• 2017-06-13, 09:16
  • 31

I morse kände jag mig lite ensam och ledsen, sådär som man kan göra i början på veckan. Så jag bestämde mig för att göra något åt det och gick in och köpte mig lite nya vänner på Instagram. Bara 89 kronor för tusen nya kompisar, så billigt! Jag tog 3 000 när jag ändå var igång. Sen betalade jag lite extra för att få snälla kommentarer från dem också. Nu är jag lycklig bland alla mina snälla nya vänner! Och pank.

Vad tycker du om att köpa följare? Skulle du själv göra det? Diskutera här!

Nej, jag har inte köpt följare på Instagram eller någon annan stans. Eller, nu har jag för att testa hur det funkar. Innan jag började leka med de där tjänsterna som lovar nya följare hade jag 37 069 följare, varav ett par hundra verkade skumma. Man får ju såna som fyller med spam om man inte är försiktig och jag är inte alltid försiktig på Instagram. Heller.

Jag är både stolt och glad att så många väljer att följa mig och gör allt jag kan för att roa och oroa er alla. Att arbeta med bloggen och sociala medier är det roligaste jag har gjort, jag lär mig något nytt varje dag! 

Just nu har jag alltså lärt mig hur folk köper följare, gilla-markeringar och till och med kommentarer. Förmodligen från några stackare i fabrikslokaler i Nordkorea eller Fas 3 eller något annat hemskt ställe som man läser om i tidningarna. Jag hoppas att de har väldigt mycket nöje av recept på svenska maträtter.

Man kan ganska lätt se om det är köpta följare genom att klicka på personerna som följer. Ofta är det utländsk följare med ett hittepånamn, klickar man sedan vidare på kontot så har de sällan varken foton eller egna följare. Jag måste erkänna att jag är lite fascinerad av det här. Och varför folk lägger tid och pengar på det. Jag kanske skulle köpa tillräckligt många följare för att fylla Ullevi, tvinga dem att hylla mig och låtsas att jag är Håkan Hellström?

Eller så är man mycket mer beräknande än så och försöker lura till sig riktiga följare och annonsörer med riktiga pengar. Det kräver nog lite eftertanke. Har man 30 000 följare och får 50 likes på varje bild så ser det ju inte så bra ut. Det verkar ju som folk gillar mig men hatar mina bilder.

Alltså är det dags att köpa likes härnäst. Men om en massa gillar både mig och bilderna men ingen säger nåt snällt… ja då får jag köpa kommentarer också. Förmodligen är snälla kommentarer, dessutom på svenska dyrare än svordomar på koreanska, jag har faktiskt inte jämfört det. Än. Men man kan köpa prenumerationer på likes åtminstone så samma bordkoreaner gillar alla bilder.

Undrar om det funkar? Kommer mina 37 069 att exploderas för att alla blir så nyfikna på mig att jag snart har 100 000? Kommer Apple att köpa en rymdfärja åt mig för att jag ska skriva något snällt om nya iPhone?

 

Fortsättning följer. Men glöm inte att följa mig på Instagram Story, du som är på riktigt, allt tas bort efter 24 timmar och det är så roligt att filma och prata med er i kameran. Om Lucy släpper fram mig, hon är en ännu större linslus där.

 

 

2017-06-13 Johanna Toftby

Kommentarer

Cristina 3 år sen

Tänker mer på hur det går för Annicka?

Köpe o köpe 3 år sen

Jag fattar inte riktigt – Du har ju valt att behålla dom senaste cirka 3 000 eller vad det nu var du köpte på Insta. Varför gör du så när du samtidigt kritiserar andra som gör så? Du säger ju emot dig själv eller är det jag som är ute och cyklar?

Svar på kommentaren:
MIA 3 år sen

Ann-Katrin kan du inte matte?
Du har uppenbarligen inte sett bilderna Johanna lagt upp i det här inlägget.
Längst upp har hon ju en bild där det står 37 071 följare. Inte 30.000

Det jag fashineras över hur du orkar bry dig och till och med bli arg hahaha

Anna 3 år sen

Hon har ju rensat bort en del och rensar nog bort resten efterhand. Hon visar ju upp hur enkelt det är och vad som är möjlig att göra och hur sjukt det är !

