• 2017-10-21, 14:29
  • 15

Jag kan inte hålla tyst längre, detta är för jävligt! Ingen kan ha undgått Martin Timell-skandalen som drabbat bland andra Lulu Carter och nu är alla hans program inställda. Det är så sorgligt och så otroligt upprörande samtidigt. Varför har ledningen mörkat detta? Hur kommer det sig att vissa har vetat om kränkningarna utan att göra något åt dem? Jag vill bara skrika rakt ut. Fy fan!

Varför agerar TV4 först nu? Varför agerar de helt plötsligt så drastiskt? Jo, bara för Lulu har lagt korten på borden offentligt och hela Sverige fått veta sanningen. Då går det minsann att göra något åt saken. 

Det är skandal. Vidrigt. 

Hur ska vi få stopp på sextrakasserier och maktmissbruk om den drabbade inte blir tagen på allvar från första början? Varför ska det behöva gå så här långt? 

För att det handlar om pengar. 

Det är stora svin som utnyttjar någon i beroendeställning. Maktmissbrukare och svin är vad de är. 

Jag tror inte att alla vågar prata, det är lätt att de inte tas på allvar, blir överkörda och är rädda för att förlora sina jobb. Men det måste bli ändring nu! Snälla, lyssna på alla utan att blanda in ekonomi, det är ofattbart att låta pengar gå före vad som är rätt. Fattar ni vad det kan göra med en människa som går i flera år och mår så psykiskt dåligt? 

Martin Timell har redan fått sitt straff, jag skulle inte vilja vara i hans kläder nu. Men ni som vetat om allt detta och bara låtit det pågå för att kanalen inte ska förlora annonsörer, ni borde skämmas resten av livet. 

Jag har träffat Lulu flera gånger,  för bara två veckor sedan bjöd jag på hennes tavla som var med på välgörenhetsgalan Minnesfonden på Lindholmen i Göteborg. 

Jag sa till Janne att Lulus tavla är den jag ska vara med och bjuda på. Jag var med upp till 35 000 och den såldes sedan för över 40 000 och alla pengar gick oavkortat rakt till minnesfonden och Tre ska bli noll. Efteråt skrev jag och Lulu till varandra och hon var så glad att det blev så mycket pengar till välgörenhet.

Jag har alltid gillar Lulu, hon var fantastisk i Äntligen hemma och det finns inte många som är så karismatiska som hon. Lyssna gärna på hennes starka intervju med Aftonbladet som släpptes igår, HÄR. 

Samtidigt måste vi komma ihåg att det finns gränser för vad man kan hänga ut någon för. Det finns nog mer än en som passar på att utnyttja #metoo för egen vinning eller för hämnd mot människor som faktiskt inte gjort något fel. Det är inte bara fel mot den som plötsligt blir oskyldigt anklagad, det är också oförskämt mot alla som verkligen har blivit utsatta.

 

 

Kommentarer

Charlotte 3 år sen

Man kan ju undra hur en kanal som TV4 har valt att tjäna storkovan,samtidigt som Martin och kanske andra svin vi inget vet om ännu har fått fria tyglar att bete sig hurnilla som helst.
En kanal som lyfter fram kvinnans jämlikhet och karriär,samtidigt som de egna anställda utsätts för snuskigheter och annat jävelskaper.
Stackars Lulu….hon är ju superduktig och vilken personlighet.Där ligger Martin ilä.

katja 3 år sen

Hej! Har du skrivit om Minnesfondgalan? Kanske missat det? Viktig gala.
Ha en bra söndagskväll.

Susanne 3 år sen

Ja detta med Timell är inte ok på nåt plan, det kan man tycka eftersom han erkänt sig skyldig till allt detta.
Tyvärr går drevet väldigt fort även om man är oskyldig. Vilket inte brukar stå i tidningarna efteråt, ja en liten notis kanske som ingen ser.
Så rätt Johanna att även ta upp den vinklingen av problemet.
Nu får man bara hoppas att Tv4 tar sitt ansvar och sparkar honom, även om han nu har 3 år kvar på kontraktet.
Så besviken man blir att titta på Äntligen hemma, och sitta och tro att Martin Timell är en riktig myskille….

Annette 3 år sen

Så vackra glas skulle oxå pryda vackert i vitrinskåpet ?

Ann Bengtsson 3 år sen

Usch och fy säger jag till Alla maktmissbrukare!! Nu kom detta fram men skammen gör tyvärr att många Aldrig berättar. Vill inte att någon ska veta vad man varit med om. Tro mig jag vet!!!

