ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås

/
dsc_06211-670x445


Lingonparfait med pepparkakskross kan vara den godaste juldesserten jag vet. Syrlig med pepparkakssmak och kolasås som smälter i munnen. Ska ni bjuda på adventsfika måste ni göra den här.
Magisk!

dsc_06121-670x445

God till kaffet men också en vit kall glögg jag bjudit mina tjejkompisar på när vi hade halv åtta hos mig. Pepparkakorna kan annars vara lurigt när det kommer till dryck tycker jag men den vita glöggen var god till med is.



dsc_05891-670x445

Lingonparfait med pepparkakskross 
4 äggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl rårörda lingon (inte frysta)
4 dl vispgrädde
150 g pepparkakor, krossade till pulver
Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Häll ett lager av smeten i en form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt).

Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. (Vänd den sedan efter du fryst den så kommer smeten upp och inte krosset uppåt)
Dra plastfolie över och frys i minst 4 timmar.

tarta


Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl farinsocker
Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.
Stjälp upp parfaiten på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och dekorera gärna med hela lingon. (De köper jag frysta och tinar något)
Glöm inte ställa fram en liten kanna med extra kolasås.

dsc_06241-670x445
9
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00