Världens godaste caesardressing!


Det var en tjej som mailade mig och frågade efter caesardressingen jag brukar göra, har ni gjort den här? Jag tycker det kan vara det godaste som finns nu på sommaren, en fräsch caesarsallad med knaprig kyckling och dressing med extra mycket parmesan i. Den är himmelskt god!
Ett lördagstips på en god lunch.


Caesarsallad
Marinera kycklingen en timma före i 2 dl olja, 1 krossad vitlök, 0,5 dl soja, 0,5 dl sweet chili, lite cayenne, 1 msk honung, skvätt lime och salt och peppar. Blir ljuvligt. Ställ i kyl en stund.
Lägg sedan in kycklingen i en form i ugnen ca 220 grader i 20 min beroende på ugn.
Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över en god, lagrad parmesan.
Strö knaperstekt bacon på salladen
Caesardressing 
2 dl olja
1 msk vitvinsvinäger
skvätt tabasco
1 stor pressad vitlök
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
Några droppar citron
2 sardeller
1 dl riven parmesanost
Rör allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden. Det blev så vansinnigt gott….!
Första gången vi gjorde detta hemma sa tjejerna att det var det allra godaset de ätit. Haha, måste vara ett bra betyg på en god dressing.


Nu ska vi ut i solen och lägga oss vid havet här, igår hade vi över 35 grader så det blir massa bad. Jag är mer i vattnet än över, vi njuter! Vilket hav!
Lite senare kommer en uppdatering och tips från vår resa. Vilka små pärlor vi hittat här i Rovinj.


7
3

Till dig som vill hjälpa Annica ännu mer

Flera av er underbara läsare har frågat efter Annicas Swishnummer eftersom ni velat hjälpa henne ännu mer än ni redan har gjort. Jag är alldeles stum av tacksamhet och det är klart att ni får göra mer om ni vill. Här kommer det! 

070-334 89 75 Kristian Thimberg 

Egentligen har ni redan gjort mer än jag någonsin kunnat drömma om. Ni gav henne och familjen en drömresa när de behövde den som bäst. Men vardagen kommer alltid igen. En vardag som just nu består av strålning och oro. De sista respengarna gick till att laga värmepannan för 30 000 kronor, några resor lär det inte bli på länge, men det kostar pengar att vara så sjuk som Annica är.

Sjukersättningen bygger på en ganska låg heltidslön och med all hjälp som behövs i hemmet kan hennes fina Krille inte heller jobba mer än lite när det funkar.

Annica har gästbloggat hos mig i tre år nu och jag vet hur mycket hon har inspirerat andra genom sina öppna och känslosamma inlägg. Hon har peppat och hjälpt så många, både sjuka och friska, trots att hon själv är allvarligt sjuk. Ger man kärlek så får man kärlek tillbaka och jag tror det är därför ni är så mångavänner som gärna vill hjälpa dem ännu mer. 

Vi som hjälper Annica här får en del skit i kommentarsfältet nu. Det gör mig både arg och ledsen så nu leker jag lite polis och håller koll på vad som skrivs. Jag vet att det finns människor som tycker att vi borde göra något annat med pengarna, ge dem till cancerfonden, ha insamlingar åt andra, precis vad som helst.

Samtidigt är det många av er som vill att jag ska lägga ut Annicas och Krilles Swish igen så det blir ännu mer fel om jag struntar i det för att några blir sura.

Det är klart att det finns många fina saker att skänka pengar till. Jag tänker inte göra om detta till en insamlingsblogg, det tror jag inte någon blir glad av och om ingen läser bloggen så blir det inget bra för någon. Men starta egna insamlingar till era nära och kära som behöver hjälp, jag kan göra något samlande inlägg då och då så ni får lite draghjälp!

Passa dessutom på att önska Annica och Krille en alldeles underbar bröllopsdag! Femton år tillsammans, det är värt att fira!


90
0

Båten in till Rovinj


Vi hittade en egen plats idag på ön, höga klippor och helt ensamma. Det finns så många fina små platser här på red Island. Här somnade vi en stund efter lunch, ljudet till vågorna som slår emot klipporna är så sövande och rogivande.
Idag har vi varit på ön hela dagen och nu sitter vi på båten in till Rovinj. Det är helt underbart här!Igår var vi och rekade bord på Puntulina! Jag blev knockad! Så glad vi fick bord redan i morgon.
Hörde gäster som var där och bokade bord ett par veckor i förväg. Spännande det ska bli!


Nu måste vi hoppa av båten, ville blogga lite snabbt och säga hej. Vet många önskar kortare flera inlägg per dag. ?
Kram!

9
0