Krämig kycklinggryta med apelsin och curry
Fredag igen, allt är upp och ner på dagarna men nu laddar vi för helg! Vad ska ni göra idag? Det är ju trettondagsafton, kanske bjuda på en god middag? Här är ett enkelt recept om ni vill göra en god gryta.
Märker att många gillar filmerna på instastories, kul! Jag älskar att babbla framför kameran så det blir det mer av. Roligt när man kan tipsa er om saker utan att skriva ner maten eller bara fota tallriken. Instagram heter jag Johanna Toftby och finns HÄR.
Kyckling som kokar i grädde, curry, lök och apelsin. Smakerna är så goda och den tar alltid slut! Vi ställer alltid lite skålar med tillbehör, nötter och ananas passar till och igår gjorde jag även blomkål i ugn. Blir så gott.
Umgås med maten brukar jag säga, lycka att få umgås med sina stora barn och de tackar ju aldrig ner till en god middag. Hehe.
Kycklinggryta med curry 4 port
3 stora kycklingfiléer
250 gram färska Champinjoner
1 msk curry
1 gul lök
5 dl grädde
1-2 msk tomatpure
Rivet skal från en apelsin och pressad apelsinsaft (hela apelsinen)
Salt och peppar
1 msk smör
Tillbehör:
Jordnötter
Ananas i bitar
Ris, sallad och blomkål (eller blomkålsris)
Blomkål i ugn:
Sätt ugnen på 200 grader, hacka små hål med en gaffel, ringla ner olivoja och strö havssalt och peppar, man kan även lägga på riven parmesan i slutet. Brukar ha blomkålen i ugnen va 15 min tills den fått färg. Otroligt gott och nyttigt.
Grytan: Gör så här:
-Stek kycklingen i kokosolja eller olja. Salta och peppra, ta upp kycklingen och låt den vila några minuter.
-Skär den i mindre bitar.
-Fräs hackad lök med lite smör ihop med curryn.
-Stek champinjonerna i bitar och lägg i kycklingen. Hög värme så de inte kokar av all vätska.
-Häll på grädde och sänk plattan. Lägg i tomatpure, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
Smaklig måltid!