ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttfärssås med parmesanstuvad vitkål

/


Detta måste ni göra! Jättegod köttfärssås med parmesanstuvad vitkål! Jag gjorde det igår och vi äter rester idag. Hur gott som helst! Minskar alltid på kolhydrater på veckorna och det finns så mycket annat gott man kan äta till. Detta fick jag tips från min kompis Linnie.

Mustig Bolognese: 4 portioner
500g nötfärs
1 1/2 burk krossade tomater
1 dl rödvin el 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili (Går utan om du vill ta bort det söta)
salt och peppar
1/2 tsk paprikapulver
1 msk soja
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
Gör så här:
Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör.

Fräs köttfärsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i 2 timmar på låg värme. Det blir galet gott när det får koka länge, det går förstås på kortare tid men ni måste testa. Blir mycket godare. Fyll på med vatten under koktiden.
Det blir en mustig god bolognese!
Parmesanstuvadvitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar
Gör så här:
Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning. Behövs inget mjöl, låt den stå en stund så tjocknar den.Sitter alltid och jobbar vid datorn på morgonen, Lucy sover på stolen bredvid mig ett par timmar. Sedan ger vi oss ut på en runda. Underbart att kunna styra sina tider så vi kan komma ut i solen varje dag. När jag fotar till bloggen och alla samarbeten är det inte många timmar man har på sig ni när det blir mörkt snabbt så nu får jag sätta fart här. Massor med samarbeten som ska hinnas fotas idag.
Kram på er!

12

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00