• 2017-10-06, 15:45
  • 18

 I går fick jag äntligen ta en fika med Annicas fina mamma Anita. Egentligen skulle Annica också ha dykt upp, men hon fick ta morfin mot smärtorna och lägga sig ned i stället. Jag fick ändå chansen att lämna över lite presenter, både från mig och från er härliga läsare.

Blommor till mamma Anitha

Det är fruktansvärt att vara anhörig till någon som är svårt sjuk. Anita har cancer själv, men hennes har inte spritt sig som Annicas har. Hon skulle göra allt i världen för att byta plats med sin dotter. Jag försöker hålla kontakten med henne också och muntra upp det lilla jag kan för att visa att hon inte är ensam i sin dagliga kamp.

Just den här dagen ville Annica göra oss sällskap när jag var hembjuden till Anita för en fika, men än en gång ställde den hemska sjukdomen till det för henne. Hon fick för ont för att åka någonstans och fick i stället ta sitt morfin och lägga sig och vila. Men jag och Anita fick vår fika och jag fick chansen att lämna blommor till både henne och Annica. Dessutom hade jag med mig Annicas favoritchoklad Noblesse och finast av allt, ett par underbara rosa tofflor till Annica som den fina läsaren Alexandra har virkat åt henne.

Blommor och Noblesse till Annica, hennes favoritchoklad

Jag vet att jag brukar säga att man ska ta initiativet till att höra av sig till vänner som mår dåligt. Men ingen regel utan undantag. När någon är så svag som Annica är nu och dessutom infektionskänslig så blir det bara fel. Vi är så många som vill träffa henne att det blir jobbigt att säga nej i stället och riskera att göra någon ledsen. Det enda vi kan göra är att acceptera att just nu orkar hon inte ens träffa sina syskon.

I stället får jag vara glad över att ha fått en mysig fika med Anita och ha fått hälsa till Annica den vägen. Precis som ni alltid kan hälsa via bloggen. Tack för din inbjudan och gott fika Anitha. 

 

 

 

 

 

2017-10-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria 3 år sen

Fint gjort Johanna ,en sån bra uppmuntran till Annika och familjen ?Krya på dig Annika.

Malin 3 år sen

Tack Johanna, för att du uppdaterar oss om Annica. ? Du är en sådan underbar vän till Annica. Kram till er båda.

Anette 3 år sen

Så fint av dig Johanna!
Du hjälper Annica och hennes familj mer än vad någon kan förställa sig tror jag.
Är Annica själv medveten om hur mycket du gör för dem?
Köper presenter till barnen, samlar in massa massa massa pengar till både resor, vardagen och nu även till Kristian och barnen när
hon låg inne.
För inte tala om mössan du sydde med hår till henne.

Och nu vackra blommor.
Skulle jag varit Annica vet jag inte vad jag hade gjort.
Du gör otroligt mycket för den familjen Johanna.

Det hoppas jag du förstår och jag vill ge dig en stor eloge för allt du gör.
Jag beundrar dig.

Styrkekram till Annica ❤️

Svar på kommentaren:
Annica T 3 år sen

Jo jag är jätte tacksam till allt Johanna gör för oss. Det vet Johanna av hela hjärtat hoppas jag. Inte behöver hon göra allt detta, men hon säger att hon vill. Finare vän är svårt att hitta. För det ni läsare inte ser är alla våra sms mellan varandra. Allt det pepp hon ger mig när jag är nere. Det är mer värt än presenter och pengar. Hon är värdefull vår Johanna. Och jag tror hon vet hur tacksam jag är kring allt detta❤️

Johanna Toftby 3 år sen

Hej Anette och alla andra.

Jag hjälper Annica och hennes familj från hjärtat och hon har tackat mig så många gånger, hon ska inte behöva känna att hon är i någon slags tacksamhetsskuld i detta.
Det är faktiskt NI läsare som också vill hjälpa till, ni är fantastiska!
Ni har gjort så mycket fint, hon är oerhört tacksam för det ska ni veta.

Jag tror många vill hjälpa henne för allt hon delat med sig av, hon lyfter fram sjukdomen i ljuset, hon inspirerar så många som mår dåligt att orka kämpa lite till. Om ni visste vad många hon svarat på när de mailar henne och frågar om råd hur man ska orka kämpa vidare när man är svårt sjuk.
Hon delar med sig öppet om sin svåra resa som får oss andra att få perspektiv på saker. Jag tycker hon gör skillnad trots allt hon kämpar med nu.

Så än en gång, stort tack alla för ert stora stöd.

Kram Johanna

Anette 3 år sen

❤️

Cissi 3 år sen

Kram till er alla som krigar mot denna hemska sjukdom, drabbad, anhörig, vän mfl ❤️

Sandra 3 år sen

Stor varm kram till Annicas mamma ❤️ Mysigt att du fick möjlighet att träffa henne.
Såklart är hon värd all omtanke och kärlek med ❤️

Styrkekramar till alla er från mig ❤️❤️❤️❤️

Anitha Zandelin Bergqvist 3 år sen

Tack goa Johanna för en fin prastund. Och så glad jag blev för den vackra buketten!

Nathalie 3 år sen

Kärlek till er ❤️❤️❤️

Catarina 3 år sen

Tur att Annica har sin fina familj och dig Johanna! Fortsätter att be om bot och lindring för våran hjältinna Annica!
All kärlek till er!

Karolina 3 år sen

Styrkekram till dig, din mamma och din fina familj❤️

Cecilia Johansson 3 år sen

❤️❤️❤️

Barbro 3 år sen

Varma hälsningar till dej Annica med alla dina nära och kära.
Tänker dagligen på dej.
Du Johanna ska givetvis också få en kram för du håller oss uppdaterade hur Annica mår.??

Annika 3 år sen

❤️❤️❤️ hälsa Annica att jsg tänker på henne

Lillan 3 år sen

Vad härligt ❤️

Helen 3 år sen

???

Eva 3 år sen

Fina ni är <3 Kram till er alla tre <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…