ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Ungsbakad lax med västerbottenost

/


Alltså jag säger bara, hur gott är det inte med färsk lax? Ungsbakad lax med västerbottenost gjorde jag till middag precis och måste tipsa er genast om detta. Busenkelt men väldigt gott och fräscht. Jag skippade kolhydrater, såsen mättar och hade rejält med grönsaker till.







Ungsbakad lax med ostsås, broccoli och tomat 4-6 port 
Färsk lax 800 gram (eller fryst men finns ofta billig färsk lax)
1 broccolihuvud
1/1 liten purjolök
ca 14 små babytomater
150 gram västerbottenost
3 dl grädde
1/2 dl vatten
1 fiskbuljong
1/2 citron
salt och peppar
Gör så här: 
Lägg laxen i en ugnsäker form med lite smör i botten. Salta och peppra laxen lite. Skär ner purjolöken och strö över.
Skär av skälkarna på broccolin och lägg runtom.
Dela tomaterna och lägg i formen.
Häll grädden i en bunke och vispa ner osten, fiskbuljong, vatten, pressad citron, salt och peppar.
Häll allt över laxen och gratinera i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
(Man kan även strö flagad mandel på laxen innan man häller ostsåsen över. Blir supergott) Servera en krispig och fräsch sallad eller ris.
Njut av en riktigt god middag!




20
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00