• 2017-11-27, 09:00
  • 74

Allt med att blogga är inte roligt men vissa saker måste man räkna med. Troll är en av dem. Hur noga du än är och hur mycket du än anstränger dig så kommer några att hata dig för det. Eller just för att du är så bra på det du gör. Trollen är som mobbarna i skolan men ännu fegare, de vågar inte ens säga vilka de är när de försöker trycka ned dig. Men de kan ta över hela din tillvaro om du låter dem.

Att strunta i trollen fungerar inte bättre än det gjorde att låtsas som att du inte alls blev ledsen över vad mobbarna vräkte ur sig. De fortsätter så länge de har roligt och om de tror att de har skrämt dig till tystnad har de jättekul. Att visa sig rädd är som att be dem fortsätta. Helt trollfri kommer du aldrig att bli om du inte stänger kommentarsfältet och slutar att läsa din mail. Eller slutar blogga. Då har de verkligen fått vinna. Låt dem inte göra det! 

Det är klart att jag också kan bli ledsen över att någon medvetet försöker göra mig illa, för det är precis vad trollen håller på med. Alla deras små nålstick går ut på att du ska bli rädd för att öppna din inkorg eller läsa kommentarerna på din egen blogg. Alla som klagar är förstås inte troll, vissa klagar bara för att de inte håller med dig, inte gillar din tröja eller inte tycker om din blogg. Det får du leva med när du valt att bli offentligt.

Och egentligen spelar det ingen roll vad signaturen Anonym tycker om min tröja. Det är tänkbart att jag tycker att hennes nya skor är fula också.

Vem vill ha en blogg med tre kommentarer som alla består av att jag har en snygg kjol idag? Inte jag i alla fall och jag vill faktiskt inte läsa den heller.

Men när signaturen Anonym klagar på precis allt du gör och skriver dussintals eller hundratals kommentarer om hur värdelöst allt du gör är så har du ett troll på halsen. En stalker. Visst kan du blocka Anonym, men alla troll värda namnet har flera IP-adresser så det kommer bara nya trollungar.

Jag konfronterar mina troll när jag tycker att de går för långt, men de flesta som bara smågnäller struntar jag i. Trollen tycker ofta väldigt synd om sig själva när de får mothugg och börjar babbla om yttrandefrihet och känner sig som offer. Det är ganska kul när jag är på rätt humör att se hur någon som skrivit 200 kommentarer under olika namn om hur dålig jag är plötsligt tycka att jag är en mobbare för att jag svarar på ett av dem. 

Det var inte länge sedan jag gång på gång frågade ett troll om vi inte skulle ta en fika så jag skulle få höra ansikte mot ansikte varför hon tycker så illa om mig. Det hade hon minsann inte tid med, men att skriva långa kommentarer gick fint, tryggt bakom sin skärm.

Är inte det lite märklig?

I början när jag bloggade var det svårt. Jag hade svårt att att acceptera att man kunde skriva så ofattbart konstiga saker till någon. När jag gick ner alla mina kilon i vikt så var en storm, rent kaos. Jag kan inte förstå att en del tycker det är bättre man inte tränar och att man bär på tio kilos övervikt eller mer.

Men jag kan än mindre förstå hur man kan känna sig så kränkt över att någon annan väljer att träna och leva hälsosammare. Det är inte som om jag tvångsmatade trollen med spenat eller något annat hemskt när de egentligen bara ville proppa i sig grillchips.

Jag fick ta emot mycket hat från anonyma troll som hittade på namn olika gånger, ville jävlas och tala om hur ful jag är, att jag är en vidrig mamma som inte är en bra förebild för jag tränar så mycket. Då hade jag inte lärt mig att hantera alla såna människor än, jag blev rasande och ville sätta dit dem, en och en eller alla på en gång.

Och det var förstås vad de var ute efter, att kunna reta upp mig och få mig att må dåligt. I själva verket var det bara en eller två personer som skrev till varandra i olika namn för de ville låta mina läsare tro det var en hel hög med anonyma troll. 

