• 2017-08-05, 13:32
  • 12

Malcesine ligger vid Gardasjön i Italien och är ett av vårt absoluta favoritställe vid sjön. Den här gången åkte vi linbanan upp på berget Monte Baldo som ligger på drygt 2000 m.ö.h. Utsikten är slående över sjön och det finns massor med vandringsleder, jag blev knockad där uppe av hur vackert det är.

Vi vandrade i flera timmar och det finns flera restauranger som man kan ta en god lunch på och njuta av utsikten. Det är något visst med alla bergstoppar, jag kan inte få nog av att bara sitta och titta på utsikten. Glöm inte ta med er vatten eller köp där uppe. Det är häftigt att vandra på så hög höjd!

Mitt tips är Malcesine om ni ska välja en by runt Garda, jag tror vi har varit i de flesta byarna men vi åker alltid tillbaka hit. Eftersom vi cyklar mycket runt sjön så får vi se mer än när man åker bil. Ta med er cyklar eller hyr på plats, det är en magisk upplevelse. Sedan kan man ligga vid poolen eller bada i sjön på eftermiddagen och äta gott på kvällen. Priserna är ungefär som här hemma i Sverige så det är varken dyrt eller billigt. Tips på hotell och hur vi körde kommer i ett eget inlägg, det är många som frågar om det och ni är många som redan nu berättat att ni varit på platserna vi tipsat om. Så kul!

Vi var ute och reste i Europa i 3 veckor och jag har många tips som jag kommer dela med mig av löpande här på bloggen. Först ut kommer Monte Baldo i Malcesine! Det är massor av bilder, ändå är det bara en bråkdel av de vi har från vår vandring. Skrolla ner och kika på det ni vill se.

Nu har vi varit hemma en vecka efter 3 härliga veckor! Bilderna är från 16 juli 2017. Över 30 grader så det blev även mycket sol och bad förstås. Det kommer mer tips varje vecka framöver, det är kul att tipsa om vackra platser nere i Europa.

Kommentarer

Pernilla 3 år sen

Håller med dig angående Gardasjön. Har i flera år rest till det område och även till en del andra platser i Italien.
Denna sommaren startade vi i Italien och avslutade i Slovenien. Trodde inget kunde överträdda Italien, men Slovenien är fantastiskt.
Inget för den som vill sola och bada, men erbjuder allt för den som vill cykla, vandra, paddla kajak, rida, tafta och fiska. Otrolig natur och otroligt vänligt folk. Vi reste runt Tolmin och Kobarid. Klarblått vatten eftersom det är kalksten i floderna.
Nästa sommar blir det några veckor i Slovenien. Längtar redan.
Hoppas att fler upptäcker detta fantastiska land.

Ann-Marie 3 år sen

Du inspirerar, tack för allt du gör här inne.
Vilken resa ni gjort!

Johanna 3 år sen

Ser ut att vara helt underbart! Vilken resa! Jag undrar lite över kostnaden, hur mycket går en resa likt denna på? Vad behöver man ha sparat för att kunna genomföra detta? Tack för fina bilder och inspiration!!

pernilla holmen 3 år sen

asså.Johanna du är så otroligt vacker… allt klär dig vad du än har på dig du passar i allt.. men allt klär ju en skönhet kramar till dig

Lena 3 år sen

Så vackert! Sista bilden på dig när du hoppar och med den bakgrunden var fantastisk :)

Katarina 3 år sen

Jättebra tips och otroligt fina bilder, tack för att du tar dig tid och ger oss detta.

Helene i Götet 3 år sen

Så vackert??

Lena 3 år sen

Tack Johanna för alla tips! Jag och mannen besökte Hallstatt för en vecka sedan efter sett dina bilder. Vi säger samma sak- wow!
Åkte genom vackra Österike när vi skulle ner till Italien.
Gärna mer tips =))

Sandra 3 år sen

Härliga bilder. Tack för du delar med dig ???
Kram på dig ?

Amanda 3 år sen

Vi har kopierat era resor i två år nu, varför chansa när vi kan veta säkert att det blir bra? ;)
Du och Janne har fått oss att byta charter mot äventyr och vi är så nöjda… ser fram mot nästa resa.
Kramar från mig och maken.

Anna 3 år sen

Tack för alla tips! Vi måste åka hit!
Kram från mig

Barbro 3 år sen

Vilka härliga bilder.
kram o en jättebra dag.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…