ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pizza med mozarella och parmaskinka

/


Vad är godare än en hemmagjord pizza i helgen! Tunn, fin botten och lägg på det du gillar eller har hemma. Skippa mjölet som gör dig trött och tung, baka på glutenfri istället, så mycket godare också.
Vi älskar italienska pizzor, den här gjorde vi på veckans onsdagsmys och blev vansinnigt god.
Parmaskinka, mozarellaost, pinjenötter och pesto. Slurp!






Enkelt men gott fredagsmys och man blir inte så jobbigt mätt när det är pizza utan mjöl. Perfekt!
Pizza med mandelbotten 3-4 port
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.
Tomatås eller egengjord HÄR.
Riven ost
Valfri fyllning
Gör så här: 
1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan så det inte fastnar.
2. Grädda på 175 grader ca 12 minuter tills det fått färg.
3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen, strö sedan på riven ost, den här pizzan hade vi skivade champinjoner, paprika, ädelost, pinjenötter och parmaskinka.
4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.
Egengjord pesto:
1 dl riven parmesanost
1 grovhackad vitlöksklyfta
1/2 påse rostade pinjenötter
1 dl olivolja
Basilikablad
Rosta pinjenötterna i en panna, akta så de inte bränns. Mixa alla ingredienser hastigt, det ska inte bli helt slätt. Smaka av med salt och peppar.


Topping:
Mozarella, parmaskinka, pinjenötter, körsbärstomater och pesto. (Ställ en liten skål med pesto bredvid så kan man ta själv)
Jag lägger först på tomatsåsen, sedan lite riven ost, mozarellan och in i ugnen. Efteråt strör jag pinjenötter, lägger på rejält med god parmaskinka och klickar på peston.



Idag blev det bodypump på lunchen, älskar lunchträning för då har du träningen klart sen!

Körde med min kompis Kicki, det är så kul att träna ihop även fast det är grupp-pass. Idag var det Jessica, en fantastisk instruktör jag tränat för i över 20 år!
Ska visa bilder från när var i Stockholm igår, vilken release för den Blå kokboken! För att kika på bilder och filmer finns det massor på min instagram och klicka på storyn så kan ni följa mina dagar där.





10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00