Kladdig kladdkaka med kärleksmumsglasyr
Hej från London! Stort tack från hjärtat till alla som hälsar till Annica. Hon får skriva igen sen hur det gick, det är tufft för henne men hon är den starkaste jag känner.
Jag lovar skriva så fort hon hör av sig till er.
Vill ni se vad vi gör följ mig på instagram johannatoftby så kan ni se alla stories! Filmar massor.
Vad gör ni på höstlovet?
Baka något gott med barnen i veckan! Kladdig kladdkaka med kärleksmumsglasyr går inte misslyckas med. Två i ett liksom. Den här gjorde jag kvällen före Marilyn fyllde år, vi bakar alltid något som de tycker extra mycket om till födelsedagsmorgon. Många frågade efter receptet och här kommer det:
Rör försiktigt i kladdkakan och inte för länge i ugnen så blir den perfekt.
Snart kladdkakans dag den 7e november! HÄR har ni mina fem bästa om ni vill testa andra varianter!
Kärleksmumskladdkaka:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl siktad kakao
Glasyr:
50 gram smör
3,5 dl florsocker
3 msk kaffe
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor
Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen åt sidan och ha i sockret. Rör och tillsätt äggen, ett i taget. Lägg i mjöl, vanilj och kakao. Vänd försiktigt runt allt till en jämn smet. Inte röra mycket, då blir den torr.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ställ den för att svalna.
Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker, kaffe och kakao. Rör till en jämn och glansig glasyr. Häll glasyren över kakan så det rinner ner på kanterna. Häll rikligt med kokos på, låt stelna.
Så god!