Jag raderar aldrig påhopp om mig själv, gillar du mig inte så kan du väl få säga det om du vill det. Den enda gången jag blir riktigt förbannad på trollen är när de ger sig på andra. Jag har valt offentligheten, men mina tjejer har det inte och Annica har det verkligen inte. Att ge sig på dem för att komma åt mig är så vidrigt att jag inte finner ord för att beskriva det. 

Men tack och lov har vi allihop stöd från alla vettiga, kärleksfulla läsare som kan hjälpa oss mot trollen.

 

2017-11-27 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Malin klaar 3 år sen

Fattar inte varför man inte bara kan va snälla mot varandra…???

Pirjo 3 år sen

Nu pratar du väl inte sanning,jag skrev mitt namn och jag blev påhoppad av dina fans, fick skydda mig själv.
Min åsikt var att jag tycker om naturligt vackra människor , med rynkor och allt man får när man blir gammal.
Du tyckte att jag var det värsta trollet.

Maria 3 år sen

Har aldrig skrivit en endast kommentar, men måste ju faktiskt få säga att det är imponerande att vara pensionsmässig i din ålder ;-). Med tanke på hur lite jag kommer att få i pension om 20 år (och jag är ändå ett år äldre än dig) så har du jobbat på bra om du kan gå i pension redan nu ;-).
Skämt åsido, jag säger precis som jag alltid brukar säga: man vet aldrig en annan persons hela historia, så – be kind, always! Det gör att man mår gott i själen, och det kan göra mottagarens dag (eller vecka).
Ha en riktigt härlig dag!
Kram Maria

Cemilia 3 år sen

Trolll är patetiska människor som jag trycker man skulle göra forskning på istället för råttor! De måste ju sakna en viktig del i hjärnan som empati, omtanke och kärlek! Och som i trolljägarna, när man lyser på dom sprutar tårarna och de är sååå synd om dom!! Patetiskt!

Marika 3 år sen

Johanna.. tack för ditt inlägg angående bloggandet, det var mycket intressant att ta del av. Det krävs en oerhörd styrka som personlighet att kunna förhålla sig inför dessa troll med alla möjliga påhopp och kommentarer, den ena värre än den andra. Förstår att du tränat upp dig på dessa utmanande personligheter, för de utmanar en ordentligt. Personligheterna som inte kan skilja på sak och person, roll och uppdrag. För precis som du säger bloggen har ju blivit ett jobb för dig och på arbetet är man i en roll medan man hemma är i en annan roll. Du använder dig själv som verktyg precis som i många andra arbeten där man har med olika personligheter att göra. Skillnaden som i det här fallet är rätt stor, är att jag kan gå in i en mer tydlig avgränsad arbetsroll på arbetet medans jag är privat hemma. I din situation blir det lite av en mix match och där gäller det ju att hitta gränsen att bjuda på sig själv likväl som att sätta gräns för det absolut privata. Upplever att du klarat det galant, beundransvärt tycker jag. Jag tycker du är cool och tuff med ett oerhört stort hjärta. Fortsätt att vara du, tackar ödmjukast för att du delar med dig och inspirerar såsom du gör. Kram❤️?

Anonym 3 år sen

Du lever ju på alla troll, Johanna. Jätte mysigt. Håll till goda med trollen?? HeJa trollen. NI är bäst.??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Men då kan du ju börja med att skriva ditt för och efternamn om du vill säga något här inne, du är ju ett anonymt troll vare gång.

Åsa 3 år sen

Till anonym: Det är väl snarare trollen som lever på att hacka på andra? Patetiskt hur man kan få energi av en så destruktiv handling som dessutom utförs i anonymt.

Eva 3 år sen

Anonym varför skriver du Ni, det är ju Du som är trollet/trollen. Härligt att du finner sådan glädje av Johannas blogg! Jag tror att Anonym heter Linda och att efternamnet börjar på A med fem bokstäver.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Så är det… ett stort fenomen men trollet får energi här inne, det är nog en sam som är säker ;)

Anonym 3 år sen

HeJa trollen. Ni äger??

