• 2017-08-11, 22:48
  • 32

Annica har länge velat färga sitt hår men vi har inte riktigt fått till en tid som funkat på grund av sjukhusbesök, cellgifter, strålning och när vi till slut hade ett datum så dök tumören i nacken upp.

Roger opererade bort den förra måndagen och där fick Annica veta, ingen färg på minst 10 dagar.

Då fick vi hitta en ny tid igen. Söndag morgon åker jag till Grekland och Annica ska på bröllop nästa helg när hennes bästa vän Johanna gifter sig. För Annica är håret viktigt, ännu viktigare sedan hon blev sjuk.

Jag är övertygad att det hjälper till att orka mer, att känna sig lite piggare om man försöker känna sig fin och fräsch. Det kommer ibland kommentarer om att det är oviktigt, att håret och allt sånt får vänta, cellgifter är väl viktigare?

Så klart det är.

Annica vill självklart överleva och hon kämpar varje dag. Hon har haft en tuff sommar med strålning, operation och cellgifter. Men jag tycker det är oförskämt när hon ska behöva försvara sig varför hon vill göra sig fin i håret. Just nu får hon behålla sitt vackra hår, men om en månad kanske hon tappar allt för att de måste ta till andra starkare cellgifter om röntgen visar att den behandlingen hon får nu inte fungerar.

Jag färgar henne så gärna och gör henne snygg i håret så hon kan få känna sig fin på sin bästa väns bröllop. Jag vet hur mycket det betyder för henne.

Vi pratade om att får hon beskedet att det blir andra cellgifter framöver och hon kommer tappa allt hår, ja då tar vi det då. En dag i taget. 

Idag hade vi en tid bokad hemma hos mig. Jag har ju alla grejer här hemma så det är inga problem för mig att hjälpa henne. En timma innan får jag ett sms att hon inte mår bra, att hon var så otroligt ledsen för det. Jag hade lite grejer inplanerat i eftermiddag men jag talade om att nu vilar hon och sover lite så kör vi lite senare om hon orkar och jag ändrar om min eftermiddag. Hon tog mer morfin och sov en stund.

Jippi! Sedan small det till ett sms i telefonen och hon mådde lite bättre. Då kör vi svarade jag! Nu var det den vanliga Annica som skrev igen och hon mådde lite bättre.

Jag gjorde mycket folieslingor men ingenting i nacken för jag var rädd att komma åt där de har opererat nyss.

Vi sköljde håret i handfatet i badrummet, hon satt på en stol och duschen räckte precis så jag kunde skölja håret. Skulle fotat för vi skrattade åt hur roligt allt såg ut. 

Hon får mig och många andra att få perspektiv på saker. Min eftermiddag som jag hade planerat kändes väldigt oviktig.

Vi hade några roliga timmar i frisörstolen i mitt vardagsrum och det värmer i hjärtat att min lilla instats kunde göra henne så glad. 

Kommentarer

Maria 3 år sen

Du är en förebild Annika & det är även Johanna! Vi kan alla bli en “Johanna” & hjälpa någon som har det svårt : )

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Maria, vad glad jag blir! Jag hoppas att fler kan få känna hopp och att det kanske kan sprida ringar på vattnet.
Kram Johanna

pernilla holmen 3 år sen

Annica blev jätte fin, du är så otroligt godhjärtad Johanna önskar att jag hade haft en sån fin vän som du är, du är fin både på insidan o utsidan, fler borde vara som du, många kramar till dig

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Pernilla, stort tack! kram Johanna

Jessika 3 år sen

Vilken värme du förmedlar i dina inlägg Johanna <3
Annica du blev superfin!
Kram till ER

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad glad jag blir. Tusen tack! KRAM

Sandra 3 år sen

Bli så varm och tårögd av hut fin vän Annica har i dig ?
Självklart förstår jag henne med håret, det är viktigt att få känna sig fin även man är jättesjuk. Mitt hår är mitt “jag”, utan det skulle jag vantrivas. Håller tummar och tår för att Annica slipper starkare cellgifter ✊?✊?

Kärlek och kram till er båda ❤️❤️

Eva 3 år sen

Ååh så fint det blev…två fina tjejer! Guld värt med sådana vänner. Kram till er båda <3

Sanna 3 år sen

Du verkar vara en sån himla fin tjej Johanna. Blir alldeles varm av din text o så fin Annica blev.❤

Lisa 3 år sen

❤️

Camilla 3 år sen

Så fint gjort av dig Johanna att hjälpa din fina vän Annica med håret.
Förstår inte dom som klagar på att Annica vill göra vid sitt hår, det är ju hennes val och ingen annans.
Kram till er båda <3

En annan Nina 3 år sen

Annika, du blev så fin efter ompysslande av Johanna och vilka goa vänner ni är. Väldigt härligt att se.

katja 3 år sen

Superfin!

