ANNONS
Integritet på Tailsweep

Varning för oseriösa hunduppfödare!

/

När vi var i London var Lucy hos våra uppfödare Susanne och Håkan hela veckan. Där har hon sin älskade kullsyster Bambi men också sin mamma, pappa och sina kompisar. Hon älskar vara där och jag kan slappna av. Jag älskar våra uppfödare för de är superproffs med stort hjärta för sina hundar.
Jag har reagerat starkt på när jag läser en del läsares kommentarer om att de inte får någon hjälp från deras uppfödare när de kommer hem med sin valp. Jag tycker det är uselt. Fruktansvärt. Blir så ledsen.
Säljer man valpen gör man det förhoppningsvis med hjärta till någon man kollat upp, som man vet kommer få ett tryggt och seriöst hem, då ser man också till att hjälpa valpköparen med tips och råd framförallt i början när allt är nytt. Jag fattar det inte!
Du som valpköpare ska ta reda på detta: Vaccinering, chipmärkt, veterinärbesiktning, registrering av valpkull, doldafel försäkring, valpförsäkring.
Alla valpar ska ha en egen försäkring redan hos uppfödaren för att köparen ska ha bättre skydd och inte få karens på sin egna försäkring.


Detta är superviktigt! Kolla upp noga. Det är tragedi om något händer och uppfödaren inte har försäkring innan du hämtar din valp.


Här hälsar vi på Lucy som är  6 veckor. Vi smälte direkt. Kände mig så trygg med hennes uppfödare!


Jag fick så mycket hjälp av Susanne i början och vet att alla hennes valpköpare också får det. Ni anar inte hur mycket hon stöttat och tipsat oss.


Här är Lucy hos veterinär Gustav i Lerum för vaccination, han är underbar veterinär.Titta vad liten hon är, jag smäller av!
Här är hon drygt 8 veckor. Som en liten nallebjörn.


Att få hem en liten valp är underbart men det vänder upp och ner på hela ens liv och det är lika stort ansvar som om det vore sitt barn. Man måste få hjälp.
Jag hade tusen frågor, men Susanne skickade sms nästan varje dag i början för att hjälpa oss och fråga hur allt gick. Hon var så hjälpsam.
Här är matte ett vrak och inte sovit alls, haha. Lucy däremot sover tryggt i famnen och vi har haft en henne två dagar här.


Lucy i söndags hemma hos Janne. Allt går bra med vår lilla tjej, jag är bra sugen på att ta valpar men vet faktiskt inte om jag klarar av att släppa ifrån mig dem, haha.


En liten pomeranian är en känslig ras. Den kallas ofta för porslinsras för den är väldigt ömtålig.
En större hund kan lätt ha ihjäl valpen bara genom att lägga tassen på ryggen. Eller om man tappar den i golvet. Eller om man trampar på den om man har gäster hemma. Man förstår inte hur liten den är förrän man har en själv.
Jag har hört hemska tragedier där hunden dött av olyckor i hemmet. Man kan inte ha koll varje sekund men det är ditt ansvar både som valpköpare och uppfödare att göra det så bra som möjligt för hunden.
Jag var väldigt nojig. Lät inga barn bära Lucy, hon fick heller inte springa omkring i folkmassor (det får hon fortfarande inte) och tappar du tex en pyttesak på golvet kan hunden lätt kvävas om den sätter i halsen.
Så snälla sluta gnäll på att jag eller någon annan bär en så här liten hund om man måste, det är för att inte hunden ska trampas ihjäl.Susanne har tipsat mig om massa bra saker jag alltid ska ha hemma ifall något händer, jag blev tryggare och tryggare och vi lärde oss så mycket. Man formar sin egna hund, men kräv att din uppfödare hjälper er. Våga höra av er.
Värsta jag vet om det är en uppfödare som bara vill att man ska ställa ut sin hund och få fina plaketter men sedan får man ingen hjälp med något. Hemskt.
Här kommer några bilder från när Lucy var hos Susanne och Håkan. Vår älskling!


Titta vilken bedårande liten valp. Han heter Viribus, är 9 veckor och bror till Lucy, samma mamma och pappa. Jag fick träffa lille killen när vi lämnade Lucy innan London.I helgen fick han flytta hem till sina fina valpköpare och ni kanske ser vem matte Sandra är lik? Vacker som en dag och är Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist dotter.
Lucy väger 2.2 kg och hon ser stor ut, haha.


Nu har de en bedårande liten valp hemma och jag önskar de all lycka!
Snälla uppfödare, hjälp era valpköpare och ni som köper valp- se till så allt är klart på papper redan inan ni hämtar er lilla valp.
16
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00