• 2017-12-06, 22:07
  • 87

Jag har skrivit mycket om näthatet och hur det påverkar människor. Vid det här laget har jag lärt mig lite vad som får hatet att starta. Skriv bara något om att du känner dig fin eller att du använder botox. Allra helst båda delarna på en gång. Då känner människor omgående sig kränkta och hatar dig för det. 

Där verkar det starta, vare sig det är på Facebook eller i mitt kommentarsfält som det hettar till. Någon känner sig kränkt och ska hämnas. Sen är det full fart! Som en budgetversion av Clint Eastwood bakom tangentbordet sätter hämnaren igång och tar i så mycket det bara går.

Ju argare desto bättre. Tror man. Får hon eller han svar så blir kränktheten bara större. Till sist har vi ett nyfött nättroll som aldrig ger sig. På facebook spårade det ur totalt. 

Nej, alla som surar till över något jag skriver är inte näthatare eller troll. Det går bra att tycka att jag har fel, det är till och med roligare att diskutera med någon som inte håller med mig om något.

Men det är svårt att diskutera med till exempel min nya kompis som använder olika namn varje dag och tycker att jag ska operera näsan när jag ändå är igång eftersom min näsa är så stor och ful. 

Rimlig reaktion på att jag använder botox mot min migrän och passar på att fixa till en arg rynka? Nej, inte det minsta. Men någon som känner sig kränkt och ska hämnas tänker inte så långt, då ska minsann jag må precis lika illa. 

Jag förstår inte den mekanismen, lika lite som jag förstår varför någon tar så illa vid sig över att jag vill hålla vikten, träna mycket, använda botox eller över huvud taget leva sunt. Att ens använda ordet sund är tydligen provocerande insåg jag på min Facebook där någon blev väldigt arg över det.

Så små saker behövs tydligen för att göra någon så arg att hon eller han helt tappar fattningen och skriver hemskheter tillbaka.

Jo, jag tycker det är ganska hemskt att vräka ur sig att jag är ful, det har ingenting att göra med att diskutera för och nackdelar med botox utan är bara ett angrepp för att göra mig illa. Beklagar, det fungerade inte.

Det biter inte hur mycket ni än försöker. Jag får höra det nästan varje dag och spegeln håller inte med er som påstår det. Sorry. 

Jag tror att vi skulle slippa mycket av näthatet om vi bara tänkte efter och insåg att det sitter en livs levande människa där bakom datorn och tar emot det man just skrivit i ilskan. Om vi tänker på hur det skulle kännas att få just det där mailet själv och bara har lite empati.

Och tänker på att om jag mår så dåligt av att höra att någon annan tränar, äter nyttigt eller använder botox så kanske problemet ligger hos mig själv och inte hos den du just skriver ett rasande mail till.

 

2017-12-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Elin 3 år sen

Jag tycker din attityd blivit sååå tråkig! Bland kommentarer på IG och ibland på bloggen.. så tråkigt när man följt dig länge, tycker du är en grym tjej men känns tråkigt när du har dålig och nästan lite kaxig attityd mot dina läsare (så fort dom inte tycker exakt som dig eller skriver någon smickrande kommentar..)

Svar på kommentaren:
Linda 3 år sen

Håller inte alls med, följer Johanna på instagram, hon svarar massor, alltid trevlig och glad. Vem fan skulle inte sagt ifrån om folk beter sig illa.
Kolla in Läckbergs instagram får du se, hon skäller ut sina läsare när de beter sig.
Tycker det är helt rätt!

Linda 3 år sen

Jag förstår inte varför alla ska vara så elaka hela tiden, tänk om alla kunde säga nåt snällt ist..?
Å personligen skulle jag inte läsa en blogg där jag bara blir irriterad på den som skriver. Det är ju valfritt att läsa liksom, men ett nättroll tänker nog inte så. De vill nog bara såra, fast de egentligen borde lägga all tid på att fixa sin egna självkänsla. ?

Ida 3 år sen

Tänker inte anklaga dig, klanka ner på dig för att du och andra använder botox men vet inte själv om jag skulle våga, jag skulle nog hellre använda fillers isf av olika orsaker. Här är lite info om botox eller botulinumtoxin som faktiskt är ett nervgift.. Men antar att doserna som används är noga kontrollerade. Bra blogg för övrigt!