Charlotte 3 år sen

Nåt som fick mig att må lite extra illa är att det var en kvinna som hade varit med o höjt lönen för en kvinna som blivit tafsad innanför bikinitrosan av Martin Timell på en jobbfest pga att det inte skulle komma ut. En KVINNA !! Det är bara att acceptera att vi lever i en pengavärld o gör allt för att klättra på sin karriär stege. Ingen barmhärtighet finns kvar. Jag blir rädd för Mänsklighet. Man får krama varandra o ta hand om sina nära o kära så mycket det går, för därute är du bara smuts under en sko verkar det som.

Martina 3 år sen

Sånt jävla svin han är! Hoppas han aldrig får något mer tv-jobb i sitt liv! Härvan verkar ju växa också, fler och fler som berättar historier om honom och andra svin som utnyttjar sina positioner.

Mona Persson 3 år sen

Jag hoppas du tittade på tv4 morgonprogram där dem intervjuvade VD:n för tv4 så har du nog svaren på dina frågor där.

Svar på kommentaren:
Ann-sofie 3 år sen

Bra av Johanna att sprida detta och skriva så ännu fler ser.
Jag har sett nyhetsmorgon, de kommer ju inte ens ta in Timell igen.

Bra rutet Johanna, fina bilder på dig och Lulu!

Anette 3 år sen

Hej! Läste nyss på fb om Martin Timell att det var synd om honom, att han aldrig fattat vad han gjort att han är sjuk! Bullskit! Han körde sitt ego! Blir så arg ! Vad är det att försvara!

Lotte 3 år sen

Jag fattar inte varför det tagit så lång tid att det kom fram om det hände 2007…..
Men det är aldrig ok!
http://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Mona Pattberg 3 år sen

Jag fattar inte den vansinniga hysteri som detta med Timell har satt igång – nu ska varenda karl lynchas – i allt annat som är POSSITIVT skall kvinnor vara jämställda med männen – men inte när det gäller att ta hand om sin egen kropp!
Den feministiska kvinnan är egofixerad och maktgalen – har ni insett att man kan inte vara jämställd med en man – de blir ju inte tafsade på de tillåter inte det om de inte vill – men vill dom håller de i alla fall käften och kommer inte en massa år senare och polisanmäler ett övergrepp!

Jag ser det som en skam att kvinnor inte KAN ELLER VÅGAR säg ifrån att de vill och tillåter inte att någon mot deras vilja så mkt. som petar på deras kropp – när ni inte säger ifrån ger ni ju männen ett tyst tillstånd att trakassera och tafsa på deras kroppar – och mannen ser det som att går det med en så vill nog alla också fortsätter det och ingen säger någonting – det är fegt och självförvållat –
Samtidigt kommer ni TILLSAMMANS och slaktar den här karlen – ni riskerar att människa att ta livet av sig på grund av er egen förbannade feghet – jag blir så förbannat vansinnig av detta daltande med feministkvinnor som inte kan ta hand om sig själva – de ska vara självständiga och mer eller mindre föraktar mannen-

Jag är helt för lika arbete lika lön – absolut – och att kvinnor ska ha samma möjligheter till samma yrken och att kvinnor klara det mesta lika bra – men en kvinna kan aldrig bli en man – och tyvärr verkar vara så att kvinnor har en benägenhet att arbeta i flock när det kör ihop sig medan männen är mer självständiga – men erkänn det då – vi är två olika kön med olika medfödda anlag för olika livsbetingelse – ta tillvara det och utnyttja det!

Jag har både blivit tafsad på och försök till våldtäkt – tafsningen varade i 3 sekunder – han fick välja på en knytnäve, snack med chefen eller mitt knä där han absolut inte skulle vilja ha det – aldrig en tafsning mer – men det fortsatte på de kvinnor som inte sa ifrån! Vid försöket till våldtäkt slogs jag för mitt liv – jag hade aldrig givit upp utan att bli mördad först – mannen kom tillbaka till jobbet tre veckor senare fortfarande med svullnader och gröngula blåmärke i ansiktet – resten syntes inte – ALLA på jobbet visste om det – men det var inte jag som stod med skammen
Varför tillåter ni männen att fortsätta – jag ser det som ren feghet – ingenting annat – hur kan ni då jämställa er med männen?

Madde 3 år sen

Vi satt just och pratade om det hemma idag. Övergrepp är ALDRIG ok och vi måste alla agera. Jag vet hur det känns att vara utsatt men offrat för det blir jobbigt. Och håller med dig fullt ut om de sista meningarna oxå… Så lätt att bli oskyldigt dömd, och vi får aldrig ta fokus från de som verkligen blir utsatta

Anna 3 år sen

Jag säger också fy fan :-(

Nilla 3 år sen

Bra rutet Johanna.
Ofattbart detta.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har vi kikat på två stugor här uppe, så kul att åka runt och titta, drömma och tänk när man hittar något som känns rätt. Så spännande! Vi har kört längdskidor…