• 2017-08-24, 21:14
  • 179

Jag visste att Annica skulle till Sahlgrenska idag och har försökt peppa henne varje dag, hon har varit så trött och så ledsen. När jag frågade hur det gick så blev svaret att hon bara gråter. Mitt hjärta går sönder, men här kommer en hälsning till er alla från en väldigt ledsen Annica.

Jag finner inga ord, men nu gäller det att vi alla stöttar henne. Annica, älskade vän, du fixar detta!

//

Idag har jag varit på Sahlgrenska tillsammans med min man Krille och min mamma Anitha som mötte upp oss där. Det blir så när man själv känner nåt att det ska bli lite extra jobbigt, då vill man ha många som stöd. Ändå faller jag ihop, man kan aldrig vara riktigt beredd trots det kändes så från början. 

Jag visste att min benmärg mår dåligt.

Jag visste att det tillkommit fler metastaser utan att ha gjort någon röntgen än, vissa av dem har jag känt tydligt med mina egna händer.

Jag visste att något tråkigt var på gång då jag varit ovanligt trött än vanligt.

Ändå är jag aldrig beredd.

När jag satt i avdelningens svarta massagefåtölj och hade påbörjat den ena sortens cellgifter så kom båda av mina läkare in och då fattade jag att det var allvarligt. Jag hann knappt andas för att hjärtat slog i sån enorm takt. Ut med informationen, tänkte jag. Skit i alla artighetsfraser nu!

De började berätta allt jag redan visste, alla punkter jag skrivit upp för er. Dessutom hade de minskat styrkan på cellgifterna för att bespara benmärgen och då har tyvärr resultatet blivit att cancern inte svarat på behandlingen. Därför har det bildats så många nya metastaser. Sanningen får vi om några veckor, jag ska göra en inplanerad röntgen nästa vecka.

Jag kände mig så enorm liten när jag satt i den svarta massagestolen. Jag satt ned och de andra stod upp framför mig och tittade allvarsamt på mig. De ville också att jag själv skulle bestämma, men vilka val hade jag egentligen?

Just nu finns det en sorts cellgift som kan hjälpa mig, men tyvärr är den största biverkningen att allt hår rasar. Sen finns det en studie men tyvärr får jag inte plats i den, det är för lång kö. Jag kunde knappt andas när de berättade att ett annat val finns, men jag inte får tillgång till det. Det är vårt Sverige det.. det som jag försökt kämpa mot när jag var med och debatterade åt oss patienter på kongressen. Lika vård åt alla!

När vi ändå pratade om den studien så kändes det som att det kanske det inte hade varit rätt sorts studie ändå för mig och mina läkare ville inte chansa. De tror mer på cellgifterna. 

Vad hade jag för val egentligen? Att strunta i min enda utväg och få behålla håret men i stället dö?

Valet är egentligen skitenkelt. Livet är ju såklart mycket viktigare än lite hår! Men samtidigt så måste jag få vara ledsen över mitt långa sparade hår som nu kommer falla återigen. Måste få vara ledsen, över mardrömmen att se och bli påmind av cancern varje gång jag ser mig själv i spegeln. Jag måste få ha panik över att börja om från början, allt känns som ett ekorrhjul som aldrig vill ta slut.

Det måste få vara okej att det är jobbigt. Jag vill inte ha några kommentarer att livet såklart är viktigare än håret, det är självklart för mig med. Det fattar jag. Det vet jag! Jag gör vad som helst för att komma igenom detta, att få leva längre och längre så jag har en chans att få se mina barn växa upp. Då gör jag det givetvis med en peruk på huvudet, om det är det som krävs.

Men idag är det kaos i min kropp, för ännu en gång tar cancern kontrollen. Den växer inuti och utanpå kroppen och allt jag har att komma med är en massa tårar. 

Peruken är beställd direkt idag, jag har ändå varit lite förberedd så jag har redan varit och sett ut rätt peruk. Hjälpen jag får från det stället är proffshjälp, från samma salong här i Skövde som jag beställde från förra gången. De är så förstående och hjälper mig även psykiskt genom att peppa mig. Det gjorde de även på telefonen förut idag när jag var så genomledsen. Tack för allt ni gör för mig!

För er som anmält er till mitt jobb på barnmusiken så är givetvis inget förändrat.  Jag sätter fast peruken rejält så era små kan slita och dra som vanligt i mitt hår.

Nu ikväll ska vi bara vara, jag njuter av de två veckorna som är kvar tills håret faller. Jag kammar håret och njuter av livet här och nu. Hoppas innerligt att det nya livet kommer att fungera. Det blir ett nytt jag som ska växa fram. På nåt sätt känner jag mig sjukare nu när jag ska tappa håret igen.

Jag kommer ihåg känslan när jag tussvis tappade håret sist, så ont det gjorde inuti mig. Mitt hår som betyder så mycket för mig! Jag känner mig inte så stark längre, men det är inte så konstigt efter fyra år som cancersjuk, inte alls konstigt, så många törnar som jag fått under denna resa. 

Kram från en ledsen, trött, förvirrad Annica

Älskade Annica, min fina vän! Det gör så ont att se och höra sig så ledsen. Men vi finns alla här för dig, vi är många och vi tänker så mycket på dig! Jag vet att du fixar det här också!

 

Kommentarer

Maria 2 år sen

Du kommer att klara denna striden .. Du har din tro, och det kommer att göra att du överlever denna hemska sjukdom… Ge aldrig upp??

madelene sällman björklund 2 år sen

Hej du fina medmänniska!
Jag brukar avstå att skriva eller ens läsa olika bloggar, men jag halkade in på bloggen igår och idag läser jag om hot, hån och kommentarer om en kvinna som kämpar för sitt liv och får utstå en smärta, dödsångest som ingen än hon själv har varit med om i just hennes situation.
Min fundering är: hur människor är mot varandra?