A-M 3 år sen

Håller med Anna. Johanna visar ju ÖPPET herregud, anklaga andra instagrammare som raderar sånna kommentarer, riktiga fegisar skulle jag vilja säga.

Elin 3 år sen

Så löjligt! Att köpa följare för att verka mer känd så att fler “vanliga” ska börja följa.. hur desperat får man vara? det här är inget sätt att skaffa vänner när man känner sig ensam… de här kontona är inte äkta på något sätt! Snälla nån, du slutar aldrig förvåna en.

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Men jösses hehe du förstår visst inte ironi och skämt du, du tror på allvar att hon köpt följare för att hon kände sig ensam!? hahaha självklart inte. Eller missförstår jag dig kanske? Visst är det desperat och fånigt och vanligast bland unga tjejer tror jag men man har hört att även en del kändisar köpt följare. Man slutar aldrig förvånas.

Marika 3 år sen

Elin Johanna skriver med glimten i ögat, “så köper du dig nya vänner” är ju herregud IRONI. ;-)

Ann-Katrin 3 år sen

Skitlöjligt!

Men varför behåller Johanna sina nyköpta fejkföljare? Nyss hade hon cirka 30 000 följare och nu 40 000. Hon säger ju själv att hon nyss köpte 3 000 st. På en månad ökar INGEN antalet följare med 10 000 och aldrig heller med 3 000 på en dag. Lite falskt att anklaga andra för något som man sysslar med själv kan man tycka.

Anna 3 år sen

Men haha Ann-Katrin eller hette du Elin, hon hade ju 37 tusen och köpte 3 el 4 tusen och har ju redan rensat bort en del, hon kommer säkert rensa bort resten efterhand. Klart ingen ökar med 10 000 på en månad el 3000 på en dag utan att det då är köpt, som hon ju visar upp här. Var ju betydligt längre än en månad sedan hon hade 30 000 jösses… och vadå anklagar andra, hon visar däremot vad som är möjligt och enkelt och hur sjukt det är.

AnnaE 3 år sen

Men lilla Elin eller vad du nu heter … LÄS HELA INLÄGGET

Eva 3 år sen

Ja det är galet men inget nytt och det är ganska vanligt konstigt nog, sjukt. Finns ju även folk som skapar fejkkonton för att kunna skriva skit och elakheter och för att kunna följa konton som blockat, så alla fejkade konton behöver inte vara köpta följare. Så tråkigt och synd att man inte kan skriva positiva kommentarer här, ge beröm, svara och försvara utan att vissa då ska komma och påstå att man är Johanna och insinuera att Johanna skriver kommentarer i andra namn, så löjligt och det säger ju mer om dessa/denna bittra person som påstår det. Man vågar nästan inte skriva beröm och svar på denna blogg just pga det, trist…men ibland gör jag det ändå.

Svar på kommentaren:
Anette S 3 år sen

Eva här är en till som gärna skriver positiva kommentarer, det mår jag bra att få ge människor jag tycker bra om komplimanger. Varför ska vi inte få göra det?
Blir förbannad på idioter som ska sprida negativ energi och klaga på alla som skriver bra?
Är ju inte sant…

Tack Johanna för alla dina härliga inlägg. Här har du mig, en trogen läsare som följer många bloggar och tycker du gör ett bra jobb.

Eva 3 år sen

Nej aldrig, dem som följer bör ju gilla ens bilder inte följa för sakens skull!

Sara Larzon 3 år sen

Ja och sedan finns det ju bloggare som skriver uppmuntrande kommentarer till sig själva också. Funkar ju inte på vilken portal som helst utan man får ju ha en privat blogg då som du har. Spännande värre!

Krävs lite djupare granskning av denna värld tror jag. En annonsör måste kunna känna sig trygg i att det verkligen är relevanta läsare som följer och att kommentarerna inte är hittepå. Blir mer och mer fokus på detta nu så snart är nog sötebrödsdagarna över för dom som kör med skumma metoder för att locka fler annonsörer.