Botulinumtoxin (eller botulinustoxin) (BLT) är ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum och orsakar botulism. BLT räknas som ett av de mest potenta toxiner som överhuvudtaget existerar, där dödlig dos uppgår till endast 1 ng/kg intravenöst och 3 ng/kg vid inandning. Detta innebär att det krävs intravenöst 0,00000009 gram eller vid inandning 0,00000027 gram rent toxin för att döda en människa på 90 kg.

Innehåll [dölj]
1 Giftighet och typ
2 Användningsområden
2.1 Medicin
2.2 Krigföring
3 Källor
4 Externa länkar
Giftighet och typ[redigera | redigera wikitext]
Rent toxin uppges vara sex miljoner gånger giftigare än skallerormsgift. Ett kryddmått av detta nervgift räcker för att döda Sveriges samtliga invånare, medan drygt 500 gram av ämnet räcker för att döda hela jordens befolkning. Botulinumbakterien förekommer naturligt i jord och smuts i naturen. Botulinumförgiftning inträffar främst vid hemmagjord konservering av livsmedel där bakterien tillåts tillväxa under anaeroba förhållanden (syrefri miljö). Vitlök i olja är särskilt riskabelt. Honung kan innehålla sporer av Clostridium botulinum och ska inte ges till barn under ett års ålder.[1]

BLT är ett så kallat AB-toxin, som består av två delar. B-delen ansvarar för att toxinet skall komma in i rätt cell. Det sker genom att den binder specifikt till cellmembranet på det presynaptiska motoriska axonet i kopplingspunkten mellan muskelcell och nervcell. Här transporteras toxinet in i cellen via endocytos, och väl inne i cytosolen börjar A-delen verka. Den hämmar exocytos av vesiklar med neurotransmittorn acetylkolin. Signalöverföringen mellan den efferenta motoriska nerven och muskelcellen är därmed störd, vilket leder till paralys (förlamning). Både den motoriska nerven och muskeln genomgår så småningom atrofi.

Botulinumbakterien Clostridium botulinum är nära besläktad med stelkrampsbakterien Clostridium tetani och tetanustoxinet (eller stelkrampstoxinet), som också är ett AB-toxin, och har en identisk A-del som Botulinumtoxinet. Det är alltså bara B-delen, som tar sig in i rätt värd, som skiljer de två toxinerna åt. Tetanustoxinet drabbar dock inhibitoriska nervändar så att signaler till muskler inte avtar, vilket leder till kramp.

Användningsområden[redigera | redigera wikitext]
Medicin[redigera | redigera wikitext]
Botulinumtoxin används i en mycket försvagad form under namnen Botox, Xeomin, Dysport och Neurobloc för förlamning av till exempel muskler och svettkörtlar, såsom vid icke-kirurgiska skönhetsingrepp (framför allt utslätning av rynkor), behandling vid ymnig svettning, hjärnskaderelaterade spasmer, migrän och även mot skelning. Botox används numera även framgångsrikt vid behandling av analfissur, ett sprickformigt slemhinnesår ytterst i ändtarmsöppningen.[2] I vissa fall har botulinumtoxin använts för att behandla patienter med tetanus.[3] Ett annat vanligt medicinskt användningsområde är vid behandling av dystoni, det vill säga olika tillstånd med sjukligt ökad muskeltonus.[4]

Krigföring[redigera | redigera wikitext]
Botulinumtoxin räknas även som ett biologiskt vapen.

Svar på kommentaren:
Susanne 3 år sen

Men vilken löjlig kommentar, kan man inte bara låta alla göra som de väljer själva?
Använd dej inte av text du inte själv skrivit, du har ju kopierat på en sida som du inte granskat…. Såå dåligt!!

Manny 3 år sen

Ida
Jo, åtminstone tycker jag för min egen del att det finns mycket att ta ställning till i funderingar kring Botox, inte minst när det gäller de arma mössen som plågas till döds inför varje dos som skall tillverkas. Det tar 3-4 dygn innan deras lungor pga förlamningen till slut kollapsar och de befrias från sina plågor……………

Jag kan omöjligtvis dras med i romantiseringen av ett ämne som faktiskt ÄR ett gift (varför försöka komma runt detta faktum?), i både små och stora doser, det används ju som sagt även som biologiskt krigsvapen.