Vill visa min uppskattning och stöttning genom att skicka ren och skär kärlek för att du är exakt den du är.

Massor av energi kramar till dig
i din kamp!!!

MVH från en medmänniska till dig!

Cecilia 3 år sen

Tänker på dig finaste Annica! Du har så vackert ansikte och det lyser om dig med eller utan hår!
Styrkekramar i mängder i din tuffa kamp mot denna vidriga sjukdom!! Cecilia

Frida 3 år sen

Fina, fina Annica!
Vilken krigarprinsessa du är. Jag förstår att ditt hår är viktigt. Så är det för mig också. Man mår bättre både fysiskt och psykiskt när man känner sig fin.
Jag vill gärna ställa en fråga, hoppas att det är ok. Får man betala peruken själv? Hur mycket kostar den? Hur tvättar man håret?
Svara bara om du orkar!

Stor kraaam

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Frida!

Jag hjälper Annica att svara på en del frågor.
Peruker (Äkta med bra kvalite) är svindyra. Runt 10.000kr minst.
Men man får bidrag tack och lov.

Man kan tvätta den men inte som vanligt, man får mycket hjälp och råd om du kommer bära peruk.
Kram Johanna

Jennifer Mariati 3 år sen

Annica! Jag tycker att det är oerhört viktigt att du orkar skriva om din situation oavsett hur svår den är. Du skriver ju så fint också. Jag genomgick två långa och mycket svåra cancerbehandlingar alldeles ensam utan stöd från någon. Mina vänner och släktingar de bara visste inte hur det var att ha cancer och hur dåligt jag mådde både psykiskt och fysiskt. Din blogg ger unik kunskap för många om hur det faktiskt är att leva med cancern och gå igenom svåra behandlingar. Jag önskar så innerligt att du klarar dig och får leva utan cancer i framtiden.

Svar på kommentaren:
Marie 2 år sen

<3

Gunilla Karlsson 3 år sen

Tragiskt man kan inte göra något åt denna hemska sjukdom.Håller tummarna för dig att allt borde gå fint!

Anna 3 år sen

Många styrkekramar Annica!! ❤️❤️❤️ Tänker på dig!

Sanna 3 år sen

Så ledsen för att du ska behöva kämpa o kämpa. Jag hoppas innerligt att cancer helv…. försvinner nu så du kan få lite lugn o ro. Det är så nedrans orättvist! Tänker på dig! Styrkekramar ❤❤❤

Katta 3 år sen

Du är helt klart finaste tjejen, med eller utan hår❤ Du klarar det här också…kram på dig!❤

Anna-Karin 3 år sen

Vänta inte på att håret börjar trilla av! Jag rakade av mitt hår 1/1 2014, då valde jag själv istället för att få tussar av hår i händerna. Jag behandlades med starka cellgifter 2013/2014 då jag insjuknade i akut leukemi. Utan dessa cellgifter hade jag inte levt idag. Man griper varje halmstrå som finns och det finns inget vali det läget. ❤️

Linda 3 år sen

Åh! Kära Annica, det är din kropp. Du bestämmer. Men hur vågar du chansa nu när din kropp är så svag nu?
Starka cellgifter kan slå ut hela kroppen. :( Det kan gå mycket illa, men antar dina läkare bad dig välja för de brukar aldrig bestämma i det här läget.

Snälla du måste väl snart pröva något annat när inget hjälper! :( Finns många som tipsat om behandlingar som fungerar bättre än sjukvårdens hemska cellgifter som inte biter på tumörer som bara växer.

Svar på kommentaren:
Ulrika 3 år sen

Sjukvården är bäst på att behandla tumörer/cancer. Alternativ behandling funkar sällan och kostar jättemycket pengar. Lita på läkarna som kan sin sak..

Marie.L 3 år sen

Inte alltid Ulrika. Min vän fick hjälp i Tyskland. Lever idag tack var detta.

Vera 2 år sen

Linda, vilka behandlingar tänker du på?

Marie vad var det för behandling din vän fick i Tyskland?

Kiki 3 år sen

Många varma tröstkramar! ❤️

Maria Johansson 3 år sen

Linda 3 år sen

❤❤❤

Lisa 3 år sen

❤️

Berit 3 år sen

Finns det inget vi andra kan göra för att Annika ska få någon av dom andra behandlingarna ?? Lika vård vård för alla..

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Vilka behandlingar menar du då Berit? Som tydligen andra får i sjukvården? Berätta! Jag är mycket intresserad av vad du menar, då jag har exakt samma sjukdom!

Marie 3 år sen

Ber om ursäkt. Nu ser jag att det finns en behandling som Annika inte får. MEN varför berättar dom det då för henne? Annika, varför får du inte den behandlingen? Vad är det för något? Får alltså andra i Sverige den?

Eva 3 år sen

Många styrkekramar till dig Annica ! ❤️❤️❤️

Lise-lott 3 år sen

Styrkekramar till dig och din familj ❤️❤️❤️

Linda 3 år sen

Tårar rinner….

Annica, min syster rakade också av sig sista hår när hon tappade allt.
Man vill verkligen inte ha stora tussar på kudden. Det är nog därför de flesta rakar av allt när allt ramlar av.
Fruktansvärt men detta hjälper dig att bromsna cancern.

Du kommer vara lika vacker utan hår men förstår du är ledsen.

Jenny 3 år sen

Lider så med dig, finner inga ord❤️
Massa styrke kramar till dig och hela din fina familj❤️❤️

Sanna Andersson 3 år sen

Annica!

