Kladdig kladdkaka med kärleksmumsglasyr


Hej från London! Stort tack från hjärtat till alla som hälsar till Annica. Hon får skriva igen sen hur det gick, det är tufft för henne men hon är den starkaste jag känner.
Jag lovar skriva så fort hon hör av sig till er.
Vill ni se vad vi gör följ mig på instagram johannatoftby så kan ni se alla stories! Filmar massor.

Vad gör ni på höstlovet?
Baka något gott med barnen i veckan! Kladdig kladdkaka med kärleksmumsglasyr går inte misslyckas med. Två i ett liksom. Den här gjorde jag kvällen före Marilyn fyllde år, vi bakar alltid något som de tycker extra mycket om till födelsedagsmorgon. Många frågade efter receptet och här kommer det:
Rör försiktigt i kladdkakan och inte för länge i ugnen så blir den perfekt.
Snart kladdkakans dag den 7e november! HÄR  har ni mina fem bästa om ni vill testa andra varianter!


Kärleksmumskladdkaka:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl siktad kakao
Glasyr:
50 gram smör
3,5 dl florsocker
3 msk kaffe
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor
Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen åt sidan och ha i sockret. Rör och tillsätt äggen, ett i taget. Lägg i mjöl, vanilj och kakao. Vänd försiktigt runt allt till en jämn smet. Inte röra mycket, då blir den torr.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ställ den för att svalna.


Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker, kaffe och kakao. Rör till en jämn och glansig glasyr. Häll glasyren över kakan så det rinner ner på kanterna. Häll rikligt med kokos på, låt stelna.
Så god!

6
0

Be för Annica

Det gör ont att skriva de här få raderna. Jag vet att ni alla väntat på en uppdatering från Annica och jag är glad att hon samlat kraft för att skriva en. Men samtidigt är det så hemskt att läsa vad hon skriver. Det blir så många känslor på en gång, mest av allt känner jag mig så otroligt imponerad av Annicas styrka att dela med sig och hjälpa andra.

Och så glad att veta att ni alla står bakom henne och stöttar henne, det behöver hon verkligen och det betyder så mycket.

Kram Johanna
//

En där, en där och en lite längre bort från den och sen, näää tio på ryggen. Jag ger upp att räkna metastaser som kommit. Jag har fått så enormt många metastaser så jag blir rädd. Även om min kirurg sagt att de ytliga är inte farliga. Det är dem inuti som vi måste ha koll på. Men det gör ont och vissa metastaser sitter så vansinnigt dåligt till.

Imorgon är det tisdag då ska jag äntligen träffa min läkare.

Jag ska be henne titta på alla mina knölar, så även hon vet vad jag pratar om när jag använder begreppet många. Sen ska jag också få cellgifter. Och även fast förra gången fick mig må som pesten så ser jag fram mot att fortsätta kriget mot cancern.

Vad underbart det vore att istället för att se de nya metastaser formas, se de istället minska en efter en. Det längtar jag enormt efter. Jag är så tacksam att jag får medicin att kunna sova på. Annars vet jag inte hur jag skulle finns lugnet från cancern, att sova dåligt gör att de äckliga otäcka cancertankarna kommer. Jag tycker jag hanterar det annars bra.

Tack vare min fina underbara familj och vänner och tack vare er bloggläsare. Att läsa ert pepp gör mig starkare. Även om jag inte svarar så läser jag allt!

Idag har jag ont i magen. Vet inte om det är oron som sitter där eller om det är på grund av morfinet jag tar mot smärtan som det arga i magen framkallas. Barnen och Krille är på handboll och då hinner jag vila och vara en glad mamma när de kommer hem.

Snälla, nu vädjar jag till er alla som bär på samma tro som jag: BE! Jag tror att om många är med i bön så hör Han oss och hjälper mig. Ni som inte tror som mig, snälla låt mig finnas i era tankar och få era knutna tummar och tår just nu innan jag ens vet om cellgifterna funkar och i stället bara ser tillväxt. Det är fruktansvärt jobbigt.

Mina tårar som rinner är inte på grund av ensamhet, det känner jag. De rinner av rädsla. Det finns så mycket jag vill göra här med min älskade familj. Jag känner mig långt ifrån färdig. Det finns så mycket som jag kämpar för. Men just nu om jag ska vara helt ärlig så känner jag att jag är bara tom och jätterädd.

Någon som haft en massa hudmetastaser och som kan berätta mera om dem? Jag har säkert över 25 stycken nu….

Kram från en förvirrad Annica

Jag håller tummar, tår och knäpper händerna, Annica! Framför allt skänker jag alla varma och positiva tankar som bara finns till dig. Det bara måste bli ett bra besked den här gången, det måste! Du hjälper så många andra genom att både vara stark och våga visa dig svag.

Nu är det vår tur att peppa dig! Eller hur, alla härliga läsare?

282
0

Festklänningar och röd spetsblus


Samarbete och reklam för Bubbleroom och Ellos
God morgon från ett härligt London! Nu ska vi strax ge oss ut för en god frukost någonstans och boka upp vad vi ska göra idag, vi har tur med vädret, det är jättefint och skönt. Kul med era tips också.
Bor på ett litet boutique hotell, the Clevelend hotel! Älskar små, mindre hotell.Har förberett några inlägg till er och har tagit fram några fina outfits som jag gillar som butikerna precis fått in.
Inte långt kvar till vinterns julfester så var snabba nu! Älskar den här tiden som vi har framför oss, julmusik, advent, lussebullar, glögg!
Uppdatering onsdag 1/11 
Hade en röd spetsblus på mig igår på instagram när vi var ute på middag här i London och många undrade vart den finns. Den är så snygg!
Bra pris, ni hittar den HÄR! Följer med ett rött linne under.
Jag gillar den röda nyansen!Den här blå är snygg både till klänning och byxor, finns HÄR.

Kostymbyxor med revärer, jättesnygga med bra längd att ha under klänning. HÄRÄlskar allt med sammet, här är en jättefin grön från Ilse Jacobsen HÄR: Finns även vinröd och svart, jättefin för den är tuff i modellen. Kängor eller pumps med hög klack. Mina skor är Valentino.Röd klänning är alltid rätt i höst, snyggt till det mesta. HÄR! 
(Skor och väska Valentino)


Squats dag 9 och 50 är nyss gjorda, vi får se vart jag ska göra resten. På en trevlig plats här i London blir det nog. Vad kul att ni gillar när Janne skriver, han var bra mallig igår, hehe.
Puss och kram från London

7
0