• 2017-11-30, 21:44
  • 22

Flera av er läsare har frågat efter mer träning här inne och ingen blir gladare än jag! Jag skrev ganska ofta om träning och hälsa förut men ni är så många här inne som läser nu och det har verkat som det funkar bättre att blanda upp mina ämnen mer.

Men träning mår alla bra av så lite lagom dos kanske blir bra!

Vill ni har mer träningspepp? Berätta vad ni vill läsa om? Kanske vad jag tränat i veckan? Blir pepp till mig också!

Jag har kört ett kvällspass idag och det blev överkropp som fick jobba, förutom alla 100 squats förstås. I morgon klockan 12 blir det ett bodypump så då kommer ben få jobba. När ni kör squats, testa ställa er bredare, ta en vikt och gå upp och ner. Gå inte ända upp, dels är det snällare mot era knän men det blir även jobbigare.

När ni tränar styrketräning, försök hitta era muskler. Man ska ha kontakt. Spänn bålen.

Jag tränar ofta på gym, styrkepass och gärna härliga grupp-pass. Hitta den träning du mår bra av. Att styrketräna gör mer än vad ni tror. Är man överviktig förbränner det förutom alla andra fördelar träning ger.

Är man smal så bygger man muskler och får en bättre hållning. Det är fult och inte bra för ryggen med sluttande axlar som pekar framåt, framförallt, din kropp mår inte bra av den hållningen. Man får en helt annan hållning om man tränar.

Du får utstrålning! Dessutom mår musklerna, hjärtat, lungor bra av att träna. Vi vet ju allt det där.. Ändå tycker en del det är så svårt att komma iväg.

Jag brukar ta en runda på morgonen, ibland kortare, ibland längre. Men ut ska jag. Motion, luft, endorfiner. Är du deppig eller lite låg hjälper träning. Är du extra låg på morgonen är det serotonin som är lågt, rör på dig så kommer du märka att du känner dig lite mer uppåt efteråt. Sitter i 24 timmar så det är bara att kicka igång och röra på sig.

Tänk inte så mycket. Gör det bara. Våga ta ut er. Jag kan själv känna under tex ett tufft spinningpass att nu ramlar jag ihop, kroppen orkar inte, men det gör man. Jag orkar mer än vad jag tror.

När jag cyklar cykellopp har jag en av mina favoritinstruktörer Jessicas ord i mitt huvud hela tiden. Tänk inte, kör bara.

Krångla inte till det. Vi måste träna för att må bra, för att hålla oss friska. För att sova bättre, för att bli en bättre förälder, partner eller chef. Äter vi massa onyttigt, ja men gör det då. Rör du på dig kommer du inte vilja vräka i dig en påse chips efter.

Tränar jag inte så vill jag ha mer onyttigt. Kroppen funkar så. Måbra hormonerna styr och ser till att du stoppar i dig mer nyttigt om du är igång varje dag.

Jag tycker alla klarar av att göra något om man inte är sjuk. Men vi är bra på att hitta ursäkter, sluta med det och gör det bara. Vi peppar varandra, jag blir taggad när jag ser andra tränar.

Belöningen kommer efter.

Som en underbar middag! Jag hade färsk lax hemma ikväll så jag gjorde det enkelt. Gratinerade lax i ugnen med lite sweet chili, salt, peppar och sesamfrön. 20 min 220 grader.

En kall sås och grönsaker till. Vi hade även lite fetaost över. Inga kolhydrater så här sent, detta mättar.

Sesamaioli  4 port

1,5 dl creme fraiche
3 msk  majonäs
1 msk soja
1 msk sweet chili
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
1 msk sesamolja
lite cayennepeppar
salt och peppar

Rör ihop och ställ kallt en stund. Så gott så gott! Jag serverade en krispig sallad med grillad sparris till.
Slurp!

December, jag är redo! Nu kör vi, eller hur?

 

 

 

 

Kommentarer

Gittan 3 år sen

Du inspirerar med allt i din blogg, inredning, härliga recept ock bra träning!
Trevlig Advent
Kram

Christina 3 år sen

Tack för ditt fina recept på laxen. Lagar många rätter hemma, med lax och annan fisk, men detta var bland det godaste vi ätit//
Christina, en gammal kollega till din svåger Mats:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Men åh vad kul! Vi älskar den rätten!

Kul att du jobbat med min svåger, goaste Mats.

Kram!

lina 3 år sen

Johanna jag önskar mer recept på god o nyttig mat! Du är grym!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack söta!

