• 2017-09-20, 15:10
  • 44

Tack för alla era tips om den hemska brevskrivaren som har skickat saker till både Annica och mig. Jag får in massor med tips som gör att vi kan kanske kan få reda på vem det är. Jag vill verkligen veta vem som ligger bakom så det kan bli slut med eländet. För det är inte bara brev personen skickar. Att sitta och hålla tyst och låta det komma mer och mer är inte något alternativ för mig. Aldrig!

Har du fler tips om vem det är som skickat breven eller hur jag kan få fram mer bevis? Hör av dig, snälla!

Jag får en del kommentarer här och på Facebook om varför jag lagt ut brevet, att jag inte ska lägga energi på energitjuvar och att jag ska låta allt tystas ned för då kommer personen sluta. Men detta handlar inte om energitjuvar, kan jag lova. Det är så mycket värre än så. 

Jag blir så fruktansvärt arg på en del kommentarer! Den som försvarar dessa brev kan inte ha tänkt efter ordentligt. Jag ska förklara lite för er så kanske det är lättare att förstå. Annica valde att lägga ut detta allra först. Hennes svärmor lade ut brevet på Facebook och Annica delade det direkt. 

Jag lyfter fram näthatet för att visa hur hemskt det är och hur illa det gör människor. I bästa fall får det någon att inse att det är en verklig människa som de gör illa och sluta med dumheterna. För ni anar inte hur mycket det skadar! 

Jag valde att lägga ut breven i samråd med Annica som också ville få ut detta för att vi skulle kunna få in tips från er läsare. Detta handlar om en människa med ett väldigt sjukligt beteende som ska stoppas. 

Jag ska ha fast dig som skrev detta. Jag är inte rädd, jag är bara så jävla förbannad att en människa ska få bete sig precis hur illa som helst och skada andra, det handlar inte bara om lite näthat här. Allt är sjukt!! Jag har fått tips från några läsare nu, jag har suttit i flera timmar varje kväll och nu faller alla pusselbitar på plats. 

Jag vet vem du är, du har bråkat färdigt en gång för alla. Du anar inte vilket helvete du ställer till med och det är slut med det nu. 

Du har hört av dig till mig förut med sjuka historier inser jag nu. Till och med stulit en Facebookprofil för att låtsas vara någon annan och låtsas att människor i din närhet har dött för att på något vis rättfärdiga dina fantasier om cancer och död. Du skrev att du stod utanför min dörr så jag inte skulle våga gå ut. Det funkade inte då och det kommer inte att funka nu, jag lovar. Det räcker nu. 

Nu har jag tillräckligt mycket information för ett paket till polisen. Men jag tar tacksamt emot mera.

 

2017-09-20 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria 3 år sen

Uppenbarligen är man allvarligt sjuk om man får ut något av att skriva hatbrev till någon som verkligen inte förtjänar det. Dessa skadade och djupt störda personer har troligen fått kämpa hårt för lite uppmärksamhet hela livet. Även om deras beteende endast resulterar i negativ uppmärksamhet. Bättre det än ingen. Allt grundläggs under uppväxten. Känslan av att inte bli sedd eller hörd eller förstådd eller ens älskad av sina närmaste kan skapa tomma, ledsna, arga, hatiska och illvilliga människor. Det är bra att komma ihåg det när någon helt oförklarligt angriper och försöker göra illa andra. Deras lidande blir ofta någon annans också.

E 3 år sen

Bra, släpp inte detta!
Har tittat på bilderna av de två breven och tror inte de är skrivna av samma person. Däremot betvivlar jag att det senare brevet skulle vara skrivet av en “gammal dam” (vare sig språkbruk eller handstil tyder på det) fast det beror förstås på vad man anser vara en “gammal dam”.
Den sortens gamla damer jag tänker på skulle inte heller använda kollegieblocksark som brevpapper.
Däremot är det värt att notera att samma typ av kollegieblock använts och att arken tycks ha vikts på samma sätt.
Det, i mitt tycke, mest anmärkningsvärda är att den senare brevskrivaren inte tycks vare sig särskilt bestört eller förvånad över det inträffade vilket får mig att tro att det kanske inte var en fullständigt oväntad handling från det påstådda barnbarnets sida.
En normalt funtad människa som nyss mist sitt barnbarn i sviterna efter en svår sjukdom skulle nog även vara mer benägen att ömma för en annan ung människa som går igenom ett liknande helvete och som sten på bördan dessutom fått motta hatbrev.

