är det halvmulet idag och jag sitter och jobbar vid datorn, ska strax ut på en runda med Lucy och ikväll kör jag ett pass på gymet. Vill röra på mig mer när jag sitter still vid datorn.
Lisa-Marie är hemma och är sjuk tyvärr, det är inte ofta hon är dålig men när hon fick feber igår stannade hon hemma från jobbet. Hade inte släppt iväg henne så risig även om man har hemskt dåligt samvete för bokade kunder när man är sjuk och tvingas avboka. Jag häller i mig citron och ingefära, hade ont i halsen efter flygningen men det får jag alltid. Jobbig luft i flygplan.
En dagens outfit ska ni också få men det kommer i nästa inlägg.
Puss på er, vad roligt att ni alltid skriver så mycket kommentarer. En blogg bli ännu roligare att läsa både som bloggare och bloggläsare om det är kommentarer från er.