• 2017-07-18, 20:54
  • 17

Vilka dagar vi haft vid Gardasjön. Älskade Italien! Nu lämnar vi Malcesine som är vårt favoritställen runt Garda efter 4 härliga dagar. Jag har så mycket bilder och tips till er men kommer dela upp det lite. Igår klättrade och vandrade vi uppe på Monte Baldo, drygt 2000 m.ö.h och den upplevelsen och alla bilder kräver ett eget inlägg. Det var svårt att hitta ord när vi gick lederna där uppe. Så vackert.

Vi bodde på ett litet mysigt hotell som heter Cristallo och ligger i Malcesine. Underbar utsikt, riktigt bra service och bra plats för bil och våra cyklar som kunde stå inlåsta när vi inte cyklade. Vi tycker just utsikten och läget är viktigt när vi bokar hotell. Sedan behöver det inte vara 4 eller 5 stjärnor, det viktiga är rent och fräscht, wifi men det allra viktigaste- Balkong och utsikt. För även om man gör mycket på dagarna finns det ingenting som är så härligt än när man vaknar till en utsikt man inte kan titta sig mätt på.

Vi träffade även goa vänner från Göteborg som vi åt ett par middagar ihop med och en mysig lunch igår. Tack Fredrik och Ida för att ni kom och hälsade på i Malcesine!

Vi har ätit på de mysiga restaurangerna nere vid vattnet, de flesta är riktigt bra och ni måste äta deras pasta med skaldjur. Jag har ätit det tre dagar i rad, så gott! Varje gång äter vi en go lunch efter vi badat på den lilla stranden precis nere vid borgen och vårt favoritställe heter Lido Paina! Åh vad vi älskar sitta där. Vi väntar in ett bord precis ute vid vattnet, finns det inget bord väntar vi för det slår allt att sitta vid vattnet, vilken utsikt mot borgen!

ÅH vilken pasta! Här äter vi på en restaurang som heter Caffe Ristorante Italia och fick ett bord vid vattnet, gå hit om ni är i Malcesine. Riktigt bra mat och romantiskt ställe.

(Adlinks) Söt topp, på rean från VILA, shorts från Clarks.    Örhängen HM

Vi har cyklat massor! Jag får mycket frågor just kring cyklingen och jag är så glad ni är många läsare som inspirerats och tar med era cyklar på semestern. (Man kan förstås även hyra både vanlig, landsväg och mountainbike men jag vill ha med min som jag är van vid)

Går åt massa vätska och energi i värmen.

Vi kör bil mellan alla orter vi ska bo på, eller rättare sagt länder. Nu har vi varit i Tyskland, Tjeckien, Österrike och Italien. Det är härligt med flera dagar stopp på varje ort för då blir resan även semester och vi vill gärna se mer av landet än bara stanna och sova.

Mitt tips om ni vill se mer är faktiskt att ge er ut på cykel. Vi har cyklat massor runt Gardasjön och får se så vackra platser som vi aldrig annars skulle fått se med bil. Vi kör en hel del på vägarna för vi cyklar ganska fort, sedan är det över 30 grader och då är det bättre med hög fart, haha.

Men på vissa sträckor kör vi ner på cykelvägarna vid vattnet, det är då jag vill nypa mig i armen och kan knappt ta in att jag sitter där på cykeln, flyger fram mellan alla höga berg och får se så mycket fint.

Sedan blir det ju motion på resan som vi tycker känns bra. Att cykla långa sträckor i flera timmar är bra för konditionen och förbränner bra. Vi stoppar i oss massa gott, njuter av väldigt mycket god mat och dryck och då är det även skönt att röra på sig. Men också för jag mår bra att vara i gång, sedan kan vi ligga vid poolen hela eftermiddagen och bara slappa.
Man kan säga att man får allting på en sån här semester!

Jag hoppas vår resa kan inspirera fler att våga testa annan semester än kanske den vanliga chartern, inget fel med den, jag älskar charter men det är ju en helt annan typ av semester. Sedan behöver man inte åka ner så långt genom Europa som vi gör. Man kan ju cykla i vackra Norge också eller varför inte ner till Bornholm, mamma var där nyss och hade en fantastisk cykelsemester.

Ser så fram emot detta och nu blir det nytt äventyr. Följ mig gärna på instagram story där jag filmar mycket om ni vill se mer vart vi är.

Nu har vi lämnat Italien och Gardasjön, men vi ses nästa år igen! Nu kör vi söderut och är framme i nytt land, kan ni gissa vart?

Kram Johanna

(Har massor med bilder så lägger ut mer snart igen)

 

2017-07-18 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Katarina 3 år sen

Sista bilden.Me like!
Älskar fjäll och att vistas i naturen/skogen är ett måste för mig.
Underbar resa ni gör,man blir lite avis.
Ha d bäst å kör försiktigt.
Kram

Louice 3 år sen

Vilken resa ni gör, helt underbart! Vi var i Malcesine för tre år sedan och jag älskade det. Har bilat ner till Italien flera gånger. Är sugen på att bila till Kroatien nästa år. Ser med spänning framemot att höra mer ifrån er resa ?

Marie 3 år sen

Hej! Ser så härligt ut, blir sugen på att göra samma tur! Ha en fortsatt skön semester! Kram

Maria 3 år sen

Underbart!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja så härligt!

Eva 3 år sen

Underbara bilder.. ljuvligt fint! Vilken semester ni har! Sista bilden wow som en tavla. Fortsätt njut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Eva! Det ska vi!

Agneta 3 år sen

Tack för alla tips Johanna!
Du borde resa ännu mer för du inspirerar!
Älskar alla vackra bilder och nu vill jag semestra på annat sätt än dem vanliga chartern.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Haha ja men nu är det massa resor, sak ner till Rhodos i augusti och Palma i september.
Kul att tipsa här på bloggen, men sen behöver man ju inte resa utomlands för att upptäcka. Finns massor med pärlor hemma i Sverige också.

Charter är ok men det är något speciellt att boka sin egna resa och åka från ort till ort.

Kram Johanna

Malin 3 år sen

Hej
Undrar om ni kör de stora vägarna genom Europa och alperna eller väljer ni mindre vägar?
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Malin! Vi åker de stora vägarna och stannar på mysiga orter och svänger av.

Kram Johanna

katja 3 år sen

Tack för härliga foton! Som du säger med cykel kan man komma närmre underbara platser.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!
Ja så är det verkligen. Man ser så mycket mer!

Anna 3 år sen

Herregud så fint, så härligt ni har det! Gissar att ni ska till Kroatien.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! Det stämmer :)

AnnaE 3 år sen

Så härliga bilder! ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Anna! Det är härligt här.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Efter 9 dagar runt Gardasjön var det dags att köra vidare mot Verona och äntligen få se Scorpions konsert på Amfiteatern! Vår kompis Mikkey som är trummis i bandet frågade…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…