Läkaren Håkan svarar under rubriken “Så använder du Botox..” att citat: “Botulinumtoxin är ett helt vanligt protein så det försvinner ur kroppen på samma sätt som alla andra främmande proteiner du får i dig. “.
Har jag aldrig läst eller hört någonsin, att det är ett “helt vanligt” protein, vilket vi kissar ut!
Men, innan vi kissar ut det så har det ju faktiskt passerat genom kroppen då -eller hur?
Och hur kommer det sig att mössen sakta dör genom förlamning om de injiceras med protein?
Varför använda protein som biologiskt vapen för att döda mängder av människor – när det skulle gå lika bra att kasta hamburgare på folk?
Varför avråds gravida och ammande mödrar samt kvinnor i fertil ålder att använda Botox, om det är helt ofarligt? “Användning av Botox rekommenderas inte under graviditet eller till kvinnor i fertil ålder som inte använder preventivmedel om det inte bedöms som nödvändigt. Botox rekommenderas inte till ammande kvinnor.” ( Källa: FASS. )

Jag bara undrar.

Johanna svarade mig på annan sida här, att Botox räddar livet på barn. Det har jag inte hittat någon enda bekräftelse på. Däremot att barn har avlidit pga Botox-behandling.

Många frågor i mitt huvud.

Linda 3 år sen

Ida, Manny…
Jag blir mållös av att läsa vad ni skriver.

Johanna skriver att botox kan rädda livet på barn, ja det stämmer faktiskt.
Finns mycket botox på barnkliniker där CP skadade stackars barn får ett bättre liv med hjälp av botox.

Gravida ska inte ta botox, nej gravida ska inte äta mögelost heller, eller lax, eller äta några mediciner, knappt alvedon.
Otroligt korkat skrivet.
Lägg er tid på något annat än predika här…

Manny 3 år sen

Linda
Vad är korkat med att vilja ta reda på fakta om en produkt? Jag skulle snarare säja att det vore korkat att INTE göra det!!!
Jag köper minsann ingenting som någon ivrigt gör reklam till mig om, utan att ta reda på klara fakta. Jag funkar bara inte så som person. Om jag behöver köpa ex. en ny diskmaskin, så plöjer jag igenom oberoende tester rejält innan jag bestämmer mig. Jag springer inte och köper likadan maskin som en bekant är helt lyrisk för ; “-Du bara mååååååste köpa en en likadan!!”.
Att CP-skadade barn får hjälp av Botox det känner jag mycket väl till, och det övriga om gravida/ammande likaså! Jag har jobbat länge med både nyfödda och äldre barn. Du får däremot gärna länka till bevis för mig om att Botox räddar barns liv – för det är dock något helt annat!
Jag beklagar att du blev mållös och känner dig kränkt av det jag skrivit! Ledsamt, verkligen.
Vari ligger det elaka i att själv bestämma sig för att vilja ha sanningsenlig fakta??
Själv tycker jag att det är både fult och fruktansvärt oetiskt att inte klinikerna upplyser patienterna om den här medaljens baksida. För det gör de väl inte innan? Likaså att mörka risker osv.
Jag har inte predikat, jag har diskuterat. Om jag inte instämmer med dig, då är jag alltså elak? Varför låter du inte mig göra som jag vill???

Manny 3 år sen

…förresten Linda, varför ödslar du själv tid på att “predika” för oss då?
Jag undrar också VAD i vår text som sårade dig, gjorde dig mållös och så till den grad upprörd? Jag kan inte se att jag har skrivit något elakt mot en enda här.

Annika Jacobs 3 år sen

Ignorera el radera elaka kommentarer. Självklart är det ‘skitungar’ som spökar hos dig. O med allsäkerhet
är dom inne på andra bloggar o gör likadant…. El ta reda på vem dom är o anmäl dom!

Mona 3 år sen

Ett tips, välj att läs bloggar som ni gillar behöver ju inte läsa dom som man stör sig på?eller? absolut inte snällt att häva ur sig vad som helst heller, förstår inte alls..

Kim 3 år sen

Men gud vilka människor det finns…. Tack för en fin o inspirerande blogg!♡

Annika Kästel 3 år sen

Hej! Jag undrar bara vart du har köpt den svarta snygga tröjan med stor volang framtill. Tack på förhand

Etica 3 år sen

Johanna gå och dö istället
Så jävla ful o gammal är du
Inte snygg någonstans

Svar på kommentaren:
Sandra 3 år sen

Men Etnica?
Varför läser du hennes blogg då? Om du på allvar önskar att en annan människa ska dö är det något riktigt fel på dig.