Har följt din resa här på Johannas blogg nu ganska länge. Det gör så ont att se allt du går igenom. Hoppas verkligen att detta ordnar upp sig och att du får se dina barn växa upp. Finns ingen sorgligare än när en förälder dör när barnen är små. Ber för dig och hoppas av hela mitt hjärta att det ordnar sig för dig.

Kramar
Sanna

K 3 år sen

Starka du Annica som kämpar så. Jag kämpar som bäst själv också med cellgifter. Jag klippte mitt hår riktigt kort direkt efter första behandlingen, sen när det började lossna helt så rakade jag av det sista också. Känslan då var hemsk. Jag skaffade inte ngn peruk, utan knyter sjalar som matchar mina kläder varje dag.
Nu har fransar och bryn glesnat också, men det finns smink för sånt. Jag får dagligen komplimanger för mina sjalar och min makeup. Det kommer att funka fint för dig med är jag säker på, du är ju en riktig snyggis ju. Stor kram till dig.

Helen 3 år sen

Åh vad sorgligt att läsa Annica. Jag finner inga ord. Sänder dig styrka och kärlek ?

Helena 3 år sen

Du kommer klara dig ur detta!

Pernilla 3 år sen

Kämpa på Annika, tänker på dig❤️

Ann 3 år sen

Kram ❤

Jenny 3 år sen

Jag ber för dig, Annica! Du är inte ensam.

Birgitta Edlund 3 år sen

❤❤❤❤❤ finner inga ord all kärlek till Annicka …..❤❤❤❤❤

Anna 3 år sen

Såklart Annica att du får sörja över att du kommer tappa ditt hår.Håll ut och kämpa på så som du gör ,vi är många som tänker på dig ?och din Krille o barnen .Tack för din enorma omtanke om oss här “ute’,att du har styrkan att dela med dig av din vardag .Styrkekramar?

Anna 3 år sen

Hemsk läsning, så fruktansvärt att du ska behöva gå igenom allt detta. Du är fin och kommer vara det även utan hår, det vackra i dig kommer att finnas där och lysa oavsett. Det är glädjande att läsa dina inlägg, du sprider så mycket positiv energi trots att tårarna rinner varje gång jag läser om hur du drabbas om och om igen. Jag tror på dig jättemycket och önskar dig allt gott, du ska klara det här Annica! Kram

SZ 3 år sen

Vackra, fina Annica!
Jag lider så med dig! Du är verkligen en sådan person som man önskar allt det bästa av hela sitt hjärta!
Du inspirerar, tröstar och sprider livsglädje!
Jag förstår att du sörjer ditt hår men som många andra har påpekat – din skönhet sitter inte i håret!
Styrkekramar till dig och din familj ❤️

Carolina Bohman 3 år sen

Åh jag känner med dig Annica, det borde finnas gränser för hur mycket en människa ska behöva stå ut med. Tänker på dig/er och hoppas det blir bättre. Stor kram

Catarina 3 år sen

Finaste Annica! Klart att du är ledsen, men du ska se att allt ordnar sig! Ber för dig och sänder massor av kärlek!

Linda 3 år sen

❤️??Styrkekram o änglabeskydd

Annelie 3 år sen

Tro ❤ Hopp ❤ och Kärlek ❤

Kramar från Mig ?

Anonym 3 år sen

Hej på dig Annica!?
Jag har en syster som först fick bröstcanser och tappade håret. Efter cellgifter så fick hon strålning. Efter ca:a 2 år så fick även hon metastaser i magen och cellgifterna sattes in igen. Hon hade också vackert tjockt hår. Hon var så förtvivlad! Först oparationen av bröstet som togs bort och sedan när hon börjat andas normalt kom det tillbaka. Det har nu gått 7 år sedan hon blev sjuk och håret är tillbaka och de har köpt ett torp som de rustar. Jag blir så lycklig varje gång jag är där. Tänk att det kan bli så bra tillslut… Alla kan äta en elefant, det gäller att ta små små bitar.. Kram på dig och du ska veta att min syster grät och grät. Vi talade i telefon i timmar ibland. Man måste få leva ut sorgen och få vara hur ledsen som helst. Helt naturligt. Ingen men hjärtat på rätta stället eller som har känslor klarar det. Det brukar oftast könnas bättre efteråt också. Viktigt att gråta alltså. Sen när du orkar so krama de dina så mycket det går! ???

Carola 3 år sen

❤️❤️❤️

Annelie 3 år sen

❤❤❤

Britta 3 år sen

Styrkekramar till Dig och familjen!

Eva 3 år sen

Åh Annica så ledsamt, det knöt sig i bröstet när jag läste och tårarna rann.. förstår att du är ledsen och att det känns tungt men du är stark, du är en kämpe och du kommer fixa detta. Stor kram <3

Johanna 3 år sen

Tänker på dig och din familj och vill skicka många styrkekramar❤️❤️❤️

Christina 3 år sen

Älskade fina kämpe!!!? Finner inga ord men skickar all kärlek o mina tankar till dig?

Veronica 3 år sen

❤️❤️❤️ All styrka och kärlek till dig!

Annica 3 år sen

All världens kramar till dig!

Gabrijela 3 år sen

Kan inte fatta att vissa inte får den vården pga platsbrist?!! Ska vissa få hjälp för att leva men andra inte!? Detta är inte ok, det är sjukt!! Finns det något vi läsare kan göra?? Blir så ledsen när människor som verkligen behöver hjälp inte får det. :(

Du är en otroligt stark person, du har fightats i 4 år mot detta monster, du ger den en rejäl omgång och kommer vinna!! Styrkan sitter inte i håret men förstår din sorg ändå… men du kommer rocka peruken för du är snygg inifrån o ut!

