• 2017-08-24, 10:03
  • 14

Innehåller reklam och adlinks för Parfym.se 

Lockar som håller är frågan jag ofta får, hur man får snygga lockar som ser naturliga ut. Jag har skrivit massor om lockar HÄR

Jag brukar ofta locka med en bred locktång för jag tycker lockarna håller bättre än en plattång. Jag älskar GHDs locktänger. Min kvalite på mitt hår är grovt, frissigt och torrt. Därför måste det vara bra tänger och bra grejer som håller. Jag har massa lockar i mig själv men det är mycket därför jag lockar ibland, det blir mer “samlat och lugnt”.

Så här gör jag:

1. Lockarna håller bättre om du tvättar det dagen innan
2. Håret måste vara helt torrt
3. Använd alltid värmeskydd, det skyddar håret och lockarna håller bättre
4. Dela upp håret med klämmor, ta inte för stora passeér (slingor) för då tränger inte värmen igenom
5. Rör inte lockarna när det är varmt, måste svalna annars raknar det
6. Rör med fingrarna eller borsta, beroende på vilka slags lockar du vill ha
7. Spraya även underifrån, krama i lite olja

Skönt med ny färg! Bort med den mörka och varma nyansen, nu vill jag vara ljus på längderna. Jag gillar när det blir snygga nyanser och färgen inte bara smälter ihop. Mer kallt men det varma får gärna synas mellan de kalla slingorna. Så här såg det ut före. Fruktansvärt. Från varm brun till hemsk koppar. Så blir det med 3 veckor i solen när vi var på semester i juli.

Efter. Är så nöjd och älskar det är med liv, framförallt kallare. Tack Lisa-Marie, du är grym.

Beställde alla produkter från Parfym.se HÄR 

Redken har en riktigt bra spray som inte kladdar. Spraya alltid cirka 30 cm från håret, annars blir det lätt blött och håret raknar. Eller så blir det spraydöden. En frisörlärare som alltid sa så, för mycket spray i håret så blir det platt fall.

Bra schampo och balsam är viktigt. Färgen släpper fortare om du använder produkter från dagligvaruhandeln, det är dessutom utspätt med vatten och kemikalier som gör att det lödrar och doftar mer, då tror kunden det är bra. I själva verket vårdar det inte på djupet och drar ur färgen snabbare. Du får ofta köpa nya produkter och därmed blir det dyrare istället för att köpa riktiga frisörprodukter som är mycket drygare. Lovar till 100% att du märker stor skillnad på din kvalite och din färg.

HÄR har du vårdande schampo som ger fukt, 1 liters från Redken till pangpris. Balsam HÄR. Köp stora flaskor så har du smidig pump som räcker länge. Joico har också riktigt bra grejer, K-Pak för skadade hår som behöver repareras. Schampo HÄR och balsam HÄR.

Ska tipsa er om mer produkter när jag lägger upp era frågor och svar på hårinläggen! Det är kul med hår och jag vet det är en djungel för många.

Dela gärna!

 

Kommentarer

Lina 3 år sen

Supersnygg som alltid!
Har svårt att hitta värmeskydd att ta i torrt hår. Alla verkar vara att ta i fuktigt hår. Har du något bra tips på det vore det toppen!?

Marie 3 år sen

Hjälp Johanna! Jag har lockigt hår, då pratar vi lockigt, inte vågigt. Korkskruvar från botten. Går inte att kamma/borsta, får dreadlocks, som jag får reda ut i duschen med balsam, eller klippa bort. Jag går på cancerbehandling sedan 3,5 år, har exakt samma sort som Annika. Vilket innebär att jag sakta men säker förlorar mitt hår, tack och lov har jag så mycket att det inte syns än, dessutom har håret blivit fruktansvärt skört och torrt. Vad ska jag använda? Min dotter rekommenderar Olaplex. Vad har du för åsikt om det? Är det bra för mitt hår? Eller ska jag prova det du rekommenderar ovan? Tacksam för hjälp! ?