Therese 3 år sen

Omoget

Berit 3 år sen

Hur kan du sitta där framför din dator/telefon och skriva så där??? Önska livet ur en människa ?Väx upp!!
Usch va arg jag blir när folk skriver sådana här elaka inlägg? sen att du ej törs skriva ditt riktiga namn är oxå fegt.Fyyy så lågt.
Kramar till dig Johanna❤❤❤

Anette 3 år sen

Mycket omoget skrivet. Att du inte skäms. Hur kan du önska livet ur en annan människa? Sök hjälp för du verkar verkligen behöva det.

Eliza 3 år sen

Jaa jag har hört desamma!! Män gillar naturlig skönhet,att man åldras för den man är.Min man kan säga att jag är såå vacker,NÄR JAG SJÄLV inte tycker det och DÅ E JAG UTAN SMINK TILL O MED ! Såå fram med naturlig skönhet – DET SOM SEGRAR I LÄNGDEN utan botox plastik operationer;))))))))))

Malin 3 år sen

Vilka elaka människor det finns… ? Jag gillar dig Johanna. ?

Etica 3 år sen

Fixa din fula näsa nu. Så är det helt okey…

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Anonym/Hanna/Lilly/Etica du är inte så anonym som du tror. Ju mer du skriver desto lättare att spåra, kan bli pinsamt en dag så heja dig.

Anette 3 år sen

Du är ju inte klok någonstans! Tycker faktiskt synd om dig och hur tragisk du är och vilket tragiskt och tråkigt liv du verkar leva. Ta tag i ditt eget liv innan du klankar ner på andra!

Lilly 3 år sen

Heja glada glada Karin.??

Lilly 3 år sen

Lägg ner din jävla blogg?

Svar på kommentaren:
Berit 3 år sen

Sluta läs bloggen om du nu inte gillar den.Lägg ner.Lätt att spåra vem du är..
Jag älskar att läsa och följa denna fina johanna?

Berit W. 3 år sen

Vill bara tacka än en gång för en superbra blogg med recept och restips mm. Skulle aldrig drömma om att kommentera negativt om jag retar mig på något, scrolla funkar jättebra.

Hanna 3 år sen

Tack Anette?Vem tror hon att hon är? Jag tycker hon ska skaffa sig ett jobb. Ett riktigt jobb. Inte bara glida omkring i glamor??

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Tror du verkligen Annette hejade på dig, du tror inte att hon skrev heja dig till Johanna annars? Jisses alltså.
Är du avundsjuk på glamouren och att glida omkring, hoppas det inte sticker allt för mycket i dina ögon.

Anette 3 år sen

Anette –

Jag skrev till johanna! ?

Du kan dra något gammalt över dig och kom inte tillbaka.

Fy fan vilka pack ?

Annette 3 år sen

Heja dig !! ;-) Kram

Hanna 3 år sen

Det här ju underbart?

Hanna 3 år sen

Okey Eva. Får fixa det. Skära helt enkelt. Tack för tipset?

Hanna 3 år sen

En fråga bara Johanna. Kan man fixa botex i sina blygläppen med om dom är hängiga?

Svar på kommentaren:
Anna-Karin 3 år sen

Äckliga trollpacka sök psykhjälp

Hanna 3 år sen

Håller med dig helt o hållet Karin. Näsan måste fixas helt klart?

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Oj fått ett namn, heter du Hanna idag. Men är ni inte emot all skönhetsfix? Ska hon operera sig nu tycker du oj, hur ska ni ha det? Du brukar ju skriva att hon är för mycket och allt vad det är. Tror inte du har muskler i blygdläppen, om det var botox du menade, så det blir nog till att skära istället ;)

katja 3 år sen

Men herregud!

