• 2018-01-05, 15:27
  • 17

Wow, vilken dag! Idag har Marilyn fått körkort! Grattis världens bästa tjej! Jag är så stolt och glad, att få körkort är så stort och den dagen glömmer man aldrig. Vilken lycka och frihet! 

Hon fyllde 18 år den 10 oktober, men valde i höstas att fokusera helt på skolan. Hon har otroligt mycket plugg och har höga ambitioner att få bra betyg, så hon valde att ta körkortet lite lugnare. Men nu är det gjort! Hurra för dig Marilyn! 

Det är en stor press idag på ungdomarna att ta körkort samma dag som de fyller 18, det har blivit en trend. Men tyvärr också något som stressar många.

Lisa-Marie tog samma dag hon fyllde 18 och klarade det. Men hon gick frisörlinjen och hade inte lika mycket plugg, som hon säger själv. Marilyn hälsar till alla att det känns viktigt att ta sitt körkort ganska snart när man fyller 18, men kanske inte behöva stressa samtidigt som man pluggar hårt om man går en teoretisk utbildning.

Väntar man ett par år är är svårt att ta tag i det, så vi föräldrar får nog ligga på också och hjälpa dem så mycket vi kan om det ska bli av. 

Jag vet att det kan vara svårt ekonomiskt, men just körkortet har jag sparat för till båda tjejerna på ett speciellt  konto varje månad sedan länge och de pengarna fick inte gå till annat än deras körkort. 

Helt plötsligt har båda mina tjejer körkort, jag kan nästan inte fatta det. Har jag blivit så gammal? Haha, men åldern är bara en siffra och nu ska vi ut och åka kan ni räkna med. 

 

2018-01-05 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva 3 år sen

Härligt Marilyn, Grattis!!

anne 3 år sen

Grattis till din dotter♥♥♥♥

Marie 3 år sen

Grattis Marilyn! Känslan när man väl har körkortet i handen är magisk!
Mina föräldrar sa till mig att: Ta körkort och se till att skaffa dig ett jobb sen (när jag gick på gymnasiet alltså). Så blev det ju såklart. Idag innehåller körkortet även bokstaven “C” och jag driver min egen budfirma. Utan körkortet/en skulle jag ju aldrig kunna driva mitt företag. Så tacksam att jag lyssnade på mina föräldrar och för deras hjälp. //Marie

Susanna 3 år sen

Stort grattis!! Bra jobbat! Själv tog jag det som 30åring och skulle inte klara mig en dag utan det.
Kram
http://www.jagraktuppochner.se

Susanne 3 år sen

Men så kul!! När min äldste son skulle köra upp skjutsade jag in honom till provet. Sen slängde jag mej iväg och köpte värsta chokladkartongen som ett grattis.
Grejen var bara att när han och körläraren kom tillbaka hade han blivit kuggad…. en bra läxa för mej.
Sen fick han körkort till slut :)

Maria 3 år sen

Grattis Marilyn ? kommer ihåg känslan när mina barn klarade körkortet för ett år sedan.?

Ulrika 3 år sen

Jag och barnens pappa tycker att körkort är lika viktigt som utbildning. Så många timmar vi lagt på att övningsköra och hjälpa till med teorin. Vår yngsta son tog körkortet nu i höstas. En månad efter 18 årsdagen. Så gjorde även äldsta sonen och tack vare körkortet fick han fast jobb direkt efter studenten. Grattis till oss föräldrar att vi prioriterar körkort för våra barn och grattis till dina döttrar och mina söner att de fixat det samtidigt som gymnasiestudier.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Ulrika! Jag håller med helt. Har peppat mina barn från början, jag och barnens pappa har övningskört och de har kämpat hårt. Körkort är en lång resa och krävs mycket tid och plugg, men jag tycker det hör till livet och allmänbildning. Man har körkort.
Allt blir lättare för dem både i livet och med jobb.
Sedan dömer jag inte andra. Alla gör som man vill och klarar av, det är det som är viktigt.
Vi firar för fullt idag, snart ska vi äta skaldjur och skåla i bubbel. Alkoholfritt för Marilyn för hon vill bara ut och köra, haha. Redan varit iväg flera gånger både med mig och med kompis. Snart ska hon ut med Lisa-Marie innan vi ska äta.

Jag minns som igår, man är så lycklig och den dagen glömmer man aldrig. Kanske lite pepp till både föräldrar och ungdomar som inte tycker det är så viktigt, det är ju så häftigt för dem när de får sitt körkort!

Kram och tack alla för era grattis!

Anne 3 år sen

Grattis! :-)

Annette 3 år sen

Grattis till körkortet Marilyn! Det där med “viktigheten” i att ta körkort så snabbt man kan när man fyllt 18, är nog viktigare i småstäder än i större städer. Mina två “ungar” bor i Göteborg (och är drygt 20) och där är det snarare ovanligt att man tar körkort såpass tidigt.
Men jag håller med om att det är bra att inte vänta för länge. Det är dessutom ett plus när man sen söker jobb, att ha körkort.

Camilla 3 år sen

Stort grattis! Skönt när det är avklarat! Kör försiktigt, Marilyn❤️

Karin 3 år sen

Grattis Marilyn ! Att få körkort är en stor dag i livet !

Eva 3 år sen

Grattis! Underbart!

Annelie 3 år sen

KUL!! Det är bra jobbat när de pluggar hårt.
Grattis Marilyn!

Monica 3 år sen

Stort grattis vet exakt hur stolt du känner dig.. jag var lika när min dotter tog det… kändes nästan som det var jaha om fick körkorten ? även om jag tog mitt körkort , i 1987
Så stort grattis till Marilyn ???

Barbro 3 år sen

Grattis Marilyn!

katja 3 år sen

Grattis!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…