Svar på kommentaren:
katja 3 år sen

Ska det behövas #metoo från blir bloggarna också?.
God natt. Sov gott!

Anonym 3 år sen

Jajamän Katja. Sov gott?

Anette 3 år sen

Att vuxna människor inte vet bättre och förstår hur man ska uppföra sig. Vad anser dom sig vara för förebilder? Kan de liksom inte helt enkelt sluta följa din blogg istället för att sitta där och bli “bitterfi**or”. Svårare än så är det inte. Det behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut. Jag är inne på din blogg varje dag. Alltid hittar man något tips på antingen recept, kläder och inredning. Fortsätt med det du gör och låt dig inte påverkas av trollen.

Pernilla 3 år sen

Till den/dem som tycker att det är jobbigt att kallas troll: det kan vara skönt för er att veta att troll i den här benämningen inte är ett fult bergatroll med vårtor som bor under en sten. Ordet kommer från “trolling” och är en fiskterm som betyder att man försöker locka fisken med bete. Hoppas verkligen det känns bättre nu!

Pelle 3 år sen

Vad är det för folk som bara skriver en massa skit,kan man inte vara glad åt någon när det går bra?Tänk att lägga så mycket energi på att vara avundsjuk,dom mår nog väldigt dåligt dom personerna.Tack för en riktigt bra blogg!

Anki Aronsson 3 år sen

Hejsan Johanna! Tack för svaret! :) Förstår att du inte alltid hänger med i kommentatorsfältet, helt otroligt att du ens orkar svara.. vissa då…. Jösses jag skulle bli helt knäckt av vissa stygga som skriver.. en eloge till dig! Ha en fortsatt underbar dag trots det grå vädret som iaf vi har här i Axvall…Säkert samm i Sde…:)

Anki 3 år sen

Precis som en annan gång hoppar du över mina frågor. Varför då.? Du skriver om otrevliga kommentarer men kan inte hantera dina egna? Eller?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ber om ursäkt om jag missat din fråga.

Har massor med kommentarer i det här inlägget och när jag går in i min admin ser jag endast de senaste som kommit som jag svarar på.
Sedan går det inte svara på alla kommentarer men ser att du har en fråga.

Om jag svarat dig otrevligt någon gång minns jag inte men kanske jag tyckte det var någon konstig och dum kommentar? Får tusentals kommentarer så jag minns inte. Ledsen för det.

Angående frågan om nättroll vad det betyder, det menas med att en person inte skriver sitt riktiga för och efternamn och sitter gömd bakom en skärm och skriver elaka kommentarer som anonym. Skriver från olika enheter och gömmer sig. Vågar alltså inte vara dum och elak med sitt riktiga namn.

Vidrigt.

Hoppas du har en fin fortsatt dag, kramar Johanna

Sussi 3 år sen

Johanna, vad bra att du förklarade att du inte ser alla frågor. Har också ställt en fråga som ej besvarats, men då förstår jag varför. Ha en fin mittiveckandag!

katja 3 år sen

God morgon! Funderar på pensionen när man jobbar med blogg. Sparar man själv?
Ha en bra dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

God morgon!

Som alla andra företag eller om man är anställt och får lön.
Är man egen betalar man in alla avgifter och pension, är man anställd ser man till så arbetsgivaren betalar.

Ha en fin dag du också! Kram Johanna

katja 3 år sen

Åh, förstår! Tack för svar!

Johanna 3 år sen

Heja dig!! ?

Lena 3 år sen

????

Nettan 3 år sen

Älskar din blogg!

De slutar inte läsa de som stör sig för att de gillar dig. De kan inte låta blir, du är snygg och man får inte sticka ut i Sverige.

