• 2017-09-19, 14:44
  • 29

Innehåller adlinks 

Vem har sagt att man inte kan ha rosa fast det är höst? Jag älskar den här tröjan som har söta band man knyter vid ärmen, tröjan sticks inte. HÄR. På rean dessutom.

Våga kombinera med en vinröd eller röd färg, varför måste man alltid ha svart eller grått? Sköna kostymbrallor HÄR. Rosa/vit skjorta under tröjan HÄR. 

Jag har 38 på rosa tröjan, gillar när den är lite slapp. 36 på skjortan och 36 på byxorna. (Många frågar, därför jag skriver direkt)

Kängor är Gant HÄR. Kommer bo i dem i höst, sköna.

Jag tycker den här tiden är mysig på alla sätt. Även om jag är ute på en runda utomhus varje dag så älskar jag tända ljus, pynta och göra fint hemma.

För bara tre veckor sedan så var Annica hemma hos mig. Overkligt alltihop just nu, att hon ligger nere på Sahlgrenska, så medtagen älskade lilla vännen. Då bestämde vi att nu ska håret klippas av inför vad som skulle komma skall. Hon visste att håret skulle ryka av de starka cellgifterna och jag peppade henne ihop med Kristian att hon ska ta kommandot och vi bestämmer istället.

Viktigt att ha en plan, jag har klippt av håret rakat av de sista tussarna som är kvar på flera av mina kunder som har behövt få cellgifter eller av andra orsaker tappat sitt hår. Väldigt svårt och ledsamt för den som är med om detta, det måste man ha respekt för. Säg aldrig till någon som blir av med sitt hår att “det är ju bara hår”. För det är hela hennes personlighet. Hela identiteten.

För vissa kan detta vara värre än själva sjukdomen. Men alla vill överleva och då måste de kämpa även med sorgen över sitt hår.

Här är några bilder från den söndagen, för drygt 3 veckor sedan.

Cola Zero och kanelbullar visste jag Annica tycker om även om hon inte kunde äta så mycket.

Här är hon, så mycket hår, så långt som hon har sparat ut. Men hon var beredd, vi hade bestämt att vi klipper av allt före det lossnar.

Och det blev en page! Hon blev så snygg och så cool!

Tänk på det, den som tappar allt sitt hår måste få tycka det är jobbigt. Peppa hellre eller kanske ge några tips som kan hjälpa till på vägen och underlätta. Kanske leta upp en snygg sjal, våga fråga hur personen känner inför detta, men göm er inte, det är det värsta som finns. Våga bemöta och fråga hur personen mår.

Var inte rädd för känslor. För det finns ingenting som är så hemskt, som när någon går över andra sidan gatan. Våga höra av er, jag vet hur mycket det betyder.

 

 

 

 

 

2017-09-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Ami 3 år sen

Du är riktigt envis du Johanna och det ger ju resultat! Hoppas innerligt att hen får sitt straff och att både du och Annica slipper fler vidriga kommentarer! Kram till dig och till Annica och hela hennes familj! <3 ( Det här inlägget skulle egentligen ligga på en annan sida men paddan låste sig totalt så det fick komma in här i stället)

Camilla 3 år sen

Hej! Tack för en jättefin blogg, den berör. Tänkte ställa en fråga, svara bara om du har tid och lust! Jag drabbades av en mycket kraftig infektion och sepsis i våras, kropp o själ har tagit stryk. Var hos frissan idag, mitt hår har blivit mkt skadat, antagligen av både måendet och all antibiotika (intravenöst). Det har gått av lite överallt, och skavts av, som på bebisar i nacken.. Hade en rätt kort frisyr med lite slingor, nu klippte jag det (för) kort, med riktigt ful färg, min naturliga halmfärg! Usch, förstår hur Annica med fler mår vad det gäller håret! Visst, allt hänger knappast på håret, men oj vad det betyder mycket! Min fråga: bör jag ta något slags kosttillskott för att stärka det? Finns ju en uppsjö, min frissa rekommenderade nåt som hon själv säljer, men jag vet inte.. Tänker att du sett det mesta! Önskar dig allt gott, skickar varma tankar till Annica med familj❤️

Maria 3 år sen

Beställde både svart & Rosa. Så snygga. Tack för att du la ut dessa :)

Jenny 3 år sen

Åhh så fin Annica blev i sin page. <3. Frågar igen…. ;) … är det ok att kopiera bilden på Annica´s page ? Precis så jag vill ha mitt hår men frissan får inte till det riktigt.
Skickar massor med kramar till Annica & även till dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Jenny, nu har Annica inget hår längre, allt har rasat. Men hon vad glad den stunden för den nya frisyren!
Visa upp bloggen så kan din frisör se bilden på Annica.
KRAM

Eva 3 år sen

Så snygg frisyr på Annica, jättefin! Tänk om hon ändå fick behålla sitt hår men hon får ha mössan så länge så växer det tillbaka så småningom. Hoppas Annica mår bättre snart, kämpa Annica <3 Så fint och mysigt hemma hos dig Johanna. Kram

Anna 3 år sen

<3<3<3 Kram Annica!

Bettan 3 år sen

❤️❤️❤️

Susanne 3 år sen

Detta med din ide`med mössa med hår var ju kanon. önskar att alla kunde få denna proffsiga hjälp som du ger.
Men genom din blogg kanske detta sprids.
Du inspirerar verkligen till att hjälpa Johanna.
Jag blir glad av din blogg och jag önskar Annica allt gott. Du fixar detta Annica!! Du verkar vara en kämpe utan dess like

LN 3 år sen

Tillhör dem som inte tycker det är så fint med långt “svall” så jag tycker ju det var sååå supersnyggt med den fräscha pagen på Annica, så trist att hon inte fick behålla den längre, hade inte fattat att hon redan börjat med cellgifter, trodde det skulle bli efter op, usch vilken pärs alltså, cellgifterna bryter ju ner en och så en så stor op on top of it…tänker på dig Annica och hoppas så innerligt du får återhämta dig nu och får styrka att fortsätta med cellgifterna, du skall se att du blir bättre dag för dag, även om det är superkämpigt nu. Stor kram!

