• 2017-09-04, 19:50
  • 37

Jag är så glad över att kunna läsa allt som ni alla skriver här. Att få era kommentarer värmer mer än ni kan förstå och det är många som läser det ni skriver. Vi kan alla göra vad vi kan för att göra nätet lite bättre för oss allihop, genom att låta nätkärleken vara så mycket större än näthatet.

Bloggen är inte bara recept, mode och träning, jag brinner för att lyfta fram det som är svårt, sorgligt och allt annat som ingår i livet. 

Vår kära Annica har valt att dela med sig av sin svåra cancer som så många tyvärr är drabbade av. Hon har aldrig velat ha en egen blogg, hon har läst så många cancerbloggar som sedan en anhörig fått skriva sista inlägget. Hon vill hellre gästblogga här inne då och då, så lyfter vi fram sjukdomen ännu mer i ljuset. 

Vi blir inspirerade och får livsglädje av hennes inlägg, trots att hon kämpar och har det väldigt jobbigt ger hon oss andra energi. Sjukt nog får hon ta emot hat och avundsjuka trots att ingen rimligen vill vara i hennes situation. Men hon får så mycket mer kärlek än hatet, det väger upp! Jag lovar. 

Jag brinner för att hjälpa de som är utsatta eller blir orättvist behandlade. Jag kan förstås inte hjälpa alla, då skulle bloggen inte fungera längre alls utan bara bli elände. Men jag kan påverka lite granna och ta upp ämnen så fler kan inspireras. Precis som ni alla kan inspirera och sprida kärlek. Den som gör det, får kärlek tillbaka.

Det funkar åt andra hållet också, den som sprider hat kommer själv att få hat tillbaka. Att gömma sig och hata anonymt eller bakom ett stängt kommentarsfält betyder inte att du kommer undan med det, det betyder bara att du inte ser vad du själv ställer till med. Jag vet att det finns människor som gärna hänger ut mig på sina egna bloggar, kanske för att få mer trafik, kanske för att de verkligen tycker illa om mig av något skäl. Bloggbråk ger klick, det är den trista sanningen. Men jag vill inte vara med om det. 

Jag lyfter fram näthatet för att visa hur hemskt det är och hur illa det gör människor. I bästa fall får det någon att inse att det är en verklig människa som de gör illa och sluta med dumheterna. För ni anar inte hur mycket det skadar! Åtminstone ger det alla er underbara läsare en chans att bemöta hatet med kärlek.

Visa alla att nätkärleken är mycket starkare än näthatet!

 

Carina Andersson: För mig representerar Annica alla som kämpar mot cancer. Hennes fight är alla cancersjukas fight oavsett vilken cancertyp man har! Att hon väljer att ”bli offentlig” handlar knappast om att hon vill ha sympatier eller (Gud förbjude) ekonomiskt stöd för att resa utomlands. Att officiellt vara så privat som hon är kostar nog mer än det smakar. Jag tror inte att hon gör det för egen vinnings skull, utan för att hålla modet uppe både hos hennes själv, hos familjen och alla andra i samma situation. Annica, du är starkare än du tror! Jag tror på dig! Tusen styrkekramar

Helen: Vilken civilkurage du har, Johanna! All heder åt dig som tar itu med det som du tycker är fel. Många av oss reagerar men gör inget, du har ett jobb där du kan nå ut till så många och gör det på ett alldeles utmärkt sätt. Du varvar det tunga, svåra med det ljusa, fina i livet. Fortsätt med det!

Hanna: Att se ditt arbete på bloggen, få läsa Annicas rader är som en förbjuden inblick i ngt som är lite tabu .. att vara sjuk i cancer är tufft men hur tufft förstår man sällan.. att stå vid sidan av är både fysiskt o psykiskt jobbigt.. känslorna går berg och dalbana från dag till dag.. men är så glad att få en chans att följa på resan hur den än går.. att få swisha fredagsmys eller skicka en tanke.. att få chansen att hjälpa en medmänniska.. är det ngt speciellt familjen behöver hjälp med kanske vi läsare kan fixa .. ordna med mys för grabbarna eller en härlig upplevelse för att få dagarna att bli för en stund lättare.. vi är många som ber o sänder familjen en tanke.. kramar i massor o styrka till Annika

 

 

2017-09-04 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Charlotte 3 år sen

Det som jag gillar med dig av mycket annat förstås är att du biter ifrån när det behövs och inte bara smilar med o svarar så där idiotiskt mjäkande tillbaka. Tror många bloggerskor är rädda för att mista följare o tiger hellre, men då blir ju inte bloggen riktigt sann.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tusen tack, vad glad jag blir!
Kram Johanna

Christina Lindqvist 3 år sen

Älskar också din blogg, härlig mix av träning, mode, inredning och mat. Har för mig att du ville skriva ett
inlägg om mattips och då nåt recept på fisk. Har jag fel för mig eller har du redan lagt ut det ?
Ha en härlig tisdag :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack tack!!