Maria 3 år sen

Har nyligen hittat din blogg & fått lite ny inspiration till mitt blivande matrum & vardagsrum ? .
& ang ditt inlägg nu:Lättkränkta män & kvinnor blir vi aldrig av med vare sig man har något lite “dyrare ” plagg lr har gjort någon form av “skönhetsoperation ” . Bjud på avundsjukan….det gör jag som har fixat…herregud ? både brösten, läppar & ögonbryn. Kram

Glada Karin 3 år sen

Du vill gärna ha en kommentar till :) så just därför ska du få den.
Aldrig påstått att du är ful. Olika namn varje dag? Inte jag. Vem är det som är kränkt? Det förstod jag aldrig. Men du är som en novell. Älskar att höra hur snygg du är. Och svarar rappt som tusan på kommentarer som inte faller dig i smaken.
Vem är det som är kränkt?
Ipl, tandblekt, lösfransar, silikonbröst, botox, lösnaglar. Jag frågade vad det är du är nöjd med? Och det är ju liksom bara näsan kvar. Tog tydligen på rätt ställe. Men det var inte meningen att såra dig. Du fattar tydligen inte ironi. Hej då!

Svar på kommentaren:
Anna-Karin 3 år sen

Syns på din äckliga stil att skriva och hat till Johanna att du ofta skriver här.
Vidrig människa. ?

Eva 3 år sen

Karin du känns allt annat än glad :) Du skriver ofta (i olika namn/nicks) om att Johanna har lösnaglar, lösfransar, blekta tänder, botox.. hur kan det störa dig så mycket och reta upp dig så, är det särskilt konstigt och ovanligt? Mår du dåligt ute på stan när varannan tjej du möter har lösfransar eller blekta tänder eller både ock? Kan man inte vara nöjd med hur man ser ut trots att man sätter lösfransar, kanske blir man mer nöjd då och just med helheten. Är man missnöjd med sitt yttre för att man gör sina naglar, nej men vissa tycker det är fint och kul att göra. Du skrev att hon borde operera näsan för den ser stor ut i det släta ansiket, bara att backa bakåt så står det där ju. Fint att du inte menade att såra men ironi..nä det är inte ironi, du fattar tydligen inte vad ironi är. Och det är uppenbart hur du stör dig på Johanna, vad det än gäller. Hejdå!

Anna 3 år sen

Jag får intryck av att många män ogillar kvinnor som gör botox. Har själv sagt att jag funderar på det. De är inte direkt positiva om man säger så. . Nu gör man det ju självklart för sin egen skull men man har ju en föreställning att man ska se vacker ut och inte framstå som ”plastig”. Men jag tror många män föredrar kvinnor som låter sig åldras och inte får panik över linjer och rynkor. Varför är det överlag fler kvinnor än män som gör botox?

Svar på kommentaren:
EnannanAnna 3 år sen

Du bryr dig uppenbart mycket om vad män tycker. Flertalet män är sannolikt nästintill noll insatta i vad botox är och hur det fungerar, de har sett ett skräckexempel med ”extra allt” och tror att det är så, samma sak tror tydligen många kvinnor. Det är en myt att du blir helt stel och inte kan visa ansiktsuttryck av att få botox regelbundet, då ha man besökt en klinik som inte har full koll. Inte fyller det ut rynkor heller, det är den underliggande muskulaturen som slappnar av och då slätas överliggande hud ut mer än vanligt så man får ett mjukare och ungdomligare utseende – och det borde väl män gilla?

Anna 3 år sen

Vill bara tillägga att jag inte bryr mig om vad män tycker men jag vet vad jag får för reaktion när man säger att man funderar på botox . . Tycker inte man får nån positiv respons från vare sig sina nära och kära, vänner, kollegor eller män. .

Linda 3 år sen

Har följt din blogg ett tag nu och det är ett val som jag själv (och alla andra gör) – om man vill följa eller inte följa. Tycker att dina inlägg är bra i det stora hela och visst allt (alla inlägg) faller mig inte i smaken (smaken är som baken.. he hee..)

Men det jag dock ställer mig frågande till är: Varför lägga du ner tid/ork på att göra ett blogginlägg (varje gång) på botoxkommentarerna som vi ändå vet kommer varje gång du gör ett sådant inlägg? Skit i dessa kommentarer! I mina ögon blir det en bumerangeffekt mellan dig och dina läsare.. du gör ett inlägg om botox -> får hat -> gör sedan ett inlägg om de som kommenterar elakt om ditt botoxanvändande.. Yada yada…snark.
Heja dig annars :-) Fortsätt med att inspirera om träning, hälsa, kläder, uteliv och resor. Me like :-)

Svar på kommentaren:
Ullis 3 år sen

Taktik och roligt tror jag!
Får oss läsare att tänka till, för det hon skriver är klokt och genomtänkt.
Bara en tanke…