Susanne 3 år sen

Ja självklart ska inte denna person komma undan med detta. Det är ju ett grovt övergrepp på en helt försvarslös person.
Tycker det är Helt rätt att lyfta fram detta i ljuset och ta hjälp av polisen.
Jag var ´förföljd`av en person för många år sen, det enda som hjälpte var att polisanmäla och själv följa upp hoten.
Tycker du gör helt rätt Johanna, denna person ska ut i ljuset.
Troll blir ju till sten i dagsljus….

Susanne Karlsson 3 år sen

Ja vad säger man man blir förvånad fast ändå inte – det är mest förbannad man blir!
Jag har en hel mapp med sådana här brev från en kvinna som skrev liknande saker om mig och min familj och mitt liv. Hur ful jag var, hur mina föräldrar bodde i hus med stampat jordgolv, jag var alkoholiserad o s v. Eftersom kvinnan varken hade bil eller körkort och dessutom skickade enbart handskrivna brev tog hon och lejde en chaufför. Åkte till mitt ex med ett brev, till mina föräldrar och lade i deras postlåda, till bästa väninnan –
bara för att just förstöra!
Hon t o m tog kontakt med min arbetsgivare och stängde av mig för hon påstod jag läckt sekretessbelagd information och läst hennes journal. I mitt arbete har jag verkligen annat att göra än läsa folks journaler. Något som gjorde att jag blev avstängd från arbetet och de fick kolla alla inlogg jag gjort, naturligtvis fanns inget.
Man kan kort och gott säga att de här personerna ofta har sin egen självbild felvrängd och projicerar den på någon annan – det är de som har problemen.
Fick bra kontakt med polisen som har varit jättebra och hjälpt mig!
Stå på dig och kämpa på både du och Annica, jättekramar

Emma 3 år sen

Såklart du gör helt rätt Johanna! En riktigt sjuk och elak person som denna måste ju stoppas. Fruktansvärt. Stackars Annica och dig och alla andra som råkar ut för denna person. De som säger annat förstår nog inte hur hemskt detta är. Hoppas verkligen ni får stopp på denna galning nu. Styrkekramar till er.

Maria 3 år sen

Bra där Johanna! få stopp på idioten ?
Hoppas du mår bättre Annika,styrkekramar till er ?

Andrea 3 år sen

Det är väl ingen som har försvarat breven och brevskrivaren?! Däremot är det enligt expertis inom psykiatri olämpligt att kommunicera med dessa störda personer då beteendet ofta förvärras. Polisanmäla – självklart men att själv agera polis kan vara farligt! Du har ju kontakt med polisen – tycker de verkligen att du ska jaga den här människan och försöka få kontakt via bloggen? I värsta fall rör det sig om någon riktigt sjuk, kanske schizofren person med obefintlig verklighetsförankring, det är fullständigt livsfarligt att “hota” en sådan människa. Var rädd om dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

De värsta har jag tagit bort för de gick inte ens att ha kvar. Så jo, det är det.
Även Kristian var upprörd när han läste sa han på Facebook de som försvarar. De är ju dumma på riktigt.

Är inte det minsta rädd, jag med flera andra personer som varit utsatt för denna vidriga människa är trötta på detta. Som har pågått i flera år.

Fick så bra mail efter inlägget här idag, ännu en person som fått samma brev.

Kram Johanna

Cilla 3 år sen

Om ni inte läst omgiven av psykopater av Thomas erikson gör det! Otroligt bra bok som ger en mycket funderingar! Otroligt bra uppföljare till omgiven av idioter!

Sophie 3 år sen

Bra Johanna! Hoppas polisen kan ruska om denna person. Så sorgligt att det finns såna personer och än värre att de ska förstöra för andra! Kram till dig och Annica!

anonym 3 år sen

Usch vad otäckt att läsa om detta. Inget man mår bra av så tyvärr gillar ej att du tar upp det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tycker du är oerhört egoistisk.
Jag tänker istället på alla som blir utsatta. Detta ska stoppas.
Ikväll har jag fått ett mail till.

Med samma namn som de andra tipsar om. Utan att veta om varandra.

Vi ska inte blunda för sånt här, vi ska hjälpa varandra istället.

//

Madeleine 3 år sen

Vadå inget man mår bra av så gillar inte att du tar upp det???
Hört talas om verkligheten, uppe på ditt rosa moln…?

Lina 3 år sen

Såklart att du är “anonym” med en sådan kommentar!

pernilla holmen 3 år sen

Det är så vidrigt hur man kan skriva ett sånt brev till en svårt sjuk person, så äckligt gjort,hur man kan sjunka så lågt ,,,, Annica har det nog svårt o jobbigt som hon har det, jag förstår att det är svårt men jag hoppas att Annica inte tar åt sig, hoppas så att Annica snart blir frisk.o varför hon ondar på dig Johanna är bara avundsjuka,, hon är avundsjuk för att du är framgångsrik o vacker. o en underbar människa o vän, men va stark båda två för hon förtjänar inte era tankar eller uppmärksamhet,, många kramar till er

Eva 3 år sen

Har en stor klump i magen för Annica. Hur går det egentligen? Ingen uppdatering av henne på en vecka och hon so annars skriver jämt. Hur sjuk hon är.