Annelie 3 år sen

Tycker man inte om din blogg så sluta att titta på den, värre än så är det väl inte. Jag blir i alla fall glad av den, tittar varje dag. Det som är bäst är lilla hunden, hon är väldigt trevlig. Har hälsat på henne några gånger på stan, hon är stabil och mysig hon är inte rädd för min rullstol som många andra hundar.
Jag följer gärna Annica, jag har själv haft cancer. Tycker så synd om henne jag vet precis vad hon går igenom.
Stå på dig Johanna du gör många glada med bloggen.

Cecilia 3 år sen

❤️ Go Girl!! Du har en riktigt bra blogg Johanna!!? Bra recept , fina tips på både kläder och inredning och träning! Sådant som förgyller vardagen och livet!

Maria 3 år sen

Tack för en trevlig och inspirerande blogg Johanna ??

Lotta 3 år sen

Klart att de är avundsjuka på att du är snygg, framgångsrik, hälsosam och företagsam. Vem är inte det litegrann
men jag unnar dig ändå all lycka och framgång med din blogg. ? Många troll sitter nog på sin kammare och önskar sig ett helt annat liv…tragiskt! Kram och tack för en rolig blogg! ❤️

anonym 3 år sen

Men snälla att kalla folk för troll är väll verkligen onödigt. Tycker det låter så fult. usch nej det ordet gillar jag inte.

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Fast troll är väl inte direkt något fult ord? Så vad tycker du att de kan kallas? #detgåralltidatthittanåtattklagapå ;)

Johanna Toftby 3 år sen

Du är ett av dem så det förstår jag att du inte gillar.

Anna 3 år sen

Hahaha Johanna så kul svar :-)

Susanne 3 år sen

Nej passar bättre med psykfall… Hoppas du får hjälp en dag.
Du kan ju börja med att motionera lite och göra av med lite negativ energi.
Hoppas du får hjälp snart, tycker synd om dej

Åsa 3 år sen

Evas förslag #detgåralltidatthittanåtattklagapå är klockren, jag lånar den. Tack:) Tänker skriva den som enda svar varje gång de där personerna som måste hacka på allt och alla krälar fram och förgiftar trådar i olika forum med sina mer eller mindre inlindade påhopp. Istället för att gå i diskussion med dem, vilket jag tyvärr oftast gör. Och dessutom i affekt då jag oftast har lyckats bränna fyra huvudsäkringar innan jag ens läst klart vad de spytt ur sig… Håller med Johanna om att man inte ska ignorera dem, men visst måste det vara bättre för den egna sinnesfriden (och hälsan!) att stämpla dem med #detgåralltidatthittanåtattklagapå och gå vidare. Jag gissar att troll inte tycker om att stämplas som oviktiga.
Heja dig Johanna, du gör ett bra jobb både med bloggen och med ditt korståg mot #detgåralltidatthittanåtattklagapå-maffian:) Häng i!

Carolin 3 år sen

Helt galet är det! Men en fråga – fick du/ni personen ditsatt, som skrev de anonyma breven till Annica? Jag är bara lite nyfiken på hur det gick…? Inte för att det spelar någon roll, men om ni hade lyckats med detta, så hade det kanske varit en lite “varning” till alla troll… Ett litet statement…

Tack för en toppenblogg!

Sandra 3 år sen

Kram och styrka till dig Johanna ❤️

Malin klaar 3 år sen

Tycker egentligen inte att man ska få göra så.. Då kan man lika gärna vara tyst… Om man ändå inte tänker vara snäll… Men verkligheten ser ju annan ut… ???