Kram i mängder ????

Jenny 3 år sen

❤️ Tänker på dig!! ❤️

Erika 3 år sen

Hej, det står att det finns ett annat val men Annica får ej tillgång till det, vad är det här??? Finns det en behandling som hon kan få men vad, vad väntar läkarna på. Vem får tillgång till denna behandling om inte Annica får det? Detta gör mig så oerhört oerhört upprörd, kan vi alla göra något för att påverka så hon får den behandlingen????

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Instämmer! Varför får inte vi alla med spridd mm den? Vad är det för något? Vill veta mer!!!

Jag 3 år sen

Saknar ord men vill säga att du är lyckligt lottad som har en fin familj och vänner som stöttar dig, jag hoppas det kan hjälpa dig att i allt det jobbiga finna styrka och ljus. Tro , hopp och kärlek till dig du kämpe <3

desiree 3 år sen

Massa kramar till dig! Du fixar detta!!! ???

Carolina 3 år sen

Stor kram till dig och din familj! ❤️?

Malin 3 år sen

Många styrkekramar till dig fina Annica❤️?

Ingrid 3 år sen

Fina Annika. Du ska vinna denna hemska kamp.
Kram till dig och din familj.

Helena 3 år sen

Bamsekramar❤❤❤fina du❤❤❤

Mona 3 år sen

Kram och styrka till dej Annica ❤️

Marielle 3 år sen

Du e en kämpe❤️Har ståt bredvid min man i 2/5 år med cancer så jag har varit på samma platser i Borås/ Göteborg , men mer som din man, de gör så ont i hela kroppen när man inte kan hjälpa den som har så ont❤️❤️❤️❤️❤️❤️Kramar till er båda/ ni fixar detta ihop??

Heléne 3 år sen

Min bästa vän genomgick en tuff cellgiftsbehandling och skulle också komma att förlora sitt hår. Vi valde att istället åka hennes frisör, dricka rosa bubbel och raka av det.
Då tog man lite kontroll…..
Det föll inte av tussvis, utan man valde själv, att raka av det.
Jag önskar dig styrka av hela mitt hjärta!
??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Helené!

Jag har klippt/rakat av många utav mina kunder. Flera av dem har genomgått tuffa cellgiftsbehandlingar.

Jag och Annica har en riktigt bra plan för allt detta och vi kommer ses i veckan :)
Kommer inte raka då men däremot massa annat kul med håret.

När håret börjar falla är det ett bra sätt för den som är sjuk att ta “bort det själv” istället för att cancern gör det.
Så ni gjorde helt rätt. Vad fint av er att följa med.

Alla gör precis som man själv känner och jag har lyssnat på Annica vad hon önskar, men också hjälpt henne med mina olika förslag på vad vi kan göra.

Kram Johanna och tack för din omtanke.

Caroline 3 år sen

Jag finner inga ord. Jag vill bara krama om dig. Du är så fin och så stark ❤️Hjärtat går itu av att läsa ! Många starka Goa ,energigivande kramar!

Sofie 3 år sen

Kramar till dig! Du klarar det! Kämpa! ❤️

Nettan 3 år sen

Finner inga ord. Du är en sann kämpe och du fixar det här också, även om det givetvis är otroligt jobbigt❤️

Ingela 3 år sen

Åh kära du, tänker på dig extra, hoppas verkligen behandlingen hjälper dig, många varma kramar till hela familjen ❤

Annika 3 år sen

Kämpa på fina du❤️Du klarar det??du är så stark o tar dig sakta men säkert igenom detta med??förstår du är ledsen o att det känns superjobbigt just nu❤️All styrka o bamsekramar till dig??????❤️

K L M 3 år sen

Krya krya ….

Anna 3 år sen

Varma kramar till Dig och din familj. Tänker på Dig! <3 <3 <3

Ann 3 år sen

Stor kram till dej….och din familj >3

katja 3 år sen

Styrka till dig!! <3

Annelie 3 år sen

Det är hårt att få börja om. Men jag hoppas du är stark nog att klara detta. Jag vet vad det vill säga att tappa håret, inte så roligt. Tänker på dig. Många kramar

Annelie Grönlind 3 år sen

Jag håller alla tummar och tår för dig fina Annica att denna hemska sjukdom ska ge sig snart så du får må bra igen . Blir väldigt ledsen att läsa detta inlägg . Men kämpa på . ❤️❤️ Kram ?

Anette 3 år sen

Annica är det inte dags att testa något annat? Snälla snälla våga pröva andra behandlingar nu när det gått så här långt :-(
Det finns faktiskt bevis på att kroppen får inte vara försurad, då tar tumörer fart.
Ska leta upp mer fakta som jag har läst.

Hoppas du inte tar detta fel men jag tror många tänker samma nu. Sjukvården klarar inte allt, men det finns annat. Helt säker!

Svar på kommentaren:
Mari Brandt 3 år sen

Har försökt m olika tips till henne, både här o på messenger. Här har en kommentar till A tagits bort o på Instagram fick jag värsta utskällningen . Du har rätt i det du skriver och vi som vet, vi vet. Frustrerande bara. Förstår hur du känner, man menar bara väl och vill hjälpa. Men tom det kan missuppfattas. Kram till dej.

Linda 3 år sen

Jag håller med helt. Sjukvården verkar inte klara av detta mer, så många svårt cancersjuka som har samma slags sjukdom som Annica, allt galopperar fram, sedan väljer de någon annan metod.
Hon har väl testat alla behandlingar som går att få, imunterapi, cellgifter och ändå växer allt.

