• 2017-08-05, 23:00
  • 13

Har ni varit på Moster Elins glasscafe i Hjo? Om inte så kommer ett trevligt utflyktstips. Marilyn har nog det mysigaste sommarjobbet tror jag. Hon jobbar hela sommaren på ett populärt glasscafe som heter Moster Elins, det ligger vid Vättern i lilla Hjo bara några mil från Skövde.

Man tror nog inte att ett glasscafe kan vara så poppis och ett så stort utflyktsmål men det är det. För folk åker från andra städer, det är kul att även bloggläsare har varit där och köper glass av Marilyn och hälsar till mig. Tack snälla!

Det ligger precis vid hamnen, man kan köpa färsk fisk, strosa runt i den vackra parken, bada i bassängbad precis bredvid och bada i Vättern på samma badplats.

Jag har kört Marilyn några gånger men varje gång har det varit massor med folk så jag har inte kunnat stannat för att köpa en glass av henne. Men idag var jag, Lisa-Marie och hennes kompis där när vi skulle hämta Marilyn efter sitt pass var slut. Då köpte jag en glass.

Mina favoritsmaker är Polka, saltkola och kaffe. En salig blandning men så god glass.

De har även gott fika, glassmenyer, pannkakor och goda smoothies som jag köpt några gånger. Alltså ni ska se deras glassmenyer, hjälp alltså! Lisa-Marie tog någon med munk, mjukglass och nutella idag, det var som en hel måltid, haha. Men jättegod.

Min lilla plutt! Som fyller 18 om två månader.

Lucy var med. Visst är tjejerna fina i sina förkläden?

Så ser man ofta ut när man har småhundar. I alla fall jag.

Bättre jag tar upp henne istället när vi står i köer med småbarn, hundar och mycket folk. Hon blev trampad av ett fyllo förra helgen i Göteborg, trodde jag skulle slå till idioten men bättre gå därifrån snabbt.

Så ni som klagar på om jag måste bära Lucy, vilket jag gör flera gånger om dagen, det är för att hon inte ska bli ihjältrampad. 2 kilo hund och en vinglig dam med klackar eller någon som bara springer över henne så kan hon dö direkt.

Lägg nu lilla Hjo och Moster Elins på minnet för en trevlig utflykt. Helt klart värt att åka en bit för.

Detta är ingen reklam, jag betalade min glass och tipsar er för jag tycker om att ge genuina tips. Jag tror ni kommer gilla detta nämligen.

När mina barn var små och vi inte hade råd att åka på dyra utlandsresor kunde vi göra små mysiga utflykter istället. Jag vägrade sitta hemma och deppa. Det finns massor man kan göra ändå.

Bara att ta en buss och köpa en god glass, titta på fina båtar i en hamn kan vara det allra roligaste på ett sommarlov. Jag tror barn gillar det enkla och de gillar ofta glass. =)

Så kul att Marilyn trivs med hela goa gänget på glasscafet. Tror också de får lära sig jobba under press och stress för det har varit så mycket att göra hela sommaren. Om en vecka åker vi till Grekland så då är båda tjejerna lediga för sol och bad. Lucy ska åka till sin syster och familj igen så hon får det bra.

Nu ska jag gå ut med Lucy en sväng innan natti.

Kram på er

 

 

 

2017-08-05 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

ullie 3 år sen

Hi hi där åt vi glass för bara nån vecka sen kanske blev serverade av din dotter då man vet inte
ha ha va skoj då ska jag tänka på dej när vi e där nästa gång . bor i huskvarna så inte så långt i från kram kram

Maria 3 år sen

Hjo är mitt andra hem! Där har jag varit varje sommar, höst, vinter och vår sen jag var liten! Min farmor kommer ifrån Hjo och flyttade tidigt till Göteborg men på 80-talet ropade hon och farfar in Hjos äldsta hus på auktion! Så nu har vi det som semesterbostad och besöker så ofta vi kan❣️ Moster Elins glass, hamnen och parken med badet är givna utflyktsmål? Även butiken Hem& Hobby?

Tack för att du lyfter lilla pärlan Hjo och för att du är ärlig och öppen! Gillar verkligen din blogg/instagram-inlägg!

(Min släkting Märta jobbar också på glasscafeet?)

E 3 år sen

Jag tycker det är jättebra att du berättar att du tidigare fått göra andra semesterval och tipsar hur. Det är nog lätt att tro att du bara glidit på räkmacka men du har jobbat för den livsstandard du har nu och det visar på ödmjukhet tycker jag när man minns de mindre lyxiga dagarna. Kram på dig Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack. Någon räkmacka kan jag säga finns det inte.
Levt ensam med mina tjejer och jobbat hårt, jobbat dubbelt och utbildat mig samtidigt som jag var ensamstående.
Hade många tuffa år men vi hade mycket kärlek och barnen trygghet ändå.
Pratar ofta om den tiden här inne bloggen för jag vet hur tufft det kan vara.

Kram Johanna

Helena 3 år sen

Jag var där förra veckan, å måste säga att det va sååå mysigt. Super god glass och jätte trevliga tjejer dom jobbade i cafét. Verkligen värt ett besök?

Sandra 3 år sen

Har varit där, det är så mysigt ?
Kul att din fina dotter trivs där, kan tänka mig att hon är supertrevlig och glad tjej ?
Kram ?

Maria 3 år sen

Du är ett föredöme som hundägare. En fröjd att läsa om Lucy här på bloggen din ♡

Anette Forsberg 3 år sen

Åh vilket mysigt ställe :)

Anneli 3 år sen

Du har så fina döttrar, handlade glass av din dotter i tisdags (måste varit hon när jag ser henne på bilden) och har faktiskt även klipp mig hos din andra dotter.
Stolt ska du vara! Väldigt trevliga och fina.

Linda 3 år sen

Tack för tips, ska ta och åka dit redan idag! Vi pratade just om vad vi skulle hitta på.
Kram Linda

Marica 3 år sen

Vilket fint inlägg! Moster Elins är verkligen mysigt och ungdomarna som jobbar där är alltid trevliga! Bästa stället!

Madeleine 3 år sen

Lyfter också upp vår lilla hund vid sådana tillfällen. Var i Hjo vid Valborg och gick förbi detta ställe flera gånger utan att köpa glass, visste inte det var så poppis, vet nu till nästa gång och då blir det definitivt en glass :)

MiaPet59 3 år sen

Lyfter helt klart upp min dotters små chihuahuor om det är mycket folk. Dom väger 2 respektive 2,4 kg och varför skulle man inte? Likväl som man lyfter upp ett litet barn i en folksamling så lyfter man upp en liten hund. Nu brukar vi inte ta med hundarna ut om vi vet med oss att det är trångt, men trängsel kan uppstå ändå…
Så fortsätt du bara att rädda lilla Lucy från att bli trampad på ??

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…