• 2017-10-19, 13:20
  • 12

Ingefärsshot dricker vi varje morgon, jag älskar det! Lisa-Marie började för några veckor sedan för hon tyckte vi skulle ta det i förebyggande syfte, inte bara när man blir sjuk. Så är det ju faktiskt, vi häver ofta i oss extra näring och boostar kroppen bara när man känner det är något på gång men boosta kroppen i förebyggande istället så håller man sig frisk i vinter.

När jag visade en bild på instastory var det många som skrev och ville veta vad det innehåller.

Det är busenkelt! Jag gör det enkelt annars fortsätter jag inte, jag tror många känner igen sig.

1 ingefärsshot:

1 pressad citron
1 tsk riven finriven färsk ingefära, riv över skål så saften kommer med
2 tsk vatten
Mindre än 1/2 tsk honung

Rör om och häll i ett litet glas och drick. Jag älskar det och man blir beroende. Ingefära är bra mot det mesta, man kan även ta i vitlök, chili, gurkmeja. Bra att kombinera med fler nyttigheter och när du vant dig vid att ta denna varje morgon vill du inte sluta.

Så fräscht och man vaknar till. Jag äter även Aroniabär varje dag som jag tar i min smoothie. Mängder med C-vitami och bland det nyttigaste bäret du kan äta. Recept HÄR.

Jacka Tiger glasögon Louis Vuitton

Nu är jag på tåget upp mot Stockholm och är snart framme. Viktig kväll och extra kul att bära blått idag. Jag ska på en viktig bokrelease för Blå kokboken! Även möte och träffa Linda innan releasen.

Njut av härligt bitande höstväder idag. -1 i Skövde när vi skulle ut!

#blåkokboken #mustaschkampen #cancerforskning

 

 

Kommentarer

Sussu 3 år sen

Skulle inte orka göra så lite varje dag ,bättre då att göra mer och ha i kylskåpet

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Jag gillar att den är nygjord och fräsch. Tar 4 minuter så det orkar man :)

Maria Blomström 3 år sen

Åh jag fick recept på 200 gr ingefära som ska rivas & sjuda m 1 liter vatten på 60 gradee 20 min, tillsätt 0.5 dl honung & 2 pressade citroner..

Jag gjorde igår & hällde på flaska- enkelt & klart f många dagar…

Svar på kommentaren:
Anki Kullman 3 år sen

Hej.

Måste man ha honung i? Är det ” odrickbart” annars?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Klart det inte är, jag har i en pyttedroppe ibland för det är nyttigt. Men viktigt med ren honung.
Dricker detta varje morgon, otroligt friskt och fräscht. Nyttigt!

Lena M 3 år sen

Så djäkla snygg du är på bilden, höstig och trendig. Håller med om att EMS inte var det bästa, och att programledaren helt enkelt var ganska tråkig, det var mycket bättre när Maggan Graaf var programledare, hon sprudlar ju av energi och roligheter.
Idag blir det måstegrejer och imorgon tjejkväll med kompis. Lite plugg också.
Ha en härlig helg och njut av hösten!!

Svar på kommentaren:
Susanne.S 3 år sen

Jag fattar inte vad Tv3 håller på med, det var det sämsta jag sett.
Älskade ensam mamma när du var med Johanna, satt klistrad, haha!
Charmig och sprudlande glad!
Du borde göra mer TV!

Sussie 3 år sen

Gör samma typ av variant, super dryck!!!

1 liter kokt vatten ( som ska svalna av)
Riven ingefära, ca 2 cm ( 2-3 cm, ju mer desto starkare)
2 pressade citroner
Lite honung

Kokar vatten. Lägger ner pressad citron, lite honung och riven ingefära i det kokta vattnet så alla smaker drar och får sin styrka. Sila av ingefäran och förvara i en flaska när den svalnat. Förvara i kylen eller värm upp den ljummen och drick! Skönt för halsen om man har lite ont i halsen!

Super nyttigt!!!!!

Linda 3 år sen

Såg du EMS Johanna? Med Jessika som programledare?

Förlåt men detta var inta bra alls. Vad har hänt? Tre söta tjejer men jag somnade nästan. SÅÅÅ trist program. Jessika är duktiga sångerska men hon är inte någon bra programledare.

Hoppas det blir bättre nästa avsnitt.

Sandra 3 år sen

Gjorde ingefärshot igår. Enkelt, gott, fräscht och nyttigt ???
Vinterhalvåret går det åt en del. En shot om dagen är bra
för magen ;)

Ha det så bra i Stockholm
Ta hand om dig
Kram Sandra ?

Ann 3 år sen

Jättenyttigt med ingefära men drick eller ät inte för mycket, du kan få problem med levern. Min sonhustru som är gravid sa att man absolut inte fick äta det, för det kunde dra ihop livmodern så man fick missfall. Används tydligen i fattiga länder som abortmedel.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…