Jag tror detta är livsfarligt för henne nu att fortsätta med sjukvården för inget hjälper verkar det som.
Jag hade aldrig vågat chansa men det är hennes kropp. Bara hon som bestämmer.

Men jag tror starka cellgifter kan vara tufft för alla hennes organ. Så det är nog en chansning.

Åsa Hjalmarsson 3 år sen

Åhhhh blir sååå ledsen att du ska behöva genomlida detta? Förstår att du vill behålla ditt fina hår. De är din identitet. Men de viktigaste nu är att du krossar cancern? Massa styrkekramar ❤️❤️❤️

Annelie 3 år sen

Hej fina
Känner med dig och det gör ont i skälen varmaste kramar till dig ♡♡ mvh

Marianne 3 år sen

Jag genomgick en bröstcancer för många år sen och fick då cellgifter som ledde till att jag tappade mitt hår.
Jag förstår din känsla. Det var så för mig också. Det var en sorgeprocess att gå igenom. Jag bestämde mig direkt för att faktiskt få ha rätten till att sörja att tappa mitt hår, rätten att vara ledsen. För det är, precis som du skriver, att utan håret blir man än mer påmind om sin sjukdom. Fick också många kommentarer från andra att det är ju bara hår, det växer ju ut igen. Sådana kommentarer är bara så onödiga, de kommer från människor som inte förstår bättre, som inte kan sätta sig in i den sjukes känsla och allt vad hen går igenom under sjukdomen. De menar inget illa men de sårar utan att veta om det. Jag vet hur det känns att varje kväll ta av sig peruken, titta sig i spegeln och försöka älska sig själv trots att man inte riktigt känner igen sig längre.
Jag och min peruk blev aldrig några riktiga kompisar, men istället för att hata den bestämde jag mig för att se den som ett hjälpmedel på vägen mot mitt mål att bli frisk.
Jag önskar dig allt gott. Jag känner inte dig men jag tycker du är en fantastisk kvinna på många sätt. Du hjälper många genom din öppenhet och ärlighet, och du har ett stort varmt hjärta.
Var rädd om dig Annica ❤️

marie 3 år sen

<3 Kram till dig, finns inga ord. Men här kommer styrkekramar från en som inte känner dig men känner med dig i detta vidriga.

Ann Bengtson 3 år sen

Blir ledsen av att läsa ditt inlägg. Som du kämpar!! Det här fixar du ??.
Många….styrkekramar till Er ? ?

Cissi 3 år sen

Förstår att du är ledsen och förtvivlad och det är såklart helt OK.
Du kommer fixa det här också! Stor KRAM till dig och de dina ❤️

En vän 3 år sen

Jag känner inte dig – du känner inte heller mig!
Men jag har varit uppmärksam på det du har skrivit, jag har tagit till mig av det som du har skrivit och jag känner absolut det du har skrivit! Jag blir så ledsen av att se vad du skriver idag, jag önskar att det fanns något att göra för dig. Och för din familj!
Jag håller tummarna, jag tänker på dig ofta, önskar och hoppas att allt blir som du önskar.
Jag känner inte dig – Du känner inte heller mig!
Men jag ger dig en stor kram med massor utav energi!

En annan Nina 3 år sen

Gör ont i hjärtat att se dig så förtvivlad och ledsen Annika. Sänder mina tankar och en varm, innerlig kram till dig.❤️

Michaela 3 år sen

Bästa Annica! Kämpa! Skönt att det finns hjälp även om det betyder känslomässiga motgångar när håret faller. Man hör så mycket om cancersjuka att det inget finns att göra m.m men i ditt fall finns det hopp trots allt. Och du fixar det Annica!
Såg dig på sjukhuset i Skövde häromdagen. Tänkte gått fram o sagt hej! Men blev lite blyg dessutom hade min son bråttom till sin dr Fredrik… Vi hade gott om tid… Men W hade bråttom. Han har svårt för tid och hur långt 5 min o 10 min är. Men du ska veta att jag tänkte på dig när jag såg dig.

Anna 3 år sen

Känner inte dig, men läser ofta om din tillvaro. Det är självklart att man får vara ledsen över det man förlorar ?. Önskar att jag kunde göra någonting för att avlasta – lätta – hjälpa. Önskar att jag kunde skicka kärlek och styrka i ett brev. Tänker på er ?

Anna 3 år sen

Skickar massa kärlek till dig o din familj❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Barbro 3 år sen

All min kärlek till dej Annica o dina nära o kära-önskar bara att man kunde göra något.
Massa kramar till dej..???

Anna 3 år sen

Livet är så orättvist! jag blir så ledsen och berörd av din text och jag har följt dig länge här på Johannas blogg. Du är så stark och driven, du kämpar och kämpar trots allt kommer den där förbannade cancern tillbaka om och om igen. Du ska inte behöva ta mer nu, nu får den lämna dig ifred. Jag ger dig alla styrkekramar i världen och känner att snart blir du frisk, det är du så värd!

Sylvia 3 år sen

Har aldrig kommenterat ngt till dig Annica!
Fattar att man kan sörja ett så vackert hår som ditt. Gråt och skrik!
Min väninna tappade allt hår och väck med två bröst! Hon känner efter hela tiden! Går inte komma ifrån. Nu har hon underliga symptom som vi älter och vänder ut och in på. Oron tar aldrig slut! Man får inte ge upp! Jag och vänninan kan diskutera rakt och utan krusiduller för jag är och har varit “utanför livet”!
Skulle kanske inte skriva utan sudda!! Är inte expert på att peppa, vi pratar klarspråk, orkar inget annat. Håll ut så länge du kan! Kramar i luften!