Jeanette 3 år sen

Ursnygg är du, färgen passar dig perfekt.
Vill återigen tacka för en fin blogg och ge dig en extra kram för att du står upp i alla väder oavsett nättroll och annat skit. Samt för att du stöttar Annica så fint. Ha en fin helg<3

anonym 3 år sen

Många har som jag tunt hår. vilket schampoo och styling finns för att få det att se tjockare ut?

Eva 3 år sen

Supersnyggt hår! Snygg färg/snygga slingor och fina vågor/lockar.. har du klippt håret lite också? Dina hårfilmer var ju väldigt uppskattade, så jag tycker du ska göra fler hårfilmer och du kan då svara på fler hårfrågor i samma veva. Stor kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! Nej har faktiskt inte klippt det.

Ja det är en bra ide! Nu har jag filmat mycket på instagram så börjar bli varm i kläderna ;)

Kram!

Evelina 3 år sen

Hej Johanna!
Du har superfint hår!! Själv klippte jag kort för ett tag sedan och har nu kommit på att jag vill ha långt igen, men det växer ju sååå sakta när det saknas flera dm ?
Jag har en fråga som jag länge tänkt på att fråga dig men det har aldrig blivit av, men NU!! ? liksom jag tränar ju du en del och hur gör du när det gäller att tvätta håret? Blir man svettig känns det dumt att inte tvätta håret men varje gång jag gör det känns det heller inte bra då det (som jag fått för mig) inte är bra att tvätta håret FÖR ofta. Om jag inte tränat något så tvättar jag håret var tredje dag, men när jag får in många träningspass på en vecka kan det ibland bli flera dagar i rad… hur gör man för att håret ska få må så bra som möjligt, även om man tränar flera ggr i veckan?

Linda 3 år sen

Kan du tipsa om en bra plattång :)?
Mvh Linda

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Finns bara en – GHD!

Theresa 3 år sen

Hej Johanna!
Mitt hår blir väldigt frissigt om jag inte använder rätt produkter. Jag hade fått ett tips på Sebastians schampo och balsam Hydre och köpte därför dessa. När jag har schamponerat håret blir det en enda stor tova tills jag tar i balsam och sköljer ur det. Jag har nog aldrig haft något sämre schampo så nu får jag se om jag hittar något annat! Kanske är alla schampon med mycket fukt i på detta sätt?
Ha en fortsatt fin dag!
Stor kram Theresa ?

Charlotte 3 år sen

Ja det är verkligen sant de där med att köpa billigare schampo i affären än ett lite dyrare hos frisören. Jag har i flera år använt mig av Loreals schampo men nu i somras så stötte jag på en hel korg med rea produkter hos frissan o handlade en del. Jag är inte snål haha bara ett invant mönster att använda L’Oréal. MEN säger jag bara!! Håret blev kanonfint! Helt mållös faktiskt. Jag kunde låta håret självtorka och de blev mjuka o glansiga lockar , inte alls frissigt. Känns underbart ☺

Sussie 3 år sen

Önskar att jag hade ditt hår!
Nu är det så att man har kort hår, funkar dessa produkter på kort, snaggat hår?
Färgar håret, mörkbrunt och brukar styla med vax och hårspray, har du tips på bra vax, som inte känns för fett utan vill ha lite stadga, har så mjukt hår, nordiskt hår säger dom hos frisören.
Tips på bra spray som inte heller blir för tungt utan bra stadga i höst rusket!

Lisa 3 år sen

Så tacksam för Din blogg, inspireras varje dag. Härligt !

Sandra 3 år sen

Så fint det blev. Jag har självlockigt hår så känns skönt att inte behöva locka det. Bli att jag platta det ibland istället, men inte så ofta ??
Ha en fin dag.
Kramar Sandra ?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…