Ann-Helén Nyberg 3 år sen

Så snygg outfit på den vackraste modellen? Du är ju snygg i precis allt vännen❤️. Mycket fint inlägg när Annica får en pagefrisyr, jättefint, kram

Mia Zettergren 3 år sen

Kramar till er alla,även till dig Johanna, jag förstår ju att du är jätteledsen du med, men så fint det är att du är med o peppar henne och familjen. Hälsa alltid från oss alla läsare och ge dig själv en kram också. Nu finns det ju så många olika slags cellgifter, de jag har tagit i 2 år gjorde att jag tappar hår hela tiden, jag har alltid haft tjockt hår, nu är det tunt tunt, men jag har fortfarande hår. Ändå klippte jag det kort för det fanns inget som var så tråkigt som långt hår som hängde i stripor. Jag hoppas förstås få tbx mitt tjocka hår, men ännu så länge tappar jag bara.

Helena 3 år sen

Annica passar jättebra i kortare hår! Hoppas innerligt hon mår bättre snart! Vilken fin människa du är som hjälper henne!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Helena!

Ja, visst gjorde hon!! Krille sa att hon var såå snygg i det!

Nu är allt hår tyvärr borta :(

Hon är fortfarande medtagen och sover väldigt mycket men vi hoppas på framsteg hela tiden nu!
KRAM

Eva 3 år sen

Hej Johanna
Du verkar vara en sådan fin vän som bryr dig om din vän Annika så mycket. Jag kämpar med samma cancer som Annika. Kommer nu tappa håret igen. Jag ska prova på en ismössa. Har Annika fått det alternativet?
Mössan du gav blev jättefin ????

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Eva! Vad fint sagt.

Hon kunde inte få en sån mössan under sin cellgiftsbehandling för det var en sån behandling som man tappade allt av tyvärr. Ingen ismössa hade funkat alltså.

Tesat ismössa om du kan!! Har kunder som gjort det och de tappade nästan ingenting :-)

Tänker på dig!
Kram

Susanne 3 år sen

Stor varm kram till dig Eva ❤️

Mia 3 år sen

Var kommer dom fina lyktorna på golvet i olika storlekar ifrån? :)

Hälsningar,
Mia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Från Inreda.com
Älskar dem! Det blir så fint ljus i från dem.

Kram Johanna

Mia 3 år sen

Var kommer dom fina ljuslyktorna som du har på govlet framför spegeln ifrån? :)

Hälsningar,
Mia

Marie O 3 år sen

<3 <3 <3

Sandra 3 år sen

Oj min kommentera blev visst “Anonym” var inte alls meningen ?

Anonym 3 år sen

Så snygg du är i den härliga färgerna. Helt rätt med färg denna mörka årstid.
Så fin Annica är i sin page. Förstår henne till fullo med det med håret. Mitt långa hår som jag klipper alldeles för sällan är min personlighet, min identitet.
De få gånger jag gått till frisören har de tagit allt för mycket utan att fråga. Så ledsen när jag gått därifrån så vågar knappt gå igen. Viktigt att man lyssnar in och bemöter kunden med respekt. Har du tips på nån bra frisör i Jönköping?
Kram Sandra ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Sandra! Såg du skrev Sandra efter :)
Nu är pagen helt borta, hon fick ha den i en vecka drygt iaf :(

Det är väldigt väldigt viktig man är tydlig med sin frisör. Men när frisören börjar klippa kan man inte börja krångla.
Värsta en frisör vet ;) Man måste prata igenom allt noggrant före istället.

En duktig frisör måste vara lyhörd. Kommer det in en tjej med hår ner till ryggen och vill göra något dramatiskt och klippa riktigt kort pratar jag länge med kunden före.
Ofta kan det bero på något annat istället, klart att jag gärna klippet av ett hår men man ska inte bara dra fram saxen direkt och kapa av allt.

Du anar inte hur många jag vet som klipper en kort page för de vill göra något “kul” sedan sätter de i löshår efter 3 månader för de saknar sitt tjocka svall. ;)

Kul med förändring men den förändringen måste passa personlighet. Är jag en korthårstjej? Tex.
Man kan göra så galet mycket annat som blir stora förändringar. Lugg, färg, ljusa upp, klippa flikar mot ansiktet, klippa upp… Går att göra massor.

Har tyvärr ingen koll i Jönköping, men kanske någon fin läsare har?

KRAM Johanna

Barbro 3 år sen

Vilka härliga färger du har på dej.
Åh vad Annica blev fin i sitt hår också-hon och familjen finns alltid i mina tankar.
Åh är så glad för allt du gör för Annica och hennes familj.
Kram på er och ha en bra dag.
Ps har mailet kommit nu? Ds

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Barbro!

KRAM

Pia 3 år sen

Ohh tänker på Annica hela tiden, ber till Gud att hon ska få bli frisk?❤️ Vilken underbar vän du är Johanna❤️ Jag har själv tappat håret så vet att det är så fruktansvärt.
En liten fråga hur är bootsen i storleken och vilken färg tog du i dem?
Kram Pia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Pia. Jag har både mörkbruna och svarta. SÅÅÅ sköna!

Då vet du hur det är att vara utan hår. Hemskt :(

KRAM på dig

Marie 3 år sen

Så klokt och så viktigt det du skriver Johanna.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…