• 2017-08-13, 19:29
  • 41

I dag hörde jag av en ny släkting på Instagram. Så ny att det inte ens är min släkting alls så vitt jag vet. Jag tänkte att det var en stolle och raderade. Sånt händer då och då. Men nu under dagen har det börjat rulla in från lite var på nätet hur hemsk jag är för att jag ska ha varit jättefull och otrevlig mot funktionshindrade. Plötsligt känner jag mig som en kvinnlig version av Anders Borg.

Snälla ni, hjälp mig att dela detta! Jag tycker det är jättejobbigt att människor sitter och tycker illa om mig utan att ens ha hört min sida.

I torsdags var jag och Janne på Way Out West i Göteborg. Vi åt pizza på Bellparc och innan vi gick för att kolla artisterna ville jag gå på toa. Då var klockan exakt 21.34, jag smsade Janne om att kön var jättelång då så att han skulle veta vart jag tog vägen. Jag stod säkert i kön i en kvart och kände att jag höll på att kissa på mig, men alla köer var lika megalånga så det var bara att hålla sig.

När jag till sist fått lätta på trycket och kom ut så satt en tjej i rullstol utanför. Hon tittade på mig och jag tänkte att hon kanske kände igen mig någonstans ifrån eller att hon var lika lättad som jag över att det äntligen var hennes tur. Jag log mot henne och gick tillbaka till Janne.

Idag, tre dagar senare, kom en märklig utskällning från min påstådda släkting om vilken hemsk människa jag är. Sedan kom det bara fler och fler från samma avsändare med länkar till en blogg. Det är tyvärr inte helt ovanligt att sånt händer mig, det är baksidan med att leva som en lite granna offentlig person. Skulle jag undersöka alla länkar som jag får skickade till mig skulle jag nog behöva extra timmar på dygnet bara för att läsa allting jag påstås ha gjort.

Till sist var jag ändå tvungen att se vad det handlade om. Länken gick till en blogg som verkar tillhöra tjejen i rullstol. Enligt henne har jag trängt mig före, slängt upp dörren och grimaserat mot henne. Dessutom ska jag ha varit jättefull enligt henne. Hon vill veta vad jag har för funktionshinder eftersom jag gick på en handikapptoa.

Först och främst måste jag be jättemycket om ursäkt om jag gick på en handikapptoa. Det insåg jag inte ens i så fall. Alla köer var lika långa så jag bara ställde mig i en och gick in när det var min tur. Eller som jag upplevde att det var min tur, toaköer är lite besvärliga när de är långa så det händer ju att mer än en tycker att det är hennes tur samtidigt. Sedan som jag skrev fick jag ögonkontakt med tjejen och log tillbaka. Full var jag inte, vi gick från Way Out West redan vid halv elva så det var ingen festkväll direkt.

Döm av min förvåning när jag får läsa detta flera dagar senare. Snälla du som tycker jag betett mig illa, varför kontaktar du mig inte? Jag kan gärna ha kontakt med dig på mail, telefon, Instagram, ta en fika eller vad som helst som passar dig så vi kan prata om det. Du kunde förstås ha sagt något till mig på en gång också om du tyckte att jag gjorde fel, men jag förstår att det kan gå fort ibland.

För mig känns det olustigt att det finns ett blogginlägg om mig som innehåller saker som bitvis stämmer, som att jag var där och att jag säkert haft ögonkontakt med dig, men mycket annat stämmer inte. Ditt inlägg skrevs kvart i tre på natten, då sov jag gott och sedan har jag inte hört något alls förrän idag.

Tyvärr verkar den här historien ha fått fart framför allt på Instagram tack vare min icke-släkting. Så hjälp mig nu att sprida det här, jag tycker verkligen det känns obehagligt att ha människor som hatar mig för något som jag inte har gjort och inte fått en chans att förklara på över tre dagar.

 

 

2017-08-13 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Nu är vi hemma i Sverige! Vilket underbart väder vi har kommit hem till. Förra veckan såg vi det var -8, alla gick i vinterjackor och mössa. Och nu är våren här!…