• 2017-09-18, 22:13
  • 45

Nu har Annica fått mössan med isytt hår som jag gjorde i ordning till henne. Jag åkte ner till Sahlgrenska i lördags kväll för att lämna den, jag vet hur jobbigt hon tycker det är att vara utan hår och jag vet att att detta lilla betyder så mycket för henne. Även små saker som vi kan göra för att hjälpa varandra kan betyda mycket för någon som är svårt sjuk och jag är så glad att jag kunde göra denna lilla sak.

Jag gick med nervösa steg mot huvudentrén till Sahlgrenska. Trots att det inte är jag som är sjuk så får jag alltid en lite jobbig och otäck känsla där inne. 

Annicas man Kristian kom och mötte mig, Annica kan inte ta emot någon, då förstår ni hur dålig hon är. Men Kristian hälsar att det går sakta, sakta framåt. Det är små steg men det är ändå framsteg.

Vi stod och pratade länge, det var skönt att få prata med Kristian och det kan vara en lättnad att babbla lite om andra saker också när man sitter bredvid någon som är så medtagen som han gör varje minut. 

Vilken hjälte han är! Jag är så imponerad. Han är fantastisk. Han har haft tuffa dagar kan jag tala om. Det är svårt att föreställa sig känslan av att sitta bredvid någon som kämpar med så omänskliga smärtor som Annica har gjort. 

Jag blev alldeles varm i hjärtat när Kristian beskrev sin kärlek när vi smsade första dagen efter operationen. Mina tårar slutade inte rinna. Hans fru, hans bästa vän, hans älskling lever och han får vara tillsammans med henne. Han sviker henne inte.

Han hälsar och tackar från sitt hjärta för allt stöd och för all kärlek ni sprider till familjen.

Om ni visste vad glad jag blev när Kristian skickade en bild till mig bara några minuter efter vi sagt hej då på Sahlgrenska, Annica låg i sängen och hade mössan på sig.

Alla ni som sitter bredvid någon som är sjuk, ni är alla hjältar! Fortsätt att sprida styrka och kärlek omkring er, ni kommer alltid att få detsamma tillbaka när ni behöver det som bäst.

 

 

 

Kommentarer

Cecilia 3 år sen

Vilken klippa till man Annica har!! Och vilken fantastisk kämpe Annica är!! Hoppas innerligt att det snart vänder!!! Många styrkekramar från Cecilia

Eliza 3 år sen

Precis som Marie skriver här,såå förstår man ju hur nedrans dålig hon är annika nu,för annika brukar ju skriva och informera ute på sin Facebook:s sida hur dålig hon än är…så nog har hon alltid varit stark,trots allt,och skrivit meddelat oss som undrar hur allt går. Men nu orkar hon inte det. Och känslan man får är att hon nu är ohyggligt dålig! Hoppas hennes kropp klara denna operation nu och man förstår ju efter varje operation/cellgifter så blir kroppen skörare och skörare. Hoppet e de sista som överger människan och jag hoppas verkligen det går vägen med allt vad det innebär. Finns det nån som undgått att fälla en tår för annika OCH alla cancersjuka människor?!? Nä jag tror faktiskt inte det. Satan skit för denna hemska sjukdom!!! Annika har fina pojkar som behöver sin mamma mycket längre till. Måtte de gå vägen för denna fina Tjej/mamma/fru ! Håller tummarna att utgången blir lite bättre iaf , trots tunga cellgifter ???????

Eva 3 år sen

Kristian är en kämpe och en hjälte <3 Styrkekramar

Evy 3 år sen

Så skönt för Annica att ha vänner som du Johanna!
Hoppas och ber varje dag om ett mirakel…!
Hur mår Annica nu efter operationen?
Vilket är nästa steg i behandlingen?

Magdalena 3 år sen

Berörd blir man av Annika och hennes kamp. Blir påmind om att man ska vara tacksam över varje dag och ögonblick man får, över alla fina relationer och upplevelser. Väldigt fint att komma på att ge en mössa med hår tycker jag och att inte bara tänka tanken utan att faktiskt göra det också. Mer sådant och vår värld skulle vara ett bättre ställe att leva på.

Marie 3 år sen

Har precis swischat ett litet bidrag till Kristian, många bäckar små kan hjälpa mycket. Kan vara otroligt skönt att slippa oroa sej över pengar i denna svåra situation. Så mycket omkostnader när ngn är sjuk som man inte tänker på. Tänker på er och skickar en stor kram till er och era fina barn. Kram från en mormor.

katja 3 år sen

Åh, mössan betyder nog mycket för Annica. Så fin omtanke. Styrka till henne.
Kram

Helene 3 år sen

Du är fantastisk Johanna?Styrkekramar till Annica och hennes familj?

Maria 3 år sen

Så fint att du även lyfter Krilles insats som anhörig❤️ Vilken kämpe han är!

Svar på kommentaren:
Lise 3 år sen

Det tycker jag med! Min man var med sin cancer-drabbade (nu döda) syster till varje samtal och till varje kemobehandling – han var en hjälte för sin syster även om hon inte överlevde – många hälsningar från Danmark!

Marie 3 år sen

Så sorgligt alltihop :-( Fattar att det är illa med Annica, hon som alltid skriver på Facebook hur sjuk hon än är :(

Men hoppet överger vi aldrig!! Kämpa Annica!

Eva Ohlsson 3 år sen

Vilken fantastisk vän du är Johanna , annars är det ganska vanligt att man slutar höra av sig när någon blir sjuk för man vet inte hur man ska bete sig , du är en sann vän ❤️. Kramar till er alla ❤️❤️❤️

Linda Arnberg 3 år sen

Du är verkligen underbar Johanna ❤️ Så genomgod ❤️ Tänker så mycket på Annica och förstår att detta betyder jättemycket för henne. Tänker så på hennes familj… Så jobbigt de måste ha det- allihopa. Jätteskönt att höra att det går framåt. Annica är en kämpe utan dess like ? Svårt att finna ord, men sänder massor av styrka till Annica och hennes familj ?❤️?

