Lax och linsbiffar


Hoppas ni haft en riktigt go helg! I Göteborg skiner solen just nu och vi ska strax ge oss ut på en runda. Men först, ett middagstips. Lax och linsbiffar är en riktigt proteinbomb som du blir mätt och glad av. Vi åt den till middag efter träning, det är så gott med fräsch och smakrik mat när man tränar. Ni som kämpar med vikten ska testa äta mer proteinrik mat, mer rätt fett, även mycket smaker.
Vad vill ni ha för middagstips här inne? Berätta!


Inspiration från Olga Rönnberg i Elle mat & vin
Recept: 4 personer
600 gram laxfile
4 ägg (Jag tog 3 för det kan bli löst annars)
2 dl röda eller gröna linser, kokta
salt och svartpeppar efter smak
1-2 msk olivolja
2 rödlökar
2 stora paprikor
400 gram frysta mangotärningar, tinade
4 msk pressad lime eller citron
4 msk hackad färsk koriander (Jag äter inte koriander så vi hade persilja, blev gott)
Grillad färsk sparris
Gör så här: 
Kör laxfilen i matberedare. Blanda ner äggen och de kokta linserna. Salta och peppra. Klicka ut röran till små biffar och stek i oljan, cirka 2 minuter per sida.
Grilla sparrisen i olivolja, havssalt och svartpeppar.
Mangosalsa:
Hacka lök och paprika, blanda dessa med mangotärningar, citrussaft och persilja eller koriander. Salta och peppra.
Servera salsan till biffarna.Hur gott som helst! Fräsch mat som vi stod oss länge på.
Vi körde ett roligt pass på gymet igår, jag tränar gärna med mina tjejer eller med Janne, det gör så mycket att ha träningen tillsammans. Boka in det i kalendern, se till att träningen blir av. Den ska bara bli av! Bestäm er för innan det är söndag kväll. Tvekar den ena så pushar den andra.


Jag har själv haft en träningssvacka efter halsont men när man är frisk kör man som vanligt igen. Det är så lätt att tappa motivationen, men bara ni kommer iväg så känns det ju bra, eller hur? För inte tala om efter du tränat. Finns det någon som tycker det känns tråkigt efter du tränat? Nej jag tror faktiskt inte det. Dygnet efter du träning är du fullproppad med endorfiner.
Älskar det!
Idag kör jag ben och mage.


Önskar er en fantastisk måndag!

10
1

5 skäl till att unga inte ska dricka

Artikeln är ett annonssammarbete med Systembolaget

Midsommar närmar sig med stormsteg, en högtid som många ungdomar förknippar med fest och kanske alkohol. Mycket alkohol är farligt för alla, och särskilt för unga.

Som vuxen är det viktigt att vara en bra förebild och kunna stå emot langning. Majoriteten av alla ungdomar skulle låta bli att dricka om de inte fick alkohol från någon de kände. Här kommer ytterligare fem skäl till varför man ska säga nej.

Hjärnan är extra känslig innan 25

Hjärnan utvecklas ända upp till 25-årsåldern och det gör att unga hjärnor löper ännu större risk att skadas av alkohol än äldre hjärnor.

Större risk att råka illa ut

De flesta vuxna märker när de börjar bli fulla och ser konsekvenserna av att bli berusad. Unga har inte alltid samma förmåga och riskerar att råka illa ut i högre utsträckning. Kläder som går sönder, gräl, slagsmål, olyckor, oskyddat sex och sex man ångrar är exempel på oönskade följder.

Självkänslan kan ta stryk

Personligheten och självkänslan utvecklas mycket i tonåren. Om man vänjer sig vid att det behövs alkohol för att till exempel våga snacka med folk, flörta eller ha roligt, kan det bli en vana som är svår att bryta.

Många känner kanske att alkoholen ger bra självförtroende och underlättar i början, men i det långa loppet kan det leda till en sämre självkänsla.

Ökad risk för problem längre fram

Risken för beroende, sociala problem och andra negativa konsekvenser är större bland de som alkoholdebuterar tidigt och dricker mycket.

Högre risk att prova narkotika

Tonåringar som dricker alkohol provar oftare narkotika än de som inte dricker alkohol.

Källor:
Barn och unga 2013, Statens folkhälsoinstitut
Tonårsparlören 2015

Större andel unga vuxna ångrar sina fyllemisstag – här kan du läsa mer.

<!–

Artikeln är ett annonssammarbete med Systembolaget

2
0

Snygg spetsklänning


Reklam för Ellos och inlägget innehåller adlinks 
Flera har frågat vart min puderrosa spetsklänning jag hade på studenten kommer från, här kommer tips! Det är en underklänning och skir spets över, sitter fint på! Hade bråttom som vanligt innan vi skulle iväg så hann tyvärr inte ta fram systemkameran och fota innan.
Klicka HÄR  Var snabb om du vill ha den, läsarna här inne handlar som galningar, haha så det tar snabbt slut.


Jag tycker den passar till bröllop i sommar! Romantisk och ljuv. Ska man sitta i kyrkan vill jag ha ärm eller sjal över klänningen, eller det ska man väl ha egentligen även om jag vet allt förändras. Men jag gillar när man följer traditioner och vett och etikettregler.


Jag lockade håret och satte enkelt upp det på sidan. Sätt två nålar som ni korsar, lägg hår över så syns de inte. Lovar att de håller hela festen. Spraya underfrån så håller lockarna bättre.Finns även i blå, den ska jag klicka hem nu. Så snygg! HÄR. Klart vi åkte nya bilen till studenten i fredags. Den är helt underbar att köra och vi får plats med hur mycket som helst. Fattar inte bagageutrymmet i den bilen men den är väldigt rymlig.


Så fin Alicia var men jag har massor med bilder som kommer ikväll! Om ni ser två mammor till Alica är det bara enäggstvillingar, haha. Vet ni, det var tre (!) tvillingpar på studentfesten. Helt otroligt.
Alicias mamma är min syster, hon står till vänster om Alicia och bakom står hennes trevliga pappa Andreas. Andra tvillingssystern står bredvid vår barndomsvän Hanna. Och jag och darling som också var med förstås.


Så fin! Finns inget roligare än att se sina ungdomar ta studenten, de är så lyckliga!

21
0