ANNONS
Integritet på Tailsweep

Desserter till nyår-enkla och goda recept

/


Dessert är nog höjdpunkten, eller champagne vid 12 slaget kanske. Oavsett vad man skålar i så är just desserten viktig tycker jag. Gärna något smarrigt men fräscht. Parfait, glass eller mousse!
Lingonparfait med kolasås har jag bjudit på många gånger, den är så god och fräsch. Passar även till nyår så den behöver inte bara göras till jul. Glöm inte ställa fram lite mer kolasås, den går åt.


Recept till Lingonparfait finner ni HÄR.  
Ca 10-12 bitar


En annan god dessert är ju nutellasemifreddo! Recept HÄR.
Ca 12 bitar
Jag älskar dekorera så det blir lite festligt, man kan sätta vad man känner för men noblesse, eller chokladfingers är fint.
Riv massa choklad och lägg över tårtan och sätt ett band runt om. Glass, maräng och nutella. Brukar funka hos alla, framförallt de yngre.
Lisa-Marie brukar göra vackra cakepops, det är så fint att ställa fram! Hon gjorde på Ballerina, Oreokex och blandade med Philadelphiaost. Två olika smaker, sedan doppade i mörk och vit choklad. Sist vackert strössel på.
Ca 20-30 cake pops 
2 paket chokladkex, Oreo eller Ballerina
100 gram färskost, tex philadelphia
200 gram vit choklad eller mörk choklad eller både och. (de du doppar dem i)
Strössel
30 glass eller träpinnar
Gör så här: 

Mixa kakorna i en matberedare.

Tillsätt färskost och mixa till en slät deg. Rulla till 30 bollar och stick i en pinne i varje boll. Låt stå kallt minst 25 min. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa försiktigt klubborna i chokladen och strö över strössel innan chokladen hinner stelna.En annan dessert som är riktigt god är lakritspannacotta med hallon. Gör den innan och ställ i kylen, enklare kan det inte bli.


Jättegott! Recept HÄR. Förra året gjorde jag en jättegod Mousse från Roy Fares recept! ”Pina Colada” Så smaskig! Recept HÄR. 


6

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00