Så oroligt detta……. :-(

Carolin 3 år sen

???????

Charlotte 3 år sen

Jag kan inte låta bli att fundera över vad gränsen går för att vara elak kontra riktigt sjuk. Alltså en psykisk störning. Vad tror ni andra? Den som skickar sådana här brev vill nog ha uppmärksamhet men gör det på fel sätt o blir då ” elak” , eller är personen störd på riktigt? Man behöver nog inte vara sjuk på ” riktigt” för att göra så här men nåt fel är de ju..

Madeleine 3 år sen

Tycker du gör helt rätt! Jaga fatt på fanskapet en gång för alla. Skicka pappersbunten till Trolljägarna eller liknande också! Det är på grund av att människor låter dessa idioter hållas, med argument som “ge dem inget syre” som gör att de kan fortsätta i lugn och ro. Vissa kanske det biter på men inte såna här psykopater.
Kläm åt så hårt det nånsin går säger jag.

Annelie 3 år sen

Så bra om du kan få reda på vem det är, man skriver inte sådan hemska brev. Hoppas personen i fråga får något straff. Det är ju bra att du Johanna orkar kämpa, som sjuk orkar man inte själv. Annica behöver lugn och ro just nu, cellgifter tar på kroppen, det tar inte bara det sjuka utan också det friska.

Anki 3 år sen

Så tråkigt att det finns så hemska människor..?. Bra du går till polisen och är så envis!?Skönt för Annica som har det så kämpigt, som har en så god vän som dig! En blomma till er båda!??

Linda J 3 år sen

Satan vad bra du är! Alla borde få ha en vän som du❤️

katja 3 år sen

Inte klokt! Styrka till Annica!

Lina 3 år sen

Tycker det är invecklat!
Menar du att brevet ovan är falskt och att hon/ han ljugit om att näthataren dött?
Allt är fruktansvärt oavsett.

Svar på kommentaren:
Madeleine 3 år sen

Helsjukt….

Linda 3 år sen

Klart det är ljug… man såg att det var samma person som skrivit båda breven Annica och Johanna fått.
Är detta samma person som skrev dina brev du fick för ett par år sedan Johanna?Där det var en som förföljde dig?

Skulle inte förvåna mig om det är en galen bloggare.

Mimmi 3 år sen

Tss, helt klart ljug! Om man som mormor/farmor hade haft någon form av sunda vätskor hade man ju tagit kontakt personligen och verkligen förklarat hela situationen, OM man nu hade haft ett så stört barnbarn…Dessutom hade man varit så ledsen att man knappast orkat fatta pennan och börjat skriva nåt märkligt anonymt brev! En konstig undanmanöver från någon som saknar vett och sans när man gjort bort sig och nätet dras ihop runt omkring en. Och OM det nu är någon som faktiskt är rejält psykiskt sjuk så behöver ju vederbörande bli inlåst på lämplig anstalt och få vård. Man blir ju knappast friskare av att sitta hemma vid sin skärm och hitta på verklighetsfrämmande hopkok och galenskaper…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja herregud. Klart allt är ljug från början till slut.
Men personen blev väl lite rädd och drog ihop en ny historia som hon trodde skulle funka.

Färdiglekt en gång för alla. Skiter i om det är sjukdom eller psyk, det är allvarliga, olagliga grejer personen sysslar med och det ska stoppas så inte fler blir drabbade.

Har fått mer mail ikväll där namnet på den personen jag misstänker uppges utan att ha någon kontakt med någon annan som varit utsatt så pusselbitarna faller på plats.

Vi är flera personer som ska stoppa detta och vi hjälps åt.

Mimmi 3 år sen

Ja kör hårt! Det behöver bli ett slut på såna beteenden! Blev helt perplex att läsa kommentaren längre upp om den som tyckte att det var ” obehagligt” att läsa om detta som pågår nu. Jag och många med mig tycker det obehagliga är att det finns människor som spyr elakheter och sjuka påhitt överallt till bloggare och i kommentarsfält. Tycker man det är obehagligt att se hur verkligheten ser ut så kanske man ska hålla sig till Bolibompas blogg eller nåt i så fall. Sånt här ska inte sopas under mattan och lämnas okommenterat, utan sån här skit ska lyftas fram och anmälas. Bra att flera går ihop för att sätta stopp! Keep fighting against evil!