Anette 3 år sen

I detta nu känns mitt tandläkarbesök som en bagatell. Perspektiv på livet.
Finner inga ord för det du får igenom.
Men en tankekram kommer här från mig❤

Kristina Hägglund 3 år sen

Finner inga ord, men skickar massor med kärlek ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Annica Berndt 3 år sen

Tänker på Er, styrkekramar till dig Annica

Martina 3 år sen

❤️❤️❤️❤️

Camilla 3 år sen

Styrkekramar till dig Annica o din fina familj ?

Anonym 3 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Carolina 3 år sen

Fina Annica! Känner inte dig men genom att följa dig här och på Instagram så känns de som om jag gör de. Du verkar vara en fantastisk tjej på alla sätt. Förstår att det är fruktansvärt och man FÅR känna sig ledsen över sitt hår och det är helt ok. Det är en del av dig. Nu j*klar ska cellgifterna hjälpa så du blir blir bra!! Vi år många som läser och tänker på dig dagligen och även om jag själv inte är troende ska jag be till högre makter att hjälpa dig. För det är du värd, det bästa. Vi är med dig <3

Lotta larsson 3 år sen

Du kommer vara fantastisktvacker utan ditt hår för du är här! Styrka till dig❤

Eva 3 år sen

Just nu finns inga ord, livet kan vara så jäkla orättvist att jag blir förbannad! Kämpa Annica, kämpa! Jag tänker på dig, din familj och hejar på dig! ❤️

Sassa 3 år sen

Styrkekramar till dig Annica och din familj ❤️❤️❤️❤️

Yvonne 3 år sen

Hej!
Jag vill tipsa om ismössa. När min mamma fick cellgifter hade hon ismössa på huvudet under hela behandlingen. Det gjorde att hon tappade mycket mindre hår. En del åkte av men långt i från allt. På henne blev det jättebra resultat och hon såg ut som vanligt fast med lite tunnare hår. Jag vet dock inte om de har tillgång till ismössa där du får din behandling. Men i Halmstad finns möjligheten och det är väl främst kvinnor som erbjuds det. Mamma sa att det var lite jobbigt i början att ha på mössan men att hon vande sig. Hon tom sov med den på huvudet under behandlingen. Jag tycker att du ska kolla upp om det finns möjlighet för dig att få prova det!
Lycka till med fortsatta behandlingar!
Kramar, Yvonne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Yvonne, jag hjälper Annica att svara ibland. Hon får ingen kylmössa för det funkar inte på denna behandling. Hon har frågat för längesedan när de diskuterade ändra cellgifter.

Tack för din omtanke.

Kram Johanna

Sara 3 år sen

Tänker på dig Annica och förstår din känsla att du känner dig sjukare nu när du tappar håret. ❤️❤️❤️

Johanna 3 år sen

Tänker på er. Kram❤️

Cecilia Johansson 3 år sen

Kram ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ingrid 3 år sen

❤❤❤❤❤❤❤

Sofia 3 år sen

Förstår Dina tårar. Vilken otroligt fighter Du är. Inte konstigt Du är trött. Du har ett så vackert hår, men Du är vackrare än så.
Varma kramar och tankar till Dig! ❤️

Linda 3 år sen

Underbara Annika. Du berör oss så mycket. Vi är med dig <3 Styrkekramar till dig och din familj

Cathrine 3 år sen

Jag förstår så väl din sorg över att förlora ditt hår! Jag har inga ord som räcker för att trösta dig men du verkar ha fantastiska läkare som kämpar tillsammans med dig. Nu måste det vända och vara din tur att återigen få må bra och slippa denna vidriga cancer. Du fimns i mina tankar liksom din familj ❤

Sara 3 år sen

Styrkekramar genom cybervärlden Sara?

Anna-Karin 3 år sen

Stora varma styrkekramar till dig och din familj <3 <3 <3

Evelina i Norrland 3 år sen

Mitt hjärta går sönder! Håret som är en så stor del av hela ens identitet. Klart du har rätt att gråta o tycka det är jobbigt, tror att dom flesta skulle känna likadant. Håret är ju något som dom flesta tittar på i spegeln, för att se så att det “ser bra ut/ligger rätt”. Du har gått igenom så mycket redan, jag tycker att det räcker för dig nu (för längesen egentligen). Du o din familj har gått igenom så mycket!

Tänker som så att du har gett dina barn en fantastisk gåva genom mr C (även om jag önskat att du sluppit lära dom detta genom sjukdomen?)… Dina barn har fått se sin mamma kämpa så hårt, dom har sett att det är tillåtet att gråta och visa känslor samtidigt som man när man gråtit o “brutit ihop” så orkar man fighta igen och detta kommer dom för alltid att bära med sig. Känslor får man visa och det hjälper en att orka/att inte ge upp men dom har förstått det redan, varför kan inte allting bara få landa nu?

Jag skickar så enormt mycket styrkekramar till dig och ger dig extra energi så du återigen kan fortsätta kämpa, för din skull, din mans skull och för dina barns skull. Även om jag förstår att det för dig inte finns något annat, som mamma gör man allt för sina barn. Klart du inte ger upp!! Men jag hoppas att min kommentar kan ge dig lite extra energi och styrka! Du finns i mina tankar ?

Malin 3 år sen

Fina Annica, jag blir så ledsen för din skull när jag läser det du sriver.
Sänder styrkekramar till dig och familjen<3

Annelie 3 år sen

Fina Annica , du är fin även utan ditt hår. Jag känner med dig, håret gör ju så mycket men nu kommer det vända. Nu är botten nådd. Nu besegrar vi detta många kramar ❤

Lena Melin 3 år sen

Styrke kram❤️

Agda den förste 3 år sen

Vet verkligen inte vad jag ska skriva för att trösta dig och er alla.
En kram får du nu och önskan av hela mitt hjärta att allt ska vända.
Hälsningar Skåne.

