• 2017-07-31, 14:14
  • 37

Två kvällar i rad kommer 70 000 människor till Ullevi för att se Håkan Hellström. Jag var en av dem och hade en underbar kväll. Så naiv som jag är trodde jag att det skulle vara fullt av roliga minnen från Håkan på sociala medier efteråt. Tvärtom. För var och en av oss som var där verkar det finnas tio som vill kräkas och berätta hur värdelöst det var – utan alls ha varit där själva.

Gillar du Håkan? Eller hatar honom? Varför? Berätta, jag vill förstå varför han väcker så mycket känslor!

Det verkar som två sekter ryker i luven på varandra. Och där står jag och förstår ingenting. Vissa säger till mig att jag inte hade på Ullevi att göra eftersom jag inte är något riktigt Håkanfan. Det stämmer ju, jag kan inte hälften av hans låtar, men hur har hans fans tänkt sig att bli fler om ingen får lyssna på honom utan att redan kunna alla låtar?

Andra förkunnar stolt att jag inte har någon musiksmak för att jag var på Ullevi. Gillar man Håkan, om ens lite granna, så är man utdömd för all framtid. Han kan ju inte sjunga, skriker de. Då har man inte fattat grejen, det finns många som drar fulla hus och berör människor med sina texter utan att vara några operasångare. Jag tror inte att Bob Dylan fick Nobelpriset för sin röst till exempel.

Jag bryr mig inte om vad andra lyssnar på för musik, jag skulle aldrig tala om för någon som älskar Eric Gadd att jag mår illa av den musiken. Fast nu gjorde jag det visst ändå… förlåt! Jag tycker verkligen inte alls om den typen av musik, men jag hör och vet han är en fantastisk musiker som många älskar. 

Vi gillar olika. Jag älskar schlager till exempel, älskar Arvingarna och tycker det är skitkul att dansa till dem. Men inget kan trigga så många som när man säger det. Varför? Vad är det som gör att vi kan hata så mycket när det gäller något en människa mår bra av. Musik kan betyda mycket för någon. Det kan trösta, peppa, inspirera och åtminstone jag mår väldigt bra av musik. 

Jag älskar även hårdrock och blues. När jag diskuterar de genrerna är det inte så många som vill ge sig in i diskussionen. Undrar varför. När jag arbetade som musiklärare var det häftigt att se barnens reaktion när jag spelade upp en låt från Evert Taube på pianot. Eller Abba, eller Metallica, men då fick jag köra från stereon. 

Många barn mår bra av musik, det kan inspirera dem att starta band och skriva låttexter så kanske vi får fler Håkan i Sverige. 

Hur det än är och vad någon än tycker så har han inspirerat och hjälpt tusentals tonåringar med sina starka texter.

Kommentarer

Sara 3 år sen

Jag bryr mig inte längre om allt skit folk säger om Håkan. Så barnsligt med vuxna människor som ska kommentera andras musiksmak!? Jag älskar Håkan och speciellt hans texter. De har hjälpt mig mycket genom livet och gör det fortfarande fast jag är en vuxen kvinna på 40 år. Känner mig genomlycklig när jag är på hans konserter och lever på den känslan resten av året. Ryser fortfarande när jag lyssnar på boma ye live på Spotify. Jag kan varenda textrad. Jag skiter i om andra kan texterna el inte, jag går väl på konsert för min egen skull? Tycker det är underbart att det är så stor spridning i åldern på fansen. De som inte varit på Ullevi med 75000 människor med bultande hjärtan är nog bara jävligt avundsjuka. Och nog fan missar de nåt oxå. Trött på att folk är så missunsamma.

Lotta 3 år sen

Jag kan inte heller hälften av alla Håkans låtar, men jag var på Fredagskonserten och tycker den var underbar❤️ Jag tycker han känns så äkta och texterna har så fina budskap? Han pratade på konserten om att man ska respektera varandra, känna empati osv och jag blir alldeles varm i själen, för precis så önskar jag att alla ska vara?