Ann 3 år sen

Fina Johanna ❤️Du har ett hjärta av guld! Krille är som sagt helt otrolig det är djup kärlek mellan dessa två människor. Nu önskar man mirakel för dem. ❤️❤️❤️

Linda J 3 år sen

Åh❤️

Annelie 3 år sen

Hej
Å va fint gjort! Vet själv hur det va när vi familjen va på sahlgrenska efter pappa tog bort en tumör som satt precis bakom örat och hur nervös och orolig vi alla va nära och kära som stöta oss hela tiden tills min fina pappa somnade in 2016 på sjukhuset i Skövde där han va den sista tiden i hans liv och kämpade men vi va hos honom hela tiden dag som natt , vi hade lovat honom det . Så jag förstår mycket väl vad annicas familj går igenom ♡♡ mvh

Anitha Zandelin Bergqvist 3 år sen

När någon satsar av sin egen tid för att glädja en medmänniska, det är ingalunda självskrivet i vår stressade värld. Som när Johanna ordnar en mössa till Annica och syr dit riktigt hår, precis som Annicas, då blir jag berörd av hennes omsorg. Och att hon sen tar tåget och kommer till sjukhuset, jag har inte ord så att det räcker!!
När Johanna beskriver mötet med Kristian på Sahlgrenska, då stämmer jag gärna in i lovorden. Han är en fantastisk, kärleksfull make till Annica och goaste pappa till Elias, Gabriel och lille Samuel. Kristian, min svärson är värd all högaktning.
Min älskade dotter Annica omges av oändligt mycket kärlek. Det är hon värd!!!!

Svar på kommentaren:
Lise 3 år sen

Styrkekramar till hele familjen!!

Agneta? 3 år sen

❤️?

Barbro 3 år sen

Jag håller med vad du skriver men även du Lise och Agneta skriver bra.???❤❤❤

Camilla 3 år sen

Det måste vara skönt för Annica, Kristian och deras familjer att dom har en sån fin vän som dig Johanna <3
Du är guld värd <3
Kram <3

Annika 3 år sen

❤❤❤❤❤❤❤

Camilla 3 år sen

Äh så fint gjort av dig Johanna du är en fin och omtänksam vän ❤.All styrka och kärlek till Annica och hennes fina familj i denna tuffa situation. Annica vilken kämpe du är❤❤❤!!!

Susanne 3 år sen

Fina Johanna ❤️ Kramar o kärlek till Er alla ❤️

Karina 3 år sen

Fina fina Annica, Johanna o Christian ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Marita 3 år sen

Fina du ❤️ Vilken man hon har i Krille vilka kämpar dom är ❤️ Tänker också på barnen som så klart saknar sin Mamma ? Skönt och höra att det åtminstone går framåt även om det är sakta

Marika 3 år sen

❤❤❤

Mia Zettergren 3 år sen

Åh, önskar jag kunde göra något. Tänker, känner och gråter för er, om er. All värme, omtanke och kärlek till er.

Erika 3 år sen

Fin vän du är Johanna! Massa kärlek till Annica och hennes familj ❤️❤️

pernilla holmen 3 år sen

kramar o kärlek till er alla, tänker på er o önskar er allt gott, hoppas att Annica mår bättre snart

Carolin 3 år sen

Den klumpen, det obehaget i entrén på Sahlgrenska är du inte ensam om. Alla vi som besökt någon riktigt sjuk som vi håller kär känner igen detta.
? True love never ends ?

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Håller med dig.
Man mår nästan illa.

Fint gjort Johanna, mina tårar rinner också.

Anonym 3 år sen

???

Charlotte 3 år sen

Han är så stark. Den kärleken… ❤
Och du är en fin vän❤
Kram till alla involverade, nära och kära.. ?

Annelie 3 år sen

Det gör ont i själen när man tänker o fördjupar sig i vad familjen går igenom…håller tumarna o hoppas på ett mirakel för deras skull ❤❤❤❤❤❤❤

Brittlouise 3 år sen

Du är oxå stark och så fint du gjort för Annica det stärker nog henne, skickar många hårda kramar till hela Annikas familj och till dig Johanna

Lena 3 år sen

Nu gråter jag igen!

Ulrica Karlsson 3 år sen

❤❤??

Anya 3 år sen

Styrkekramar till både Annica och Kristian. Hoppas att Annica’s återhämtning fortsätter att gå bra.

Maud Nilsson 3 år sen

Tårarna bara rinner.
Vilken fin vän du är.
Jag bara längtar efter att se Annica må bättre.
Men jag tänker också på Kristian och pojkarna.
Jag har en fråga.
Kan vi inte göra något för Kristian och barnen

Svar på kommentaren:
Anya 3 år sen

Johanna har ju lagt ut swish-nummer för dem som kan bidra med en slant, just med tanke på om de behöver till något som kan underlätta för dem eller något praktiskt. Titta i föregående inlägg så ska numret stå där.

Malin 3 år sen

Fint gjort av dig! Vilken fin man hon har vid sin sida. Kram.

Ann-Helén Nyberg 3 år sen

Så fint gjort av dig Johanna. Detta inlägg berör mig till tårar❤️

Petra persson 3 år sen

❤️❤️❤️

Ann 3 år sen

Tårarna sprutar när jag läser detta Johanna.
Du berör med din text, Kristian är verkligen en riktigt hjälte.
Så stark.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…