Torsk kommer idag! Sitter just nu och skriver för fullt.

KRAM

Eva 3 år sen

Kloka ord du skriver. Älskar din blogg! Önskar dig en underbar dag. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Eva <3

Lasek 3 år sen

Älskar din blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!

Mia 3 år sen

Älskar din blogg! Du står upp för näthat, lyfter fram det svåra som du skriver.
Tror många mår bra av att läsa här inne Johanna.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Mia!

Vägrar gömma det, kommer släpa fram det i ljuset för det visar vad det kan ställa till med. Men det allra bästa är att vi får hjälp från allmänheten. Mycket tips mm.

Kram Johanna

Linda 3 år sen

Har läst speciellt en blogg som skrev ditt namn i rubriken, många gånger om.
Finns inte ord för hur vidrigt och illa sånt beteende är.
Vidrigt!
Precis som du skriver, det är ju bara för att väcka uppmärksamhet, för att få mer klick.
Usch.

Ann Bengtson 3 år sen

Gillar att läsa din blogg, älskar att se dina instagram filmer ??. Inte för att jag känner dig, bara hejat en gång, men för att du verkligen visar vad du står för. Du backar inte för för hat!!
Och att du hjälper din fina vän Annica med så mycket ska du ha stor eloge för ???
Kram på er både Johanna och Annica ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack fina Ann!

Vad kul att du gillar mina filmer, haha. Det är kul med film!

Kommer alltid hjälpa Annica, så är det. <3

Kram på dig

ullis 3 år sen

Den här frågan passar kanske inte in i detta inlägg men när jag såg den här fina bilden på dig på insta så tänkte jag, å snälla johanna, visa hur du sminkar dig. Superfint!!

Svar på kommentaren:
Madeleine 3 år sen

Skulle oxå gärna se ett inlägg om det. Supersnyggt

Marita 3 år sen

Du verkar och vara en sådan vän man bara kan önska sig ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack fina Marita!!
Kram Johanna

Brittis 3 år sen

All kärlek till Dig, Johanna, för vad Du gör för min kära vän Annica. <3 Min kärlek går självklart även till Annica och hennes fina familj. Du/vi fixar detta. <3 Fattas bara. <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad fint sagt Brittis.
Tack.

Stor kram

Jossan 3 år sen

Tack Johanna för en härlig blogg, du verkar vara en underbar vän dessutom. Varma kramar till både dig och starka fina Annica som kämpar dygnet runt med denna hemska sjukdom <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Jossan, ja man förstår inte hur tufft hon har det just nu.

Stor kram

Kristin Segerström 3 år sen

Du är verkligen fantastisk Johanna! jag imponeras av dig mycket! du har ett stort hjärta och är en fin vän och medmänniska! glad att du orkar kämpa och sätta nättrollen i ljuset så de försvinner.
Kram från Kristin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Kristin!

Kommer kämpa så mycket jag orkar.

Kram!

Kenta 3 år sen

Jag är imponerad av dig Johanna.Och DU Annica….Vi kämpar på..fattas bara ???

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

KRAM till dig Kenta!

Serenity 3 år sen

?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Kram

Katarina 3 år sen

En stor eloge till dig Johanna för all inspiration och härliga upplevelser som du delar med dig av! ? ❤
Världens största styrkekram till Annica!❤❤❤
All nätkärlek till er!❤?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad glad jag blir av dina rader. Stort tack, det värmer.

KRAM

Carro 3 år sen

❤❤❤❤❤❤!! Störst av allt är KÄRLEKEN❤❤❤❤❤! FORTSÄTT JOHANNA❤❤❤❤!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Så är det!! <3

KRAM

Malin klaar 3 år sen

Typiskt att det alltid finns några idioter.. Men dem får inte vinna!! Lycka till!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Aldrig.

Kram

Veronika Norr 3 år sen

Att läsa och följa din blogg ger mig energi att fortsätta min vardag som inte alltid är så rolig..men vem har rolig vardag jämt???
Tack Goa Johanna att jag får följa dig du är underbar. Och även att följa Annica och försöka stötta henne är också kanon…men visst önskar jag av hela mitt hjärta att Annica ska bli frisk!! Finns inget annat ????

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Veronika, nej men så är det. Vi har alla tuffa dagar ibland.

Tack för din fina kommentar.

Stor kram från mig.

Lotte 3 år sen

Jag tycker det är fint av dig att lyfta fram både med- och motgång. Du måste vara en underbar vän med ett stort hjärta. Hoppas verkligen det vänder för Annica snart❤
http://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack söta du!

Ja det måste vända.

Kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…