Camilla 3 år sen

Tack Johanna för ett mycket bra inlägg om alla bittra människor som inte gillar Håkan!
Folk får så klart tycka om vad dom vill, men jag vet ingen annan artist som får så mycket påhopp
som Håkan, samt vi som gillar hans musik.
Jag har slutat att lyssna på dom som sprider negativ energi gällande Håkan, speciellt när dom aldrig
har lyssnat på honom eller sett honom liv.
Det är många artister som jag inte gillar men skulle aldrig få för mig att säga till någon hur dom kan
gå och se den artisten.
Jag själv är ett stort Håkan fans och har följt honom sen 2009!
Han sprider så mycket glädje och energi, en mycket ödmjuk person som når ut till sina fans.
Tar sig alltid tid till att prata till publiken under spelningen och sånt tryck som det var på Ullevi när
jag var där i lördags gör att jag får gåshud!
Vilken kväll helt magisk!
Vem som helst får så klart gå och se honom och jag säger bara närmare 140 000 personer kan inte ha
fel.
Så låt oss som gillar Håkan få fortsätta att göra det vilket jag kommer att göra.
Kram <3

Ullis 3 år sen

För mig är Håkan en lallande tomte som inte kan sjunga alls. Obegripligt att han kan fylla Ullevi. Men jag har förstått att många gillar honom och respekterar det. Alla har vi ju olika musiksmak.

Anna 3 år sen

Jag ÄLSKAR Håkan. Tycker han är grym!
Var på Ullevi i lördags och det var magiskt ?

Åsa från Skövde 3 år sen

Var på Håkan i fredags och det var det bästa jag sett och hört i konsertväg och jag har sett en hel del! Inget Håkanfan tidigare men vilken fantastisk artist han är och säga vad man vill men sångröst det har han oavsett vad folk tycker och säger!

Louise 3 år sen

Jag var på Håkan i lördags & jag är heller inget stort Håkan fan, precis som du kan jag bara endel låtar men han är en fantastisk låtskrivare & artist & så otroligt bra live ❤️

anonym 3 år sen

Älskar Håkan. Han är ju kärlek och liv. Finaste som finns. Oj vilken härlig människa. ?❤

Anonym 3 år sen

Hej
Har varit på Håkan flera gånger sist i lördags , det var helt magiskt.
Jag är 50 år en del tycker man är för gammal för Håkan , tycker absolut inte åldern har betydelse när det gäller musik
Mvh Mari

Linda 3 år sen

Fan vad coolt att du jobbat som musiklärare!
Du verkar göra det du brinner för.
Älskar din blogg!

AnnaE 3 år sen

Jag är inget fan av Håkan men jag gillar vissa låtar han gör. Och en kväll på Ullevi skulle jag inte säga nej till. Det har liksom inte blivit av…än…. ?
Kram

Jenny 3 år sen

Jag gillar inte Håkans musik eller röst men baken är som baken, delad. Folk får lyssna på vad de vill. Och jag känner inget behov att ventilera min åsikt om jag inte får en fråga (som i ditt inlägg). Och det klassiska: har du inget snällt att säga, säg inget alls. Man behöver inte kommentera alla bilder man ser på Instagram! ?

Annika 3 år sen

Jag är själv inget Håkan fan men gillar några av hans låtar. Förstår verkligen inte varför man håller på så här att vara ohyfsad och kranka ner på andra som inte gillar det du själv gillar . Som jag försökt säga/uppfostrat mina 4 barn, alla kan inte gilla allt men man behöver inte vara otrevlig för det. Du har bra åsikter och är en förebild Johanna . Gillar dina inlägg och att du inte är rädd att ta upp obekväma ämne / Kram

K L M 3 år sen

Att gå på konsert e ju häftig sicken fest man blir aldrig gammal för det. Fest Glamour Rock for u life . ????

Susanne 3 år sen

Synd att ens behöva ta upp detta. Håkan har ju visat hur populär han är. Räcker med att kolla publiksiffrorna dessa dagar.
Visst kan man ogilla honom, men kan man då bara göra det i det tysta? Man behöver inte Alltid uttrycka sin negativa åsikt.

Cissi 3 år sen

Man väljer själv om man går på en konsert eller inte. Jag väljer nåt annat som jag gillar bättre så enkelt är det. Jag tycker inte han sjunger bra – nån annan tycker han sjunger fantastiskt och tycker inte att de jag gillar sjunger bra. Så enkelt är det – men att gå på konsert är alltid en upplevelse.
Det finns musik för alla smaker och tur är väl det. Man får gilla olika ?