Anette 3 år sen

Kram fina du❤

Carina 3 år sen

❤Styrkeenergi

Ida 3 år sen

Hej,
Kan du inte försöka märka ut inläggen om Annica med samma tagg varje gång så man lättare hittar dem?

Ibland ligger de på “annica thimberg” ibland på “gästblogg” och ibland på “Johanna Toftby” vilket gör det svårt att hitta inläggen och lätt att missa delar om man inte är inne varje dag…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Ida, jag markerar alltid med hennes namn. Skriver jag om Annica ligger det inte i gästbloggen, igår missade jag markera gästblogg. Hade varit på min farmors begravning igår så mitt huvud fungerade inte riktigt. Men helt rätt, det ska vara i gästblogg så alla hittar.

Kram Johanna

Ida 3 år sen

Tack för svaret!
Beklagar din farmirs bortgång, hoppas att du och din familj mår efter omständigheterna bra ❤️❤️❤️
Tyckte bara att jag hittade många fler inlägg om Annika när jag sökte på namnet än när jag klickade på taggen med hennes namn, men nu vet jag varför! :)

Jennifer 3 år sen

Styrkekram! ??
Alla tunga svåra beslut blir till tårar på som faller. Låt de falla för det är dina känslor och det kan aldrig nån ändra på! Så gråt du över ditt vackra hår, jag förstår precis hur det är för håret är en del av sin personlighet.
Vi från Uddevalla kommer fortsätta be för dig/er. Det är en del i det vi kan göra för att stötta! Kramar från mig ????

Anita 3 år sen

???

Malin klaar 3 år sen

????

Charlie 3 år sen

Så tråkiga nyheter om cancern.
Fy så tungt.. ? Styrka till dig/er..
Ligg nära barnen och din man..
Jag förstår du redan gör det..
Kärleken är evig. För evigt.
Kramar ❤❤❤

Ami Stenkvist 3 år sen

Älskade vännen sänder styrkekramar och en ljuslåga! <3 <3 <3

Louise 3 år sen

Stor STOR kram till dig, du fina Annica <3 <3 <3

Jessica 3 år sen

?????????????? tänker på dig fina Annika.
Vilken kämpe du är ?????? kram

Anna K 3 år sen

❤️❤️❤️Mina ord känns överflödiga , så sänder några hjärtan till dig Annica

Louise 3 år sen

Pernilla 3 år sen

Sänder styrke kramar ❤️❤️❤️

Cilla 3 år sen

❤️

Susanne 3 år sen

Styrkekramar fina ❤️ Du, Krille o barna finns alltid i mina tankar ❤️ ??❤️

Camilla 3 år sen

Du ska inte behöva förklara dig att du är ledsen att förlora håret! Ingen kan känna dina känslor eller rädslor mer än du själv! Men jag kan tänka mig hur jag själv skulle känna. Mitt i allt elände du går igenom ska den där jävla sjukdomen tjuva åt sig ditt vackra hår också. Många styrkekramar till dig och familjen! ❤️

Linda 3 år sen

Styrkekramar du kommer vinna det här Annica ❤️❤️❤️

Alexandra T-Brown 3 år sen

❤️❤️❤️

Pernilla 3 år sen

Tänker på er kämpa på du fixar detta ?

Pia Persson 3 år sen

❤️❤️❤️❤️ Tänker så på dig och vet vilken otrolig kämpe du är. Styrkekramar i massor ????

Liv Bråneke 3 år sen

Förstår Annica att du är ledsen. Du hoppades den cellgift du fick skulle klara av cancern, men så tar benmärgen stryk . Du vet att i mina ögon är du Annica med eller utan ditt eget hår. Du är en otrolig kämpande kvinna som Gud har givit oss att be föroch ge tröst till både dig och din familj.
.. Sen din kämparglöd ger styrka till många som har det jobbigt också. Tack för att du delar med dig av din dag hur det är att leva med cancer. Du vet Gud hörer böner i dag som förr. Ber han hålla dig i sin hand och hjälpa dig. ❤❤❤?

Anette Högberg 3 år sen

Älskade vän <3
Min stora förebild. Önskar så jag kunde göra mer <3 Men jag knäpper mina händer i bön <3 Finns här <3

Agneta? 3 år sen

❤️Kärlek, styrka o varma kramar sänder jag dig fina Annica❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ulrika 3 år sen

Kärlek och styrka till dig och din familj❤

sussi 3 år sen

Skriver som många andra, ord fattas mig för att stötta dig. Vet inte vad jag ska säga. Du är helt otrolig. Ber för dig
ska du veta. Skickar all kärlek jag kan via cyber, fina Annica.

Majsan 3 år sen

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Marika 3 år sen

Sänder tusen styrkekramar ?????????????????????

Lotta 3 år sen

❤❤❤❤❤

Gunilla 3 år sen

Jag tänker på dig Annika❤️?