Anette 3 år sen

Håller med. Nu vet vi ju att du Johanna tar botox och fillers, helt o hållet ditt egna beslut, så varför skriva om det, nu vet vi ju det. Annars bra blogg.

anne 3 år sen

Folk mår inte bra..avund i den bemärkelsen som yttrar sej på sociala medier mot folk är svagt. .
Att gömma sej bakom en skärm. .vara anonym å trycka ner folk…
Svart avund ock elakt helt enkelt.
Man måste ha olika åsikter. .men nu svär jag “fy faan”
För dessa mobbare.
Du ser bra ut.
Du har kontroll. Du omger dej av “mot glam ock vackra saker”.det är ditt o många andras jobb. .
Det sticker i mångas ögon.
Nej.fortsätt. med det du gör.
Du gör det bra.
Du har måånga som uppskattar ditt jobb. .
Karma

uwis 3 år sen

Ja tänk att det finns folk som retar sig på vad andra gör med sitt utseende. Helt otroligt! Haha. Och tror att du skulle ta åt dig. Mår man bra inom sig själv så låter man sånt rinna av en som vatten på en gås!

Lägg ner bara alla nätmobbare. Det är inte lönt för Johanna är så pass stark att hon skulle aldrig ändra sig pga vad någon annan tyckte var fel som hon själv väljer att göra.

Therese 3 år sen

Hej Johanna! Hur hanterar man en näthatare ? Har råkat ut för en på mina sociala medier, det senaste var att jag var fulare än en överkörd fiskmås, haha . Men det kliar ju i fingrarna och ge tillbaka..,har med migrän och tack för botoxtipset❤️

Svar på kommentaren:
sara nilsson 3 år sen

ta en treo

Therese 3 år sen

Sara Nilsson , vet du nåt om migrän ? Iså fall vet du att det inte hjälper… eller menar du en Treo mot näthatare ? ?

Annette Gunnesson 3 år sen

Bra skrivit Johanna. ??
Ha en skön dag. ❤️

Therese 3 år sen

..glömde skriva mitt namn …

Kram igen!

Svar på kommentaren:
sara nilsson 3 år sen

fåfängan är stor stackars djur

och

Anonym 3 år sen

Så fint bord med stolar ….är det bord från Mio, vart kommer stolarna från ?
Letar och kan inte bestämma mig, men dem stolarna passar bra till..

Kram!!!

Svar på kommentaren:
Anette 3 år sen

Tror hennes bord är Bruno Mathsson… Superelips.

Helena 3 år sen

Hundratals djur dör varje år för att Botox ska användas för kosmetisk syfte. Hur ställer du dig till detta?
I medicinskt syfte är det en helt annan sak, men enbart för fåfängans skull…då har man gått för långt!
Sedan får du göra som du vill.

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Råttor ja!
Puh shit alltså……

Helena 3 år sen

Anna…råtta eller myra, liv som liv!

uwis 3 år sen

Exakt. Hon får göra som hon vill. Du gör dina val Johanna sina.

Manny 3 år sen

Dessvärre är det mellan 100 000 och 300 000 möss per år som går en ofattbart plågsam död till mötes. “..och ökas med botoxpreparatens popularitet som skönhetsbehandling.” Källa: Doctors against animal experiments.

För VARJE enskild sats som bereds går det däremot åt ca 100 möss:
“..på grund av botoxpreparatens giftighet testas varje enskild sats av medlen på möss genom ett så kallat LD 50-test. Då sprutas medlet in i olika doser på cirka 100 möss för att hitta en lämplig styrka på dosen. Målet är att hitta en dos som dödar 50 procent direkt. De dör av kvävning som föregåtts av förlamning. De som inte får en dödlig dos drabbas av förlamning och nedsatt syn.” Källa: Djurens rätt (förbjudet i Sverige)
Främsta anledningen till att jag vägrar.

Mia 3 år sen

Mycket bra skrivet???? Du är bäst?

Susanne Petersson 3 år sen

Jag läser din blogg och tycker den är kanonbra. Inlägg om botox scrollar jag förbi utan synpunkter för det är inte min grej. Men alla gör ju som tur är som de vill. Fin och snygg är ju upp till betraktaren. Att man känner sig fin och får göra det är viktigast. Det unnar jag alla. För är man fin inombords så lyser det igenom.