MiaPet59 3 år sen

Gillar inte Håkans musik…inte min musiksmak även om jag nästan är allätare inom musik, honom som person kan jag inte uttala mig eftersom jag aldrig sett/lyssnat på/hört honom prata om något ?
.
Men oavsett vad folk tycker om hans musik eller tycker om honom, det bryr jag mig inte om ? deras val och tycke vilket jag respekterar. Det gäller egentligen allt…mode, mat, musik, böcker, frisyr osv…det är var och ens val och det ska man respektera tycker jag.
.
Så alla Håkanfans, Arvingarnafans, Loa Falkmansfans, Taubefans osv…lyssna på ni och njut av er musiksmak ??
.
Och till alla er som rackar ner på andra…sluta med det! ?

Ann 3 år sen

Bra rutet Johanna. Håller med om att alla får tycka olika. Alla får tycka Håkan är dåliga.
Men gnälla hur dålig han är när man inte ens varit på Ullevi är ju skrattretande.

Sara 3 år sen

Hej Johanna!
Jag älskar Håkan, har gjort det sen dag ett. Det var väl för sisådär 17 år sen. Hur vet man om man är ett “äkta” Håkan fan? Inte vet jag. Det ända jag vet är att hans texter och musik berör mig ända in i själen, hjärtat. Hans musik och texter har hjälpt mig i båda fina och hemska stunder. Jag hämtar kraft och energi, jag njuter och skulle nog inte klara mig utan honom. Jag har varit på alla konserter förutom första gången han spelade på Ullevi. Varje gång fylls jag! Svårt att förklara på nåt vis. Det jag tänker på är KÄRLEK och att det finns en stig, en glänta för alla människor, att allt egentligen handlar om ALLA känslor livet bjuder på. Vad vet vi?
Jag förstår att alla inte tycker om Håkan eller ens skulle lyssna på honom, det förstår jag. Men kan ni respektera ALLA oss som verkligen älskar Håkan?
Vad bra, Johanna, att du lyfter detta här! Tack ❤️

Susanne 3 år sen

En stilla undran, varför kan vi inte få tycka om olika sorters musik? Varför ska det “rackas” ner på dem som inte tycker samma? Jag fattar inte… Jag är inte största Håkan-fanet, men inte tycker jag att de som tycker om honom o hans musik är konstiga för det. Kan vi inte bara komma överens om att det är fantastiskt att det finns så mycket musik, för alla! Trevlig sommar alla ??

Annicka 3 år sen

Jag är inget “fan” av Håkan. Men skulle ALDRIG för mitt liv skriva något negativt om att du Johanna (& många andra) gillar honom och hans musik (sen att jag nynnar på hans låtar när jag hör dom ;) ) Anser att om man har lite förnuft så kan man spara på dom kommentarerna, tänka dom och gå vidare.
Har fortfarande inte fattat att människor kan sitta här och nedvärdera, predika och spy ut en massa dumma opassanse åsikter.
Ni som gillar att skriva så opassande…kan ni själv ta när andra kritiserar er eller ni sitter bara gömnda bakom en skärm 24/7???

Babsan 3 år sen

Kan väl inte hata en artist bara för man inte gillar musiken. Något måste han väl ändå ha som drar så mycket folk på sina konserter. Tror att han är en artist man ska uppleva live vilket jag aldrig gjort . Beundrar killen för det han gör. Många blir lyckliga av hans musik. Bravo grabben.

annette 3 år sen

Har varit på 2 konserter med Håkan på Ullevi och det var helt magiskt, jag är inget Håkan-fan men vilken stämning det är, helt underbart. Hans glädje och tacksamhet för att det är så många kommer på konserterna, berör verkligen.
I helgen valde jag Tele2 och Robbie Williams men med facit i hand hade jag tusen gånger hellre varit på Ullevi.
kram kram

Anne 3 år sen

Han är ju cool just för att han inte sjunger “så vackert” egentligen, men går ändå hem hos folk så hårt. Jag är inget Håkan-fan, men det är beundransvärt att han fyller Ullevi gång efter gång. Och han är ju en Göteborgsikon helt klart. Jag har helt missat hatet mot honom. Låter obegripligt. Gillar man inte någon artist så är det bara att låta bli att lyssna på den, svårare än så är det inte. Varför börja hata och hacka ner på folk som tycker annorlunda?

marita 3 år sen

gillar varken håkan eller arvingarna

ecka 3 år sen

Det där är ett fenomen jag inte heller förstår! Vad är det med Håkan som provocerar så mycket att många känner behov av att tala om hur dålig han är och att han inte kan sjunga utan att man ens bett om deras åsikt? Det är ju inte så att jag kommer sluta lyssna på Håkan bara för att någon säger så. Tycker snarare synd om dem som inte fattar grejen ? Och vad är att kunna sjunga egentligen? Håkan sjunger på precis det sätt som passar honom och hans låtar och framför allt har han passion och känsla. Att lyssna på någon som är “skolad” tycker jag är så trist så att klockor stannar. Själv älskar jag Håkan och har varit på ca 30 konserter med honom genom åren och går som på moln i flera dagar efteråt varje gång.