Eva 3 år sen

Bra skrivet Johanna! Sjukt är det och oftast handlar det ju om avundsjuka, men även du blir ledsen såklart. Jag som trogen läsare har sett dessa kommentarer och minns alla dem du visar här, och kan också se att det oftast är en el två personer som skriver under olika nicks. Har reflekterat över att fejk-Eva, Lindyhop och Mia/Sandra verkar ha försvunnit och ersatts av en Anonym som ibland även kallar sig Haha och lite annat. Såg häromdagen någon som skrev att hen inte blir inspirerad av din blogg och ska sluta läsa för hen tycker det är för mycket mat, kläder, heminredning och för lite vänner och familj… Inte lätt att uppfylla allas önskningar men jag tycker att du har en bra variation och mix på innehåll, bra blandning och jag tycker du är en glädjespridare och du inspirerar massor, finns ingen mer inspirerande blogg! Keep up the good work! <3

Pernilla 3 år sen

Starkt & modigt att våga dela med dig av dina upplevelser av näthat! Låt aldrig trollen vinna. Du är så mycket mer än dem oavsett vad du bloggar om, hur mycket du tjänar på din blogg, eller hur många samarbeten du har. Huvudsaken & främsta drivkraften är att du är lycklig & att du tror på det du gör.
För många gör du STOR skillnad även i det lilla – på ett positivt sätt.

Lisetta 3 år sen

Jag tycker det är skrämmande att vuxna människor kan sitta bakom en skärm och säga så elaka saker , bete sig så illa . Jag pratar mycket med min dotter , de pratar även i skolan , om vett och etikett – hur man beter sig i cybervärlden . Vad man får , inte får säga – skriva. Barnen är många gånger så kloka och anser att vågar man inte säga något direkt ska man inte skriva det heller . Så klart man inte ska säga saker som är direkt sårande eller stötande . Tror många skulle behöva lyssna på våra kloka barn – om vi beter oss illa som vuxna – vad lär vi då våra barn . Vi är deras vägvisare – och de i sin tur läser ju också olika bloggar osv . Nä ingen ska behöva tolerera troll i någon form . Viktigt att ämnet tas upp med jämna mellanrum .

Pia 3 år sen

Så bra skrivet Johanna. De är ren avundsjuka ifrån såna troll, avundsjuka är en farlig sjukdom. Jag älskar din blogg och gillar Michaelas oxå❤️❤️ Kramar

Anki Aronsson 3 år sen

Hejsan Johanna! Jag följer dig för att du skriver många goda recept, får inspiration av din träning och även kul klädtips:) Tycker det är bra att du skriver om nättrollen och kan inte heller förstå att man kan skriva så stygga saker om ngn som man inte känner och om Annica som kämpar så… Ja, det är fruktansvärt… Måste bara fråga, eftersom jag inte har koll, vad är exakt ett nättroll? Är det då ngn skriver enstaka neg kommentarer eller är det när ngn stalkar på kommentatorsfältet? Har inte fått grepp om det riktigt..

Sedan skulle jag vilja nämna inom parentes och vill inte vara stygg mot dig för du skriver om vettiga och viktiga saker! Men jag har faktiskt fått en kommentar från dig på instagram, ngt år sedan.. Jag blev så full av skratt då du använde ordet “grymt” tre ggr på tre rader till ngn instagraminlägg. Jag kommenterade att “grymt är ordet för dagen” och en skrattsmileys. Jag menade ingenting med denna kommentar mer än att jag skulle busa med dig lite. Min uppfattning är at du är en hyfsat lättsam person, precis som jag:) Men tydligen uppfattade du det helt fel för du taggade mig och sv: “för att du ska ha något att reta dig på xxx” Jag blev helt paff..! Tog också illa vid mig eftersom jag är en person som gärna skojar till det lite;)

Ha en fortsatt trevlig dag och fortsätt at skriva om saker som berör! Du gör det jättebra! :)

Gittan 3 år sen

Fy vad elaka o avundsjuka människor det finns?Heja dig Johanna, stil och klass på både dig o bloggen?

Anonym 3 år sen

Jag vill inte Annica något illa och det är väldigt synd att hon utsatts så hårt av troll, men att påstå att hon inte valt offentligheten när hon ju faktiskt VALT att gästblogga på en stor, offentlig blogg kan ju jag tycka är ett hittepå. Troll finns ju alltid, även om det inte är ok och oavsett hur många gånger man säger ifrån, så även hon måste ju ta med det i ekvationen när hon väljer att blogga. Eller hur tänker ni om det?

