• 2017-07-22, 09:46
  • 7

Det var en tjej som mailade mig och frågade efter caesardressingen jag brukar göra, har ni gjort den här? Jag tycker det kan vara det godaste som finns nu på sommaren, en fräsch caesarsallad med knaprig kyckling och dressing med extra mycket parmesan i. Den är himmelskt god!

Ett lördagstips på en god lunch.

Caesarsallad

Marinera kycklingen en timma före i 2 dl olja, 1 krossad vitlök, 0,5 dl soja, 0,5 dl sweet chili, lite cayenne, 1 msk honung, skvätt lime och salt och peppar. Blir ljuvligt. Ställ i kyl en stund.

Lägg sedan in kycklingen i en form i ugnen ca 220 grader i 20 min beroende på ugn.

Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över en god, lagrad parmesan.

Strö knaperstekt bacon på salladen

Caesardressing 

2 dl olja

1 msk vitvinsvinäger

skvätt tabasco

1 stor pressad vitlök

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

Några droppar citron

2 sardeller

1 dl riven parmesanost

Rör allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden. Det blev så vansinnigt gott….!

Första gången vi gjorde detta hemma sa tjejerna att det var det allra godaset de ätit. Haha, måste vara ett bra betyg på en god dressing.

Nu ska vi ut i solen och lägga oss vid havet här, igår hade vi över 35 grader så det blir massa bad. Jag är mer i vattnet än över, vi njuter! Vilket hav!

Lite senare kommer en uppdatering och tips från vår resa. Vilka små pärlor vi hittat här i Rovinj.

2017-07-22 Recept ,

Relaterade inlägg

Vad äter ni idag? Caesarsallad tröttnar jag aldrig på. Egengjord Caesardressing, åh det är så gott! Lagrad parmesan, knaperstekt bacon. Caesarsallad Marinera kycklingen i några timmar. Olja, vitlök, soja, cayenne, honung, lime,…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…