Therese 3 år sen

Oj oj folk har för lite att göra och och mår inte bra själv, så måste det gå på andra och trycka ner.
Skönt att se att du inte VIKER dig!
GO GIRL!

Vill bara sända Goa ord. ?

GOD JUL! ????

Jennie 3 år sen

Hej. Jag har en fråga till dig Ang botox-migrän… Har det hjälp helt mot migrän? Hur ofta måste du göra det för att man skall slippa.. gör det ont.?

Tacksam för svar…

Svar på kommentaren:
Linda 3 år sen

Hej jag kan svara. Jag har fått tre omgångar med botox för migrän. På mig funkade det inte tyvärr utan sista gången blev det värre . Men hjälper på väldigt många :)

Agneta 3 år sen

Hahaha tack för alla dina underbara roliga, viktiga ämnen.
Du får oss andra att tänka till, intressant men väldigt mycket humor också.

Såg på din Facebook, herregud vad ör det för galning som skriver hela tiden! Hon verkar inte klok ?

Lena 3 år sen

Du är grym! Du skriver bra saker och ger insperation !! Tack för en jätte bra blogg!! Kram Lena ???

Maria 3 år sen

Hej
Du skrev i ett inlägg tidigare om en hårborttagare (IPL).
Är den bra? Ska få en i julklapp av maken och har börjat kika runt lite grand.
GRYM blogg !!!!!

Maria

Anneli Lindholm 3 år sen

Bra skrivit Johanna ??
Finns alltid folk som retar sig på allt och tyvärr blir kränkta av det mesta. Bara att beklaga men inget att bry sig om .
Du är en stark självständig kvinna som lever din dröm! Säger bara : go for it girl ??
Följer din blogg/ Fb och ser fram emot nya inlägg och härliga recept ?
Kramiz

Madde 3 år sen

Du är bäst, Johanna. Stark, snygg och en förebild. Finns så många sorgliga människor som mår dåligt. Tråkigt att dom låter det gå ut över andra. Kram till dig

Marika 3 år sen

Det där med att reta sig på andra är ett fenomen i sig. Det ligger ju hos den som agerar därefter, man kan ana en viss otillfredsställelse i sitt eget liv om man behöver ha någon att reta sig på och göda det negativa än mer.

Sorgligt är det att det finns så många människor där ute som inte har förmåga till självinsikt eller förmåga till att reflektera över sitt eget beteende.
Hade de haft det så kan man gissa att då hade de agerat annorlunda och så även försökt ändra sin tillvaro. Eller jobba med sig själva helt enkelt.

Många olyckliga människor finns det säkerligen där ute. Hoppas de kan få styrka att ändra det de är missnöjda med i tillvaron, alla är ju värda att få vara lyckliga. Finns så mycket som döljer sig bakom en människas beteende. Dock med det inte sagt att det är acceptabelt att bemöta respektlöst, alla är värda att bemötas med respekt oavsett olikheter.

Hur det bemöts tillbaka ligger hos mottagaren, går vi in i samma negativa sfär genom att hamna i försvar vilket vi lätt gör, då vi känner oss attackerade och påhoppet landar personligt. Ja, då är det lätt att hamna på samma nivå som de och det vill man ju inte! ?

Själv tycker jag att det är jättekul och inspirerande att läsa de ämnen du tar upp Johanna! Men det är för att jag är intresserad av just det du skriver om.

Tack än en gång för att du delar med dig, önskar dig och så även de s k nättrollen en fin dag! ? ?

Ida 3 år sen

Du liksom alla får naturligtvis göra vad du vill med dina pengar och din kropp. Har inga synpunkter på det.

Det som kan kännas lite uppgivet är att det på något sätt blivit normaliserat, kanske till och med förväntat, för en kvinna idag att göra olika ingrepp. I flera bloggar beskrivs hur man tar botox, lägger in silikon både här och där (utom Maggan som tar ut det!), tandjusteringar etc. Jag tittade på några avsnitt av Bachelor och där hade varannan tjej plasttuttar och fixade tänder och de har inte ens fyllt 25. Hur kommer det sig att så många tjejer vill förmedla någon sorts stereotyp över hur en kvinna ska se ut?