Svar på kommentaren:
[email protected] 3 år sen

Kunde inte uttryckt mig bättre själv! Håller helt med om att klockorna stannar av tristess när en skolad röst gör sig hörd. Den nerv Håkan levererar är helt unik!

Maria Andersson 3 år sen

Är inte heller ett hundraprocentigt Håkan fan, men var på Ullevi i lördags. Det va helt fantastiskt bra och jag håller med om vad du skriver, så mycket åsikter.. Är väl svensk avundsjuka som gör sig påmind!! Goa bästa Håkan, Göteborg personifierad ❤️

Agneta 3 år sen

Så bra skrivet Johanna!
Blev chockad över alla bittra kommentarer i sociala medier efter helgen.
Fattar det inte.

Anki 3 år sen

Jag gillar inte Håkan Hellström, hans musik faller mig inte i smaken, det är något med hans röst, men jag skulle aldrig klanka ner på någon som tycker om det även om man inte är en stor fan….Det kan likas med mycket som tycks och skrivs, om mat, träning, dieter, bilar, affärer m.m.
Hur skulle världen se om alla gillade samma saker, alla tyckte samma, alla köpte samma…..Det skulle blivit en tråkig och enformig tillvaro.
Bra att du tar upp sådana frågor, är lite tabu i vissa lägen att tycka olika….. Stor eloge till dig. ❤

Anonym 3 år sen

Var på Håkan förra året och tyckte det var ascoolt. Är absolut inte nått Håkanfan utan det var upplevelsen som var nått, och dem jag gick tillsammans med.
Kan inte heller nån låt utan bara några fraser ur några låtar. Valborg, kom igen Lena, känn ingen sorg, lite så……..
Sedan kanske det inte är artisten i sig utan hela evenemanget som är en happening. Mycket folk i stan, go stämning, glada människor mm.
Många artister drar nästan fulla hus oavsett vem som kommer.
Kriga på alla duktiga arrangörer, det ni gör görs skitbra. ??
Bra skrivet för övrigt Johanna

Tina 3 år sen

Såg Håkan på Rockslottet med Uggla och The Ark – magiskt! Har tyvärr inte kommit iväg på någon annan komsert…. Kan inte heller alla låtar, och visst han sjunger väl inte världsbäst. MEN det är känslan och glädjen han förmedlar från scenen. Man blir lixom lycklig. Näe, mer Håkan till folket säger jag!! ❤

Helene 3 år sen

Mycket bra skrivet av dig?Jag är sedan länge ett inbitet Håkan fan?Har varit på säkert 10 konserter genom åren och vill se mer.Han berör mig med sina texter och sprudlande glädje och energi.Jag undrar också över varför man måste va negativ och anti och oftast då inte upplevt honom live?

Sofia 3 år sen

Men vad menar du? Säger folk att dom hatar Håkan Hellström? Eller är det nån som skrivit det nånstans på din blogg? Jag fattar inte riktigt…

Jessica Hellqvist Skoog 3 år sen

Jag är en av de som inte kan förstå Håkanhysterin….Har verkligen försökt lyssna på hans låtar men det går inte..mycket på grund av att jag tycker det låter illa…däremot när andra sjunger hans låtar lyssnar jag gärna ?
Men jag skulle aldrig, aldrig tycka sämre om en annan människa eller komma med nedsättande kommentarer om någon annans musiksmak. Var och en får sjunga och lyssna på det den vill…Jag väljer bara en annan kanal så är “mitt problem” löst ?

Anki 3 år sen

Var på konserten i fredags. Bara älskar Håkan. Var även förra året. Kan inte få nog. Kram ?

Svar på kommentaren:
anonym 3 år sen

Kram till dej visst är han härlig och blir så lycklig av honom. Heja håkan du är underbar!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken konsert! Scorpions var i Scandinavium i helgen och det var så häftigt att se vår kompis Mikkey Dee vid trummorna. Han är grym! Vem har inte dansat tryckare till Wind of…

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…