Svar på kommentaren:
Maria 3 år sen

Det är ju vi läsare som bryr oss om henne som ber att få uppdateringar om Annica.
I nästan varje inlägg så är det någon som undrar hur hon mår ect ect..

Linda 3 år sen

Johanna arbetar heltid med detta, hon menar nog att hon valt det här livet, hon tar smällarna.
(Jag tycker inte det är klokt ändå att vuxna damer vräker ur sig sån skit)
Annica valde gästblogga för att hon känner Johanna och att hon nog märkte att alla läsare bryr sig om henne så mycket.

Marie. S 3 år sen

Men tycker du att Annica ska “ta skit” och hemska påhopp” bara för hon valt att blogga på en av Sveriges största bloggar? Det är ju Johannas blogg.

Det är för jävligt att man ska accceptera sånt!! Inte du heller Johanna ska ta skit.

Jag slutar aldrig förvånas.

Camilla 3 år sen

Först och främst, stå på dig! Jag läser din blogg och en del andra för att jag tycker att det är kul. Dom övriga som läser men är ute för att bokstavligen “kasta skit” på andra mår oftast inte bra. Det är i och för sig ingen ursäkt till deras handlande. Men ibland kan det vara en tröst att försöka tänka så. Jag bloggar själv men absolut inte i den stora bloggvärlden, även jag får kommentarer men det märks att det tyvärr är folk som finns i min närhet.
Mina ord tröstar inte andras beteenden men jag tycker att du är en snygg och framförallt en framåt kvinna, sånt älskar jag! Styrkekramar

Annika lindqvist 3 år sen

Stor kram o heja dig Johanna! Du ger fin energi !!!??☀️☀️ Hälsningar Annika i Göteborg

Elisabeth 3 år sen

Finns inga ord för denna svenska avundsjuka!!! Förstår att dessa trolls kommentarer även kan såra er bloggares känslor. Men deras elaka kommentarer handlar bara om avundsjuka. Så Johanna och alla andra fina bloggare Keep up the good work ❤️

Eva Larsson 3 år sen

Tråkigt med dessa stackars avundsjuka bittra människor.. go girl. Tur du har oss som skriver positiva saker till dig?

Kathrine 3 år sen

Fy fan va dåligt man mår när man läser vad du får för kommentarer. Vad är det för fel på folk? Får ont i hjärtat.
Så strongt att orka fortsätta och skita i alla dessa troll! You go girl!

Michela 3 år sen

Ja, den där kommentaren om att “ingen vill ha mig och det är anledningen till att jag är singel” minns jag väl men tänk vad fel man kan ha i sina tolkningar.
Som det har sagts flera tusen gånger tidigare, de personer som är själva nöjda med sig själva finner definitivt ingen anledning till att kommentara andra, speciellt inte på det där lilla fega sättet som att sitta anonym bakom en dator innebär.
Alla vi tycker nog något om vissa andra men att sedan lägga känna det där behovet att offentliggöra detta utan att visa vem man är säger mer om personen som skriver än om den som orden handlar om.
Nåväl, fortfarande halvsingel men har väldigt roligt ändå och vissa av oss ser inte riktigt en man som ett mål i livet.
Kram på dig, imorgon skall jag testa det där IP numret du skickade…

Ellinor 3 år sen

Jag tycker du gör det bra! Måste vara tröttsamt med alla troll, man förstår ju inte varför de fortsätter följa en blogg som de inte uppskattar? Jag gillar att få tips och inspiration, alltifrån kläder, inredning till recept. Ha en fin dag!

Anonym 3 år sen

Gillar din blogg tjejen ?