Inget personligt påhopp alltså utan en reflektion över att så många även unga tjejer känner att de måste göra olika ingrepp för att vara ”snygga”. En tråkig utveckling tycker jag. Män kan vara på så många olika sätt medan kvinnor ska vara mer som ett kollektiv även utseendemässigt.

Svar på kommentaren:
Ann 3 år sen

Ja. problemet om man inte känner sig bekväm med sin utsida och vill göra om den är ju att det inte är gratis heller.
Tyvärr har många unga flickor idag stora skulder pga av att de känner sig fula och vill snygga till sig.

Liselotte 3 år sen

Maggan tar botox… de gör de flesta kända kvinnor… syns direkt.

Anna 3 år sen

Har också undrat över det faktum att silikon, botox, fillers, etc numer verkar vara standard hos många kvinnor. Att trots idel kamp för mer naturliga kroppar och kroppspositivism så är bilden av den slanka, bystiga, hårlösa (förutom på huvudet då där det skall vara låååångt), plastiga kvinnan fortfarande galet stark och det många stävar efter. Och det är snart 2018!!
Tänker också på det kollektiva ansvaret många med stor plattform har idag. Att man faktiskt kan göra skillnad och uppmuntra till ett bättre samhälle.

Liselotte 3 år sen

Coolaste bloggaren ever! Inget gap och skrik som hos vissa som tar på sig offerkoftan och lipar, du skriver intelligent och roligt :-)
Fortsätt med ditt grymma jobb!

Kramar

Pia H 3 år sen

Det sticker i ögonen på vissa att du lyckats så bra… Det kallar jag ren avundsjuka! Du har sådan enorm styrka och glädje i allt du gör älskar att du delar med dig om din träning bra mat och alla dina recept? kom i håg du är bäst fina Johanna kram ??

Eva 3 år sen

Bra skrivet Johanna heja dej! Jag tror att det som provocerar och retar upp vissa mest är att du är så snygg och att du vågar erkänna och visa att du tar botox. Löjligt och mer provocerande tycker ju jag när bloggare (och andra) som har botox eller fullt med fillers förnekar det och bortförklarar det, och även kroppsliga skönhetsoperationer ska bortförklaras..alltså varför låtsas och inte stå för vad man gör, men kanske för att vissa blir arga då. Mycket okunskap också det märker man. Du är cool Johanna och supersnygg! Outfiten på översta bilden förresten wow så snyggt, tröjan! <3

Pia Westman 3 år sen

Det är nog bara avundsjuka människor som håller på med såna dumheter och skriver för att vara elaka. Du är jättefin och gillar att du står på dig?. Finns mycket tråkigt som man skulle vilja ändra på och det hade ju varit kul att träffa en person som skriver så elakt och se om dom vågar face to face…
Som någon annan skrev din spegel har rätt ?

Malin klaar 3 år sen

varför bryr dom sig äns att läsa din blogg? Dem som stör sig.. Det är nog det jag inte fattar.. Jag läser bara bloggar som jag tycker om… Bloggar jag inte gillar struntar jag i… Eller om det är någon på Facebook jag inte skulle gilla då är det bara ta bort den personen än att sitta och störa sig…man kan ju välja vilka man vill följa.. Fast jag brukar inte direkt störa mig på andra människor…

Eva 3 år sen

Som du säger, det är helt klart den som kommenterar så illa som inte mår bra! Jag har bara så svårt att förstå varför man gör nåt sånt, bara vräker ur sig utan att tänka först. Man får tycka vad man vill, men man behöver inte kasta det ur sig så här, då håller man väl det för sig själv isåfall? Jag beundrar din styrka att du orkar sitta och ta emot all denna smörja, go girl!

Ann Bengtson 3 år sen

Hahaha..klockrent!!
Nää din spegel ljuger Inte ??

Berit 3 år sen

Du är bara bäst? och så jäkla fin?Tror att en del är så avundsjuka.
Kram du fina??

Nettan 3 år sen

Hahahah skrattar ihjäl mig!
Du äger! Bilden längst upp, några här inne kommer få hjärnblödning :))

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har vi kikat på två stugor här uppe, så kul att åka runt och titta, drömma och tänk när man hittar något som känns rätt. Så spännande! Vi har kört längdskidor…

Idag har vi kikat på två stugor här uppe, så kul att åka runt och titta, drömma och tänk när man hittar något som känns rätt. Så spännande! Vi har kört längdskidor…