Det finns massor här på bloggen! Skriv nyttiga recept i sök så kommer det upp, men jag kan gärna tipsa!

Du måste göra min mammas nötbröd, det är grym! Sök på det så får du se.

Karin 3 år sen

Det som är så bra med peppen är att man kommer igång.

Kan du inte skriva lite mer om högt blodtryck men även för viktnedgången
typ vad du åt.

Trevlig helg första advent.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Det ska jag försöka göra, jag hade högre tryck förut och alltid huvudvärk. Nu är det bra!
Vikt och motion är viktigt..

Ska skriva lite tips om du vill.

Ha en trevlig advent du också!

Annika 3 år sen

Jag har hållit i gång min träning i några år nu. Över förväntan när det kommer till mig som låg på soffan och tjockade på mig i nästan 20 år!
Just idag bokade jag av mitt pass då jag anar en snuva och har lite ont i halsen. Egentligen brukar jag inte låta det hindra mig, men jag känner väl av lite extra idag, hehe..
Imorgon blir det löptur i det fria och söndag är min core-dag.

Emelie 3 år sen

Älskar träningsinläggen! <3 :)

Sussie 3 år sen

ÅHHHHH ÄNTLIGEN!!!!

PEP är ordet!
Så kul att du mixar här på bloggen, det knyter ihop säcken för en bra blogg!
Peppa gärna med mat, träningskläder, utomhus o inomhus träning , gillade när du förde mer träning på bloggen.
Ha en bra 1:a december!

Jessica 3 år sen

Jag älskar träning och hälsa så alla inlägg du skriver om det gör mig glad, inspirerad och motiverad. ❤️
Trevlig helg!

Annica 3 år sen

Underbar pepp! Skriv gärna hur en träningsvecka ser ut för dig och gärna många nyttiga recept och smoothies :)

Anonym 3 år sen

Du är ju helt otrolig. Skaffa dig ett liv?

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Och vad är Du Anonym? Kanske Du som borde skaffa dig ett liv va, men du vill nog gärna leva Johannas liv.

Anonym 3 år sen

Men tjäna?Hur ser du ut? Lite för mycket alkohol nu Johanna. Du ser plufsig ut nu. Ett gott råd, tänk dig för nu. Du ser sliten ut nu o gammal.?

Svar på kommentaren:
ellos 3 år sen

Alltså anonym man borde egentligen tiga ihjäl dig ..men vem ÄR du ? En utmattad småbarnsmamma eller en högt uppsatt chef ? Är du överviktig och inte klarar av att se en vältränad kropp ? Har du förlorat jobbet och sitter arbetslös hemma med sinnet full av hat och frustration? Eller har du precis lämnat barn på förskolan och är på väg till jobbet och ingen av dina kollegor skulle någonsin kunna tro att just du är ett bittert nättroll?
Oavsett så är det så sjukt synd om dig arma människa. Kan inte säga annat.

Anna 3 år sen

Bra skrivit ovan, undrar också vem denna hemska kärring är.
Kan du inte visa dig för oss, berätta vd du heter och vart du bor.
Borde inte vara så svårt när man skriver så mycket skit som du gör till Johanna.

Susanne 3 år sen

Hej Anonym
Det var väl ändå inget vidare snällt att skriva. Man får tycka vad man vill, men jag tycker du ska behålla sådana onödigt elaka kommentarer för dig själv.
Hur hade det känts för dig om någon sagt något så elakt till dig?
Trevlig helg!

Eva 3 år sen

Johanna ser inte alls sliten ut, du kanske behöver nya glasögon eller putsa dem? Hon ser inte plufsig ut heller och hade hon varit smalare så hade du klagat på det suck. Hur ser Du ut Anonym? Jag tror jag vet och du är inte i närheten så snygg som Johanna. Är ganska säker på att trollets namn är Linda A. Hoppas du mår bättre snart!

Anna 3 år sen

JA!!! Du är en sann inspiratör, underbar blogg har du!
är pepp!

Lotte 3 år sen

Åååh jag längtar ännu mer efter träning när jag läser det här!! Så fort jag varit på efterkontroll hos barnmorskan och får ett ok ska jag börja köra hemma. Längtar!! Du kan konsten att ge inspirerande längtan:-)
http://lotte4.blogspot.se

K L M 3 år sen

Hilsen från Playa del Ingles massa trappor gratis träning go värme. Ha det..

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…