• 2017-07-10, 17:48
  • 8

Nu är vi i Tjeckien! Sitter i bilen och vid 18 -tiden så är vi framme i Prag! Vad roligt att ni är så många som följer mig på instastory. Hoppas ni gillar små filmklipp, jag tycker det blir mer personligt med film.

Älskar att bila! Man får se hur mycket som helst.

Vi sov en natt i Flensburg som ligger vid danska gränsen, det är skönt att inte köra hela dagarna och när vi stannar är det trevligt att det är en bra ort eller stad när man ändå måste stanna. Vi bodde på hotell Alte Post, kan rekommendera det hotellet. Superfint och magisk frukost som hade det där lilla extra. Trevlig personal och fina rum.

Jannes pappa Pelle är med oss här nere några dagar, han är ett cykelproffs så det ska bli kul att cykla tillsammans i alperna.

Cyklarna fick övernatta i hotellets pub, haha. Snällt de kunde ha cyklarna där eftersom det var låst in dit.

Under resan gör vi förstås flera stopp, kaffe, tanka, tar något lätt att äta men det blir väldigt snabba stopp. Har man inte småbarn i bilen kan man blåsa på ganska långa sträckor. Att bila är en slags frihet, man åker när man vill och gör vad man vill. Vi har dock bokat de första stoppen för vi har kikat ut några små mysiga pärlor på vägen och mycket är bokat så det kan vara svårt med hotell.

Nu stannade vi precis och köpte en kaffe, haha snacka om skillnad! I Schweiz betalade vi över 50(!) svenska kronor för en liten kaffe vid vägen. Vet ni vad jag betalade här i Tjeckien?

10 kr. Och då var det på en bensinstation, säkert ännu dyrare, haha. Känns bra att stanna en dag där det är riktigt billigt.

Vi hörs snart igen, stor kram från oss!

(Instagram och instastory kommer ännu mer uppdateringar, johannatoftby heter jag där)

 

Kommentarer

Mia 3 år sen

Åh, vi älskar också att bila ner i Europa och har gjort det många gånger. Vi fick mersmak när vi bodde i Brescia (norra Italien, nära Garda) och bilade hem varje sommar. I år ska vi dock bara stanna på 4 ställen, man hittar ju alltid sina smultronställen och det blir fler nätter på samma plats. Vi bor alltid i Egestorf första natten (underbart litet Gasthaus) och blåser på 10-11 timmar första dagen. Sen blir det 5 nätter i Kitzbühl, 5 nätter i Torri del Benaco (vår favoritby i Garda), 5 nätter i Dolomiterna (rekommenderas verkligen om ni inte varit där) och sen 2 nätter i Schwarzwald:) Ha en härlig resa!

Selma 3 år sen

Även jag undrar hur det går för Annika. Har hon fortfarande ont i magen? Eller är det mest bröstmetastaser som hon lider av just nu?
Tänker ofta på henne och hennes familj och önskar dem allt väl.

Petra 3 år sen

Hej! Vi tänkte ev ta en tripp till Skövde från Göteborg och gå på upplevelsebadet där. Vet du om det är något att ha och vet du om scandic ligger nära där? Finns det något annat att se/göra där med en nioåring?
Ha en underbar resa❤️

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Gillar man att åka vattenrutschbanor så ja….vågmadkin finns och en liten simma ut bassäng med strömvirvlar. Förmodar att det är Hotell billingen du menar med scandiq och ja det är gångavstånd 10-15 min. Nåt roligare är Skara sommarland. I Skövde finns inte så mycket att göra en naturlekplats uppe på Billingen. Fina strövområden däruppe men annars är Skövde rätt trist stad. Ta gärna en tur till Lidköping och bada i Vänern Sveriges största innanhav. En tur till Läckö slott.

Petra 3 år sen

Tack så mycket för ditt svar?❤️Verkar bli Öland ist. Men Skövde är ju en dagstur från Göteborg så det får bli ett besök där med så småningom???

ellos 3 år sen

Hur går det för Annika ??
Tänker ofta på henne och hennes familj. Växte själv upp med en cancersjuk förälder så jag känner igen en del om det hon skriver. Och den kämparglöd hon besitter !

Tina 3 år sen

Hejsan, vad fint med resan! Om ni har lite tid över så rekommenderar jag Cesky Krumlov (Prag en Miniatur fastän ännu mysigare) och Lipno dammen (helt perfekt för cykling samt paddling). Hur är det med Annica? Hoppas det går åt rätt hållet! Fortsatt trevlig resa! Tina

Karin 3 år sen

Så fint hotell ni hittade ! Hoppas på att Prag blir lika bra ! Underbar stad , har varit där en gång !

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…