Petra 3 år sen

❤️ Håller tummarna ❤️

Gisela Bollden 3 år sen

Jag önskar att jag hade något att säga som tröstar.. Min familjs böner och tankar har du varje dag. Stor kram ❤️

Sara 3 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️

Annelie 3 år sen

Kära Annica!
Jag förstår till fullo din sorg över ditt långa vackra hår. Men försök att tänka som så att med dessa starkare cellgifterna så köper du dig tid. Viktig tid för nya ännu bättre behandlingar att komma ut på marknaden. Tid för ditt liv! OCH … när ditt nya hår växer ut igen så är chansen stor att du får ett tjockt och superlockigt fint hår.
DU FIXAR DETTA, Annica! Jag tror till 200% på DIG!
Jag är själv mitt uppe i immunterapi-behandlingen och kämpar.
VI GER OSS ALDRIG, ANNICA!!!!!!
❤️ K R A M ❤️

Anya 3 år sen

Det är klart att du får vara ledsen över att tappa ditt långa vackra hår. Men när du är igenom det här så kommer håret tillbaka och det kommer att bli lika fint igen. Försök att inte tänka på det till dess. Och det är klart att det är jobbigt när man får kämpa så mycket som du och så länge . . . du kanske inte känner dig stark men du är stark. Och vi är många som tänker på dig och vill stötta dig på alla sätt som finns. Styrkekramar

Viv 3 år sen

Fina Annika, tänker på dig!

Anne 3 år sen

Åh så mycket du måste gå igenom ?Styrkekramar till dig ❤??

Maria P - N 3 år sen

All styrka till dig & din fina familj❤️

Babsan 3 år sen

Mina tankar ska vara med dig hela vägen tills den jävla cancern är borta. Gör ont att läsa detta men du kommer gå hem med vinst att få bli frisk.❤️

Ann 3 år sen

Du får vara ledsen såklart att du ska få ur dig alla känslor, kraften kommer du få tillbaka när nya medicinen börjar hjälpa och det gör den och då kommer du se framåt igen. Stor stor Kram

pernilla holmen 3 år sen

jag blev så fruktansvärt lessen när jag läste detta, jag tycker så synd om dig, att du ska behöva gå igenom allt svårt o smärtsamt, önskar så att du ska få bli frisk, tänker på dig många kramar

Marita 3 år sen

Tusen och åter tusen kramar till dig Annica , du är så stark och kommer fixa detta också , vi är många som är med dig ❤️

Lotta 3 år sen

Stor Varm Bamsekram❤️❤️❤️❤️❤️

Anonym 3 år sen

?????

Malin 3 år sen

Fuck cancer!!!!? Jag finner inga ord för det du och många andra måste genomlida…? Så överjävligt!!! Nästa gång kan det va min tur, min mamma, min dotter osv… Det gör mig livrädd!! Ingen går ju “fri”… Jag önskar såååå att du slapp detta helvete!!!! Jag ber till Gud o alla änglar som finns att du en dag blir frisk o slipper detta helvete!!! Tänker på dig!!! Du klarar detta ❤️❤️❤️

Carola 3 år sen

Finaste Annika. Vad du får kämpa, du finns i bön och tankar. Helt förståeligt att du sörjer att håret ska falla och som du säger få se sjukdomen tydligare. Kämpa vidare, visa cancern att du ska vinna även denna fight. Stor kram

Mia 3 år sen

Älskade Annica. Min syster har precis gått igenom en tuff behandling där allt hår också rök.
Hon var lika ledsen som du. Men hon går både med peruk och utan.
Hon känner sig stark.
Du kommer klara detta.
Vi är många som tänker på dig och alla andra som har det tufft.

Jessica Strandberg 3 år sen

Usch å fy va du får utstå mycket lidande, men nu hoppas jag verkligen att det är sista gången du ska behöva byta medicin, att denna tar bort “skit cancern” för gott!!!
Skickar massa styrkekramar till dig och dina pojkar ❤❤❤❤❤
KRAMAR

Bettan 3 år sen

Jag finner inga ord…
En stor varm kram till Dig finaste, finaste Annica!

Tina 3 år sen

Jag lider med dig och ber att du ska bli frisk och få se dina barn växa upp! Sörjer dina hår om du känner för det och sen på med peruken (eller inte för jag tror du är lika snygg utan hår) och ge cancern en rejäl käftsmäll genom cellgifterna! Du orkar! Det är jag mer än övertygad. Håller i alla fall tummarna och ber för dig varje gång jag tänker på dig! Styrkekramar, Tina

Gittan 3 år sen

Håller tummar o tår att du ska bli bättre nu, massa styrka till dig o familjen❤️

Sandra 3 år sen

Annica, vi finns här för dig ❤️ Sänder styrka och kärlek i massor till dig. Och jag förstår dig med ditt hår. Självklart får du vara ledsen och gråta massor.
Önskar så jag kunde göra mer för dig eller din familj.
Så tufft ni har det, tårarna trillar här fast jag inte känner dig.

Varm kram och kärlek till dig ❤️❤️❤️

Anna 3 år sen

Stor styrkekram till dig

AnnaE 3 år sen

Kram ❤❤

Agneta 3 år sen

Stora styrkekramar skickar jag till dig!
Tänker på dig och håller alla tummarna hårt att den här kommande behandlingen sätter punkt för det här tunga kapitlet i ditt liv.

Marie 3 år sen

Styrkekram till dig Annika ?❤️

Agneta? 3 år sen

Varma kramar till dig❤️

Katarina 3 år sen

Tusen kramar till dig Annika, fina fina du

Mariana 3 år sen

Knyter sig i bröstet när jag läser ditt inlägg. Så otroligt jobbigt och ändå är du stark. Kommer tänka på dig och håller båda tummarna för att du blir bättre.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu ska jag sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, den är smällfull med grejer, haha fattar knappt hur Lucy ska få plats. Men hon sitter i bilstolen fastspänd…

Innehåller annonslänkar till Jotex  God morgon torsdag! Strålande sol och vackert vinterväder. Om några timmar kör jag ner till Göteborg, hela bilen full av grejer till bloppisen på lördag. Missa inte den…

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…