Svar på kommentaren:
Camilla 3 år sen

Spot-on!

Pernilla 3 år sen

Eller också har seriösa annonsörer koll på en bloggares riktiga trafik, vill säga ber att få statistik från google analytic som de flesta butiker, webbshop mäter riktiga siffror med.
Johanna är proffsbloggare, verkar ha återkommande samarbeten så tror hon är populär.

På bloggportalen ligger Johannas blogg top 10 i hela Sverige.
Grattis!

Eva 3 år sen

Ja det finns ju bloggare som skriver långt med beröm och försvar om/till sig själv och det förekommer på vissa portaler, hur tänkte du nu “Sara” haha klart vem som helst oavsett portal el blogg kan skriva till sig själv om hen vill. Tror inte annonsörer kollar på kommentarer dock tror mer de kollar på besökstatistik och inriktning. Johanna har hög besökstrafik och ligger just nu på plats 13 på proffsbloggar och har legat därunt i flera år ja även på topp tio, så inte konstigt att hon får en hel del både positiva o negativa kommentarer och även annonsörer/samarbeten. Ja finns en del som både kör med skumma metoder och köpta ig-följare, knäppt.

Marita 3 år sen

Vaaaa ??? på riktigt ? Nej aldrig i livet att jag skulle betala pengar för och få en massa följare , hmmm ja mycket ska man höra innan öronen ramlar av ?

Cissi 3 år sen

Ööööh….?

Karin 3 år sen

Ja , herregud helt sjukt !

En annan Nina 3 år sen

Hade ingen aning om att man kan göra på det viset (bloggar inte och är inte på Instagram eller ens Facebook).
Tycker att sånt där är fusk. Köpa vänner och likes, nähätack. ?
Håller med flera andra här som tycker att du tar upp bra ämnen mellan mode, smink, hår och matrecept. Inte att förglömma sötaste Lucy.Blir en bra mix. ☺️

Susanne 3 år sen

Jisses!! Aldrig hört talas om detta… Bra att du tar upp detta! Så galet, Och onödigt. Man frågar sig varför?
Hur tänker dessa människor!

Ulrika.S 3 år sen

Tycker det är bra du alltid skriver starka ämnen, gillar du lyfter fram sånt alla “tycker något om” men inte pratar om.
Kan du inte skriva hur det är att vara särbo, antar det är tufft att pendla, andras ungar och sånt?

Anne 3 år sen

Oj, jag har själv varken blogg eller instagram. Så jag hade ingen aning om detta. Bra att veta eftersom jag inte känner jättemycket folk och om jag skulle få för mig att börja med insta så kan jag köpa följare. Tummen upp! ;-) Nä, skämt åsido. Rätt knäppt faktiskt.

Ulrika M 3 år sen

Kände mig också lite ensam imorse, tror jag skall köpa mig ett par vänner! Mycket bra inlägg, bra att du tar upp detta ämne! Jag hoppas verkligen att annonsörer och andra medieköpare har full koll på vad de köper och inte låter sig luras av fejkade konton! Tror det finns verktyg för att kontrollera vart trafiken kommer ifrån så då är ju poängen med att köpa sig till detta helt onödigt. Men, det finns så många där ute som inte litar på sin egen förmåga och försöker sig på genvägar som förmodligen bara blir senvägar till slut.

Lena 3 år sen

Tycker det verkar sjukt galet.

Annelie 3 år sen

Tack för det inlägget, hahahaha!!!
Älskar din humor.

Mali 3 år sen

Helt galet ju att det finns ens.

Mamman 3 år sen

Nu fattar jag. Följer ett konto som jag tycker inspirerar, men ser ofta många som frågar om hon köpt likes, de svarar hon aldrig och sedan är kommentarerna borta. Hihi nu förstår jag varför.
Varför inte bara säga man köper sina följare istället.

Maria 3 år sen

Hahahaha herrejösses så fjantiga och omogna saker det finns.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…