Carina Pettersson 3 år sen

Hejar på dej! Hoppas det blir ett slut, slut på onödigt skit för Annica i första hand.. Sånt här blir inte bättre för varken henne eller övriga familjen. Kram Johanna

Carolin 3 år sen

Så hemskt! Men vad bra att du och Polisen inte bara ger er. En sådan person bör verkligen sättas dit. Tänk så många som hon utsatt för samma sak? Var det fler personer som fått liknande brev?

Ge er inte. Intressant att få veta hur det här slutar….hoppas du låter oss få ta del av det.

Håller tummarna för Annica <3

Mia Zettergren 3 år sen

Skönt om det äntligen kan få ett slut. Den människan är ju helt fel, undrar hur det kan bli så?

Sandra 3 år sen

Tycker du verkligen gör helt RÄTT Johanna. Det är inte en energitjuv bakom allt detta utan en sjuk person som inte ha nån verklighets uppfattning.
Så himla vidrigt att man mår illa!
Självklart ska personen fast och det snarast möjligt!
Håller tummar och tår för att allt går vägen.
Stå på dig, vi är många som stöttar och är med dig ?

Stor varm kram Sandra❤️
Kärlek och styrka till Annica ❤️

Marie 3 år sen

Fy fan!!!!!!
Känner på mig vem detta är Johanna men skriver inte ut hennes namn. Helt hundra….

Svar på kommentaren:
Ingela 3 år sen

Som personen beter sig borde han /hon hängas ut!

Susanne 3 år sen

Jag tycker du gör helt rätt!!! Finns ingen anledning att denna personen ska komma undan med något sådant här obehagligt och fruktansvärt som hon eller han gjort.
Ha en bra kväll ?

Elisabeth 3 år sen

Finns idioter till allt tyvärr. Jag har också varit utsatt, men det trista är att polisen kunde inget göra, så därför undrar jag hur dom tänker göra i det här fallet? Dom fick mitt brev, dom fick tips o uppgifter, men tycärr så lägger dom inget jobb på att kolla dna, det finns ju handskar och frimärken behöver man inte slicka på längre, likaså kuverten.
Johanna, hur vet du att det finns dna på breven? Är bara väldigt nyfiken på det ?
Är inte ett dugg roligt att veta att någon förföljer en, och jag var aldrig rädd men kände obehag var jag än befann mig, för stollen kanske var på samma ställe. Hur skulle jag kunna veta det då jag inte visste vem det var.

Marita 3 år sen

Bra där Johanna ????

Berit 3 år sen

Fy så obehagligt..Vidriga människa som skickar sådana här brev. Bra att detta görs av polisen och att de tar fast denna person som skrämmer och hotar. Kram till dig Johanna och en stor styrkekram till Annica och hennes familj..

Elin 3 år sen

Wow bra jobbat Johanna! En människa får inte hålla på så som denne har gjort, bra att du agerar och har underlag till polisen

Mimmi 3 år sen

Självklart ska man reagera och agera på ett sånt beteende. Hoppas personen åker fast en gång för alla, för så där håller man bara inte på. Och nej man ska visserligen inte låta såna personer äta sig in i ens psyke och börja styra ens tankar, den energin ska man inte ge dem. Men man ska banne mig inte låta sig trampas på av dem heller utan de ska tas i nacken och få sig en rejäl åthutning i form av polisanmälan och framsläpande i dagsljuset. Lycka till med jakten Johanna! Vi kanske kan kalla det “Operation: Ett troll mindre”?! Och en stor varm kram till Annica och hela hennes familj! Kämpa på tjejen, du fixar detta!! Vi tänker på dig!

Anneli 3 år sen

Det är illa när ngn gör ett medvetet val att hoppa på o göra en speciell människa illa.
Johanna, ge dig inte förrän du har svart på vitt vem det är.
Då kanske nästa valda person slipper att bli utsatt.
Det är bra med “skinn på näsan”!!
Kram

En annan Nina 3 år sen

Ja, fy så obehagligt och lite skrämmande ändå. Låt polisen ta hand om det så kanske detta troll blir ordentligt uppläxad.

Monica 3 år sen

Usch och fy, det finns galningar och det finns GALNINGAR! Som inte ska vara ute i samhället… Läskigt, tycker det är bra du inte ger dig, ungefär som mobbing att många inte gör nått och bara ser på istället! Inte OK, ALLS! Så bra att du lämnar in det till polis och sen får vi hoppas trollet, snart får sin “läxa”

Men du den reklamen du har nu på KICK´s den är lite jobbgt jättestor och man får skrolla hur länge som helt för att se ditt första inlägg, jätteirriterande och har inte varit så förut… ;(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…