Cissi 3 år sen

Två fina tjejer. Tack för att ni båda delar med er så frikostigt till oss andra – det betyder mycket ❤️

Åsa B 3 år sen

Det är verkligen livskvalitet! Så viktigt. <3

Katarina 3 år sen

Fint det blev?Så härligt att ni har varandra❤️

Ulrika 3 år sen

Så härligt att höra blir varm i hjärtat av att det blev av.

Annica 3 år sen

Hon är så vacker❤️

Britt-Marie Sahlberg 3 år sen

Jag har själv cancer och vet vad skönt det är att få känna sej fin ibland så viktigt man känner sej piggare om man är fin det finns dagar som man känner sej eländig och dålig eller man gör det väl de flesta dagar att då få bli lite bortskämd är underbart och denna diskussion om håret jag själv tappade håret men har nu fått det tillbaka jag kämpade i det sista för få behålla håret så jag förstår skräcken att tappa håret. Det betyder inte att man inte att man är fåfäng det är klart att man tar de cellgifter man måste för man vill ju överleva men det är en stor sorg att tappa håret brukar inte skriva men kunde inte låta bli jag blir så arg på folk som klagar och kommer med kritik dem vet inte vilket helvete man går igenom när går igenom en cancerbehandling min läkare sa till mej att jag skulle gå igenom helvetet och tillbaka och det gör man verkligen

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Stor kram till dig Britt-Marie, jag förstår att håret är viktigt. Jag har träffat många kunder som har en stor sorg över att de tappat sitt hår, det är oerhört tufft även fast man så klart vill överleva och cellgifter går före.

Men håret växer ut som tur är, det är nog som du säger, ett riktigt helvete och vi kan inte föreställa oss hur det är att få tuffa cellgifter. Men ni besitter en styrka och kraft så jag tror ni går väldigt starka efter en sådan behandling och orkar fortsätta kämpa.

Stor kram till dig, tänker på dig.

Ingrid 3 år sen

Så fin du är Annika, och Johanna också.

Helen 3 år sen

Tror vi alla gillar o bli ompysslade o piffa oss, o gnällisar gillar o gnälla?Ni är super fina??❤️

Sara 3 år sen

Åh vilken fin vän Annica har i dig. ? tvärtom också förstås. Hoppas du får må bra nu framöver fina Annica. ? kram till Er bägge . Sara ❤❤❤

Lena 3 år sen

Beundrar dig hur du orkar Annica göra så mycket <3

Barbro 3 år sen

Vad fin du blev i håret Annica -du Johanna är ju vän som ställer upp i alla väder.
Ha nu en bra dag båda två- kram.

Maria 3 år sen

Så fint det blev med håret. Alltid så roligt att göra sig fin.
Har tänkt på en sak som jag länge tänkt fråga. Hur funkat det med färgning av håret när man får cellgifter och sån behandling? Vet att visa får inte färga alls och tvärtom. Vad beror det på?
Stor kram
Maria

Madde 3 år sen

Förstår inte hur vissa tänker. Klart man mår bättre av att få känna sig fin, och bli ompysslad ett stund. Har aldrig brytt mig så om utseendet själv, men just då man inte mår bra är det så otroligt viktigt :-) Så helt rätt att kosta på sig lite lyx.

Katarina 3 år sen

Så vackert i all sin enkelhet, lite omtanke, lite omplanering och Annica blev fin och glad. Ibland är det det lilla i det stora som betyder nåt. Lev väl och ta hand om er bägge två .

Anna 3 år sen

Så fin du blev Annica! Ni är båda två så fina i håret! Kram till er båda fina tjejer!

Anette 3 år sen

Hej,så fin du gör Annica! ??Träning kost och framförallt det yttre spelar stor roll för att man ska må bra. Skulle bli glad om som du skrev för ett tag sedan, hur man trollar bort t.ex dubbelhaka förminska och förstora med smink. Du skulle visa hur du lägger en make up. Väntar fortfarande med spänning. Ha en bra kväll! ❤️

Annica T 3 år sen

Love you vännen! Du är en ÄKTA vän!!!!! Tack för idag! Kram fr Annica ?

Annika 3 år sen

Lite sk piff kan få en att orka lite mer så att säga. De vet jag själv. Ser fint ut??

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…