Malin 3 år sen

Jag brukar inte kommentera men allvarligt. Jag blir chockad över alla dessa nättroll. Man tror knappt det är på riktigt. Hur orkar dom? Läser din blogg. Håller inte med om allt du skriver eller kanske tycker likadant som dig. Men skulle heller förmodligen aldrig följa om du vore precis som mig hehe
Hur som helst så skulle jag aldrig kommentera elaka saker. Vad jag än tycker. Gillar jag inte det du eller någon annan skriver så läser jag helt enkelt inte.
Är det verkligen vuxna människor som sitter och kommenterar? Vuxna nättroll?
Tänker att hur lär dom sina barn, om dom har några? Att det är ok att göra påhopp och skriva elaka saker? Att det är ok att vara taskig/mobbas?
Om man inte jag nåt snällt att skriva kan man ju låta bli!!!

Tror det som biter bäst på trollen är att du ignorerar dom. Helt enkelt låtsas som att dom inte finns. Att du är starkare än dom. Så säger jag till min dotter om monster under sängen. Bry dig inte om dom så försvinner dom till slut.

Ha en bra dag !

Annika Jansson 3 år sen

Ofattbart, men var är ni nu då ? Ni som skriver den här skiten som Johanna visar.
Fram mer er, skriv era namn och visa upp er.

Men det vågar ni inte.

Malin kohkoinen 3 år sen

Eva 3 år sen

Att folk bara kan yttra sig på detta vis!! istället för att lytta upp folk, och vara glada för din skull :) men vi andra är fler o starkare eller hur tjejer :) kram alla

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Fortsätt precis som gör Johanna <3

Egentligen är det bara att ignorera dessa människor, även om det kanske är svårt.

De mår uppenbarligen inte speciellt bra själva, och försöker bara få omvärlden att må lika dåligt! :/

Svar på kommentaren:
Mia 3 år sen

Håller inte med.
Sett många kommentarer Johanna svarar på som också får de att hålla käften. Johanna gapar inte och skriker som vissa bloggare kanske gör.
Känns smart att dissa vissa och konfrontera vissa.

Lotte 3 år sen

Nä jag kan inte förstå nöjet att sitta och mata kommentar efter kommentar med enbart bittra och elaka ord! skäms ta mej fan!
http://lotte4.blogspot.se

Anette 3 år sen

Dom är så avundsjuka och bittra, har nog inget bra liv. Vill ha det du har utseendet , pengar . Men för fasen man får ju inget gratis du har ju jobbat dig till detta. Bra blogg! Kram?

Louise 3 år sen

Riktigt bra skrivet!

Marie 3 år sen

Det trollet som skriver du är ful är antingen blind eller väldigt avundsjuk och bitter. Blir ju patetiskt.
Du är snygg som få!
Bitterheten tar över….

Sussi 3 år sen

Den svenska avundsjukan kan uttrycka sig på olika sätt, men ofta i form av troll. Har så svårt att förstå varför, den som skriver kan ju verkligen inte må bra…
Jag har följt dig ända sen Ensam mamma-tiden. Älskar din blogg då den är varierande, rolig och du verkligen månar om dina läsare!
Jag har nyligen börjat blogga, älskar att skriva. Men hur når man ut? Hur får man folk att upptäcka just MIG? Du var ju ett ansikte från TV, folk visste vem du var. Att jag varit med i ett avsnitt av Allt för Sverige för 2 år sen gör ju inte att jag blir igenkänd på gatan precis haha! Har du nåt tips?
Kram!

Helen 3 år sen

? kram

Anonym 3 år sen

Usch!! tänker på NanneGrönvall som sjunger jag är så avundsjuk!!
den låten passar in på troll, elaka människor!!
Varför? Lägg ner ni som skriver elakt!! F-n!!! Gläds i stället!!!☺️

Svar på kommentaren:
Agneta? 3 år sen

Agneta?skall det vara o inte! anonym????

Agneta 3 år sen

Är det här på riktigt?

Helt otroligt att fegisarna inte vågar träffa dig, haha

Anette 3 år sen

Äh fy fan. Vilka jävla kräk.

Skäms på er!! Vuxna kärringar.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…