• 2017-11-23, 23:30
  • 11

Jag blev sugen på julskinka idag och fick med mig både det ena och det andra hem från affären. När tjejerna kom hem ikväll stod det ett litet minijulbord uppdukat och julmusik i bakgrunden. Kristallkronan tänd och julmyset på topp.

De stod som två fågelholkar. Haha!

Egentligen skulle jag behövt lägga den tiden på annat här hemma men sån är jag. Spontan. Men det är mycket mysigare att äta julbord med dem än att städa.

Jag brukar göra små minijulbord fram till jul, det är ju nu man tycker det är som godast. Ibland bara julskinka, ibland en god jansson. Älskar grönkål och det finns ju så mycket man kan göra, idag fräste jag med olivolja, lite citron, chili, havssalt och lite vitlök. Galet gott!

Älskar våra middagar vi har tillsammans, det är den tiden jag sitter med tjejerna länge. Vi pratar igenom allt som hänt och det är en mysig stund. Det är inte mycket tid man får egentligen med sina barn för det är fullspäckad schema för alla. Men ta en liten stund då och då, middag, träning, en promenad eller en fika på stan. Kvalitetstid när man är tillsammans.

Min pappa jobbar inatt på operation och fyller dessutom år! Hurra på din dag!

Ibland brukar jag ringa honom om jag vet han är på väg in till jobbet så packar jag en liten matlåda, för det blir alltid så mycket mat när vi lagar. Idag blev det julbord och lite julmust, haha! Han blev ganska snopen när jag ringde och tyckte han kunde komma förbi och hämta med lite julmat. Då kanske natten på OP inte blir så lång.

Finns inget som jag älskar så mycket som julen. Har alltid börjat tidigt, när jag var liten började jag spela julsånger vid pianot i september. När vi var hos farmor och farmor på julafton var jag förtvivlad när vi skulle åka hem för att julen var över.
Jag älskar alla traditioner och vill därför göra det så mysigt jag bara kan för mina egna barn. Nostalgi och trygghet. Jag har lyckan att varit med om en väldigt fin och trygg uppväxt med mamma, pappa och mina systrar. Men det är inte alla som har det så.

Jag vet många som inte alls gillar julen och jag tycker synd om dem. Jag får ont i hjärtat, det går sönder när jag pratar med dem som inte har det så lätt. Julen är barnens högtid. Det är så många som inte kan fira julen, som kanske lever i otrygghet, som inte ens har en familj. Föräldrar som har psykiska sjukdomar eller alkoholism.

De barnen får ofta ta ansvar och det blir ombytta roller. Jag hoppas alla försöker hjälpa till om man känner någon som har det svårt, det finns ofta kyrkor, organisationer i varje stad, även flera hotell och företag hjälper till att samla in julklappar och pengar till de som har det svårt.

Eller de som är ensamma. Finns så mycket ensamhet, usch det knyter sig i magen.
Jag kommer skriva mycket om detta framöver och är ofta engagerad i både maskrosbarn och statsmissionen Göteborg.

Vi kan ju hjälpas åt här inne på bloggen för att sprida mer välgörenhet.

Sov gott, kram från mig

 

 

 

2017-11-23 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Linnea 3 år sen

Ser gott ut! Älskar din blogg, så inspirerade på alla sätt, ger energi. Fint det du skriver också om de som har jobbiga jular pga missbruk psykisk ohälsa osv. Som socionom möter jag många barn som just har det så. Stor kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Linnea, ja det är en tung tid för många.

Förstår du möter många som har det tufft. Usch :(

Kram!

Susanne 3 år sen

Grönkålen lät ju gott! Måste man ju bara prova.

Anneli 3 år sen

Godmorgon!
Jag har också “tjuvstartat”, gjorde jansson o skinka förra helgen, galet gott!
Önskar dig en fin fredag o trevlig helg.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Åh så gott!
Ha en fin fredag du också!

Madde 3 år sen

Vill också tjuvstarta julen men har en här hemma (tror det är min man) som bara totalvägrar att jag vill börja. Tvingade med honom på en julmarknad igår och nästa vecka får jag starta har han lovat. Måste vara julfint då vi har glöggmingel hemma.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hahaha men då får du släpa fram allt nu oavsett vad han säger, hehe

Mysigt med glöggmingel!

Trevlig helg på dig!

Anneli 3 år sen

Jansson finns inte på finska julbord men det ska jag göra i helgen så lite svensk jul blir det då hos oss. Jag brukar också göra matlåda åt min pappa, det uppskattas alltid. Han bor ensam och som du skrev det blir alltid gjort för mycket mat och då känns det bra att dela med sig.

Så trevlig ton här inne, tankar om högt och lågt. Tack!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Anneli, viktigt ämne tycker jag och skriver gärna om sånt som kanske kan hjälpa någon.

Älskar jansson! Krispig och smakrik.
Klart du även måste göra en svensk jul ;)

Viv 3 år sen

Va sugen jag blev på julmat nu då, ser jätte gott ut!! Mums

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Så gott! Älskar det, framförallt så här innan när man kanske egentligen inte ska.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Glad tredje Advent! En vecka kvar till julafton idag! Har ni tagit in granen? Vi gjorde det igår och nu står den klädd och klar. Egentligen har vi som tradition att ta…

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…